mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Ľudská duša - 

Verite na karmu?

VERONIKA
VERONIKA | 26.3.2010 21:46
Verite tomu, ze ludia sa rodia viackrat? Alebo mame skutocne len ten 1 zivot, len 1 sancu? Myslite, ze to, kde a ako sme sa narodili a kde zijeme, co nas stretava, ze su to len nahody? Nebolo by to prilis nespravodlive..? Alebo je to dosledok toho, za co si mozeme sami niekde v minulosti..? Aby sme boli potrestani za nase chyby a naucili sa prostrednictvom utrpenia byt lepsim clovekom...?
neznámy
neznámy » VERONIKA | 27.3.2010 16:11
Hlavne, náhody nie sú, neexistujú :) A aj chyby majú svoj význam. Osobne v karmu verím. Čo je to podľa Teba "byť lepším človekom?"
neznámy
neznámy » VERONIKA | 27.3.2010 20:46
Veronika, podla jedneho nemenovaneho astrologa co sa astrologii venuje uz cca 40 rokov mas vraj po smrti jedinu moznost, a to vybrat si vybrat matku, ktorej sa narodis :) Realny cas medzi tymito jednotlivymi zrodeniami je zhruba okolo 100-150 rokov. Je samozrejme ze do dalsieho zivota prichadzas uz s hriechmi z predoslych zivotov + si v kazdom zivote vytvaras dalsie a zaroven si odcinujes minule. Urcitu ulohu zohrava ale aj rodova karma. Pri dalsom narodeni v podstate prezivas akysi reset, cize si nic z minulych zivotov nepamatas. Co sa tyka minulych zivotov, da sa vraj na ne rozpamatat pomocou regresnej /reinkarnacnej/ hypnozy.

Asi bude podstatne comu sama veris, osobne si myslim ze akesi vyspovedanie sa krestanskemu knazovi ci fararovi z hriechov stoji za nic, /minule si aj tak nepamatas, a ked tak urcite nie vsetky/, je to len akasi utecha pre pobozne starenky, vyspovedaju sa, mozno zabudnu a maju pocit ze je vsetko ok a dostanu sa do neba resp. ich duse budu spasene.

Dokument Tibetska kniha mrtvych pojednava o moznosti sa vobec nenarodit, je to akysi navod pre obrady pozostalych + poucenie ako sa zachovat /z dusevneho hladiska/ po smrti, aby sa dusa nereinkarnovala a nemusela sa tesit pripadne trapit v pozemskom zivote dalej :) . Doraz sa pritom kladie na akusi dusevnu vyspelost.

Osobne si myslim ze pre cloveka je asi tazke zriect sa vztahov, materie a prijemnych vzruchov ktore produkuju zrak, sluch, hmat, chut atd. co moze znamenat ze clovek sa inkarnuje znova a znova a znova - do nemoty, urcite ale su duse, ktore sa inkarnovat uz nechcu a dokazu fungovat vo sfere univerzalneho vedomia. Bude to najskor otazka priorit ci akehosi dusevneho vyvinu. Je mozne ze tento stav by bolo mozne prirovnat k stavu, ked mas vsetky tieto zmysly relativne odpojene, tzn. zavrete oci, zapchate usi, prazdne usta, teplotu okolia rovnu teplote tela, bezvahovy stav, akurat iba napojene dychanie. V konecnom dosledku by ti fungovalo iba vedomie bez akychkolvek vonkajsich vzruchov...

Ak ti mozem doporucit, tato myslienka a podobne boli prezentovane v starsom filme Altered States z roku 1980 http://www.imdb.com/title/tt0080360/.
VERONIKA
VERONIKA | 28.3.2010 17:39
:) Hmm, myslela som nejako dusevne dospiet :) Byt niekde vyssie, posunut svoj intelekt a dozrievat.. napriklad tak, ze v buducom zivote budeme uz automaticky niektore veci vnimat inak, vo vyssom zmysle... uz sa tak jednoducho narodit.
A aky vyznam maju podla Teba chyby..?
VERONIKA
VERONIKA | 28.3.2010 18:06
Dakujem za velmi zaujimavu odpoved..

To s tou matkou je teda velmi zvlastne.. Neviem.. Napriklad vybral by si niekto za matku nervoznu lahostajnu ciganku s 9 detmi? (nic prosti ciganom, iba sa nejako snazim vykreslit socialnu situaciu a osobnostne crty) Alebo zenu s Afrike..? I ked tam "hore" asi dopredu nevieme, v akych podmienkach sa tieto zeny narodia.. No, rozmyslam nahlas.. Ale nemam to nicim podlozene, nic ma o tom zatial nepresviedca, takze je to pre mna nateraz iba nazor jedneho nemenovaneho astrologa..
Co sa tyka hypnozy, je to strasne zaujimave.. a zaroven mierne strasidelne. Nevies nahodou kto a kde praktizuje taketo "cinnosti"? .. :)

Ja osobne verim v karmu. Ale kedze tymto prakticky kompletne popieram moju krestansku vychovu (..v poslednom case sa od krestanstva vzdalujem stale viac a viac), snazim sa najst co najviac dokazov/informacii/dohad/vykladov/nazorov/cohokolvek :D Je pravda, ze krestanstvo bolo cirkvou znacne dotvarane a pretvarane.. Dostalo sa mi i dokazov.. Ale tak hadam to gro zostalo zachovane.. No Biblia ako taka ma podla mna strasne vela moznosti vykladu..

Za knihu velmi dakujem, uz som si ju stihla nechat poslat O:) A film mam uz stiahnuty.. tesim tesim. Uz coskoro sa chystam si ho pozriet (len teraz momentalne drvim na matury..)

Este raz vdaka :)
neznámy
neznámy » VERONIKA | 28.3.2010 18:29
Regresna hypnoterapia: http://www.hypnoterapia.sk/Regresna_hypnoterapia.62.0.html Mam pocit ale ze sa do minulych zivotov vracat nemusis. Si mlada, nepokaz si zivot prosim ta pekne. Zmenou vedomia akymykolvek prostriedkami si mozes akurat tak privodit psychicke ochorenie!!! Zahravat sa s vesmirom sa neoplaca. Sakra naco som ti vlastne nieco pisal... :(
neznámy
neznámy » VERONIKA | 28.3.2010 18:59
Hovorí sa "chyby = škola života" :)
Podľa mňa sa práve bez tých chýb nedostaneme, neposunieme ďalej v našom "uvedomovaní sa". Je ale dôležité pochopiť, aké chyby v živote robíme, porozumieť im a následne vykonať zmeny vo svojom konaní. Je to určitý proces, ktorý príde vekom, skúsenosťami, utrpeniami...u niekoho skôr, u niekoho neskôr a to nemusí hneď znamenať, že v živote, ktorý práve teraz žijeme...
Btw. Boha môžeš nájsť v sebe ;)
neznámy
neznámy | 28.3.2010 19:05
Myslím, že Veronika by si tieto informácia našla aj z iných zdrojov, proste má záujem určité veci pochopiť a pôjde za tým... Nič by si si nemal vyčítať :)
neznámy
neznámy | 28.3.2010 21:49
Zdenka, nezdielam s tebou tento nazor.
VERONIKA
VERONIKA | 28.3.2010 21:58
:D Prosim Ta, pohoda :):) Pytam sa to ciste zo zaujmu. Nemam v umysle to aj skutocne na sebe skusat, som si vedoma toho, ze neradno zahravat sa. Viem sa ovladat.
Zaujima ma to najviac z hladiska toho, ze ak to naozaj funguje tak ako by to fungovat malo, je to dokaz toho, ze sa rodime viackrat.
neznámy
neznámy | 28.3.2010 22:08
Teraz neviem, ohľadom čoho presne :)
neznámy
neznámy | 29.3.2010 00:57
teraz som si precital nieco o Karme.. ze clovek sa ma poucit z chyb, cinov umyselnych i tych neumyselnych. napr: otec vyzenie syna z domu. tak potom v dalsom zivote by mal za to pykat. lenze ako? vraj bude trpiet tak ako to robil on.. no ale aby sa tak stalo, zas jeho sameho niekto musi takto vyhodit z domu v buducom zivote :). a snad ked to ma mat nejaky zmysel, ze sa ma kazdy poucit napr za 10 narodeni... tak potom by mal byt aj svet lepsim a krajsim.
niekde bude ale zrejme problem. pretoze ak plati tvrdenie, ze vsetko sa ti dvojnasobne vrati... tak potom svet speje istotne do zahuby. pretoze zlo samo od seba nevznika.. vzdy to sposobuje clovek svojim konanim. a aby sa tomu hriesnikovi dostalo co proto v dalsom zivote tak je nutne raz tolke zlo... a takto to radovo narasta az to bude neunosne a KONIEC :-D... len taka mala myslienka
neznámy
neznámy » VERONIKA | 29.3.2010 11:51
No super, toto som potreboval pocut. Vdaka Veronika :)
neznámy
neznámy » VERONIKA | 29.3.2010 16:27
Podľa starých náuk sú dva druhy karmy: tie z minulých životov a tie z terajšieho života. Mne sa tie terajšie zvyčajne vrátia do pár dní:). Možno si počula niečo o čakrách - energetických centrách ľudského tela. V prvej - koreňovej čakre je vraj sídlo kariem z minulých životov (Paramhans Svámí Mahéšvaránanda - Skryté sily v človeku ). Preto sa dosť často stáva ľuďom, ktorí sa začnú aktívne venovať napríklad joge, že sa im v živote budú diať zvláštne veci. Dosť často napríklad dočasné zhoršenie zdravotného stavu alebo nejakého problému. Dá sa to prirovnať ku čisteniu horskej studničky. Najskôr sa musí rozvíriť blato, aby sa voda vyčistila:) Veľa ľudí to zmätie. Aj preto je dobré cvičiť jogu pod dohľadom skúseného učiteľa. Píšem o joge, pretože tú mám odskúšanú.
neznámy
neznámy » VERONIKA | 31.3.2010 15:02
co clovek dava to aj skor alebo neskor na vsetkych urovniach dostava. karmicke struktury obklopujuce vsetko zive aj "nezive" (cloveka, spolocnosti, narody, planety..) sa prenasaju aj cez stovky ci tisicky zivotov a su pricinou/stavebnym kamenom aktualne vnimaneho stavu sveta.
Na lepsie pochopenie pojmu karma odporucam napr. knihy Diagnostika karmy od Lazareva (pm).
VERONIKA
VERONIKA » VERONIKA | 9.6.2010 00:28
...
neznámy
neznámy » VERONIKA | 9.6.2010 00:37
Veronika, Tebe sa niečo stalo?
VERONIKA
VERONIKA | 9.6.2010 13:12
:D:D Lol, ako to myslis?
Ako sa to vezme, ano, ale v pozitivnom slovazmysle. Konecne som nasla Boha, vies :) Lebo som Ho stratila a konecne som pochopila, ze som Ho stratila a odvratila sa od Neho... a to je na dlhsie
neznámy
neznámy » VERONIKA | 9.6.2010 13:16
Veronika, si ešte mladé dievča a už sa zaoberáš veľmi vážnymi témami...možno práve to je tvoja dobrá karma z minulosti :)...držím ti palce, aby si našla tú TVOJU pravú a skutočnú cestu, ktorá ťa privedie k poznaniu a harmónii
VERONIKA
VERONIKA | 9.6.2010 13:49
.. dakujem:) si zlata..
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...