mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Ľudská duša - 

Štyri archetypy mužskej duše – kráľ, bojovník, kúzelník, milovník

damara
damara | 18.6.2016 18:16
Kráľ

Kráľ reprezentuje v našom živote autoritu – autoritu nad druhými a čo je ešte dôležitejšie, autoritu nad sebou samými. Autorita dáva moc na rozhodovanie. Rozhodovanie sa znamená vyberanie si jednej alternatívy pred inou. V živote musíme robiť rozhodnutia. Každú chvíľu sme konfrontovaní s voľbami. Nemôžeme, napríklad, žiť na dvoch miestach naraz. Musíme si vybrať a potom prijať zodpovednosť za svoje rozhodnutia. Kráľ činí rozhodnutia o tom, čo sa v jeho kráľovstve stane a, ak je dobrým kráľom, jeho rozhodnutia budú prospešné pre všetkých, ktorým vládne. Kráľ v nás má zodpovednosť zvažovania situácií a rozhodovania o tom, čo je v našom najlepšom záujme. Dobrý kráľ má podporu svojho ľudu, lebo dokázal, že je hodný dôvery. Ak je náš vnútorný kráľ dobrý a dôvery hodný, povedie nás v našom vnútornom kráľovstve k prosperit

Bojovník

Bojovník reprezentuje v našom živote odvahu. Je zodpovedný za zabezpečenie toho, že rozhodnutia kráľa budú vykonané. Autorita a moc kráľa môžu byť uplatňované prostredníctvom odvahy a sily. Bojovník je muž činu, ktorý robí to, čo sa vyžaduje. Bojovník chráni tých, ktorí sú mu zverení, ktorých vedie. To môže znamenať, že bráni to, čo má, alebo to, že sa vyberie postaviť sa zoči-voči nebezpečiu, akým je napríklad drak. Nebojí sa stáť proti nepriazni sám. Môže čeliť zdanlivo nemožným nebezpečenstvám a ešte stále z nich vyjsť ako víťaz. Ak nám chýba odvaha, nemôžme konať a svet nami pohadzuje sem a tam. Avšak bojovník v nás nedovolí nám alebo niekomu inému nablízku, aby po nás dupal. Napriek svojim strachom sa postaví a vzoprie. Bojovník zaistí, že spravodlivosť, ktorú dobrý kráľ nariadil, bude nastolená.

Kúzelník

Kúzelník reprezentuje múdrosť v našom živote. Je liečiteľom, ktorý prinavracia späť to, čo sa nevedomosťou stratilo. Kúzelník má hĺbku pochopenia sveta, ktorá prekračuje hranice zvyčajného chápania. Ak svoju múdrosť používame dobre, náš kráľ urobí dobré rozhodnutia. Na to, aby sme rozlíšili situácie a urobili vo svojom živote správne rozhodnutia, potrebujeme múdrosť. Žiaden problém nemožno rozriešiť bez toho, aby sme mu najprv porozumeli. S múdrosťou sa riešenie stáva zjavným. Kúzelník (alebo mág) žije vo svete mágie, čarov, kde sa deje nemožné. Kúzelník sa nenechá pomýliť vonkajším prejavom či vzhľadom vecí, no vidí cez ne k pravde. Aj my môžeme poznať pravdu tým, že sa spojíme so svojím vnútorným kúzelníkom.

Milovník

Milovník reprezentuje v našom živote lásku. Milovník má často konotáciu nedovolenej pletky, aféry. To nie je milovník, akého máme na mysli. Skutočný milovník má vrúcnu lásku k sebe, k tým, ktorí sú okolo neho a k celému stvoreniu. Žije v pocite úžasu nad svetom, do ktorého sa narodil. Milovník sa cíti spojený s celým životom, vie, že všetko je jednotou. Milovník má vášeň a súcit. Vášeň nám dáva entuziazmus ísť v živote vpred s pocitom účelu, zámeru. Prostredníctvom vášne má milovník túžbu učiniť, aby bola jednota stvorenia známa a chce ju vyjadriť vo svete. Milovníkovi v srdci horí vášeň po úplnom spojení sa s tým, čo miluje. Prostredníctvom súcitu sme spojení s každým vôkol nás. Chceme druhým pomôcť, pretože vieme o svojej jednote v základoch. Zdieľame s druhými ich radosť. Zdieľame s nimi ich bolesť.
Milovník chápe obetu. Obetu zvyčajne chápeme ako stratu, no milovník vie, že obeta je len zanechanie jednej veci, aby sme nadobudli niečo, čo má väčšiu hodnotu. To, čo uvoľníme sme si v minulosti možno veľmi cenili, ale keď sa vyžaduje niečo cennejšie, dáme to bokom. Človek, ktorý nesie za hrsť jasne sfarbených kamienkov, urobí obetu tým, že ich položí na zem, aby si vzal jeden malý drahocenný diamant, ktorý pred ním leží. Ten človek si nemôže byť úplne istý, že je to diamant, až kým nepoloží všetky tie farebné kamienky na zem a nezdvihne diamant. U obetovania vždy existuje riziko, ale sú tu tiež diamanty, ktoré čakajú na odvážnych s čistým srdcom, aby ich zodvihli zo zeme.

Úryvok : viac na http://www.2012rok.sk/wp/psychologia/29513-styri-archetypy-muzskej-duse-kral-bojovnik-kuzelnik-milovnik
neznámy
neznámy » damara | 18.6.2016 20:58
to jsou čtyři samé dobré postavy.
jsem zvědavý jaký archetyp by vydala naše generace. a budoucí. jestli se bude pořád bojovat královničit kouzelničit a sexovat. archetypy by se měly přizpůsobovat změnám ve společnosti.
takže by tam byly:

manažer
robotník
ředitel
důchodce

třeba.-ROLL-
neznámy
neznámy | 18.6.2016 21:11
-LOL-..a kam se řadíš ty, kouzelníku?-PUH-
neznámy
neznámy | 18.6.2016 21:20
ufoun
neznámy
neznámy | 18.6.2016 21:21
a toto je moje loď.
neznámy
neznámy | 18.6.2016 21:23
možná takhle se tady dostali první lidé na zem.
vysadili je tady a bylo.
řekli jim..starejte se.
neznámy
neznámy | 18.6.2016 21:35
a víš, že jo? :)...jestli teda spěješ vývojově do dalšího znamení, jak jsi psal, tak budeš ufon uranskej vodnářskej....-LOL-
a já ryba?-ROLL- já, která tak ráda mluvím? já mám mlčet?-WALL--NOOO-

mimochodem - ta loď je skvělá, chci ji taky:)
neznámy
neznámy
neznámy | 18.6.2016 21:40
sakryš, to už je pro tu Rybu, ne?-LOL-
lak
lak | 18.6.2016 22:50
prevezies ma? -LOL-
lak
lak | 18.6.2016 22:51
to je pekne, vo vacsom to nemaju? -LOL-

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...