mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Ľudská duša - 

strach z lietania

neznámy
neznámy | 17.6.2014 13:21
ahojte je tu niekto kto sa boji lietat, a ako to prekonavate..-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 17.6.2014 17:18
Že nelietam
neznámy
neznámy | 17.6.2014 18:22
to ako a ked musis?:)
neznámy
neznámy | 17.6.2014 21:09
Hoci ma mienkotvorcovia neovplyvňujú....verím im,že letecká doprava je jedna s najbespečnejších....nepozerám katastrofické filmy a už ani televízne noviny-COOL-
Putes
Putes | 18.6.2014 09:13
To je jednoduché, řeknu si, že co mělo spadnout, to už spadlo. Pro případ nevolnosti tam jsou pytlíky, tak si každý let užívám.-FLOWER-
neznámy
neznámy | 18.6.2014 09:30
Samotný lítání mi neva, vlastně mne dost fascinuje. Nikdy nezapomenu na svůj první let, první start - moment, kdy se ta hromada šrotu odlepila od země byl pro mne něco naprosto fantastickýho.
Co mne ale stresuje jsou ty procedůry okolo, odbavení, celní kontrola, cizinecká (pokud se letí mimo Schengen), aby všechno proběhlo jak má, všechno se stihlo atp.. a co stále ještě nezvládám jsou turbulence, zvlášť takové ty silnější kdy to hází s celým letadlem zprava do leva, nahoru dolů. Jeden nepříjemnej let jsem zažila a to nebyla žádná bouřka, jen silnej větr, let trval naštěstí jen hodinu a i tak jsem vystupovala zelená jak sedma. Tohle nemám rád.

Jinak funguje dobře homeopatie (na mně dobře fungují první dva, argentum užívám před jakýmkoli cestování, docela trpívám na cestovní horečku a borax je super právě na ony turbulence):

Argentum nitricum 15 CH - lék se podává v případě, kdy pacient vykazuje panickou hrůzu z letu letadlem a je před každým cestováním velmi netrpělivý a neklidný - podávejte 3x denně 5 granulí.

Borax 9 CH - tento lék je vhodný pro lidi, kteří velmi špatně snášejí výšky, houpačky a kolotoče, rovněž i rychlé změny polohy těla, zejména polohu zeshora dolů. Dávkování 3x 5 granulí po dobu letu."

Ignatia amara 15 CH - 5 granulí před cestou a 5 granulí v průběhu cesty. Tento lék má dobrý účinek tam, kde je vyjádřena nespokojenost, úzkost, kdy se stav pacienta zlepšuje zábavou a rozptýlením.

Aconitum napellus 30 CH - náhlý strach, pocit velkého ohrožení s neklidem a bušením srdce - lék podávat při vykazování těchto příznaků každou hodinu po dobu letu.

Gelsemium sempervirens 15 CH - strach s třesem, pocením rukou a svalovou slabostí - užívá se 3x denně 5 granulí, a to před letem i po letu.
milan08
milan08 | 24.6.2014 12:30
par letov mam za sebou,dne nevim ako by som to riesil,vtedy flasa alkoholu nez bola prazdna aj sme pristali. kantom sa postavila
neznámy
neznámy | 24.6.2014 12:44
Taky se bojím a řekla jsem, že nikdy asi nepoletím......a přišla chvíle, kdy jsem musela letět a od té doby už neříkám nikdy:)
lak
lak | 24.6.2014 22:16
mudro robis, ani ja nie :D a tiez si myslim, ze je naj -LOL-
neznámy
neznámy | 24.6.2014 23:53
zajdi si na nějakou rozhlednu,pak na pár pouťových atrakcí a věř,že v letadle je to mnohem slabší odvar -COOL-.A navíc Ti tam i dají něco k jídlu,případně si koupíš panáka a nakonec se Ti lítání zalíbí :)-COFFEE-
neznámy
neznámy | 25.6.2014 07:48
Ja sa lietania nebojím, ale závisí na okolnostiach.
Prvýkrát som letela do Bulharska ako 21 ročná na ruskom lietadle.
Boli sme tam partia približne rovnako starých slobodných ľudí a celý čas sme sa výborne zabávali na turbulenciách, ktorých bolo naozaj veľa, občas lietadlo tak prudko kleslo, že to bolo ako pád.
Potom som letela z Tunisu, keď boli deti malé.
Leteli sme v búrke, deti sedeli pri okne, ja do uličky, lebo oni chceli vidieť tie úžasné "atómové výbuchy" na oblohe.
To sa bavili zase oni aká je búrka z lietadla úžasná.
Ja som sa už nebavila akosi.

Pre mňa osobne je v lietadle nepríjemné len to, že sa nedá vystúpiť a predýchať to ak by prišla nejaká klaustrofóbia. :D
neznámy
neznámy | 25.6.2014 08:42
Takisto ako hajounek, lietanie sa mi páči (je ale pravda, že skutočne silné turbulencie som ešte nezažila)... čo sa mi nepáči je skôr môj fobický vzťah k letiskám a procedúram... párkrát som sa tak bála, že sa stratím alebo čosi nepochopím, že sa mi to skoro aj podarilo, a to šlo o celkom malé letiská:) Ukľudnila som sa trochu až po tom, ako som letela do Japonska, všade bolo plno hostesiek, ktoré si človek ani nevšimol, ale ktoré vyslovene striehli na akýkoľvek náznak problému, s ktorým by vám mohli pomôcť. Ale vo všeobecnosti: mne pomohla stará známa vec: klin sa klinom vybíja:) Vždy trpím pred cestou ale snažím sa aspoň raz za pol roka si nejakú naordinovať - keď ten strach z letiska prekonám, let je už čistá radosť:)
neznámy
neznámy | 26.6.2014 22:52
asi bych zkusila tu homeopatii -FLOWER- na mentalni urovni take pomaha rozvijet duveru v muze, ktery stroj ridi:)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...