Ľudská duša -
STRACH
že ani ja neprijímam svoju mamu,takú,aká je a nerešpektujem to,že sa "rozhodla" žiť tak deštruktívne
a že neprijímam ani samu seba,takú aká som....
pomohlo mi to zmeniť uhoľ pohľadu
občas prestať s niekym komunikovať a utriediť si myšlienky nie je na škodu
držím ti palce-FLOWER-
Bojím se o děti.Bojím se řídit auto.Bojím se sama večer na určitých místech.Bojím se toho,že by mě mohl někdo ovládnout a uvěznit.
Co je příčinou?
Dosavadní prožitky a situace,kdy jsem sahala velmi hluboko do pytlíku s nápisem "emoční síla".
Tedy u mě to souvisí s tím,co si pamatuji z tohoto života,i když mnoho toho,jsem se snažila vytěsnit,nakonec stejně nezbývalo,než s tím pracovat.
Své strachy se tedy snažím nějakým způsobem zvládnout,ovšem čím dál víc se přikláním k tomu,že ač určitým způsobem opracované,půjdou se mnou dál ...;):)
ja ju respektujem,..ň
ale akonahle s nou zacnem komunikovat, ona mi zacne opat diktovat podmienky , robit vycitky,,,,skratka riadit moj zivot..
je mi za nou smutno, lebo viem, ze je osamela..
ale ja uz nevladzem byt jej hromozmovodom..jej negativizmu a smutku..
dakujem a prajem tiez vsetko dobre..
Ale tak to mám já a někdo jiný je třeba v tom zpracovávání lepší.
A nebo záleží na množství a emoční intenzitě toho kterého prožitku a nebo je třeba i hranice,za kterou už nejsi vpuštěna s tím zpracováním,protože tvé tělo pochopilo,že je třeba být stále ve střehu(pud sebezáchovy),když už toho má za sebou víc.
Ale to jsou jen mé domněnky...:)
Taktiež som v tejto diskusii zistila, že mnoho strachov má korene v detstve, hlavne ako zážitky z detva neboli príliš harmonické, ale skôr naopak... Rovnako bolo zaujímavé zistenie, že strach u istých ľudí vyplýval pravdepodobne z minulých životov ako napr. keď sa niekto panicky bojí vody a zvlášť hlbokej vody a logicky nevie vysvetliť prečo...
Ked sme boli male deti, tak som mala kamosa, ktory bol dost "bujny" a mal veeelmi prisneho otca... Vzdy ked nieco vyviedol, tak dostal bitku s remeňom po zadku... Vzdy sme sa mu smiali, ze ved to nemoze boliet, ze predsa je nejaky chlap a ze to vydrzi -LOL- On sa stazoval, ze to velmi boli a ze potom nemoze sediet... -ROFL- My se sa mu smiali a neverili mu... Raz nam ukazoval, ze mu ostal na zadku vyrazeny pas a ja som na to povedala, ze to urcite az tak neboli, ze simuluje a on sa nahneval a slahol ma remenom po zadku tak, ze som zapiskala ako cajnik -ROFL-
Toto mi tak utkvelo v pameti z mojeho mládi :D A tiez urcite by som sa tohto bala, take nieco absolvovat este raz -ROFL- :D
Pokud člověk prožije takovou zkušenost, pochopí, že smrt je pouze přerod...
Jako malá jsem ráda chodila na hřbitov. Ten klid mě zklidňoval. Tatínek mi říkával: těch se neboj, tihle ti neublíží - na rozdíl od živých.
Strach nás nutí vytěsňovat to, co je nám nepříjemné. Cokoli vytěsněné se však tlačí nahoru a hlásí o pozornost. Proto nás přitahuje takový projev chování (souhlasně, či nesouhlasně), který v sobě nese náboj toho, co jsme kdysi potlačili sami v sobě ;)
Lidé příjemní, nebo protivní nám "jen" zrcadlí vnitřní osoby, které máme v sobě všichni. Pokud jim věnujeme pozornost, nasloucháme jejich potřebám, naučíme se zacházet sami se sebou. Pak budeme umět totéž u druhých lidí. :)
mrtvi vacsinou neobtazuju, ale zdy si pri tej vete predstavim poltergeista, ktory to ma inak -LOL-
co sa tyka "zklidnovani", tak som to mala takisto, ale v poslednych rokoch som mavala coraz castejsie nocne mory o cintorinoch, a stale som si nevedela dat dokopy, ze to moze suvisiet s mojim pobytom na nich.. az mi muz otvoril oci, a naozaj - odkedy som prestal chodit na hroby, prestalo sa mi o nich snivat :)
Čemu věnuješ pozornost, nebo proti čemu bojuješ - a tím tomu věnuješ pozornost, to posiluješ...