mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Ľudská duša - 

preco sa zaujimate o skryte sily a formy existencie???

neznámy
neznámy | 26.3.2010 16:45
napadla ma taka otazka...ako ste sa dostali k tomu, ze ste sa zacali zaujimat o astrologiu, numerologiu, tarot, jogu, mystiku a podobne oblasti?? cim to bolo sposobene??? bol ten zaujem o skyte stranky bytia u vas odjakziva alebo sa vyvinul postupne, vďaka určitým životným skúsenostiam??;)
neznámy
neznámy | 27.3.2010 12:58
Juj to je pekná téma :) Bolo to niekedy v 85, v čase hlbokej totality. Ja mladé ateisticky vychované dievča, aktívna zväzáčka:), keď sa v mojom živote zjavil mládenec z úplne iného cesta. Čítal zakázané knihy, pôsobil v nejakej tajnej organizácii, zaoberal sa vecami medzi nebom a zemou a venoval sa charite. Vtedy som po prvý krát počula, že existuje nejaký Moody a jeho knihy. A kto sa raz začne zaoberať pôsobením vesmírnych energií, už ho to iba tak ľahko nepustí...a nabaľujú sa veci s tým súvisiace:)
Ale zvláštne je, že veľa osobností (Buddha,MariaMagdaléna,sv.František,Gándhí...) boli ľudia, ktorým v živote vlastne nič nechýbalo. A predsa im chýbalo...ale to som už odbočila
neznámy
neznámy | 27.3.2010 16:00
K týmto veciam som priľnula zakaždým, keď prišiel do môjho života nejaký vážnejší problém a ja som hľadala odpoveď. Možno pre mňa pomôcka pochopiť, kto som a kto sú ľudia okolo mňa, pochopiť vzťahy s nimi... Táto otázka však je smerovaná skôr k tým, ktorí sa venujú trebárs astrológii či iným podobným odvetviam aktívnejšie a dlhšie ako ja :)
neznámy
neznámy | 31.3.2010 15:55
k veciam medzi "nebom a zemou" som sa dostal za zlozitych zivotnych okolnosti, ktore ma prinutili pochopit vplyv stavu duse na fyzicke zdravie. nasledovali moje otazky a retazce udalosti ktore ma priviedli k z roznych stran prichadzajucim odpovediam "zhora". tieto ma vedu (do tej miery ako som pripraveny - "Pery Múdrosti sú zatvorené, okrem pre uši chápajúcich." Kybalion) na ceste dodnes.
neznámy
neznámy | 4.4.2010 17:06
Bolo to pred niekoľkými rokmi, keď som sa začala rýpať v týchto oblastiach. V podstate takým prostredníkom bol môj brat, lepšie povedané jeho knižnica. Jedno leto som sa nudila a keďže som mala svoje vlastné knihy prečítané, tak som začala listovať aj v tých bratových-ezoterických. A listovať (lepšie povedané čítať v nich) som zostala až doteraz.
neznámy
neznámy | 4.4.2010 19:37
Vdaka urcitym zivotnym skusenostiam som skor stratil zaujem o ezoteriku a pod.Ale nic nie je nemenne, takze sa mozno k nej po case opat vratim.:)
neznámy
neznámy | 4.4.2010 22:34
mne zas vadilo, ak mi niekto radil, ako mám isté veci obísť. pritom mňa trápila pravda. chcela som iba pravdu....
raz som sa trochu zdravotne rozsypala, išla som ľudovej liečiteľke, veď že nič tým nestratím...
potom sa začali diať divné náhody, ktoré vôbec náhody neboli, stretla som ľudí, čo som iba náhodou nestretla, začala som to skúšať v praxi a dnes som v tom stave, že mňa už nikto nepresvedčí, že netreba hľadať ďalej...
ale vždy to vo mne bolo a životné skúsenosti mi to len potvrdili. vyriešila som si veľa boľačiek na srdiečku a každý večer ďakujem za to, čo všetko mám a každé ráno dúfam, že sa niečo nové naučím.
skrátka jedna k jednej.-YES-
neznámy
neznámy | 5.4.2010 13:56
Cim viac hladam akusi pravdu, tym viac zistujem ze ziadna pravda neexistuje.
neznámy
neznámy | 5.4.2010 21:53
prečo ju teda stále viac hľadáš? prečo ju chceš nájsť?
neznámy
neznámy | 5.4.2010 22:45
...a neni pravda veľmi relatívny pojem...? Každý má zo svojho uhla pohľadu svoju pravdu. Asi iba u seba ju treba hľadať... Asi všetko treba začať hľadať u seba :) Či ako? ;)
neznámy
neznámy | 27.4.2010 17:27
....kto sa začne venovať mystike,hádam ani nedokáže presne nájsť dôvod alebo čas kedy to uňho "prepuklo"....aspoň ja si neviem vybaviť nejaké presné ohraničenie.Povahou mi je dané neustále si dávať otázku-prečo je to ,alebo ono, tak a nie inak.....Išlo to so mnou od detstva....Po veľkej životnej tragédii,som sa ocitla v pekle depresií a dostala som sa do rúk psychiatrov,ktorí okrem "bielej otravy",mi nič neponúkli....medici sa o duši vlastne vôbec neučia...začala som jógou,meditáciami,zaujal ma tarot ,I-ťing,a po štúdiu východných filozofií som sa dala na štúdium západnej /VŠ/a ezoterickej psychológie.A tak to ide doteraz.Štúdium ezoteriky je už doživotná záležitosť. Fascinuje ma- numerológia-,ktorej sa venujem profesionálne.Spätná väzba s ľuďmi,ktorým robím rozbory ,dáva za pravdu tejto úžasnej vede.
neznámy
neznámy | 2.5.2010 17:26
Ja som sa k tejto téme dostal cez knihu Shogun.Tam sa spomína nejaká karma a čuduj sa svete, hned mi bolo jasne o čo to vlastne ide, aj ked mi to nik nevysvetlil.Potom cez Vacka, Minaříka, Brantona som dospel až k Edovi Tomášovi a jeho manželke Míle.Samozrejme iba pomocou kníh.Lebo kým som sa zorientoval, tak už Tomašovci neboli nedzi nami.Dlhé roky sa tiež venujem joge, hlavne poľa knih VanLysebetha.Doteraz som nestretol osobne ľudi z tými to "zaujmami".Všetko čo viem v tejto oblasti mám iba z kníh a vlastných skúsenosti. Pokus - omyl, alebo uspech.Tiež sa venujem práci z kyvadlom a veľa znamych a priateľov mi volá z radami o pomoc.Ale čo je jednoduchšie ako radiť druhým?Meditácii sa venujem už skoro 15 rokov zo striedavými úspechmi.Veľmi rád by som sa podelil o skúsenosti a výmenu informácii.Hľadajúci ozvite sa! Čakám
neznámy
neznámy | 2.5.2010 19:56
Možno si počul o Joge v dennom živote, ktorú pre západného človeka vytvoril Jeho svätosť mahámandaléšvar paramhans svámí Mahéšvaránanda. Alebo ak klikneš www.joga.cz alebo www.yoga.sk...
neznámy
neznámy | 10.11.2010 08:54
Většina se dostala k esoterice přez Moodyho,díky mu za to! Je zajímavé jak tenhle pán ovlivnil jednou knížkou tolik lidí.Né že by jiné knihy neovlivňovaly,ale kohokoliv se zeptáš na tuto otázku ,řekne ,tam někde to začalo v 80-90.létech četl jsem Život po životě... A potom je tu hledání pravdy nebo chtivost po moci,být jiný než druhý,ovládat něco, co jiní neovládají , to se překotí v černou magii,nebo se stane zázrak a vyšší princip zvítězí a člověk ve svém vývoji směřuje ke světlu ,k Bohu a lásce. ale neřeknu Vám jestli tohle je můj vývoj,ten si nechám pro sebe.:):):)
neznámy
neznámy | 11.11.2010 19:58
Až ked začneme naplňať svoje ľdské túžby po bohatstve, rešpekte, moci a Poznaní správne a uvedomíme si, že ich naplňanie prináša čoraz menej potešenia, budeme ochotný urobiť vo svojom srdci miesto pre túžbu, ktorá bude mať oproti všetkým ľudským túžbam odlišnú vnútornú kvalitu - potešenie z jej naplňania nebude klesať. Práve naopak, bude rásť. Až vtedy.
neznámy
neznámy | 11.11.2010 20:02
U mna ojakziva. :)
neznámy
neznámy | 11.11.2010 20:04
Svätý Rudi tristotridsťtri :-)
neznámy
neznámy | 11.11.2010 23:05
V podstatě říkáme stejné jinými slovy.
neznámy
neznámy | 12.11.2010 19:08
Dakujem.
neznámy
neznámy | 12.11.2010 19:09
Moja spomienka, kedy to u mňa asi začalo ma zaviedla do veku 4 roky. Bola som trošku odlišná od iných detí, detské hračky mi moc nehovorili, ale keď som počúvala dospelých, to bolo niečo pre mňa. Pamätám si rozhovor, čo sa stane s človekom po smrti. Ako dieťaťu mi bolo samozrejme odpovedané o nebíčku atď., ale táto odpoveď mi nestačila a už vôbec som sa nedokázala ztotožniť s tým, že tým to pre ľudí končí. Tu niekde začína moje poznanie medzi nebom a zemou a všetko čo s tým súvisí.:)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...