mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Ľudská duša - 

Prečo myšlienky prichádzajú nečakane a neúmyselne?

neznámy
neznámy | 22.1.2014 23:12
Pristihli ste sa občas pri tom, že aj napriek tomu, že na nič konkrétne nemyslíte, ale niečo robíte, prípadne ráno vstanete,príde Vám na rozum myšlienka? Je úplne mimo toho, čím sa zaoberáte, akoby prišla z inej galaxie. Alebo je to podvedomie? Nevedomie? Mne takto chodí stále len jedna myšlienka. "Milujem XY". Pritom to tak už nie je. Ráno vstanem a takmer vždy mi to prebehne hlavou, alebo len tak počas dňa, keď sa zaoberám niečím iným. Akoby mi tú myšlienku niekto podstrčil.
neznámy
neznámy | 23.1.2014 06:13
Už sa mi čosi také stalo, možno je to podvedomie, možno je to práca mozgu, ťažko povedať. Čítal som si niekde, že sny sú prácou mozgu, keď sa snaží pretriediť informácie a situácie zažité cez deň a ukladať len tie relevantné. Osobne snom prikladám radšej iný význam, ale teraz mi to v súvislosti s Tvojim problémom napadlo, že možno sa Tvoj mozog snaží tú informáciu vytriediť von. :-D Viem, je to smiešne, ale nič lepšie mi nenapadlo. Možno niekto iný bude vedieť.
neznámy
neznámy | 23.1.2014 08:39
Mne sa napríklad stáva, že mi behá po rozume jedno meno. A viem že to má súvis s minulosťou, kedy vlastne táto osoba symbolizovala určitý stav, dajme tomu, že istotu, stabilitu. A teraz keď mám niekedy pocit, že strácam pôdu pod nohami, automaticky mi vybehne toto meno... Takže vlastne ty už túto osobu ani nemiluješ, ale súvisí to so situáciou z minulosti. Čo tieto slová pre teba znamenali, prípadne čo si predtým cítil a teraz to nemáš.
to patrilo dandimu
neznámy
neznámy | 23.1.2014 09:01
Poznám to. Moja vlastná teória je, že ide o niečo ako "presakovanie" z nevedomia do vedomia. Ak si racionálne založená, alebo máš iné dôvody, môžeš nejakú myšlienku potláčať mimo vedomú myseľ. Ale ona neprestáva existovať, iba sa presunie na miesto, ktoré nie je pod kontrolou, čiže do nevedomia.
Ten kto ti ju podstrkáva, si ty sama. :)
neznámy
neznámy | 24.1.2014 21:42
Toho som sa trochu obávala, ale priznávam sa, že moja teória prečo tá myšlienka ku mne prichádza je rovnaká ako tá tvoja. Možno som dúfala, že je to už za mnou. Zdá sa ale, že som to len potlačila. Takže sa len už vyrovnať s tým, že to je tak. Žeby som potom tú myšlienku skrotila? -ROFL-
neznámy
neznámy | 24.1.2014 23:51
Dnes mi trochu chýba, ale zvláštne je, že stále z toho nie som smutná. Neplakala som ani raz od doby, čo nie sme v kontakte a sú to už takmer tri mesiace. Neviem čo cítim, neviem, čo pre mňa znamená po takom čase. Viem len, že mi chýba po období, keď som na neho nemyslela. Je to akoby som nemyslela, pretože z toho nedokážem byť smutná, ale zároveň mi teraz prichádza do myšlienok a myslím na to -LOL--LOL-. Keď to po sebe čítam, väčší rozpor som nevidela.
neznámy
neznámy | 25.1.2014 11:22
Ale nie, nemáš v tom žiaden rozpor. :) To všetko sú úplne normálne reakcie. Je to dlhodobá záležitosť také vysporiadanie sa s bývalým vzťahom. A vedomie sa s nevedomím v takom prípade prelína natoľko, že je ťažké sa v tom vyznať.
Proste to chce svoj čas. :)
neznámy
neznámy | 25.1.2014 13:32
jo znam to

muze to byt tim, ze se ti nekdo snazi tuto myslenku vstipit :)-FLOWER--FLOWER--FLOWER--FLOWER--FLOWER-
neznámy
neznámy | 25.1.2014 13:46
No myslim, ze svoju minulost s danou osobou este nemas celkom doriesenu a ako sa tu pisalo, hoci vedome to chces mat vyriesene, tvoje podvedomie ti hovori nieco ine. Mne sa isty cas stavalo, ze sa mi neustale opakovali sny s mojim byvalym priatelom a vzdy mali nejaky sexualny podnet. Bola som z toho nestastna, kedze som to brala ako uz uzavretu kapitolu a mala som tiez uz ineho priatela. Nakoniec som to vyriesila tak, ze som mojho byvaleho priatela vyhladala a doriesili sme si spolu veci z minulosti, kedze sme sa rozisli velmi narychlo bez vysvetlenia a veci ostali neukoncene, potrebovalo sa to cele nejako ukoncit. Ked som sa s nim stretla a porozpravala, tie sny prestali. V tvojom pripade si vsak myslim, ze ta stale nieco taha k danej osobe, nieco tam nie je doriesene a uzavrete. Nic nie je podla mna nahoda a to ked sa ti opakovane stava, ze prve na co myslis je on, nieco tam nie je v poriadku. Treba veci ukoncit al. posunut na inu uroven. Sama to tak asi aj vnutorne pocitujes.
neznámy
neznámy | 25.1.2014 23:56
Spirit , tisha, cítim, že to nie je doriešené, pretože to bolo všetko ukončené narýchlo. Nastienené, prečo sa tak stalo, to bolo, aj keď len okrajovo, ale aj tak tam je nejaké ale...niečo, čo tam je ako dôvod, ale nebolo to povedané. Chcem to už v sebe ukončiť a uzavrieť, ale niečo vo mne to nedovolí. Obdobie, keď už si myslím, že to je preč, strieda obdobie, keď cítim, že to bol len falošný pokoj. Prichádza obdobie, keď mi chýba, keď na neho myslím a keď sa v mojich myšlienkach objavuje často aj napriek tomu, že som na neho zabúdala. Akoby ma niečo nútilo nezabudnúť na neho. Som to ja? Chcem si to nahovoriť? A prečo je opäť intenzívne v mojej myslí, keď už tam nebol? Nikto nebol tak veľmi súčasťou "mňa" ani v prípade, že som niekoho skutočne milovala. Niekde cítim, že si máme niečo doriešiť, ale viem, že pokiaľ neurobím krok ja, neurobí ho on, takže nie je šanca to doriešiť. Ja ale nemám dôvod niečo začínať, kedže takto to chcel on. Chcem len zabudnúť, nič viac. Prečo to u každého v mojom živote išlo? Prečo to nejde u neho? Roky sa ho neviem zbaviť. Drží sa ma a dnes prvýkrát po mesiacoch v mojich očiach cítim slzy, ale plakať neviem. Plače len moje vnútro. Plače ale bez výčitiek, nechcem o tom rozmýšľať.
neznámy
neznámy | 26.1.2014 14:41
No podľa mňa by si ho mala aj tak vyhľadať al. sa mu ozvať iným spôsobom a doriešiť si spolu s ním vecí z minulosti.Ked nič iné,aspoň to skúsiš, veď za pokus nič nedáš.Takto sa trápiť nemá zmysel,len strácaš cas a energiu.A tiež čím viac sa na neho budeš snažiť prestať myslieť a zabudnúť na neho,tym viac na neho myslieť budeš.Nie som psychológ,ale zotrvavať dlhohobo takomto stave nemá zmysel a len ti bude horšie.Akceptuj svoje myšlienky a voju sitciuaciu a Spytaj sa prečo a potom s tym niečo urob.
neznámy
neznámy | 26.1.2014 14:46
Nieco podobne som pred dvomi rokmi riesila aj ja. Myslela som na byvaleho, ktory ma opustil kvoli inej babe. Mala som ho v hlave strasne dlho, hocikedy som drzala mobil v ruke, ze mu napisem, hladala som dovody, kvoli ktorym by som mu napisala. Stale som ho mala v hlave.
Najhorsie vsak bolo, ked som si uvedomila ze v hlave mam len ja jeho a on mna nie -SAD- ale to bolo zas to jedine co mi pomohlo sa z toho dostat.
neznámy
neznámy | 26.1.2014 14:49
Vlastne lepsie povedane, ja som si to neuvedomila, ale dali mi to znacne najavo nasi spolocni kamarati dost tvrdymi slovami. Ja som strasne dlho verila ze je medzi nami nieco osudove a ine, ako maju ostatny. Bola som s nim tri roky a zrazu z nicoho nic koniec. Neslo sa s tym lahko vyrovnat. Jedine co mi pomohlo boli dalsie vztahy i ked kratke.
neznámy
neznámy | 26.1.2014 20:42
Aj ja som sa tak veľa krát pristihla, myslím si že z tých možnosti čo si napísal je podľa mňa - môj názor je, že ako by nám tu myšlienku niekto podstrčil. Myslím si, že ak my na niekoho myslíme a chceme aby aj iný človek na nás myslel tak v ten moment začne na nás myslieť aj ten človek, možno len na krátku sekundu si na nás spomenie alebo sa mu objavy dlhšia myšlienka ale spomenie si na nás istým spôsobom. Podľa mňa sú myšlienky ľudí prepojené :). Super článok Dandi -THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 26.1.2014 22:26
Tiež si myslím, že ak na niekoho myslíme, ak sa nám intenzívne tlačí do myšlienok, možno na nás v tom období myslí intenzívne aj tá druhá osoba. Odskúšané a overené to nemám, ale bolo by zaujímavé vedieť, ako to naozaj je. Párkrát v živote sa mi stalo, že som si na niekoho spomenula a potom sa mi dotyčná osoba ozvala. Stalo sa mi dokonca to, že som mala možnosť komunikovať s niekým v sne. Neviem, či išlo o astrálne cestovanie alebo len o sen, ale bola to komunikácia či už také alebo iná. Myšlienky sú určite prepojené.
neznámy
neznámy | 26.1.2014 22:33
Kontaktovať ho určite nebudem. Mám na to viac dôvodov, ale hlavne rešpektujem, jeho rozhodnutie. Urobil to aj pre moje dobro. Akceptujem svoje myšlienky a viem, že zabudnúť bude ťažké, alebo skôr dlhé. Som s tým ale vyrovnaná. Len by som chcela, aby u mňa boli častejšie také dni, keď nemyslím. Možno je to spôsobené postavením planét, nakoľko bolo obdobie, keď som v myšlienkach nič o ňom nemala. Cítim, že aj jeho myšlienkami na neho zväzujem a to je to, čo nechcem. Nie je to fér ani voči nemu, nechcem, aby vnímal z mojej strany pripútanie. Ak je tak vnímavý on voči mne, ako ja voči nemu, potom to cíti. Ja totiž vnímam to, či sa má dobre alebo nie. Aj keď možno nie tak intenzívne ako kedysi. Chcem späť svoje bezmyšlienkové časy.
neznámy
neznámy | 26.1.2014 22:48
Při pročítání mne napadla myšlenka : " Plní se nám to, co chceme i to, co nechceme, protože obojímu věnujeme energii pozornosti " a Ty si nepřeješ myšlenky na jednoho člověka, proto ty myšlenky máš .. když jim nebudeš věnovat pozornost a emoce, když je necháš být, ať si odezní, nechají Tě být po čase ony. Odkloň svoji pozornost třeba na nádech a výdech -FLOWER-
neznámy
neznámy | 27.1.2014 02:02
Čo hned nádech a výdech ? mna napadla myšlenka že - "Klin sa klinom vyráža" -LOL--LOL--FLOWER--MUSIC-
neznámy
neznámy | 27.1.2014 17:24
-LOL- Každý máme nějaké ty myšlenky o myšlenkách .. jedna z nich je "Jak mít prázdnou hlavu, aniž by byla dutá ":D
neznámy
neznámy | 27.1.2014 20:16
Ten muz si ta nezasluzi. Si rozumne dievca, ktore dokaze milovat. Malokedy vidiet takuto oddanost ak to myslis uprimne dandi. Moze lutovat, ze ta odvrhol. Co by som ja za to dal, najst taku zenu co ma uprimne srdce. Skusala si regresnu terapiu alebo nieco podobne, aby si sa oslobodila?
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...