mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Ľudská duša - 

Múdrosť a poučenie

moon_sun_stars
moon_sun_stars | 25.8.2011 22:39
Ahojte všetci,

Trošku na uvažovanie,

V živote sa ale vyskytnú aj iné vety v našom živote, a ak nedáme čiarku výde iný zmysel vety a podstaty myšlienky.

Tvrdenia: "Odsúdiť, nemožno oslobodiť!" a "Odsúdiť nemožno, oslobodiť!" su vďaka polohe čiarky vo vete diametralne odlišné.

Alebo prežijeme alebo zomrieme.

Pekný dník alebo večer, podľa toho kedy budete diskutovať.

L.,
neznámy
neznámy » moon_sun_stars | 27.8.2011 22:57
Známe tvrdenie, asi preto, že ktosi kvôli nemu prišiel o život - počula som to dokonca ucelené vo viacerých variantoch - kde zohral určité miesto rytmus, tempo, dôraz atď..
Môže to svedčiť rovnako o tom, že ľudské pravidlá sú nedokonalé a rovnako o tom, že ľudia by mali dodržiavať isté pravidlá, na ktorých sa spoločne dohodli. Závisí na tom, ako to kto vidí. A možno vôbec nie je dôležitá čiarka...
neznámy
neznámy
neznámy | 31.8.2011 19:21
Zaujímavý článok, ale zaujal ma hlavne ten experiment.
Všímam si, že príliš veľa ľudí na to, aby uznali a ocenili niečo výnimočné, to musia najprv prijať cez akýsi filter spoločenskej pravdy.
Hlavne to vidieť cez módne trendy. To čo je "pekné" dnes, včera, alebo zajtra mohlo byť, alebo bude smiešne a nevhodné ak to spoločnosť postaví na perifériu záujmu. Je v tom čosi zvláštne, akoby davová psychóza. Niekto určí hodnoty, určí normy krásy a ostatní sa pridajú a začnú napodobňovať.
Myslím, že práve preto nebol spoznaný mimoriadny talent a to najlepšie zo svetovej tvorby, lebo tam nestála nejaká mediálne známa autorita, ktorá by ostatným zvestovala, toto je krása a hodnota, ceňte si to.
Hm, zvláštne, ale je to tak. -SAD-
neznámy
neznámy | 31.8.2011 20:26
myslim, ze finta bola v tom, ze vybrali to najmenej vhodne miesto, kde sa prejavuje, ze ludia maju casu najmenej a to hned pri stanici, kedy zmeskanie do prace moze posobit velmi neprijemne, ide o to, ze keby umelca umiestnili niekde k rieke v peknom pocasi, kde sa prechadza plno ludi, urcite by jeho vkus ocenili viaceri:)
neznámy
neznámy | 31.8.2011 20:28
to bolo na margo tej ciarky, hodnotenie ako sa spravaju, je relativne:)
neznámy
neznámy | 31.8.2011 21:18
Veď som práve to chcela povedať tým, že možno nie je dôležitá čiarka :), totiž, že niekedy ovplyvňuje aj nálada, náš postoj k inému životu, normy spoločnosti, alebo čo sa onej udalosti týka, aj to, o ktorú historickú etapu sa jedná...
No minule som išla tiež po námestí a skupina pouličných hudobníkov, asi zo Španielska hrala na rohu Tatra banky a jedna baba prekrásne spievala. Zaujala ma nielen farba jej hlasu, ale aj ona sama - pôsobila veľmi prirodzene, radostne, spokojne a vyrovnane, chápuc modly iných, aj keď sama sa najskôr ničím neriadila. Z tej baby sálal život...napriek tomu som postála asi len 3 minúty, musela som ísť domov a do práce, ale tiež som sa za ňou otáčala ako deti v tom článku :)
neznámy
neznámy » moon_sun_stars | 8.5.2012 20:38
"Odsúdiť, nemožno oslobodiť!" a "Odsúdiť nemožno, oslobodiť!" su vďaka polohe čiarky vo vete diametralne odlišné.


Vždycky jsem si myslela, že slova ovlivňují člověka stejně jako nevyslovená myšlenka, že veškerý lidský slovní projev se dá popsat a určit, jestli je škodlivý, trestající nebo prospěšný. Došla jsem k závěru (prozatím), že nejpodstatnější pro dopad jakéhokoliv projevu je původní záměr "vysílatele". Jeho záměrem je ovlivněn soulad (při přetvářce ne-soulad) myšleného s emocemi a verbálním projevem. Vycházím z toho, že na Zemi existuje více než jeden jazyk, co v jednom jazyce jsou výrazy pro běžnou komunikaci, jinde jsou považovány za vulgární nebo urážlivé (a obráceně), rozdílný je i temperament při hovoru, odlišné pohledy humoru atd. Tedy záměr vysílá tu energii, která "posunuje čárky"
neznámy
neznámy | 11.5.2012 12:57
:) každý vníma význam slov cez filter vlastných skúseností.... je užitočné naučiť sa slová chápať iba ako symboly, pomocou ktorých sa dorozumievame, odovzdávame si skúsenosti....
a áno, zámer je podstatný, rôzny ľudia použijú rôzne slová aby vyjadrili to isté
niekedy s údivom zisťujem, že sa dvaja ľudia dokážu pohádať a rozísť nahnevaní a s pocitom nepochopenia a krivdy, pričom celý čas hovorili to isté, len každý svojimi slovami....:D:)
neznámy
neznámy | 11.5.2012 13:49
toť :) zlatá telepatie ;)
neznámy
neznámy | 11.5.2012 14:01
-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 11.5.2012 15:53
Hej, toto je tak bezne a vzdy znovu a znovu udivujuce. :D

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...