mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Ľudská duša - 

BOH je ta spravna cesta

neznámy
neznámy » VERONIKA | 11.6.2010 12:02
Ako si napisala:
No najdolezitejsie je stale toto:

Boh je láska, a kto zostáva v láske, zostáva v Bohu a Boh zostáva v ňom. (Prvý list Jánov, 4. kapitola)

S tym suhlasim, len mam taku otazku na teba: Co podla teba je laska?
VERONIKA
VERONIKA | 12.6.2010 11:14
:) Laska? Laska ma nespocetne vela podob.. Nejde ju definovat ani ju priamo pomenovat.. je to cit, dobroprajnost, sucit, neha, starostlivost, tuzba dat, pomahat druhemu.. dalo by sa to opisat milion slovami..
Kam presne mieris? :)
VERONIKA
VERONIKA » VERONIKA | 12.6.2010 22:01
Inac, toto je krasne.. :)

Prvá epištola svätého Pavla Korinťanom » Kapitola 13

1Keby som hovoril ľudskými jazyky aj anjelskými, a keby som nemal lásky, bol by som cvendžiacim kovom alebo zvučiacim zvonom.
2A keby som mal proroctvo a vedel všetky tajomstvá a mal každú vedomosť a keby som mal akúkoľvek vieru, takže by som vrchy prenášal a lásky keby som nemal, nič nie som.
3A keby som vynaložil na dobročinnosť všetko svoje imanie a keby som vydal svoje telo, aby som bol upálený, a lásky keby som nemal, nič mi to neprospieva.
4Láska zhovieva, je dobrotivá; láska nezávidí; láska sa nechlúbi, nenadúva sa,
5nechová sa neslušne, nehľadá svojho vlastného, nerozhorčuje sa, nemyslí na zlé,
6neraduje sa neprávosti, ale sa spolu raduje pravde;
7všetko znáša, všetko verí, všetkého sa nadeje, všetko nesie trpezlive.
8Láska nikdy neprestáva. Ale buď proroctvá, budú zmarené; buď jazyky, umĺknu; buď veda, bude zmarená.
9Lebo z čiastky známe a z čiastky prorokujeme;
10ale keď prijde to, čo je dokonalé, vtedy to z čiastky bude zmarené.
11Keď som bol dieťa, vravel som ako dieťa, myslel som ako dieťa, rozumoval som ako dieťa. Ale keď som sa stal mužom, zanechal som detské veci.
12Lebo teraz vidíme v zrkadle, v záhade, ale potom tvárou v tvár; teraz poznávam z čiastky, ale potom poznám dokonale tak, ako aj som poznaný.
13A teraz zostáva viera, nádej a láska, to troje, ale najväčšia z nich je láska.
neznámy
neznámy » VERONIKA | 13.6.2010 18:51
Veris v boha,alebo v pismo svate?
VERONIKA
VERONIKA | 13.6.2010 23:25
V Boha, v prvom a najhlavnejsom rade. No verim aj v Pismo svate... Napriek tomu, ze viem, ze ho ludia pomenili, myslim, ze gro, ktore hovori pravdu o Bohu sa z toho da vybrat..
Zaujima ma aj tvoj nazor. :) A chcem sa ti ospravedlnit, ze tu takto pisem, uplne proti tebe.. To ma mrzi.
VERONIKA
VERONIKA » VERONIKA | 13.6.2010 23:26
..
neznámy
neznámy » VERONIKA | 14.6.2010 02:01
ja by som len tolko chcel poznamenat, ze citaty z biblie nie su pre mna urcujuce, veronika - bibliu nevytvoril boh a ani nebola vytvarana bozou rukou skrz prorokov alebo ucednikov, ak by si mala zaujem tak si zajdi do kniznice a popozeraj si historicke exponaty a pochopis ze znenie je trosku ine, alebo dokonca niektore pasaze uz v dnesnej chybaju, alebo sa spytaj hocijakeho historika a pochopis, ze si si spravila z obycajnej knihy modlu a dogmu, ktorej bezvyhradne veris

ta modla a dogma sa stala primarnou sucastou tvojho myslenia a zivota, nepochybne ti dala zivotny zmysel, bol by som nerad keby si svoj zmysel stratila, ale v prvom rade hladaj pravdu, pravdu aj o biblii, o veciach ktorym veris, len hladanie pravdy ta niekam dostane

treba stale konfrontovat svoje presvedcenie, svoje viery, svoje "pravdy" az myslim si nakoniec clovek pochopi, ze pravda nie je v knihe, filozofii, nabozenstve, astrologii, hinduizme, budhizme, ezoterike, krestanstve, to su len pomocky, pravdu si musi najst kazdy sam
VERONIKA
VERONIKA | 14.6.2010 10:03
To si napisal naozaj velmi pekne :)
Mas pravdu vo vsetkom.
Ja dobre viem, ze bola pozmenena a modifikovana. Ale nieco mudre v nej predsalen zostalo. Napriklad to, co povedal v niektorych situaciach Jezis sam - a v tom vidno, ze su to mudre slova hodne povsimnutia.
Nie, Biblia vobec nie je moja modla... Len to posilnuje moju vieru v Boha. Prostrednictvom nej sa snazim najst pravdu o Bohu a o tom, co po mne chce.
Ale musim povedat, ze nad vsetkym z nej sa zamyslam a vsetko beriem s rezervou, aj ked to tu napriklad tak nevyzera.. :) Mam vlastny mozog, nie som ani krestansky fanatik, ako ma tu radi oznacuju.
Okrem toho tu prezentujem vlastne presvedcenie. Ked je niekto o niecom presvedceny, chce to sirit dalej.
neznámy
neznámy | 14.6.2010 23:21
alebo dobre je aj toto: chudoba cti netrati- ludove prislovie, ale jej ani vela neziska- zidovske prislovie. City su asi najvdacnejsim najstrojom manipulacie a moci, coho svedkami sme aj napr. pri tejto teme...v nasej spolocnosti to ludia maju o to tazsie, ze byt manipulovanym a zastarovanym je priam kulturne dedicstvo....aj ja idem, ale uz spat...
neznámy
neznámy | 14.6.2010 23:25
zastrasovanym:)))
neznámy
neznámy » VERONIKA | 14.6.2010 23:30
Veronika moj nazor je taky ze si nestala mozno trochu utiahnuta. Predovsetkym skus mat rada sama seba a nedsudzovat sa. To je moj postreh na teba. A na to ostatne o com tu pises? Skus mi vysvetlit toto. Boh dal cloveku slobodnu volu tak potom na co su bozie p r i k a z a n i a ?Podla tychto p r i k a z a n i sa ma spravny krestan riadit. To je len jeden priklad. A este poznamka nepises proti mne, ale proti sebe. Chces sa utvrdit vtom ze sa nemylis vo viere.
VERONIKA
VERONIKA | 15.6.2010 01:37
Nuz :D
Tusim sa kazdy den teraz stale meni moje poznanie. Mam pocit, ze tu stale pisem nieco ine..
Ano, som nestala :/ Lebo pred par dnami by som bola obhajovala krestanstvo, ale teraz som presvedcena o tom, ze Boh nema ziadne nabozenstvo.
Treba prist osobne za Bohom.
Totiz, ... uf, to je na dlhu debatu.
Kazdy den sa teraz takymto veciam venujem, snazim sa najst pravdu.
To by celkom vysvetlovalo tu schizofreniu, nie? ;)
A este jedna poznamka, dodrziavanie prikazani je prirodzeny proces... je to "ovocie" z lasky k Bohu.
VERONIKA
VERONIKA | 15.6.2010 01:42
..
VERONIKA
VERONIKA » VERONIKA | 15.6.2010 02:08
..
neznámy
neznámy » VERONIKA | 15.6.2010 05:58
Myslím Veronika, že by si sa viacej uchytila na nejakom kresťanskom fóre,alebo na pokeci. Nemyslím si že by si tu mohla ,,vykúpiť,, nejaké duše zo zatratenia. Každý verí tomu, čomu chce, ale mňa na takéto veci už nenahovoríš ani po litri omšového. Aj ja som chodila do kostola, ale potom som zistila, že to celé smrdí pokrytectvom. Že reči sú síce pekné, ale vnútro hnije.
Faber suae quisque fortunae-každý je strojcom svojho šťastia

prajem pekný deň
L.
neznámy
neznámy » VERONIKA | 15.6.2010 16:46
Veronika kto hlada najde. My si urcujeme osud a piseme a menime si ho samy cely zivot. Miluj boha a seba sama. Si jedinecna osobnost ako kazdy.
To je moja rada.
neznámy
neznámy | 15.6.2010 20:04
Milá Veronika, prečítala som si tvoje zaujímavé pasáže. Vieš napr. čo je hriech? čo je diabol, ktorého spomínaš? vieš napr. že mnísi v Červenom Kláštore na Pieninách sa zaoberali astrológiou? vieš prečo zomrel ježiš na kríži? vieš kedy a koľkými ľuďmi bola napísala kresťanská Biblia, vieš, že jej učenie čerpá z kabaly? mám pocit, že si veľmi ovplyvnená dogmami náboženstva. bolo by dobré, aby si svoj život začala žiť, aby si vyskúšal aj hriech, aby si našla protipól, lebo neexistuje nič zlé-hriešne, vždy to má príčinu a z toho sa máš v živote niečo naučiť a nie všetko odsudzovať. nie je byť zlé hriešny, ale vedome vo svojom zle zotrvávať. -FLOWER-
neznámy
neznámy » VERONIKA | 16.6.2010 02:20
tak alibizmus mozes najst vo vsetkom a vsade (napriklad aj vyrok, ze "za tym ma prsty urcite Satan" je poriadne alibisticky:D)...zalezi od cloveka ako sa k tomu postavi...ak si myslis, ze tak ako si vyssie popisala funguje astrologia, tak potom mame uplne odlisny pohlad na nu....to, ze si clovek precita, ze podla horoskopov je suknickar a tak sa s tym uspokoji a podla toho sa bude riadit je jeho chyba a nie astrologie...astrologia nehovori o tom, co bude, ale skor o tom, k comu nas maju urcite udalosti (symbolizovane urcitymi konstelaciami) dokopat...astrologia je nieco ako kompas, ktory nam pomaha orientovat sa v zlozitych zivotnych situaciach...
viem, ze biblia moc "v laske" vestcov nema (a od cias Keplera aj sama astrologia postupne na to prichadza), lenze moderna astrologia uz davno nie je o vesteni...preco asi myslis, ze nove smery (humanisticka astrologia, psychologicka astrologia) sa predpovedanim udalosti vobec nezaoberaju...lebo v podstate prisli na to, co hovori biblia...nie je dolezite, co bude ale skor to, ze ked nieco nastane, tak co to symbolizuje...alebo recou biblie: co nam tym chce "boh" (ci vesmir alebo ako to nazvat) prostrednictvom reci hviezd povedat...astrologia je vlastne jazyk "boha"...ak uz to mam takto povedat....a jasne, ze mame slobodnu volu...nikde sa v astrologii nepise (teda v tych serioznych knihach), ze sme otrokmi vplyvu hviezd (aj ked vplyvu hviezd na cloveka ako takemu neverim, ale to je uz ina kapitola;))
neznámy
neznámy | 22.6.2010 21:46
pripomina mi to jungiansku psychologiu, ta tiez pracuje so symbolmi ale v sirsom zmysle vraj preto Freud tak tvrdohlavo trval na iba sexualnej interpretacii nevedomych symbolov, lebo sa bal bahna okultizmu...co uz
neznámy
neznámy | 22.6.2010 21:52
ale ta myslienka s tym kompasom bola pekna
Stránka:
1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...