mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Ľudská duša - 

BOH je ta spravna cesta

VERONIKA
VERONIKA | 9.6.2010 00:14
EDIT:

AAA. Skoro ma porazilo, ked som po rokoch citala tuto staru diskusiu. PARDON PARDON.
NAOZAJ dufam, ze si to uz nikto neprecita... To som mala 18 rokov.... A snazila som sa pochopit to cele krestanstvo, co mi bolo od detstva vstepovane a citala som kvanta veci okolo toho a snazila som sa pochopit, ci to vobec dava nejaky zmysel. A spamovala to tu paradnymi blbostami v tejto diskusii, ako vidim. :D:D:D
Zistila som, ze to vlastne cele nedava zmysel a kazdy hovori nieco ine a nikto vlastne nevie ako to je.
Cize hlavne zi a nechaj zit a bud mily k ludom? Aktualny stav moj.
A dakujem vsetkym ludom, co mi tu na tie hovadiny reagovali. :D Ste zlati. Diky...



MOJ STARY TRAPNY PRISPEVOK:

Az teraz som pochopila, ze som uplne zisla z cesty Bozej. Uplne som sa odvratila od Boha, svojho Stvoritela a Spasitela a stracala som sa a coraz viac a hlbsie som sa ponarala do vsetkych moznych uceni, len nie Bozieho Slova. Vsetko sa mi zdalo zaujimavejsie, modernejsie ako Bozie Slovo, ktore je jedine prave ucenie, jedina spravna cesta. Boh je cesta. On jediny je mudrost, pravda a spravodlivost.
Zacala som verit v karmu a vselijake Diablom podlozene bludy a uz som si vobec nebola ista, co je spravne a co nie. Uz som prestavala verit v Diabla, uplne. Doslo to az tak daleko, ze som uz potom prestavala verit i v Boha. Zacala som ho coraz viac spajat s nejakou silou, dajakou neosobnou nekonecnou energiou ci vesmirom, ktory nema s nami nic spolocne a funguje vsetko mechanicky. Toto su tie najhorsie, najzradnejsie slova, ktore nas odvadzaju prec od nasho praveho Spasitela - Boha!
Ludia Bozi, prosim vas, vyslobodte sa z tohto bludneho kruhu uceni, ktore nepochadzaju od Boha, ale od Satana!
Lebo je povedane, ze Satan bude mat obrovsku moc. Ano, astrologia funguje. Ano, presne tak, funguje priam dokonale, lenze nie vsetko, co takto funguje, pochadza od Boha! Keby ste len videli ako napriklad levitujucich drzia nad zemou demoni..
A Boh nas chce najst, hovori k nam, snazi sa o nas a my ho takto zavrhujeme! Nepocuvame! Nasa dusa sa ociernuje a oskareduje, az kym si Diabol nepride v den sudny po svoj dlh. Lebo hriechy nie su zadarmo, ale pochadzaju od Satana a ten ich bude chciet splatit. A ta cena je nasa dusa! Smrt duse, to sa neda vratit, nejde to zastavit, bude pohltena zlom. Lebo peklo skutocne existuje! Nebo i peklo existuju!!
Mala som sen, pred par mesiacmi, mozno rokmi? Neviem presne, no teraz som si nan opat spomenula. Uz vtedy som vedela, ze to bol dar od Boha, lebo mi nim ukazal mnohe. Bol az neuveritelne skutocny a ja som z neho plakala a citila sa tak, ze to priam nejde opisat. Dakovala som Bohu, ze mi ten sen daroval! Dakovala som, ze mi daroval take zjavenie! A aka neopisatelna bola radost, ze este zijem!!! Islo v nom o moju smrt - vedela som, ze idem zomriet. Ze som prave zomrela. Hned, teraz, prave teraz a koniec. A uz nie je cesty spat, vsetko uz bolo napisane.. to, co som tu urobila. No zmocnila sa ma obrovska panika, pretoze som vedela, ze idem do pekla. Videla som „schody dolu“, ktorymi som musela bezodvratne kracat, ktore viedli dole, do tmy, az do pekelneho ohna, do praveho zla a pekla, z ktoreho niet navratu. A tu som si uvedomila, ako velmi som to spackala.... uplne som to zabila. Zabila som svoju dusu, zadusila som vsetko, co sa dalo, nezvladla som to, za svojho zivota som sa odvratila, bola som chrbtom k Bohu a moje srdce bolo z kamena a tupe. Ako velmi som kricala, ako velmi sa domahala svojho spasenia, plakala som, prosila, ale uz bolo prilis neskoro. Boh videl vsetko. Videl dokonale do mojho vnutra a na moje skutky pocas zivota. A iba to vnutro ho cely cas zaujimalo. Nic, co som v zivote „dokazala“ mi nebolo nic platne. Moj zivot bol vlastne o nicom. Lebo jedine, co sa ceni su skutky lasky. Lebo Boh je laska. Ale ja som sa stavala cim dalej, tym necitlivejsia, hrubsia, mrzutejsia... Uz som sa prestavala hanbit za svoje hriechy, prakticky som za svoj zivot bojovala so svojim Svedomim a prekonavala ho, lebo vsetko naokolo mi nanucovalo, ze to tak ma byt, ze hriech je dovoleny a ked ho robit nebudem, premarnim si radost zo zivota a prichadzam o beztrestnu zabavu. Ale aka je hriech marnost! Marnost, vsetko je marnost..! len laska nie, iba skutky lasky nie, len tie zostavaju, len tie sa rataju... Zistila som velmi dolezitu vec. Ale zistila som ju prilis neskoro, az ked mi Boh otvoril oci, ktore som zatvarala! Zistila som okamzite, ze NIC, absolutne NIC, ziaden, ziaden hriech, nestal za to! Ziaden hriech, nic nestalo za to, co teraz bezodkladne a neodvratne nasledovalo! Nic, co som urobila, co sa da urobit tu na svete za to nestoji, aby som bola NAVEKY zatratena! Bol to otrasny pocit. Moj zivot bol len planym nicim a ja som naveky prisla o milost Boziu mojimi vedomymi skutkami zla a nedostatkom dobra.
Tym, ze som pocuvala Diablovo slovo sa on stal mojim Otcom namiesto Boha! On ma viedol, coraz viac a coraz hlbsie do bahna hriechu, z ktoreho plynulo len zlo a tazilo ma coraz viac, napriek tomu, ze som vsemozne klamala samu seba, ze to tak nie je.
Boh vzdy bol aj bude. Toto obdobie je hrozne obdobie krizy, vzdialene od Pana. Ked sa pozriem napriklad do literarnych obdobi, vzdy vidno, ze tie obdobia sa striedaju – zbozne a bezbozne... Ludia sa stale vracali k Bohu, aj ked od neho zbludili. Pretoze Boh je vecny. Nie je to nic prekonane, stare. Nenechajme sa mylit Diablom, ktory sa tesi z nasej nadchadzajucej duchovnej smrti a nenavidi nas tou najhlbsou moznou nenavistou a opovrhuje nami.
Stala som sa Bozou zbludenou oveckou, ale On ma konecne opat nasiel. Zachranil ma, a ja sa modlim aby som sa dostavala k nemu opat blizsie a blizsie, aby moja laska k nemu v mojom srdci rastla a aby som sa ho uz nikdy a za ziadnych okolnosti nespustila!
Lebo padaju mnohi a mnohi sa uz neobratia, ale ti, ktori sa najdu opat v Bohu a olutuju svoje previnenia voci Nemu a zacnu ho milovat a nasledovat budu vykupeni Kristovou krvou!
Preto i vy, prosim, prestante uz bezdovodne citat a studovat nespocetne a nekonecne Diablove ucenia, ktore vas len zamestnavaju, aby ste sa spustili Pana - a nespustajte sa Boha, ale Ho znova najdite! Prosim, zacnite studovat Evanjelium, pocuvajte, co vam hovori Pan! Lebo On zomrel na krizi aby splatil nase hriechy a trpi za nase previnenia voci Laske, Bohu, neznesitelnymi mukami, aby splatil nas tazivy hriech. Preto musite olutovat svoje hriechy! A pristupit k sviatosti zmierenia, lebo tak vam uz Diabol nebude moct vycitat, co ste vykonali.
Musite zachranit svoju dusu, nech to bude akokolvek tazke. Pretoze i ked ste mozno hlboko klesli, hlboko, aj ked nevedomo v sluzbach Diablovi, Boh k vam stale vola a usiluje sa o vas a natahuje k vam Jeho ruky, vola k Vam a dava vam znamenia.
Nechajte ho, aby sa dotkol vasich srdc a dovolte mu, aby vstupil do vasich zivotov. Lebo Boh nam dal slobodnu volu a je na nas, ci Ho prijmeme a prijmeme Jeho ponuku na vecny zivot. On nas miluje nekonecnou, nekonecnou laskou, sme Jeho deti, ale On sam zaklada na slobodnej voli a dava nam na vyber.
No nedovolte Diablovi aby vas ovladal. On vami opovrhuje a nenavidi vas, nevie sa dockat kedy vasu dusu zadusi a pride si po svoj dlh.
Vlastne zacnite najradsej teraz, zacnite hned a citajte evanjelium, Bozie slovo a Kristovo ucenie, ktore nam dava poznanie nasho Otca a Boha. Zacnite hned,.. napriklad „Stála som pri bráne neba a pekla“ od: Gloria Polo. Ta kniha ma cca 24 stran a je volne dostupna na internete. Dajte tomu tu blbu chvilu, .. neviete, kolko casu vam tu este zostava. Toto moze byt vas posledny den. Dalej napriklad krestan(bodka)sk, alebo cokolvek, co hlasa Bozie Slovo. Lebo ked budem zit podla Bozieho Slova, podla Krista, co sa mi moze stat..? Len dovolte Panovi otvorit vase srdce a odviest vas od Neho.
Je na vas ako sa postavite k tymto slovam, ale vedzte, ze Boh o tom bude vediet.
Este dodatok...

9 Každý, kto ide ďalej a nezostáva v učení Kristovom, nemá Boha. Kto zostáva v učení Kristovom, ten má Otca i Syna. (1, 1-13 Druhá epištola svätého Jána - 2JAN)

13 Vojdite tesnou bránou; lebo je priestranná brána a široká cesta, ktorá vedie do zahynutia, a mnoho je tých, ktorí ňou vchádzajú;14 lebo je tesná brána a úzka cesta, ktorá vedie do života, a málo je tých, ktorí ju nachádzajú.15 Vystríhajte sa falošných prorokov, ktorí k vám prichádzajú v ovčom rúchu, ale vnútri sú dravými vlkmi.(7, 1-29 Evanjelium podľa svätého Matúša - MAT)
neznámy
neznámy » VERONIKA | 9.6.2010 11:29
Je pekné niečomu veriť, dodáva to človeku silu dokázať v živote niečo viac, ale to čo sa mi na kontexte tohto príspevku nepáči je, že je písaný ako keby fanaticky, t.j. v zmysle: iba moja viera je tá správna a každý, kto verí v dačo iné, dostane sa do pekla. Keď si predstavíte, že toto isté si myslia moslimi atď., je v tom odchode všetkých "neveriacich" v tú "správnu" vieru do pekla poriadny chaos a nie je teda presne definované kto tam vlastne všetko pôjde... Akým hriechom sa previnil taký budhista, že bude musieť ísť do pekla? Bol zlý človek? - Nie, iba neveril v kresťanského Pána Boha... Pre tento dôvod odmietam vstúpiť do akejkoľvek cirkvi - majú tendencie štvať svojich veriacich proti veriacim iných cirkví. Však veriť môžem aj doma.
A to, že levitujúcich držia nad zemou démoni je prehnané, rovnako ako keby som niečo podobné napísala o Ježišovi, ktorý kráčal po vode (uvádzam to len ako príklad, možno nevhodne zvolený, nemám v úmysle tým niekoho urážať). U levitujúcich ide o silný stav otvorenia (pojem z chi-kungu), ktorý je v našej reči možné interpretovať ako lásku ku všetkému okolo seba, ktorá doslova až nadnáša. Otvorenie je možné dosiahnuť tréningom (ale až také silné ako u levitujúcich vyžaduje majstrovstvo v práci s energiami).
Ešte poznámka na záver: astrológia, veštenie, jasnozrivosť, a v neposlednom rade aj tá levitácia sa s vierou v Boha vôbec navzájom nevylučujú. Vylučujú to len ľudia, ktorí dostatočne dobre nerozumejú vzájomným súvislostiam medzi týmito záležitosťami a pokúšajú sa fanatizovať druhých, ktorí sa nechajú. Treba mať nadhľad.
PS: Možno ma za takéto názory raz niektorí ľudia upália -YES-
neznámy
neznámy » VERONIKA | 9.6.2010 12:25
Countess krátko a výstižne vyjadrila aj môj názor, takže len dodám. Keby si sa snažila niečo viac dozvedieť o histórii kresťanstva, možno by si zistila, že mnohé z toho, čo dnes cirkev vyhlasuje za protikresťanské bolo kedysi jej súčasťou.
Už som to tu raz písala, že v stredovekých kostoloch a katedrálach nie je vôbec ťažké nájsť astrologické symboly. A čo zázrační levitujúci mnísy, tých držali anjely?
Svet nie len čierno-biely. Boh aj diabol majú mnoho podôb. A ten fanatizmus , ktorý z tvojho článku tiež cítim, ten od Boha asi nepochádza. Odsudzovanie iných a prijímanie len tej svojej jedinej pravdy, to je pýcha. Pýcha na svoje "správne a jedine správne" rozhodnutie.
neznámy
neznámy » VERONIKA | 9.6.2010 12:46
...cesty svätých, ktorých nasledovali davy, boli posiate skutkami lásky, pokoja a mieru...to je skutočná božia cesta...a je jedno, ku akému náboženstvu patrili...prepáč, ale toto sú iba reči...
neznámy
neznámy | 9.6.2010 12:51
:) stacilo precitat 1 vetu a niekde pred koncom par slov. No a je jasne ze pekny vymysleny pribeh. A prave takeho hluposti ma dost stvu. Celkom vazna tema. Ale clovek co to potrebuje asi nebude sediet za PC :) ale bude dobre zasity. Ale ako psychologicky tah na vymetenca je to celkom dobree. Ved je to uplne jasne. V minulosti slachta financovala kostoly a cely servis tejto komunity. A na oblatku jej v kostole z ludi spravili poslusne ovecky co pracovali zadarmo na panskom. No a teraz su uz na nich ine paky. Aj ludia maju ine starosti. Nemaju cas riesit ci nieco je alebo nieje pravda. Prisiel jeden zid. Vymyslel uver, cim dosiahol rovnaky efekt ako farar v 13 stor. => praca za min. mzdu. CHjo. ale idem von. To som len tak jednu myslienku pustil po obede :)
VERONIKA
VERONIKA | 9.6.2010 13:19
:D:D
Ano, znie to strasne fanaticky, to uznavam, ono to tak ani nebolo mienene, ze fanatizmus a Boh je ten spravny...
Nie, to, ze ludia, ktori neveria v Boha pojdu do pekla, to je hlupost, to som tym povedat nechcela :/
Ono Boh je laska... staci konat lasku, to je vsetko. Ale napriklad astrologia hovori napriklad niektore veci, ktore prospievaju alibizmu.
VERONIKA
VERONIKA » VERONIKA | 9.6.2010 13:31
Alibizmu.. V zmysle tom, ze napriklad povie, ze clovek nie je schopny milovat na cely zivot a je prelietavy – tak sa na to spolahne :D A zanechava za sebou poriadne vela zlomenych srdc, atd. Alebo to, ze kedze clovek je taky, tak s tym toho znamenia si nebude rozumiet... Co moze viest k predsudkom alebo v podstate neopodstatneneho odmietania... Co nema s laskou napriklad vela spolocne. Lebo sa nechame riadit „hviezdami“...
S odmietavym postojom vsetkych zucastnenych som aj ratala,..
Ale bolo by mozno naozaj prospesne otvorit Bibliu, lebo tam je tolko mudrosti, ze astrologia a karty a podobne nam v skutocnosti nemaju vela co dat. Mozu nam pomoct pochopit osobnosti, ale tu spozname aj bez toho. Alebo nam moze povedat nieco do buducnosti.. ale tak naco sa budeme za tym neurcitym poznanim nahanat. Ved to pride. A mame predsa slobodnu volu :P
Ovela dolezitejsie je presne ta laska a dobro, ktore poriadne zanedbavame, lebo sa stale venujeme tomuto :D A to aj kazdy den, ako trebars vtedy ja.. A vazne ma to dostavalo stale dalej od toho, co je skutocne podstatne.
VERONIKA
VERONIKA » VERONIKA | 9.6.2010 13:45
A ospravedlnujem sa za sposob napisania, ale to vychadzalo z mojho vnutorneho presvedcenia, tak som to napisala, ako som to vnutri citila. Ale mala som to napisat inak, lebo vazne :):) Kebyze ja toto po niekom citam, tak neviem neviem :D Ale urcite verim tomu, co tu pisem.
neznámy
neznámy » VERONIKA | 9.6.2010 14:17
Tie moje horlivé reakcie na otázky cirkvi sú bežné, hlavne odkedy som bola na pohrebe blízkej osoby a pán farár tam kázal o Európskej únii (???!!!???), tak som sa stala na niektoré veci súvisiace s cirkvou úplne alergická... A nie preto, že by som si zle interpretovala jeho slová, vyslovene chcel vo všetkých najprv vyvolať pocit, akí sme všetci hriešnici, vyvrheli, kriminálnici atď., a potom na záver dodal, že predsa len existuje svetielko nádeje ako naše duše zachrániť. A už bolo postarané o všetko... A ešte keď som videla ako sa tie sfanatizované babky tvárili, ako keby posledná záchrana bola že budú chodiť do kostola a počúvať pána farára....
Je dobrým znamením že si sa takto "precitla" z toho pôvodného spôsobu života. Už len aby si sa nenechala niekým alebo niečím stiahnuť naspäť, lebo aj to sa bežne stáva. A nenechaj si od niekoho vsugerovať aká si zlá a hriešna, keď sme už pritom. Aj keď neviem ako sú na tom s úrovňou kázní farári u vás.
VERONIKA
VERONIKA | 9.6.2010 14:39
:D:D Inac, hovorila som, ze krestanstvo je jedine spravne a ostatni su zatrateni?? Mam pocit, ze vsetci sa na to pozerali tak, ze ked kecam o Bohu, som krestansky fanatik...
Inac, nie vsetci knazi su svati. Boh jediny vidi do vnutra ludi. On bude sudit. Nie my, ludia. To, ze niekto nie je krestan o nicom nesvedci.
A inac... Ja som nikoho nesudila. Ja som sa len pokusala povedat, ze ti, co tu bludia... A je ich vazne dost, lebo vsetkych uceni tohto typu je na neskutocne kvanta... tak bludia zbytocne, lebo sa tym len zamestnavaju od skutocnych zivotnych hodnot.
Europskej Unii???? No, to je presne ono...
Mimochodom, ja som tu vykladala nie o cirkvi, ale o Bohu. O tom, ze nas miluje : ) A ze nas chce a ze jeho vola je, aby sme konali podla jeho Slova.
Ktore by bolo fajn si niekedy aj precitat. Kto kona podla neho, kona len dobro... a v dobre sa citime dobre. ;)
neznámy
neznámy » VERONIKA | 9.6.2010 16:32
Veronika, ty si človek hľadajúci pravdu, dobro a lásku a chceš aby tvoja cesta životom viedla v mene týchto hodnôt. To je to podstatné. Ten úvod vypadal fanaticky, teraz je to už lepšie. Dobro, pravda a láska majú mnoho podôb, ale nedá sa to spájať s tým kto je akého vierovyznania a podobne. Pre niekoho je to cestou Budhizmu, pre niekoho kresťanstva, a podobne. Podstatné je len to, či to je alebo nie je v mene pravých hodnôt. A to pravé a najskutočnejšie hľadanie je v živých vzťahoch medzi ľuďmi, tam sa človek vo svojom živote potrápi a aj dosiahne najviac. Ja ti môžem v dobrom poradiť, to čo pomohlo mne pochopiť, že rôznorodosť sveta a duchovného hľadania nie sú oddelené veci, ale všetko je celok, ktorý navyše dáva zmysel aj dnešnému chceniu ľudí chápať a nie len slepo prijímať kázne nejakých "autorít". Pre mňa je to Angelológia od Emila Páleša. Je to veľmi drahá kniha, /mne je aj osobne veľmi drahá :D / Alebo si pozri stránku Sophia.sk. Dúfam, že časom pochopíš, že Boha môžeš milovať aj širším srdcom, ktorým príjmeš rôznosť sveta.
neznámy
neznámy » VERONIKA | 9.6.2010 17:34
Ešte k tomu alibizmu astrológie. To nie astrológia, ale naivný človek môže byť takto alibistický. My nie sme kreslené postavičky, ktorých život je dopredu nalinkovaný až do posledného dielu. Pre mňa je astrológia niečo ako psychológia
pomocov symbolov. Môžem si vďaka nej uvedomiť svoje dobré a svoje zlé vlastnosti a podľa toho na sebe pracovať. A poznávať sa. Človek väčšinou najmenej pozná sám seba a poznávať sa môže len cez vzťahy z inými ľuďmi
Pre niekoho je astrológia na to, aby sa dozvedel niečo o svojej budúcnosti, ale ani budúcnosť nie je vopred úplne daná a odvíja sa od našich každodenných činov.
Keby malo byť všetko dopredu jasne dané a poznatelné, neviem vôbec, načo by sme tu boli.
VERONIKA
VERONIKA » VERONIKA | 10.6.2010 00:51
..
VERONIKA
VERONIKA » VERONIKA | 10.6.2010 00:55
..
VERONIKA
VERONIKA » VERONIKA | 10.6.2010 01:06
Monolog jedneho cloviecika na tuto temu.. Mozno to niekoho oslovi tak ako to oslovilo napriklad mna..
Tu je to...


som hlboko presvedceny, ze astrologia je okultizmus, a ako taku ju Boh odsudzuje. Je to viera, ze hviezdy riadia ludsky osud. Pismo niekolkokrat varuje pred vestenim z hviezd, pred vierou v osud a pred tym, aby sa clovek veril v akekolvek stvorenie (veril v zmysle doveroval tak, ze by sa poddaval pod kontrolu a ovladanie stvorenim)...

naopak, Boh tuzi, aby sme so vsetkymi svojimi otazkami prisli za Nim. On nam rad vysvetli vsetko, co potrebujeme vediet a niekedy nam to ukaze priamo v praxi ;)...
Boh je zivy a vie rozpravat, clovek sa nepotrebuje pytat hviezd, kamenov, kariet, kavy, ci dreva (virgula)... vsetko take je Bohu ohavne, pretoze je to duchovne smilstvo.
Akekolvek vyhovorky typu: chcem spoznat duchovne tajomstva, aby som viac spoznal Boha su podobne tomu, akoby muz praktizoval sex s inou zenou, nez svojou, s vyhovorkou, ze sa chce naucit milovat kvalitne, aby uspokojil svoju vlastnu...


Pises, ze astrologia funguje. ANO, mas uplnu pravdu. 12 rokov som praktizoval okultizmus vo viacerych jeho formach a mozem zodpovedne povedat, ze vsetko funguje.
Lenze hacik je v tom, ze pritomnost moci este nic nehovori o tom, ci je to Bozia moc alebo diabolska. Biblia velmi jasne upozornuje, ze v poslednych casoch bude dovolene satanovi a jeho horde konat mnohe a velke znamenia a zazraky, aby boli zvedeni mnohi, ktori nemiluju pravdu.
Skusim Ti vysvetlit astrologiu, ako ju vidim ja a supnem Ti par citacii z Pisma, aby bolo jasnejsie aky nazor ma na nu Boh.

Takze... kazdy clovek, kym neodovzda svoj zivot Panu Jezisovi, je pod vplyvom mocnosti, ktore vladnu tomuto svetu, a to su demoni. Vlada nad stvorenim bola povodne dana cloveku, v Adamovi, avsak ten sa spolu s Evou dobrovolne rozhodli – tym, ze posluchli satana – poddat sa satanovi, a tak autoritu nad svetom prevzal on.
To je zaroven odpoved na castu otazku, ktoru ludia kladu: “preco Boh dovoli to ci ono?”… Boh zveril autoritu nad svetom cloveku, a ten ju zo svojej slobodnej vole odovzdal diablovi, takze je irelevantne obvinovat Boha za nieco, co sposobuje diabol. Boh respektuje slobodne rozhodnutie cloveka vybrat si svojho pana.
Bozia dobrota sa ale nezaprie a tak ako ani clovek nemal nad svetom absolutnu vladu, nema ju ani diabol, Boh ho v mnohom zastavuje a nedovoli mu vsetko, co by satan chcel. To by ludsky rod bol uz davno vyhladeny.

Ked sa vratim k teme astrologia, je na mieste otazka, ako to s nou je. Ludska tuzba najst a pochopit duchovny svet sa prejavuje v mnohych praktikach, ktorymi si clovek snazi vysvetlit neviditelne veci. Ale kedze vzburou voci Bohu umrela v cloveku ista cast (V TEN DEN, ked zhresis, UMRIES – povedal Boh Adamovi) – a sice ludsky DUCH (clovek sa sklada z troch “casti”: telo, dusa, duch), a prave ludsky duch je ta cast ludskej bytosti, ktora je stvorena k tomu ucelu, aby clovek mohol komunikovat s Bohom, pocut Ho, citit a spoznavat.
Presne pre tuto duchovnu smrt clovek nemoze spoznat duchovny svet a je odkazany na dohady, pokusy, omyly, a snahy pouzivat rozne media (karty, horoskopy, hviezdy, vestby, transcendentalnu meditaciu, a i.), prostrednictvom ktorych si snazi vysvetlit skutocnosti neviditelneho duchovneho sveta a porozumiet tak zmyslu svojej existencie a vysvetlit si smrt a to, co je po nej.

Do tejto ludskej duchovnej slepoty prichadza Boh a sam z vlastnej vole sa dava cloveku spoznat – najskor Noachovi, potom Abrahamovi a jeho synom, neskor Mojzisovi, skrze ktoreho dava zmluvu zakona. Boh je Bohom zmluvy. Znamena to, ze vzdy pristupoval k cloveku prostrednictvom urcitych zasad, ktore sam ponukol. Z jeho strany to bol akt sebaobmedzenia, pretoze tym vlastne vzdy dal slovo, ze bude konat s clovekom tak a tak.
Prvu zmluvu uzavrel s Adamom, neskor s Noachom.
Ale zmluva, ktoru dal ludom prostrednictvom Mojzisa bola tak podrobna, rozsiahla a zasadova, ze sa zacala volat zakon. Bola to zmluva zakona. V nej Boh velmi podrobne prejavil cloveku svoj pohlad na vsetky mozne veci, ktore clovek moze stretnut ci konat na zemi. A neobisiel v nej ani okultizmus. Citacie zo zmluvy zakona uvediem nizsie.

Vratim sa teraz k vyznamu zmluvy.
Myslim, ze kazdy sucasny clovek ma skusenosti s roznymi zmluvami, napriklad pracovno-pravnymi ci obchodnymi. Skus si predstavit, ze pride za tebou clovek, ktory o sebe bude hovorit, ze je zastupcom tvojho obchodneho partnera, avsak poziadavky, ktore bude na teba mat, budu nad ramec zmluvy, ktoru mas uzavretu so svojim obchodnym partnerom. Mozno ti bude slubovat viac, ako ste sa dohodli v zmluve s obchodnym partnerom. Bude rozpravat o inych cenovych relaciach a rozpoctoch, ako boli dohodnute, atd.atd.
Jednoznacne v kazdom skusenom obchodnikovi zacne rast podozrenie, ze dana osoba nezastupuje zmluvneho obchodneho partnera, a ak by aj u neho bola zamestnana, prekracuje svoje pravomoci. Je namieste kontaktovat priamo osoby, s ktorymi si zmluvu podpisovala a vyjasnit si fakty.

Preco ho hovorim? Pretoze Boh vo svojej zmluve stanovil jasne pravidla. Takze ak nieco funguje – ako napr. astrologia – neznamena to este, ze je to od Boha, navyse, ak tieto praktiky Boh vo svojej zmluve jasne zavrhuje, ze tymto sposobom sa cloveku nebude davat spoznavat, tak astrologia potom nie je prostriedkom danym Bohom. Niekto sa tu potom snazi cloveku nieco podvrhnut.

Co sa tyka troch kralov, alebo magov, ktori sa prisli poklonit narodenemu Jezisovi… Biblia hovori o hviezde, ktora na nebi predtym nebola, za ktorou isli, dokonca, ze sa pohybovala a doviedla ich na presne miesto. Nebola to teda jedna z obycajnych hviezd, ale naozajstne znamenie od Boha. Ano, Boh kona znamenia aj na nebi, ked napriklad pri boji s nepriatelmi zastavil pohyb zeme voci slnku (“zastavil slnko na oblohe”) pokym Zidia pod vedenim Jozuu nepobili vsetkych nepriatelov.
Lenze je potrebne si zopakovat dolezity fakt – pritomnost moci este neznamena, ze je od Boha. Je mnoho liecitelov, ktori liecia ludi, a ich moc nepochadza od Boha, ale spolupracuju – hoci o tom nevedia – s demonmi, ktori sa vydavaju za dobrych anjelov.
Pan Jezis nepovedal, ze satan nemoze vyhanat satana, ale povedal: AK AJ VYHANA satan satana, rozdelene kralovstvo neobstoji. A ze neobstoji, je jasne, pretoze Jezis je vitaz nad nimi.
Navyse, demoni sa navzajom jeden druheho nemusia. Su to bytosti plne vzdoru a pychy a spolupracuju iba vtedy, ked je to na osoh obom (resp. vsetkym), alebo ked im je to prikazane mocnejsimi demonmi. Inak su voci sebe nevrazivi, zavistlivi, neprajni a sebecki.
To, co ich spaja je nenavist k Bohu a nenavist k Boziemu obrazu – cloveku. Inak kazdy z nich hlada len vlastny prospech.

Ked sa pozries do Biblie, za akym ucelom stvoril Boh hviezdy, najdes zaujimavu vec – aby mohol clovek rozoznavat cas a obdobia. To je vsetko. Hviezdy boli povodne urcene ako nebeske hodiny a kalendar, nic viac. Lenze…
… kedze sa clovek dobrovolne poddal autorite satana, ten poprehadzoval svet hore nohami a clovek je poddany vsetkemu moznemu. Cloveku vladne smrt a hriech v roznych jeho podobach… clovek moze byt otrokom penazi, sexu, tuzbe po moci, atd.atd.
Snaha vykladat vplyv hviezd na cloveka pochadza presne z tohoto faktu – ze sa clovek dobrovolne vydal vplyvu hviezd na seba a teda je faktom, ze astrologia funguje.
No tu je jedno velke LENZE.

LENZE toto plati pre iba ludi, ktori este neodovzdali svoj zivot pod autoritu Pana Jezisa Krista. Ti, ktori to urobili, su oslobodeni od tohoto vplyvu a hviezdy nemaju vplyv na ich charakter, naladu, ci zivot. Nevladne im stvorenie, ale Stvoritel. Naopak, On ich buduje, meni a uci, aby v buducnosti vedeli stvoreniu vladnut oni, nie ono im.

A co sa tyka tych “veriacich”, ktori veria astrologii a praktikuju ju (napr. len citanim horoskopov): nie je krestan ten, kto veri, ze Boh je, dokonca ani ten, ktory veri, ze Jezis bol vteleny Boh a umieral na krizi za hriechy ludi.
Aby sa clovek stal krestanom, potrebuje uverit, ze Jezis na tom krizi umieral OSOBNE a PRIAMO ZA NEHO, aby ho vyslobodil z hriechu, z moci stvorenia, z moci demonickych vplyvom a daroval mu vecny zivot.
Mnohi, ktori o sebe vyhlasuju, ze su krestania, nimi vobec nie su. To nie su ti, ktori vyhlasuju, ze Jezis je Pan. Krestan vyhlasuje – ustami aj zivotom – Jezis je MOJ Pan. Moj, moj a opat moj! Moze mi rozkazovat, moze so mnou robit vsetko, co sa mu zapaci, aj keby sa to rovne mne nepacilo.
Krestan je clovek, ktory odovzdal vladu nad svojim zivotom Jezisovi a Jezis do toho cloveka vlozil svojho Svateho Ducha. Ak niekto nema Ducha Svateho, nepatri Jezisovi.

A ked uz patrim Jezisovi, nepatrim hviezdam. Nie som podriadeny ani hviezdam, ani mocnostiam, ani anjelom, ani smrti. Mam iba jedineho Pana. Jezisa Krista.

Clovek moze vkladat vieru do roznych veci, ale Jezis hovori jedno: VER MNE!
A preco by mi to malo stacit? Pretoze Jezis prisel s Novou zmluvou, novou oproti Mojzisovej zmluve zakona, a v tejto Jeho novej zmluve zaslubil jedno: kto veri vo mna, nejde uz na sud ale presiel zo smrti do zivota. Kto veri vo mna, bude spaseny. Verte vo mna, lebo ja som premohol svet. Kto prichadza ku mne, toho nevyhodim. Kazdemu, kto mi uveri, dam svojho Svateho Ducha.

A clovek, ktory dostane Svateho Ducha, prezije nieco nadprirodzene – dostane NOVEHO DUCHA, tu spominanu cast ludskej bytosti, ktoru mal prestym mrtvu, ludsky duch je odrazu zivy a clovek moze pocut Boha, citit Jeho dotyk a spoznavat Ho bez akychkolvek prekazok. Nepotrebuje k tomu ziadne ine praktiky ako napr. astrologia, numerologia, vestby a podobne… pretoze je v priamom a osobnom kontakte priamo s Panom.
Boh dal jedneho jedine prostrednika medzi sebou a ludmi – cloveka Jezisa Krista. Ziadne sprostredkovatelske praktiky, ziadne nabozenske skutky, ziadne okultne vedy, ziadni mrtvi svati Ta k Bohu nepriblizi, to vsetko je len ludsky vymysel, neraz inspirovany demonmi. Az ked sa obratis IBA k Jezisovi celym srdcom, zacnes nachadzas pravdu, az ked Mu dovolis, aby do Teba vlozil svojho Ducha, rozsvieti sa.
Vtedy, az vtedy, clovek velmi jasne pochopi, ze vsetky tie okultne praktiky su len napodobenina, falosny podvrh a s Bohom nemaju nic spolocne.

Boh tuzi po osobnom a blizkom vztahu s Tebou!


prvom rade si treba uvedomit, ze ked clovek vklada svoju vieru do hviezd, teda, ze ho povedu, ze mu poradia, pomozu a podobne, Biblia to nazyva uctievanim, klananim sa, ci sluzenim hviezdam (alebo comukolvek inemu)…

… z toho titulu budem citovat aj niekolko versov, ktore hovoria o tom, ako vidi Boh, ked sa clovek spolieha na stvorenie, uctieva ho, klania sa mu a sluzi mu…


(vid predchadzajuci prispevok, kde som ich uz stihla pouzit :D )
neznámy
neznámy » VERONIKA | 10.6.2010 08:35
Mám zvláštny pocit z toho , čo tu čítam. Si schizofrenik, alebo tu píšu skutočne dve osoby? Jednou je mladé hľadajúce dievča, druhou akýsi fanatický katolík.
No neviem.
neznámy
neznámy » VERONIKA | 10.6.2010 11:59
....milá Veronika...alebo si hľadajúca samu seba,a vtedy Ti rozumiem...ak sa však držíš jedinej možnosti,že Evanjeliá,Biblia,Ježiš,sú Tí ,ktorí Ťa povedú,si na vedľajšej ceste ,ale ak budeš hľadať ďalej,určite sa nájdeš...uvedom si ,že všetko o čom píšeš,stvoril človek..nie Boh napísal to,čoho sa držíš..napísali to ľudia..prvé zmienky o Kristovi boli napísané cca.180-200 rokov po jeho smrti,Starý zákon bol nahradený Novým zákonom a upravovali si ho podľa "ducha doby"práve pápežské konzíliá....ak sa necháš viesť bez zaujatosti voči iným vieram a budeš sa pozerať na Univerzum ,Vesmír,ako na zázrak,ktorému nemusíš rozumieť a zároveň ho budeš rešpektovať,prestaneš veriť hocičomu,čo Ti v danej dobe vyhovuje,spoznáš pokoru,spoznáš svoje miesto na zemi,spoznáš zmysel toho všetkého a prestaneš odsudzovať.Nespoznáš však nič dovtedy,dokedy si budeš myslieť,že toto je to pravé a správne.Opýtam sa Ťa:kto dal Tebe právo hovoriť čo je správne a čo nie?Nie je to výtka,je to otázka na ktorú si odpovedz úprimne sama sebe.....Boha spoznáva každý po svojej ceste,sme jeho deti,sme rôzni ,ale nikto nie je horší alebo lepší..sme hádam len viac alebo menej znalí,ale nehrajme sa nikto z nás na vyvoleného......držím Ti palce ak sa tu len tak nezabávaš,ale naozaj hľadáš....je to ťažká,ale krásna cesta.
VERONIKA
VERONIKA | 10.6.2010 13:46
Ja neodsudzujem, uf :D :D Ja nie som typ cloveka, co by niekoho odsudzoval, to sa mi nestalo vazne ani nepamatam, uz som sa naucila pozerat sa na vsetko z uhlu nielen mojho, ale aj toho druheho a vselijakych inych uhlov, ktore som schopna vnimat..
..Ved som napisala, ze to posledne(3 prispevky) som nepisala ja, pisal to iny clovek a mne sa to zda zaujimave.
Samozrejme, ze sa tu len nezabavam, hladam ako najlepsie viem. Ale vo vsetkom vidim vzdy jedine vychodisko, ze laska je to, co je dobre.
Obhajujem Evanjelium preto, ze viem, ze to, co tam citam, sluzi dobru a je dane od Boha. Este som ho ale nestihla precitat cele, tak mi, prosim, doprajte cas :D Ale aj tak si myslim, ze nicomu z toho, co tam bolo napisane, proste nevyprsi doba platnosti.
Ja jednoznacne verim v Boha :) Asi preto sa tu snazim nieco o nom sprostredkovat..
VERONIKA
VERONIKA | 10.6.2010 13:52
Ale dakujem za odpoved, je v nej vela mudrosti..
Hm, to, ze to napisali ludia, to je podstatna skutocnost a som si jej vedoma. Ale mne pomaha citat to.
Boh chce aby sme ho hladali sami, vnutorne, to je dolezite. Ale ja ho nachadzam aj tam : )
neznámy
neznámy » VERONIKA | 10.6.2010 17:41
Veronika, súhlasím s countness. Jediného príslovia o Bohu, ktorého sa držím je: Pomôž si sám, aj Boh ti pomôže. Myslím, že Boha by si mal nájsť každý sám v sebe a utvoriť si vlastné hodnoty, bez toho, aby chodil do kostola alebo na stretnutia jehovistov a pod. Každé náboženstvo má niečo dobré, ALE NIČ NETREBA PREHÁŇAŤ. Možno by ti nezaškodilo prečítať si aj Korán, BhadgavadGítú, Tibetskú knihu mŕtvych a pod. alebo sa len tak riadiť podla toho čo cítiš vo svojom srdiečku. Čo je správne a čo nieje? kto to povedal? Sú to ťažké otázky a na ne ešte ťažšie odpovede. Cirkev narobila veľa zla( a nehovor že nie), ako jej potom mám dôverovať? Presne-všetko okolo boha si vytvorili ludia-bohužial, väčšinou za manipulatívnymi účelmi.
Vieš srdiečko:
spolky=čertove volky
nezabudni;)
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...