mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Láska a vzťahy - 

Váš názor na spolužitie muža a ženy

neznámy
neznámy | 29.10.2010 23:22
Podstatné sú túžby. Nakoľko su túžby toho druhého vnímané, nakoľko sú spoločné, nakoľko sú aspoň tak dôležité, ako tie naše, taku kvalitu bude mať vzťah. Ak vzťahy nefunguju, treba skumať kvality túžob a pozornosť, ktoru sme ochotný venovať túžbam druhých. Ak berieme partnera automaticky zodpovedného za naše šťastie, veľmi skoro sa objavia naťahovačky.

Venovať maximum pozornosti naplnaniu ľudských túžob správnym spôsobom sa oplatí. Zivot ide plynule, zisťujeme, že tie ľudské tužby prinášajú čoraz menej a menej potešenia a takto sa pomaly dostaneme k túžbe, ktorej naplňanie je nekonečné...ak je nám daná, samozrejme :-)

V túžbach sa daju najsť korene nešťastných vzťahov. Myšlienky sú iba ich odrazom. Nič viac.
neznámy
neznámy | 30.10.2010 21:44
citala so prednedavnom clanok o tajomstve celozivotneho spoluzitia muza a zeny a bolo v nom spomenute, ze terapie za ucelom zocelenia vztahu su v malom pocte pripadov uspesne, kedze casto chyba osobna motivacia a zucastnenost obidvoch partnerov/ale pripomina mi to casto neupesnost terapií ako takych celkovo/.
Casto vo mne rezonuje postoj jednej pani, ktorej manzel bol v dlhodobejsom stadiu nekontrolovaneho pitia, co uz zanechalo viditelne a zavazne stopy na jeho zdravi. Neviem, ci niekto z ich okolia daval jej manzelovi sancu. No pre jeho manzelku to vobec nebolo dolezite, popri absencii akehokolvek dusevneho trapenia nedala na sebe znat ani naznak co i najmensej pochybnosti o vylieceni svojho partnera. A to nie preto, ze by tieto pochybnosti potlacala, ona tomu skutocne verila. Az do toho dna som stale tvrdila, ze zavislost je vyliecitelna len osobou samotnou a jej motivaciou, no a od toho dna som si uvedomila, aka dolezita je laska nasich bliznych a hlavne ich dovera v nas, to, ze stoja pri nas za vsetkych podmienok a neopustia nas... a pritom to nie je silene ale nezistne. Ved akeze je to vyliecenie, ak sa vratime do vakua, kde uz niet nasich bliznych, ani nikoho o koho by sme sa mohli opriet? Poznam vsak pripady, ked takto postihnuti jedinci skutocne vytrapia svojich bliznych do takej miery, ze ich opustia...ale to sme zase pri zahadach a mysteriach vztahu.
Inac mimochodom dotycny pan sa vyliecil a pokial mi bolo umoznene sa s nim stretavat, tak sa k svojim neduhom nevratil, ale nepochybujem o tom, ze ak sa aj zakopnutim vrati, jeho manzelka mu zase vyratrakuje jeho navrat k nej..:)
neznámy
neznámy | 25.2.2011 18:11
Asi rozumiem a nielen ja:
:)Ak chcete byť šťastná s mužom, musíte mať pre neho veľa pochopenia a trošku lásky; ak chcete byť šťastný so ženou, musíte ju zahrnúť množstvom lásky a vôbec sa neusilovať o pochopenie. MAUROIS André :)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 27.2.2011 00:39
Pred niekolkymi mesiacmi som stretla jednu velmi zaujimavu pani, ktora mi vosla do zivota mam pocit v pravu chvilu,...hovorila, okrem inych velmi zaujimavych veci, ze zena ma moc silou svojej lasky zmenit zle na dobre,...mala som pocit, ze mi hovori to, co potrebujem pocut, len som na to zabudla...isla som z obchodiku (kde som stravila v rozhovore vyse hodinu) vysmiata ako -ZZZZ- v ten den som mala pocit, ze sa v mojom mysleni udiala zmena,...ale co je zaujimavejsie, ta zmena, pozitivna, sa udiala aj vo vztahu,...fakt ako v rozpravke, ked bludiaca dusa stretne dobru vilu, ktora jej prezradi tajomstvo (ktore v hlbke duse urcite vsetci pozname)...a zo zabiaka sa stal princ :)
Tak celkom verim, co pises Vanda, ze naozaj je to mozne...castokrat vztahy stroskotaju kvoli tomu, ze ludia prestanu verit, ze to moze nabrat aj iny smer (ja som mala predtym pocit, ze sa rutime rovno do priepasti, z ktorej niet navratu).
neznámy
neznámy | 27.2.2011 05:33
ano a nielen zena ma takuto moc,:)
neznámy
neznámy | 27.2.2011 12:41
Vanda, Vlnka....čítala som vaše príspevky a normálne ma pri nich zahrialo pri srdci, tak Vám chcem za ne poďakovať. Asi som si to momentálne mala prečítať. Rozmýšľam, že si tie vaše príspevky vytlačím a pripnem na chladničku (ako všetko, na čo by som nemala zabúdať a často zabúdam).
Inak, Vandi, ten tvoj príspevok o potrebe dôvery platí aj vo vzťahu k deťom...akosi som to načas vynechala a všeličo som tým pokazila. Jednoducho povedané, naozaj sa neoplatí hľadať chyby v druhých, ale v tom, čo dávame, a ako to dávame. Dávanie bez dôvery zrejeme pôsobí, akoby sme nedávali vôbec nič.
Som rada, že ti práve teraz Vlnka odpísala ten svoj prekrásny zážitok...mohla som si tak prečítať aj tvoj poučný príspevok. Pre mňa prišili v pravú chvíľu :), hmm, niekedy aj veci vieme, aj ich máme odskúšané, ale v hneve na ne zabudneme. Nevieš, ako sa dá z takéto správanie zautomatizovať?
neznámy
neznámy | 27.2.2011 18:58
no tak to je asi to najtazsie sprevadzkovat presne to co sa pytas-LOL-
Ona
Ona | 19.7.2011 21:06
Áno sme rozdielni už od narodenia a zároveň sme ten istý jeden druh živej bytosti.
- Všímala som si to najmä na mojich deťoch - mám dvoch synov a dve dcéry - a skutočne už od narodenia boli chlapci veľmi odlišní od dievčat - nemyslím len vo vzhľade - čo je samozrejmé, ale vo svojom správaní, v reakciách, v záujmoch, v myslení, v cítení - slovom vo všetkom sme odlišní - a práve to je na tom všetkom krásne - nie?

:-)
neznámy
neznámy | 1.5.2012 20:48
to je jak lidová poezie
v dobrém :)
neznámy
neznámy | 1.5.2012 22:18
Já to mám tak, že s některými lidmi i rozumím a s některými ne - je jedno, jestli se jedná o muže nebo ženu.
Pro spolužití jsem tudíž pojala za muže jednoho z mužů, se kterými jsem si rozuměla. Do jiného bych se asi ani nezamilovala

No, asi moc jednoduché, aby bylo o čem polemizovat, ale funguje to :)
neznámy
neznámy | 1.5.2012 22:29
aj keby sme boli az tak rozdielni....nebolo by to na skodu....aspon nebude nuda
neznámy
neznámy | 2.5.2012 19:54
-FLOWER-no bud rada ze to mas takto ja cely zivot usilujem o lasku muza a nedari sa a co je horsie ze mi hrozne chyba ten muzsky,,smrad,, s nimi zle bez nich este horsie tazko sa hlada taky celkom obycajny normalny chlap alebo su zadani alebo sa predomnou schovavaju neviem jana.
a to spom k nim taka mila niektoeri co ma poznaju to mozu aj potvrdit.-SHINY--HEART--SHAME-
Ona
Ona | 2.5.2012 20:00
Neviem, ale mne sa zda, ze muzi maju radi mile potvory a nie mile dobre - nebude nahodou v tej tvojej dobrote "pes zakopany"? :)
neznámy
neznámy | 2.5.2012 20:01
..občas to do sebe zapadá..
neznámy
neznámy | 2.5.2012 20:14
.... ono to musí do seba zapadať. ... spolu tvoríme celok :-)
Jeden bez druhého nemáme šancu byť šťastní !!!
neznámy
neznámy | 2.5.2012 20:19
...ovšem pokud nejsem na muže.
neznámy
neznámy | 2.5.2012 20:23
tam to tiez zapada...z druhej strany
neznámy
neznámy | 2.5.2012 20:27
A to zas tak celkom nie je ..;)
Nezvyknem čakať kým ma niekto "urobí šťastnou"..to znamená že moje šťastie nie je závislé na niekom druhom, neviem či mi rozumieš ..
Preto s vetou že - jeden bez druhého nemáme šancu byť šťastní nesúhlasím..Naopak, myslím si , že zmýšlanie mnohých žien že len ON je ten pravý, už si NIKOHO nenájdem, čo teraz budem robiť BEZ NEHO, bolo S NÍM tak dobre a teraz je to preč ..a podobne - je mylné, doslova škodlivé..:)
-FLOWER-
neznámy
neznámy | 2.5.2012 20:29
Tento André musel byť strašne múdry človek -THUMBSUP--LOL--BOW--FLOWER-
neznámy
neznámy | 2.5.2012 20:32
Jako myslíš levičák a pravičák?
Stránka:
1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...