mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Ezoterika a záhady - 

ťahanie energie

neznámy
neznámy | 19.8.2014 15:56
Napadlo ma,či je možné ťahať z niekoho energiu aj na diaľku-napríklad v diskusii neustálym nenápadným obviňovaním či vytáčaním....vedome alebo aj nevedome

stávalo sa mi pred nejakým časom-vždy ,keď som prišla na návštevu k mame,snažila sa ma nejakým spôsobom vmanipulovať do hádky a ak som jej aj pritakala,našla si iný dôvod a ja som sa vždy nechala vytočiť do nepríčetnosti.Aj na najdise som si toho všimla,že tam boli ľuda,ktorí to takto robili-musela pri tom vznikať obrovská-aj keď negatívna- energia,ktorú potom provokatéri zrejme vcucli.Možno ani nie oni-ale tie entity,čo boli na ne napojená /ako na moju mamu,keď pila/....Sú ľudia,ktorí cítia energie-ide to?dobrovoľne /či nedobrovoľne/ si neustále vymieňame či dávame alebo berieme energiu?
Predtým som sa často dala strhnúť do virtuálnej hádky-vtedy som to nazývala,že sa bijem za svoju pravdu...teraz mi už slovo pravda v tejto súvislosti príde trošku smiešne,a celkom ma teší,že to už nerobím-ale vďaka tejto skúsenosti to môžem spätne pozorovať /nie posudzovať-to nemám v záujme/.
neznámy
neznámy | 19.8.2014 16:12
Jasné, že jde. Mám knížky Igora Saveljeva o bioenergetickém vampýrismu. Mají natažené pomyslné energososáky, které vypadají kabelózně.:D-LOL-
Nejlepší je mít rituální extra nůž posvěcený a pomyslně to od sebe odřezávat.
neznámy
neznámy | 19.8.2014 16:44
buď, anebo si pořídit Ghostbusters proton pack all in one extra edition in black. -NOSMILE-

neznámy
neznámy | 19.8.2014 17:01
Nijaká negatívna energia nie je sama o sebe, vždy môže byť iba od vysielača k prijímaču.
Ak si jedno, alebo druhé, budeš v nej. Ak nie si ani jedno ani druhé, jednoducho neexistuje. :)
Biť sa za za svoju pravdu, to je celkom vtipné. :D
Asi ako bojovať za mier.
neznámy
neznámy | 19.8.2014 17:52
Ide to. :) Chce to len trochu cviku, prestať sa pozerať na obsah toho, čo dotyčná osoba hovorí, ale pozrieť sa na jej skutočný zámer (napr. ak má nejakú chorobu alebo bolesti, je podráždená lebo je energeticky na dne a potrebuje si pre seba niečo získať. Ak dosiahne svoj cieľ, cíti sa lepšie).
Aj to cítenie výmeny energie sa dá naučiť. Len asi lepšie je sústrediť sa nie na samotnú výmenu s niekým, ale na náš vlastný vnútorný stav energie. Je to ten istý druh pozornosti, ako keď sledujeme ako na nás vplýva jedlo ktoré sme práve zjedli. Po niektorom sa cítime úplne ľahkí, iné nás "zabije do zeme". Len to vnímanie chce trochu cviku. Ale má to aj vedľajší efekt - začneme sa postupne zbavovať vecí, pri ktorých pocítime, že nám škodia. Odhadzujeme zo seba všetko nepotrebné a nadbytočné. :)
neznámy
neznámy | 19.8.2014 22:50
To přirovnání k jídlu je výborné! Na tom se dá naučit strašně moc. Citlivost na vnitřní pocity i naučit se říkat ne.
Poslední dobou mě doslova zachraňuje můj žaludek. Prostě mi ohlásí, že už má dost nebo že to není ono i když nejde zrovna o jídlo ; ))
Ale na tom jídle jsem vlastně začínala.
vevuska
vevuska | 19.8.2014 23:33
Ja im hovorím energetickí upíri. A áno, existujú a dá sa proti tomu brániť. Stačí úplne jednoducho. V prvom rade ak si v centre hádky, ktorá ti berie energiu, tak odtiaľ treba odísť. Ak sa nedá, tak treba proti argumentovať, resp. treba skúsiť prejsť na inú tému. S rodinou budeš vždy spojená, ale záleží len od teba ako tú energiu spracuješ. Trénuje meniť negatívnu energiu na pozitívnu. Je to síce na začiatku drina, ale ide to a budeš vyrovnaná, v harmónii. Ja som sa v detstve dosť hádala s mamou a potom som to vzdala a riešila som to buchnutím dvermi. No postupom času som zistila, že pár vecí je tam nedoriešených a treba to doriešiť. A keď to inak nešlo, tak som si povedala, že nech sa na mne vybúri a ja jej negatívnu a zlostnú energiu dám hneď preč od nej aj odo mňa a premením na pozitívnu. Veľa u mňa pomohlo aj to, že som moju mamu pochopila, prečo sa tak veľmi chce hádať. Prečo má takú potrebu. Väčšina takýchto ľudí je nespokojná sama zo sebou, alebo jednoducho nemajú s kým si pokecať. Hoc aj o blbostiach. Okrem toho si na začiatok môžeš pomáhať sviečkou, pretože oheň vypaľuje negatívnu energiu. Takže stačí sa po hádke, alebo po nepríjemnom dni zahľadieť sa na 5 minút do ohňa sviečky a povedať si, že nech negatívna energia z teba odíde preč. :)
lak
lak | 20.8.2014 02:52
co sa tyka diskusii :D do hadok sa vtiahnut nedam, lebo vekom som coraz podrazdenejsia, ked sa crta/prebieha hadka.. takze si to odpustam a smerujem pozornost inde :D
neznámy
neznámy | 20.8.2014 08:53
Ahoj,, ale co potom , ked pre nedostatok energie..sa vobec nebudem bavit s istymi ludmi, ktori sa snazia ju zo mna vysavat????
napr. moja mama dlhe roky fungovala ako samostartovac..
vzdy sa na mne nastartovala..
a ked som jej po dlhych rokoch prestrihla kabel, tak bola nejaky cas veelmi nasrata..
a este stale nie sme vyrovnani superi..
momentalne sa ucim..jej na jej urovni vnimania dat najavo, ze nehodlam byt jej tercom ani hromozvodom..
neznámy
neznámy » lak | 20.8.2014 08:59
do hadok sa nedam strhnut ani ja, ale moja mama ide na mna cez pocity viny, takze sa potrebujem naucit zastavit ten samovnutorny proces sebanicenia..
neznámy
neznámy » lak | 20.8.2014 08:59
do hadok sa nedam strhnut ani ja, ale moja mama ide na mna cez pocity viny, takze sa potrebujem naucit zastavit ten samovnutorny proces sebanicenia..
neznámy
neznámy | 20.8.2014 08:59
inak dik za vybornu temu))
neznámy
neznámy » vevuska | 20.8.2014 10:22
Tiež si myslím, že ľudia, kt. vysávajú energiu z iných ľudí sú vnútorne nespokojní sami so sebou a svojím životom a preto energie vysávajú z iných ľudí. Tí, čo sa však vysať dajú, si za to môžu v podstate tiež samy, lebo nevedia prestrihnúť puto a povedať NIE. A tak sa nechajú vysať a vyčerpať negatívnymi ľuďmi, podnetmi a myšlienkami. Vždy sa človek musí snažiť o zachovanie rovnováhy. Takže tam, kde nič nedostáva, ale len dáva, musí si včas uvedomiť, že to nie je cesta k vnútornej harmónii a včas sa zbaliť a odísť. Netreba vždy riešiť všetko, niekedy človek proste musí veci a ľudí nechať tak, odstrihnúť sa od nich a ísť ďalej. Neviem, či týchto vysávačov energií mám nazývať citovými upírmi, v každom prípade sú to nenaplnení, nespokojní al. nešťastní ľudia, kt. sa snažia zachrániť skrz iných ľudí, ale tak sa nielenže nezachránia al. vtiahnu aj druhých do ich bludného kruhu. Problémy a svoj život si nakoniec aj tak každý musí vyriešiť len sám.
neznámy
neznámy | 20.8.2014 11:43
Tiež som kedysi mávala pocit viny že možno pomáham druhým málo, no uvedomila som si jednu vec. Keď som sama žobrákom a príde iný žobrák prosiť o peniaze/energiu, nemôžem si dovoliť mu niečo dať, lebo by to bolo na úkor môjho zdravia. Ten nedostatok by sa mi odrazil v hlade/chorobe, a potom by som mu bola už úplne k ničomu. A sebe tiež. Tak v záujme všetkých a najmä svojom si musím dovoliť najprv dať do poriadku seba. Dovolím si to preto, lebo sa mám rada, a mám rada aj druhých. To, že sa im nepáči, že im neposkytnem okamžitú pomoc a vyčítajú mi preto egoizmus, bezcitnosť, atď. je pochopiteľné - nerozumejú, prečo som sa tak rozhodla. Dovolím im, aby mali na to svoj pohľad, nehnevám sa na nich že ma obviňujú z niečoho, čo nie je (moja) pravda. Nebudem s nimi bojovať o pravdu, ani sa ma nedotkne, že majú inú pravdu ako mám ja. Lebo tomu rozumiem.
Zároveň som si vedomá toho, že my nenesieme zodpovednosť za životy druhých ľudí. Oni tiež majú na výber, či budú nariekať, alebo sa rozhodnú so svojim stavom niečo robiť. Niekedy potrebujú len dodať prvotný impulz k tomu, aby sa vytiahli z najhoršieho, ale niekedy im ich zlá situácia vyhovuje. Cítia sa pohodlne v stave v akom sú, lebo im je príjemné byť ľutovaní, mať pozornosť druhých ľudí z ktorých môžu čerpať energiu a nechcú na tom nič meniť. A v tomto prípade je len na našom rozhodnutí, či chceme hrať ich hru, alebo nie. Pocit viny keď odmietneme? Možno práve kvôli nášmu odmietnutiu padnú ešte o trochu viac a donúti ich to rozhodnúť sa pre zmenu k lepšiemu. Potom keď bude s nimi rozumná reč, im môžme plnohodnotne pomôcť von z toho ich problému.
Nie je na tom nič zlé, ako si sa rozhodla. Niekde začať treba...
milan08
milan08 | 20.8.2014 11:56
ano je mozne aj vedome ala hlavne necedome sa to deje.ked som prisiel na navstevu nemocnej znamej tak sai len zacalo zivat a zivat,to je znak u mna ze taha niekto energiu.
milan08
milan08 | 20.8.2014 11:58
zazil som aj vedome potiahnutie si energie a to pri tanci doslova som to citil ako vyboj,ved si jej mal nadbytok,povedala.
neznámy
neznámy | 20.8.2014 12:37
I těžce nemocní potřebují spousty energie. Když jsem pracovala v nemocnici, tak jsem to bytostně cítila ten úbytek u některých. Ale nešlo tomu zamezit.
neznámy
neznámy » milan08 | 20.8.2014 12:47
Tak to bol odporný zážitok. Snáď si sa od nej bral kade ľahšie
neznámy
neznámy | 20.8.2014 12:59
Áno s tým súhlasím, ale človek si sám musí zvážiť, či má pre seba dostatok energie, aby ju bol schopný dávať ďalej, ale tiež nevyčerpať sa len dávaním a nemať za to žiadnu kompenzáciu. Podstatou celého nášho sveta aj vesmíru je rovnováha a snaha o jej udržanie. Nejde len dávať, treba tiež brať.
Inak, súhlasím s tým, čo napísala Paws ohľadom tohto.
neznámy
neznámy | 20.8.2014 13:02
moja mama to už prestala robiť-jednak zistila,že už to nepomáha-YES-a jednak preto,že som zaujala iný postoj-hlavne vďaka uvedomeniu si niektorých vecí cez rodinné konštelácie....že robí a robila to najlepšie ako vedela /aj keď robí zle/...tak ako my všetci-možno ma to posunulo k súcitu /aj voči sebe/
ale u mamy som si často krát všimla,že koná ako by ju niekto ovládal-vždy keď už bolo relatívne dobre-vzťahy sa zlepšili-tak sa opila,preto ma aj napadlo-keďže sa hovorí,že na alkoholokiv sa napájajú všelijaké privtelené duše-podobného zamerania a berú si z nich energiu,že niekto z nej čerpá.A keďže ona sama jej mala viac než málo-potrebovala ju získať inak-trebárs tou hádkou.
Nevravím,že ma teraz už nič nevytočí-ale nereagujem hnevom,ako voľakedy-skôr plačom-bezmocou,to je však tiež energia.
Dosť dlho cítim,že mi energia chýba,čítala som knihu o bioenergetike tela.ako naše vlastné bloky z nás čerpajú energiu-ako sa to dá dýchaním uvoľniť a byť jej plní.Niečo zrejme ako holotropné dýchanie.
Bola som na seminári Petra Chobota-robili sme tam niečo podobné-ale myslím si /zdalo sa mi to také lepšie-lebo tú energiu som naozaj aj cítila-že prišla.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...