mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Cesty tela i ducha - 

sny

neznámy
neznámy | 15.12.2010 20:38
aky najzaujimavejsi sen sa vam snival?
vevuska
vevuska | 15.12.2010 20:50
Ja mám rôzne sny a niekedy aj také, ktoré predpovedajú budúcnosť. :)
neznámy
neznámy | 15.12.2010 21:05
No toto je moja téma. Takých snov bolo veľmi veľa, ale napíšem jeden, pretože bol veľmi obrazný.
Išla som hlbokým lesom, takým hustým, že ledva doň prenikalo svetlo.
Vyzeral ako naše pralesy, všade bol krásne zelený mach.
Zrazu som zistila, že nekráčam sama, že je pri mne srievodca. Nevidela som ho, len cítila jeho prítomnosť. Viedol ma stále hlbšie a hlbšie do lesa, až sme ostali pred malým otvorom v skale. Bol to vchod do jaskyne. Vošli sme dnu. Vnútri bola priestor, cez ktorý viedla cestička. Po pravej strane boli poukladané veľké kusy akvamarínu, žiarivomodrého polodrahokamu, ktorý bol v ešte neopracovanej forme. Po ľavej strane boli menšie, ale už vybrúsené kusy červených rubínov.
Sprievodca kráčal predomnou a ja som si za ním ukradomky brala z toho modrého akvamarínu. Keď sme doľli na koniec, sprievodca sa ku mne otočil a povedal. Ten vybrúsený rubín je tvoj. Patrí ti. Ale ten akvamarín vráť, ešte nie je pre teba. Bola som zlodej, ktorý kradne, čo mu ešte nepatrí. Ale zároveň som dostala svoj vybrúsený rubín. :)
No a ešte v období, keď som sa začala vnímať existenciu duchovného sveta, mala som opakujúci sa sen. Na nočnej hviezdnatej oblohe odrazu zažiaril zlatý vták Fénix. Dej nijaký, ale ten obraz bol nádherný.
Mávate tiež krásne farebné sny? Niekde som čítala, že nie všetci.
neznámy
neznámy | 15.12.2010 23:53
tak mal som prednedavnom jeden haluzny sen, ze proste jedna osoba pouziva urcity nick...a presne sa mi snivalo aj meno toho nicku...tak som to povedal dotycnej osobe, ze co sa mi snivalo a ona skoro odpadla...zevraj v skutocnosti pouziva na jednej stranke taky nick ako tajny a ze nikto o tom nevie, ze ako to je mozne, ze sa mi o tom snivalo...tak ked mi to povedala, tak som odpadol skoro ja:D
neznámy
neznámy | 16.12.2010 10:31
ja dam jeden vtipny.ked som bola tehotna tak sa mi snivalo ze sa mi narodilo fuzate babatko.normalne brutal fuzy,jak Ftacnik:)))
neznámy
neznámy | 16.12.2010 12:10
-LOL- -ROFL-
Mojej známej sa zase snívalo, že v závodnej jedálni sedeli miesto ľudí krásne biele plyšové ovečky a pekne jedli ako ľudia. :D Príbormi.
vevuska
vevuska | 16.12.2010 14:04
Ale jeden sen sa mi nedávno sníval... že som bola za niekým v nemocnici a ráno mi poslala kamoška z Košíc sms-ku, že to zdravotne nezvládla v robote a že je v nemocnici. Haluz ako môžu byť ľudia napojený :)
neznámy
neznámy | 16.12.2010 19:41
Babský snár hovorí, že fúzy vo sne znamenajú dobré zdravie pre toho kto ich má.
A zaujímalo by ma, čo sa ti také fúzaté narodilo. Len nevrav, že dievčatko. -LOL-
neznámy
neznámy | 16.12.2010 20:17
jej to som rada ze to je dobre zdravie:)chalan.a bol aj taky velky asi jak 3 rocne dieta dlhy ale inak vyzeral jak babatko,az na tie fuzy.a akoze som to ukazovala mame,moc sa mi to nezdalo a mama ze no a ved to je v pohode:)a kamoske ked bola tehotna tak zase ze si dala dole hlavu,male si z brucha vybrala a isla pozurovat a potom ked sa vratila domov tak si zase dala dole hlavu male si strcila naspat do brucha a vsetko ok:)))
neznámy
neznámy » vevuska | 16.12.2010 20:23
no toto sa mne zas raz stalo ze mi isiel v sne(hrozne haluzny ale dlhy,nechce sa mi ho rozpisovat)jedna postavicka povedala vetu,vzapati som ja povadela zas inemu ze keby daco tak mi zavolajte,vtom som sa zobudila na to ze mi dosla sms a v tej sms bola veta ktoru mi povedala ta postavicka v sne.mala som dost.
neznámy
neznámy | 16.12.2010 20:24
som to napisala jak ziak pomocnej skoly pardon,snad zmysel je pochopitelny:)
neznámy
neznámy | 16.12.2010 20:30
Zdravím...Neviete niekto, čo by mohol symbolizovať sen o potkanoch? Ja spávam skoro vždy tak tvrdo, že si sny nepamätám...
Ale minule som si matne zapamätala pomerne živý sen, že som prechádzala cez nejakú ulicu a videla som tam dvoch potkanov pobehovať (možno aj viac), resp., jeden behal, druhý sa hemžil na mieste. Zostala som stáť asi desať metrov od nich a potom si už len pamätám, že som komusi povedala, že sa tých potkanov treba zbaviť alebo niečo v tom zmysle.
O snoch som čítala, že sú dvojakého druhu. Jedny že sú predzvesťou niečoho a druhé, že sú odrazom podvedomia, vecí, ktoré si ani riadne neuvedomujeme, ale sú tam, napr. podvedomí strach z niečoho.
Ako sa dá rozlíšiť, o aký sen ide?
neznámy
neznámy | 16.12.2010 20:52
Mám jednu knihu Kto má v rukách nevedomie. Je v nej výklad snov podľa analytickej psychológie C.G.Junga.
Ale o potkanoch tam veľa nie je. Len to, že potkan ako nočné hlodavé zviera symbolizuje nevedomé správanie. Niekedy má aj sexuálny význam.
K tej druhej otázke, dá sa to rozlíšiť a dosť jasne. Ale neviem to presne opísať.
V tých, čo sú predzvesťou niečoho je jasná živosť, hoci sú krátke. Sú ako útržky skutočnosti. Človek si uvedomí akoby vytiahnuté a zvýraznené detaily. A obyčajne sa s takých snov preberie odrazu. Aspoň u mňa to tak je.
neznámy
neznámy | 16.12.2010 21:05
Takže podľa jungiánskej psychoanalýzy by malo ísť o nevedomé správanie. Lenže podľa uvedeného rozlišovacieho kritéria išlo skôr o typ sna, ktorý je predzvesťou. Ďakujem, to si musím dáko usporiadať.
neznámy
neznámy | 16.12.2010 21:05
no občas sa aj mne snívajú sny, že sa radšej pozriem, čo asi znamenajú a veru sa mi osvedčila jedna stránka na nete, takže:
ak vidíš potkany pobehovať, znamená to, že si horúco a vášnivo milovaná. ak ich chceš chytiť, buď budú hádky v láske, alebo prekukneš falošných konkurentov a zvíťazíš. (je tam viacej variant). tak to nejak spoj....:D
neznámy
neznámy | 16.12.2010 21:17
Uf....to si už môžem skoncipovať poriadny príbeh...:-)
Ozaj, aj vy si prenášate sny do reality? Stalo sa vám už to, že ste o niečom snívali až tak, že celé to sa v priebehu niekoľkých mesiacov stalo skutočnosťou?
Niežeby som apelovala na "Coelhovskú tradíciu", ale nevedome sa mi darí vysnívať si budúcu realitu a potom ju zmaterializovať...
Je to možné, alebo je to len náhoda?
vevuska
vevuska | 16.12.2010 21:46
áno... matrioshka... zmysel pochopený :)
vevuska
vevuska | 16.12.2010 21:49
Ale pozor.. nie každý význam sna nájdeš v snári, abo v takom dačom.... niektoré sny majú hlbší význam, alebo aj predzvesť niečoho čo príde. A to nenájdeš v snári :) A veľa snov ide z podvedomia.
neznámy
neznámy » vevuska | 16.12.2010 22:04
áno, isteže:)
v podstate iba občasne skúšam, či som si správne sen vyložila (pomocou snáru a vlastnej intuície)...v tomto si už začínam rozumieť-LOL-
neznámy
neznámy » vevuska | 16.12.2010 23:03
tie symboly v snoch mozu znamenat pre kazdeho nieco ine.lepsie je pracovat tak ze si k tym symbolom hladas vlastny vyznam.napriklad pomocou volnych asociacii...co ta k danej veci napada,co to pre teba predstavuje....
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...