mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Cesty tela i ducha - 

Ako vnímate astrológiu ?

neznámy
neznámy | 8.12.2012 19:31
Ja vnimam osobny horoskop ako potencial na rozvoj svojej existencie ( ktori veria na minule zivoty, tak v tejto inkarnacii ). Horoskop podla mna nehovori o tom, aky clovek je, ale co moze so svojim zivotom urobit, takze ludia s rovnakym horoskopom ( narodeni v rovnaky cas na rovnakom mieste ) moju mat diametralne odlisne zivoty. Uz som to tusim niekde spominala, vo Viedni raz porovnavali horoskopy asi 5 ludi narodenych v tej istej porodnici v priblizne rovnaky cas a po cca 25 rokoch skumali ich zivoty a nasli len malo podrobnosti.
neznámy
neznámy | 8.12.2012 20:56
mam teraz take obdobie, kedy dost rozmyslam nad otazkou osud verzus slobodna vola.
ked som mal asi dvadsat rokov, tak som si vypracoval moje solarne horoskopy, direkcie, tranzity na nejakych 20 rokov dopredu...a vtedy som rozmyslal, ze co sa pod ktorou konstelaciou moze ukryvat...je pravda, ze co sa tyka udalosti, tak tam so si ich priebeh predstavoval trochu inak:) ale co je dolezite, tak takmer vsetky obdobia, kde sa stretlo viac dolezitych konstelacii, tak tie som presne citil podla toho ake konstelacie boli na nebesiach...co z toho vychadza? ze udalosti je z astrologie takze predpovedat ale naopak pocity z tych udalosti je uz ovela lepsie mozne dopredu odhadnut...to je vlastne aj taka urcita rovnovaha medzi slobodnou volou a osudom...osudom je, ze urcite pocity, ci temy musis v tomto zivote zazit ale tvojou slobodnou volou je, ze nevies ako sa presne odohraju a nevies ani to, ze nakoniec ta posunu dalej alebo naopak ta dostanu na sikmu plochu... vsetky konstelacie, ci uz harmonicke alebo dishamronicke, su ako noz...aj ten v rukach vraha moze byt chapany ako destrukcna zbran, v rukach sefkuchara ako velky pomocnik cloveka-PUH-
neznámy
neznámy | 8.12.2012 21:03
-YES- -THUMBSUP-
lepšie sa to uz asi napisat nedalo
neznámy
neznámy | 8.12.2012 21:04
astrologie je pro mne pomáhající profese, pomoc rozhovorem nad horoskopem -
neznámy
neznámy | 8.12.2012 21:28
No ja teda nejak nemám chuť prispievať, ale v tomto Tvojom výklade vidím guláš :)
neznámy
neznámy | 8.12.2012 23:58
dobře popsané...!:) jasně vidím, co tím chtěls říct.
moon_sun_stars
moon_sun_stars | 9.12.2012 14:27
Ako vravím, niečo na nej asi bude... Všetko je vo hviezdach všetko je v nás, ale aj mimo nás.

O vlastnej voľbe som sa presvedčila sama, sama som sa musela, rozhodnúť, no ale k tej voľbe ma trošku aj nakopol niekto, aj ked som si sama neverila, že to dokážem
neznámy
neznámy | 9.12.2012 16:06
Budem na chvilku diablov advokat. S tvojim prispevkom suhlasim ale aj ja mam posledny rok take obdobie ze zvazujem osud vs. slobodna vola, asi to suvisi so Saturnom vstupujucim do osmeho, s tranzitmi Pluta atp. V kazdom pripade, astrologicky brane, ktore z tych metod co spominas naozaj maju byt schopne predikovat udalosti a nie len nase prezivanie reality? Pouzil si napriklad progresie slnecneho stupna? Ja by som ich nepouzil, lebo vsak vieme ze to je taka sporna technika. Podobne spatne progresie ... To sme sa tu aj niekde na fore bavili ze tieto metody zamerane na predikciu udalosti su pochybne, lebo to astrologia nevie robit a malokto ich uz dneska pouziva. Nie je to teda nahodou sucasne paradigma, ze to astrologia nedokaze?
neznámy
neznámy | 9.12.2012 16:58
tie vymenovane techniky su schopne predikcie, respektive nie su schopne...podla toho ako sa na to pozeras-PUH- totiz daju sa s nimi predikovat urcite pocity z udalosti...a ak chces nimi predikovat udalost samu, tak uz musis mat v sebe kus intuicie, mozno az jasnozrivosti... a podla mna to aj tak ma byt. mne uplne staci, ked viem, ze napriklad v urcitom obdobi musim byt mimoriadne objetkivny (opozicie) alebo mimoriadne akcny (kvadraty). takze sa v urcitom zmysle mozem na to pripravit. podla mna problem je niekde inde. nie v technikach, ktore v astrologii existuju...podla mna lepsie ani predtym neexistovali. problem je v samotnych ludoch. ved si len predstav, dnes sedime po veceroch pri compoch, telkach, ci v baroch...co tam ako natrenujes intuiciu, ci napojenie na vesmir:) ale v davynch dobach astrologovia nemali ani telku, ani internet...mali len par knih, tabulky, nebesa nad sebou a noz na krku, pri kazdej chybnej predpovedi-PUH- sam vies, ze ked odides na par tyzdnov do lesa, kde vidis jasne oblohu, tak aj zmysly, intuicia, vnimanie a neviem co este, sa ti zostruje...a este ked k tomu pridas cyklicke pozorovanie oblohy, ci tabuliek, tak aj to robi strasne vela...vtedy clovek lahsie (neskreslene) dokaze vnimat nebeske vplyvy....a aj k predvidaniu je citlivejsi...
Antonidas
Antonidas | 9.12.2012 19:49
Osobne neberiem astrológiu ako niečo osudove, fatalistické. Beriem ju ako poradcu , koho rady môžem akceptovať alebo nemusím. Samozrejme ,ako som písal,má vplyv ale zásadne je rozhodujúca slobodná vôľa. Ja som sa rôznymi životnými rozhodnutiami dopracoval k tomu,že si musím riešiť bývanie v najbližších mesiacoch a rokoch. A čo mám teraz ? tranzit Saturna na 4 dome do konca roka 2015 ,ktorý rieši situáciu okolo domu. Môžem riešiť situáciu okolo domu,alebo kašľať na to...Tak či tak momentálne,vnútorne cítim - a chcem ,že tu musím riešiť pre pokoj mojich blízkych. Ak by prevládlo vedomie rozum,bol by som preč z domu ak podriadil duši , riadil by som sa iba mojimi blízkymi. Človek nemôže myslieť iba na seba ale aj na ľudí,ako čo najviac prispeje k harmónii na svete. Podľa Cayceho je najväčší hriech sebectvo - dať do popredia svoje Ja,ja chcem!!!
Prijať zodpovednosť za svoje činy, jak hovorí : Každý zožne to ,čo zaseje.
neznámy
Antonidas
Antonidas | 11.12.2012 19:15
Zaujímavý článok.
Chcel som len napísať,že astrológiu nepovažujem za niečo osudové ,fatalistické,že sa veci stanú tak,ako je vo hviezdach. Človek nemôže brať astrológiu tak,ako vo filme Jáchyme, hoď ho do stroje!
Astrológia je dosť o psychológii. Ak si napríklad pozriem osobný denný horoskop, a mám tam samé negatívne aspekty : kvadráty ,opozície atď ... tak samozrejme,že sa nevylepší môj pocit z nového dňa a iba sa pripravujem na nejaké negatívne skúsenosti a podvedome ich priťahujem. Preto je dôležité pozitívne myslenie.
Všetko sa začalo v jednom bode a tam sa majú naše duše dostať.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...