mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Úterý - poslední 3.letošní superúplněk 9.9. 3:38

neznámy
neznámy | 8.9.2014 00:04
Úplněk 10. srpna 2014 byl největší a nejbližší Superměsíc v roce 2014.
9.9. nastane 3. ze série letošních 3 superúplňků.

Zajímavý je i termín supermoon, který vymyslel jistý astrolog pan Nolle Richard před zhruba 30 lety, který přiřazoval těmto úplňkům výstražný význam ve smyslu zvýšeného geofyzikálního napětí které vzniká v době tohoto úplňku. Vulkanické aktivity, tsunami, zemětřesní...

Tuto jeho teorii vyvrací Phil Plait v článku
http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2011/03/18/kryptonite-for-the-supermoon/#.VAzTu2O5kmg

Myslím že při posledních 2 letošních superúplňcích se opět nepřihodilo nic zvláštního v globálním významu co by se mohlo tomuto jevu přičíst.

Což ovšem myslím si stále neznamená, že se Nolle se svou teorií nutně mýlí..


http://en.wikipedia.org/wiki/Supermoon


Našel jsem video úplňku z 13.june 2014.
http://youtu.be/mWCDu3zq57s
neznámy
neznámy | 8.9.2014 00:21
už dnes v noci bol krásny Mesiac-taký dožlta s žiarou okolo-bola som sa pozrieť do kalendára,či už nie je spln dnes :-)
posledné dva týždne je to beztak také divné...náš pes Peggy vždy keď ide búrka-keď o nej ešte ani nechyrujeme-škrábe na balkónové dvere a chce dovnútra-myslím,že sa bojí zvukov blesku.Ale teraz-v poslednej dobe škrábe na dvere veľmi často a hoci predtým fungoval ako barometer-vždy ohlásil búrku-teraz sa idem pozrieť-obloha jasná,s hviezdami....mám pocit,že niečo počuje ,niečo ho znervózňuje:D
no,ber to,Baraka,len ako také moje popolnočné rozjímanie nahlas-PUH-nie je to žiadna moja nová konšpiračná teória-COOL--COOL-
jafima
jafima | 8.9.2014 08:26
Dnes už bol mesiac naozaj veľmi pôsobivý, budil ma - som na to veľmi citlivá. Tieto "supersplny" vnímam skôr osobne (pokiaľ ich zachytím).
Pri poslednom (10. 8. 2014) som mala zaujímavý zážitok - "náhodné" stretnutie s kolegom z vysokej školy... po mnohýýých rokoch sme sa doslova "zrazili" na ulici, práve keď som bola na ceste k Dunaju s fotoaparátom (šla som si nafotiť mesiac nad riekou).
Bolo to zvláštne - sadli sme si na kávu na námestí a rozhovor sa samovoľne zvrtol na veci, o ktorých sa bežne s kýmkoľvek človek nerozpráva, stal sa priam "intímnym vhľadom" do našich myslí... pocitov. Zrazu sme zistili, že sme s posunom rokov "na spoločnej vlne". Možno je to vekom, možno aj tou situáciou, atmosférou, ktovie. Taká malá križovatka dvoch ciest..
Nakoniec som toto "superstretnutie" v duchu pripísala práve "supersplnu"... :)
A urobila som potom zopár fotiek priateľa pri mesiaci na nábreží... na pamiatku.
Som zvedavá, aké prekvapenie ma čaká tentoraz... :D
neznámy
neznámy » jafima | 8.9.2014 08:35
to je zajímavé
zrovna mně ještě večer napadlo že události se dějou uvnitř.
sledujeme měsíc v úplňku a nevnímáme ten v nás.
introverze, pozornost, uvolnění, a nechat to měsíční svétlo jen dopadat. nesoustředit se na ten kotouč, ale na to za ním. při úplňku přichází velmi silně energie shora dolů, tak asi to nechat jen tak proudit. občas to jde ale chce to se na to připravit. nepropást ten energetický smysl, proud.
jafima
jafima | 8.9.2014 09:56
... ono je to dosť ťažké, pri toľkých atakoch zvonku (z tzv. každodennej reality a rutiny). Práve upozornenie na javy a veci, ktoré nás prevyšujú.. sú mimo náš dosah, majú tú moc... obrátiť pozornosť zvonku dovnútra. (teda - pokiaľ ich niekto nezmanipuluje na davovú psychózu...) -LOL-
neznámy
neznámy | 8.9.2014 12:05
Hm, vulkanická činnost byla, ale ne přesně na úplňky - sopka Island, Papua-Nová Guinea.
neznámy
neznámy | 8.9.2014 13:55
jsem toho názoru že na vnější úrovní se vlivy těchto úplňků neprojevují tak jako na té pschologické, vnitřní - tedy myslím časově synchronizovaně.
zcela jistě podléhají geologická napětí planetárním konstelacím a mezi ně patří na prvním místě střídající se neharmonické cykly jako je příliv a odliv, úplněk a nov, perigeum a apogeum a další. jedním z neharmonických vlivů je i vychýlení zemské osy.

naše planeta naklouže vesmírem a sluneční soustavou po úplně harmonických dráhách ale jsou to prakticky nevypočitatlné dráhy, jejich skutečná trajektorie se nedá úplně přesně zjistit žádným dostupným způsobem.

vlivů které na nás působí je z naší sluneční soustavy mnoho a z vesmíru bezpočet.

myslím že fyzická sféra reaguje s jakýmsi zpožděním na posuvy v polích která mají například vliv na posun tektonických desek. ale nějaký konečný třeba i nepatrný impuls nakonec vždycky přijde. když nádoba s kapkami přeteče například. stane se tak z nám zcela nečekaných příčin. děje se tak neustále, jenom ve velkých časových cyklech. my se vyplašíme jen když začne chrlit islandská sopka. na větší erupci nejsme jako civilizace vůbec připraveni, to ani nejde. jsme vydání vesmíru napospas.
naše družice a teleskopy nedokážou zachytit nebezpečí z vesmíru ani s takovým předstihem, abychom se stačili pomodlit.
kdyby do nás narazilo nějaké "zbloudilé" těleso, je naše kultura rázem hin. a to se stát může, každou sekundou. nehovoříc o vnitřních zemských geofyzikálních jevech. jedna větší erupce sopky by vyhladila lidstvo z povrchu už jen vlivem zatažení oblohy na několik let.

na vnitřní úrovni můžeme tyto vlivy myslím si vnímat zcela bezprostředně. 1:1.
naše nervová soustava a její mimosmyslová nadstavba je k tomu uzpůsobena.

otázkou pak je interpretace.
neznámy
neznámy | 9.9.2014 21:40
je krásny-LOL-
navečer bola búrka,ale teraz je zas jasno a Mesiac žiari....
neznámy
neznámy | 9.9.2014 22:44
Tu je dneska zatažené.-SAD-
ale včera jsem pozoroval jak vyšel velký oranžový nádhera.
neznámy
neznámy | 10.9.2014 00:09
Uz mame leto, 30 stupnu, slunce palilo....tak proto nemuzu spat....
neznámy
neznámy | 10.9.2014 00:12
já půllitr zeleného čaje. z japonska. -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 10.9.2014 00:35
Tak to nepi -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 10.9.2014 05:49
Tak tento spln bol silný. Mám pocit ako keby som niesla ťažobu celej oblohy na hlave, každé ráno už po 3 dni migréna.. -NOSMILE-
milan08
milan08 | 12.9.2014 12:27
bola to sila cele telo mi vibrovalo

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...