mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Slnko konjunkcia Chiron v radixe

marcie
marcie | 18.5.2015 00:30
Ahojte, poznáte nejakých ľudí s takýmto aspektom v radixe, čo všetko môže znamenať a ako sa prejavuje v živote?
Ďakujem za odpovede.
neznámy
neznámy » marcie | 18.5.2015 09:54
Ja mám takúto konjunkciu v radixe plus je tam ešte Saturn. Je to v prvom dome a v rybách, ktoré sú uzavreté medzi vodnárom a baranom.
Pekne to sedí v súvislosti s retrográdnym marsom v ôsmom dome v škorpiónovi.
Celý život sa cítim ako uzavretá nádoba, niekto kto sa nedokáže realizovať navonok a dať zo seba von, čo je mu najprirodzenejšie.
Teraz mi tranzitný Chiron prichádza do konjunkcie s natálnym Chironom, momentálne sú od seba 5 st., v lete to budú už iba 4 st. Potom sa Chiron na čas trochu vzdiali a v 2017 už bude konjunkcia presná. Ale povedala by som, že duševne už som v tom procese, ktorý vôbec nie je jednoduchý.
Môžem byť akurát rada, že Chiron je súčasťou grandtrigonu, takže má samé dobré aspekty, trigony na Neptun, Jupiter a Lunu. Tak ma ten jeho prechod snáď nedorazí, ale naopak uzdraví.
Poznáš niekoho s týmto aspektom ty, keď si dala túto otázku?
Veľmi by ma zaujímalo práve zdieľanie s ľuďmi, ktorí to tak majú a ak toho človeka poznáš, čo vidíš ty?
marcie
marcie | 18.5.2015 10:10
áno, poznám, ale momentálne beriem do úvahy len ten aspekt ( aj keď viem, že to neposkytuje celkový obraz ). Chiron je miesto, kde je nejaké zranenie, pokiaľ je v konjunkcii so Slnkom, tak je zranené jeho Slnko, t.zn. jeho sebehodnota, keďže Slnko reprezentuje v radixe aj otca, tak by to zranenie mohlo súvisieť s otcom? U mne blízkej osoby sa to prejavuje veľkou sebestrednosťou, stále rozpráva len o sebe, takmer všetky jej vety začínajú s JA, snaží sa vyniknúť nad druhými ( bez ohľadu na prostriedky )a predbehnúť ich, kradne a kopíruje nápady, má panický strach z toho, že bude horšia, ako druhí. Ďalší rys je posadnutosť hromadením majetku. Chápem jej správanie vzhľadom na zranenie ( to ma priviedlo k skúmaniu horoskopu ), na druhe strane si však hovorím, že Chiron by mal byť predsa liečiteľ, u takéhoto aspektu by som čakala liečiteľské schopnosti ... ;)
neznámy
neznámy » marcie | 18.5.2015 10:48
Zaujímavé , čo píšeš. Zranenie súvisiace s otcom u mňa určite je. Otec bol alkoholik, užila som si svoje hlavne v období puberty, keď sa tá sebahodnota buduje.
Ale to bolo skôr niečo, čo nebolo príčinou, lebo ja som bola uzavretá od najhlbšieho detstva, to zranenie som si zrejme už priniesla zo sebou a otec bol len niekto ďalší, kto to potvrdzoval.
Neviem ako som na tom so sebestrednosťou, to by museli posúdiť tí, čo ma poznajú, ale strach, že budem horšia ako ostatní, ten nemám ani minimálne, je mi to úplne ukradnuté, nemám vôbec motiváciu nejako sa presadiť, čosi dosiahnuť, medzi mojimi hodnotami to nehrá vôbec žiadnu úlohu.
Posadnutosť hromadením majetku :), to vo mne vyvoláva akurát tak pousmiatie.
Možno som naopak posadnutá zjednodušovaním, robí mi dobre uvedomenie, čo všetko k životu vôbec nepotrebujem.
Chironický človek môže liečiť iných až potom, čo vylieči sám seba.
marcie
marcie | 18.5.2015 11:33
U teba to možno bude robiť ten Saturn - Saturn znamená aj strach, obavy, úzkosť ....
neznámy
neznámy » marcie | 18.5.2015 11:50
V ktorom dome, znamení a aspektoch má tú konjunkciu tá tvoja známa osoba?
marcie
marcie | 18.5.2015 13:29
Neviem čas narodenia, je to presne na rozhraní Vodnára a Kozoroha, aspekty sú opozícia Jupiter a Uran, kvadrát Neptun ... a ešte, čo by mohlo hrať úlohu, je konjunkcia Jupitera s Uránom ...
neznámy
neznámy » marcie | 22.3.2019 18:49
Ja mám aktuálne taký tranzit Slnko konjunkcia Chiron v 5.d....
Mal niekto ?
neznámy
neznámy | 23.3.2019 07:30
Mňa napada to,ze ak chiron v tranzitoch je liecivy a Slnko je moja sila,tak by to mohlo byt moje vyliecenie z chorej lasky ak to mam v 5 .d.-CONFUSED- Do myslam si ?
neznámy
neznámy | 24.3.2019 12:56
Liečenie z oblasti lásky, vzťahov je v období, keď je konjukcia Venuša-Chiron,
keď je konjukcia Slnko-Chiron tak: "vynorujú sa pocity zraneného ega, obavy slobodne sa prejaviť, nedostatok vôle, zablokovaná alebo potlačovaná tvorivosť" - v tom období sa treba pokúsiť to liečiť.
neznámy
neznámy | 24.3.2019 13:39
Aha,ďakujem pekne..Nie všetko sa da nájsť na nete a vtedy som rada ak mi to niekto vysvetli -HEART-
dodo41
dodo41 | 24.3.2019 14:45
Nahradil by som slovko liecit slovickom prijat, tak to dava zmysel.
neznámy
neznámy » dodo41 | 25.3.2019 09:33
Chiron sa vysvetľuje dosť zložito, keďže predstavuje najhlbšie zranenie, niečo čoho by sa chcel zbabiť alebo to skryť, čo pripadá nespravodlivé a pod. a je aj súčasťou životného poslania (aby sme hľadali hodnoty, ktoré sú opakom toho zranenia) a vo svojom vedomí si zmenil pohľad smerom, že nebude hodnotiť iba jednu stranu, ale obe strany toho problému. Mne to pripadalo tak, že k tomu zraneniu treba pristupovať tak, že všetko zlé je na niečo dobré.
Rôzné aspekty (sextil, kvadratúra atď.) poskytujú možnosť riešiť ten problém, aby bol ľahšie nakoniec prijateľný. V prípade Slnko-Chiron, aby Slnko (oblasti, ktoré predstavuje Slnko) mohli lepšie zažiariť.
neznámy
neznámy | 25.3.2019 18:49
V radixe ho mam v 6 dome ale nerozumiem mu ,ci suvisi s mojim zdravim ci pracou,neviem

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...