mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Planety a potraviny

neznámy
neznámy | 18.2.2016 12:10
slunce - pálivá - pálivá zelenina, zázvor, černý pepř, skořice, kyselé ovoce, pomeranč, jeřabina, meruňky broskve, kyselé švestky, kyselý grep, hladovění.

měsíc - slaná - mléčné, mléko a smetana, škrobová zelenina, brambory, sladké brambory. mořská řasa, ryby, sladké a šťavnaté ovoce jako zralé hrušky, melouny..

mars - kyselá - zahřívající koření, pálivá zelenina, česnek, cibule, hořčice, víno, ocet, pickles, čili.alkohol, maso (červené).

merkur - svíravá - trpká - svíravá zelenia, celer, řapíkatá, brokoli, květák, zelí, kapusta, klíčky (mungo, alfa alfa), jabka.

jupiter - sladká - olej, máslo, ghí, ořechy, semena, mandle, obilí (vařené celé s olejem), chleba.

venuše - sladká - sladká, cukr, med, sirupy, sladké brambory, dezerty, kandované ovoce a cukr, čokoláda (cukr čokoláda - negativní energie venuše), sladké ovoce datle fíky - pozitivní energie venuše).

saturn - hořká - delší půst, dieta, raw food, lehká strava, saláty, zelenina, kapustovitá zelenina, zelené fazolky. některé obilniny, kukuřice, ječmen, proso.

Některé potraviny se překrývají. Chutě a potraviny zesilující energii planet.
neznámy
neznámy | 18.2.2016 12:17
Rôzne výživové smery dávajú rôzne odporúčania, aj protirečivé. Zaujali ma potraviny posilňujúce energiu slnka.
Tvrdí sa, že citrusové ovocie je v zime nevhodné, lebo ochladzuje.
Alebo, že zázvor a citrón sa k sebe nehodia. Ale tu čítam, že všetky tieto potraviny posilňujú energiu slnka, čo je v zime veľmi potrebné.
Tak ako je to? :)
neznámy
neznámy | 18.2.2016 12:25
Myslím že zázvor a citron se k sobě nehodí, pokud chceš zázvor použít jako lék.
Citron účinky zázvoru vlastně neutralizuje z hlediska "odchodu škodlivin (nečistot) z těla"

Zázvor otevírá, citron uzavírá.

Jinak jako lahodný nápoj proč ne?
neznámy
neznámy | 18.2.2016 12:30
Jinak myslím, že každá studená potravina ochlazuje. Na druhém stupni základní školy se to vyjadřuje kalorimetrickou rovnicí. Q= m*c*(T2-T1)

Proto je dobré přihlížet ke stravování vzhledem k ročním období a změně teplot.

Když je horko , je dobré tělo pomáhat chladit.
Když je zima, je dobré tělo pomáhat ohřívat.
neznámy
neznámy | 18.2.2016 12:36
Veľa ľudí pije ráno nalačno citrónovú šťavu s vodou ako prostriedok očisty. Prečo by mal citrón uzatvárať?
Ja mám v chladničke v zaváraninovom pohári nadrobno nakrájaný zázvor a s citrónom a to celé zaliate medom. Už len pohľad na to ma zohreje. V sychravých šedých zimných dňoch z toho jedávam a má to na mňa podobný účinok ako posedieť si pri ohníku v peci.
Túto zimu som nebola ani prechladnutá, žiadna pliaga sa ma nechytila. Zatiaľ. Dúfam, že to vydrží. :D
neznámy
neznámy | 18.2.2016 12:39
Je to v situaci, kdy si člověk udělá horký zázvorový čaj a chce se potit.
Citron naopak zabraňuje pocení.
neznámy
neznámy | 18.2.2016 12:40
Osobně bych každý den citronovou šťávu s vodou nepil.
Může to mít negativní vliv a zapříčinit odvápňování kostí....
neznámy
neznámy | 18.2.2016 12:41
Aha :) To je zaujímavé, pretože práve vtedy keď som chorá, pijem zázvorový čaj bez všetkého, úplne čistý. :)
marcie
marcie | 18.2.2016 12:43
na zubnú sklovinu to má škodlivý vplyv, poznám ženu, čo si takto úplne zničila sklovinu ...
neznámy
neznámy | 18.2.2016 12:48
Tradiční Čínská Medicína popisuje nemoc v těle (nachlazení, chřipka aj..)
jako vniknutí nečistoty (škodliviny) do těla. Pokud má člověk "oslabený energetický obal"
,tak nečistota projde do fyzického těla. Citlivější lidé jsou schopny "nečistoty cítit" ve svém obalu...

Zázvor vlastně otevírá "celé tělo" a je dobrý na pocení a vyloučení "nečistot"
Nemělo by se ale zapomínat že to není jen směrem vem, že otevření je i směrem dovnitř.
Takže když se člověk málo oblékne popije zázvorový čaj a jde do zimy, tak naopak může rychleji onemocnět.
neznámy
neznámy » marcie | 18.2.2016 12:49
..a tváří se teď asi kysele -NOOO-
neznámy
neznámy | 18.2.2016 12:58
Trochu jsem to pozměnil. Citrusové ke slunci úplně taky nesedí, jde o to že kyselá zahřívá podobně jako pálivá. Patří sem vše kyselé takže i kyselé zelí. Pálivá zalenina jako cibule ředkev česnek pálivé papriky křen pórek..
V zimě jde o to aby zelenina převládala nad ovocem asi 2:1. Zelenina taky ale chladí. Takže bez zahřívajících koření a bílkovin (masa, obilnin..) je to v zimě těžké.
Citrusové jsou sice jižní ovoce ale svojí kyselostí jako například citrón zahřívají. Mají v sobě obě vlastnosti. Citrusů nemáme jíst v zimě kila. Ale jen menší část ovoce denně tak max do 200g. V létě více.
Jde tedy o poměry. Nikdy nevypichujeme jednu potravinu, ale když pokapeš pečenou rybu citrónem dáš k ní batát je to v zimě ok.
Zázvor + citron + med a špetka černé soli je velmi dobrá kombinace když jde chřipka. Šťávu ze zázvoru běžně kombinuju s citrónem.
Otázka vhodného a nevhodného kombinování potravin je spíše otázka mýtu. Není důvod vyhýbat se prakticky jakýmkoli kombinacím, metabolicky umí tělo trávit vše nemá tam žádné záklopky proti některým kombinácím. Jde hlavně o kombinaci chutí.
Sůl a cukr se běžně kombinuje v asijské stravě.
Pokrm má obsahovat všech 5(6) chutí. Západ zná jen 4. Jde o to v jakém poměru, a to se dá i podle toho jaká je roční a denní doba. A taky podle aktuální osobní potřeby.
neznámy
neznámy | 18.2.2016 13:01
On je asi velký rozdíl mezi horým nápojem -zázvor, med, citron a studeným.

V horkým se med vlastně stává divnou hlenovou hmotou a citron je skutečně jen na ochucení -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 18.2.2016 13:02
Nějak vůbec nechápu,k čemu je to použitelný...? -NOSMILE-
neznámy
neznámy » marcie | 18.2.2016 13:02
jde o míru. kyselá je výborná kyselina citrónová ocet kyselé ryby kyselé zelí..
protože v tlustém střevu pak vznikají 3 hlavní kyseliny octová propionová a máslová.
všechny 3 jsou velmi důležité pro imunitu a nejen.
Nedávno mi řekla paní doktorka že právě kyselé (citróny, zelí, ocet..) se má jíst denně vylučuje se to pak kůží a chrání to před kožními nemocemi, má to dezinfekční účinek na vnější patogeny. Mnoho kožních nemocí vzniká protože lidi jedí málo kyselých věcí. Vlastně potvrdila mi to co se o tom dočítám. A funguje to. Fakt potom mizí i mykózy.
neznámy
neznámy | 18.2.2016 13:05
Mě teda taky přijde proti logice kombinovat zázvor s citronem.Já myslim,že většina lidí si tam ten med a citron přidává spíš aby překryli tu štiplavou chut zázvoru....
neznámy
neznámy | 18.2.2016 13:07
k vaření. :)
Vezmeš svůj horoskop, analyzuješ, koukneš na tranzity, vyhodnotíš, analyzuješ svůj aktuální fyzický a duševní stav, a podle denní a roční doby utváříš pokrm. -YES-
neznámy
neznámy | 18.2.2016 13:09
Osobně dávám přednost "kyselostí" dosaženou fermentací. Ne ovocnou.
Myslím že mykozu jako takovou není jednoduché odstranit. Například mykoza nechtů (ne u všech prstů současně) může být způsobena úrazem šlach, kdy nehet není dobře vyživován a nikdy už nebude dobře vyživován.
neznámy
neznámy | 18.2.2016 13:10
Mne tiež, proste zázvor a citrón sa mi "bijú".
marcie
marcie | 18.2.2016 13:10
a kávu by si k čomu priradil ?
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...