mesiac
Streda, 8.5.2024
Meniny má Ingrida

Astrológia a horoskopy - 

Osud človeka

neznámy
neznámy | 3.10.2014 14:44
Záleží blaho a utrpenie človeka len na vyžarovaní hviezd?
neznámy
neznámy | 3.10.2014 14:53
Záleží hlavne na tom, ako človek vníma (a tvorí) realitu okolo seba...
martinbd
martinbd | 3.10.2014 16:04
Podľa mňa, v tom bežnom zmysle áno. Ak ti napríklad tranzituje Venuša, tak sa cítiš príjemne, ak Saturn nepríjemne. Ale šťastie ja chápem trochu ináč. Skôr ho vidím v zmysle, alebo v snahe o čistý život. Potom je jedno, či je človek zavretý vo väzení, alebo má kopec peňazí a dobré zdravie. Ide o to, čo so svojím životom spraví, či bude napríklad žiť pre iných, alebo len pre seba, či žije život zmysluplný, alebo nie, či dokáže aj nepriaznivé okolnosti premeniť na vývojovú príležitosť, alebo sa nechá zvalcovať osudom.
neznámy
neznámy | 3.10.2014 16:20
Vypůjčím si od E. Tolleho slovíčko "ukazatel", které vystihuje jakýkoliv viditelný vliv na život člověka. Jakým způsobem je ukazatel přečten, pochopen a do života zapojen, záleží na úhlu pohledu každého z nás.
Takže odpovědí by mohlo být : nie "len", ale "aj" :)
neznámy
neznámy | 3.10.2014 18:38
Moj nazor je:

Myslim si, ze kazdy jeden clovek ma vopred urceny nejaky osud (nejaku cast zivota), nejake veci, ktore nezmeni a jednoducho si musi nimi prejsť... (Niektore veci, udalosti sa jednoducho nedaju nicim ovpyvnit...) Ale... Tym som urcite nechcela povedat, ze ludia su iba figurky, ktore nemozu nic robit, lebo maju vsetko vopred dane... Je aj vela veci, ktore clovek moze ovplyvnit napr. svojim konanim, myslenim, atd...

A za hviezdy napriklad:
Vo hviezdach moze byt nacrtnute, ako by sa mohli veci diat, ale nemusi tomu vzdy tak byt... Niekto moze mat pretrigonovany horoskop a moze byt napr. vrah alebo moze mat "zly" zivot a niekto moze mat v horoskope samu kvadraturu a moze byt (dajme tomu knaz) a moze mat "skvely" zivot... Tak isto to moze byt aj pri tranzitoch, direkciach a a a...

Takze moja odpoved je nie, nezalezi iba na hviezdach...
neznámy
neznámy | 4.10.2014 08:24
Ďakujem všetkým za názory.
Je to teda tak, že keď prúdi k človeku "negatívne" žiarenie (napr. konštelácia urán v opozícii s plutom), ten človek nie je dobrý,resp. má takú karmu, pri ktorej mu reálne hrozia z tejto konštelácie následky, tak sa mu prihodí niečo "zlé"?
martinbd
martinbd | 4.10.2014 08:47
Môže byť. Tak nejak si to tiež predstavujem, že človek zaseje, či už čin, slovo alebo myšlienku a následky sa hneď neprejavia, ale až v zodpovedajúcom tranzite, direkcii a podobne. Ak sa napríklad niekto roky snažil, usilovne pracoval, tak úspech, slávu zožne pri dobrej konštalácii. Podobne môže ale zožať aj chorobu, ťažký osud, ak má nesprávne názory na život, nesprávne koná a podobne. Sama konštalácia Urán opozícia Pluto nie je negatívna, závisí aj od toho, ako na ňu človek zareaguje a akú karmu má nahromadenú.
neznámy
neznámy | 4.10.2014 09:20
Hmm, neviem...
Myslim si, ze ak ma clovek osudom dane v urcity cas, ze napr. bude mat autohaváriu, tak ju bude mat. A moze byt, ze ten clovek bude mat v tom case akurat tranzit Uran - Pluto... Ale tiez sa moze stat, ze bude mat tranzit Uran - Pluto a nic zle sa mu v tej dobe neprihodi...
neznámy
neznámy » martinbd | 4.10.2014 09:25
Tak super, diky :o)
neznámy
neznámy | 4.10.2014 10:39
No podľa mňa toto moc nefunguje. Známa, inak veľmi populárna numerologička a astrologička ma veľmi upozorňovala, aby som si dávala pozor, lebo mám neviem aké zlé konštelácie a iba som nad tým mávla rukou a život šiel ďalej a ja som bola v úplnej pohodičke - toto sa opakovalo 2x a nikdy nič zlé nebolo.
Myslím, že ako na každú živú bytosť, či na všetko, čo nás obklopuje pôsobí celý vesmír - inak to nejde, sme jeho súčasťou a nie je negatívne žiarenie - možno len také, ktoré má inú vlnovú dĺžku, na ktorú človek reaguje veľmi individuálne, ale to je tak všetko. Ostatné si človek spôsobuje sám a často vedome - i nesloboda je ľudským výtvorom-SAD-
nikav
nikav | 4.10.2014 11:26
Pridávam sa k tejto myšlienke. Dlhodobo mám ťažké vplyvy vonkajších planét /veľký kríž/ a žiadne tragédie sa nedejú, aj keď som najskôr mala z toho obavy. Je to asi preto, že zapĺňam svoj život tým, čo ma nadchýna a keď sa zdá, že by ma to chcelo zdolať, tak sa teším z prírody, zo šťastia, ktoré vidím okolo a hlavne z malých vnúčat. V zmysle známeho citátu - "Obráť svoju tvár k slnku ... " -HEART--FLOWER-
Putes
Putes » nikav | 4.10.2014 13:45
Přesně tak to cítím i já. Mám v horoskopu několik kvadratur a opozic, ale nemám čas se tím zabývat a sledovat, protože si maluji byt a plně mě to zaměstnává. Práce mi jde utěšeně od ruky a už se chýlí ke konci. Naopak cítím příliv energie a tak toho musím plně využít, než mi síly dojdou. Už teď ze sebe mám velmi dobrý pocit. Říkám si, proč jsem celý život pracovala hlavou, vždyť ze mě mohl být docela dobrý řemeslník, malíř a natěrač současně.-LOL--ROFL--ROFL-
neznámy
neznámy | 4.10.2014 15:13
,..
Saffiyah
Saffiyah | 4.10.2014 15:22
Záleží na konkrétním člověku, jak ty události přijímá. Pesimista vždy vidí sklenici napůl prázdnou, optimista se těší, že je ještě z poloviny plná:)
nikav
nikav | 4.10.2014 16:29
Akosi ti nerozumiem. Keď si sa začal venovať astrológii, skončil tvoj ozaj šťastný život?
neznámy
neznámy | 6.10.2014 21:15
oprasme si slova Hermana Mayera, a v postate aj Jung nieco podobne povedal, o symbolizme. Tu hned na zverokruhu mozeme obcas vidiet co povedal Mayer.
Postavenie planet na nebi nie je teda pricinou toho, ze dany clovek ma tie alebo one vlastnosti a zaujmy a ze sa chova urcitym sposobom, ani nie je pricinou urcitych udalosti avsak ma symbolicky charakter. Planeta symbolizuje urcitu silu, ale nema svoj zdroj v tomto symbole.

Tak to by sme sa mohli spytat rovno, kde ta symbolizovana sila svoj zdroj ma, a niekto moze zit stastny zivot napriklad aj bez astrologie, to znamena, ze ti ludia su zrejme orientovani na zdroj inym sposobom a symbolizmus planet ich nemusi postihovat. Pretoze to vyzera tak, ze niekedy nie je dolezity symbol, ale to ako je autenticita a tym aj skutocnost vytvarana a prezivana kazdym clovekom individualne.-ROLL-
neznámy
neznámy | 6.10.2014 23:51
Nič také ako negatívne žiarenie neexistuje, je iba žiarenie. Tak isto ako nie je dobré ani zlé. Iba my ľudia máme "dar" (a tie úvodzovky tam naozaj patria) klasifikovať prejav alebo situáciu v živote ako dobrú, zlú, príjemnú nepríjemnú a pod. zásadne vždy iba z vlastného uhla pohľadu.
Žiarenie jednej planéty v určiom aspekte na druhú iba transportuje danú kvalitu a zviešavajú s inou, pričom záleží na nás, ako daný vplyv budeme pociťovať a ako s ním naložíme.

To čo sa píše o jednotlivých planetárnych usporiadaniach odporúčam brať hlavne s rezervou, a potom pokiaľ možno čo najviac konštruktívne. T.z. aj tzv. negatívny dopad, je vlastne iba priestor pre získanie určitej kvality, akurát za cenu možno intenzívnejšieho vynaloženia síl.
neznámy
neznámy | 7.10.2014 08:46
Aha, čiže ak tomu dobre rozumiem, daný človek sa správa, má také vlastnosti, chyby, záujmy (aj „osud“) nie preto, že sa narodil pod vplyvom nejakých konštelácii planét a hviezd, ale pod vplyvom nejakých konštelácii planét a hviezd sa narodil preto, lebo také a onaké vlastnosti, záujmy atď. už mal. Jasné, inak by to bolo nespravodlivé, a to nemôže byť.
milan08
milan08 | 7.10.2014 09:10
nie!!!!!!!!!!1
neznámy
neznámy | 7.10.2014 18:00
Symbolicky ano. Ale skutocnost je ocividne ina.-COOL-
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...