mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Osud človeka

neznámy
neznámy | 18.4.2015 17:01
Ktovie, čo tam bolo pod povrchom. Navonok usporiadaná rodina, ktovie, čo sa tam dialo naozaj, čo prežíval, čo v sebe dusil. A tá agresia, čo v ňom explodovala, mne to príde ako nenávisť voči ženám, pokus o znásilnenie, ktorý prerástol do vraždy, vražda vlastnej matky.... Neviem uveriť, že človek sa rodí ako monštrum.:)-CONFUSED-
neznámy
neznámy » martinbd | 18.4.2015 17:31
:-) toto ma ešte nenapadlo, ale úplne súhlasím, dík, super
neznámy
neznámy | 18.4.2015 20:16
Ano :) v člověku se objeví úvahy " co když .." a zase záleží na tom, jaký má náhled na život on atd. Nekonečný příběh, nikdy nikdo nemůže vědět všechno, jen domněnky, co za tím může být v pozadí.
Víš, mne dnes v souvislosti s tím, co se v životě lidském může stát, napadlo, že nikoho nezastaví v jeho rozhodnutí žádný zákon, hrozba vězení, církev, vyhláška, příkaz atd. pokud on sám v sobě neobjeví ten "vyšší princip mravní", který mu nedovolí zvolit cestu zločinu, protože taková volba tam není. Kolik energie neustále věnujeme, aby vše bylo podle nějakého zákona, který ale nemůže mít tu ryzí mravní hodnotu, neboť poskytuje možnost obejití, obelhání atd. Trošku jsem se odklonila :D ale je asi osudem lidstva (soudobého) nést si zátěž stále nových pravidel, jak se chovat správně a nejsprávněji, plní se archívy šanony a stohy papíru, a zároveň se plní věznice a káznice lidmi, kvůli kterým se ty zákony vymýšlejí a kterým je to vlastně šumák .. -LOL--LOL-
neznámy
neznámy | 18.4.2015 20:51
Idem sa odkloniť ešte viac. :D
Jeden sociolog raz hovoril o tom, ako robili výskumy so zločincami a výsledkom toho výskumu bolo zistenie, že zákony vôbec nepôsobia na potenciálnych zločincov odstrašujúco, a teda miera ich prísnosti nemá vplyv na prevenciu zločinnosti. Dôvod je jednoduchý, keď niekto pácha zločin, neráta s tým, že ho odhalia, prípadne chytia. Ráta s tým, že sa mu podarí trestu vyhnúť. (Výnimky sú, ale tie už patria skôr do oblasti psychiatrie...)

Máš pravdu, vyšší princíp mravný musí každý odhaliť v sebe, ale deje sa to aj prostredníctvom vzorov v rodine, v blízkom okolí, v spoločnosti. Keď do dieťaťa vštepuješ dobro, neverím, že z neho vyrastie zločinec a psychopat. Hoci by aj malo komplikovanejšie aspekty v horoskope.
A naopak, verím, že aj v zlých podmienkach môže vyrásť hodnotný človek, tak ako aj negatívne aspekty v horoskope sa dajú pozitívne spracovať.
neznámy
neznámy | 18.4.2015 21:41
Po přečtení druhého odstavce jsem si vzpomněla na jeden příběh z Česka, který byl i zfilmován jako časosběrný dokument pod režií paní Somerové, hlavní postava Máňa na svobodě byla zoufalá až tak, že při poslední amnestii plakala u věznice, že chce zpátky (asi jí vyhovoval pravidelný režim, který si neuměla sama vytvořit) a bála se, co si venku počne (nakonec v obchoďáku nakradla věci za takovou částku, aby ji museli zavřít, jak si naplánovala) .. člověku by se chtělo smát, kdyby to nebylo tak absurdní. Máňa měla údajně intelektuální zázemí, ale rozhodla se, že nikdy pracovat ani uklízet (i po sobě) nebude .. možná "inkarnace" nějaké vrchnosti. Myslím, že u takového člověka ani výchova moc nezmůže, když je založení takového, že s ním nikdo nehne :D Ale jasně, že nevím všechno ..
neznámy
neznámy | 18.4.2015 22:05
Takú "inkarnaciu vrchnosti" som mala donedávna doma. :D Dcéra od puberty odmietala udržiavať bežný poriadok a doslova zúrila, ked sme trvali na našom obvyklom hygienickom štandarde:)

V 18 rokoch odišla z domu do zahraničia, o.i. aj s komentárom, že to s nami, teda konkretne so mnou:D, nemôže vydržať a teraz mi vyvoláva a narieka, aké sú spolubývajúce Britky " bordelárky a šmudle", ako po nich drhne kuchyňu, kupelňu, vynáša smeti... A padlo aj také, ako som ju dobre vychovala. :D Žeby karma ešte v tomto živote?

Ten film som nevidela, ale mne tá Máňa príde ako riadna porucha osobnosti. Také odmietanie zodpovednosti za svoj život je uplne mimo normu. Ktorý zdravý, normálny človek sa dobrovoľne vzdá svojej slobody?
neznámy
neznámy | 18.4.2015 22:17
-LOL- No, to mi připomíná moji dcerku, když v pubertě jsem byla "máma" (v hluboké tónině:)) až když začala bydlet sama, uslyšela jsem v telefonu "maminko" a poznala, že se něco hnulo :D

Porucha osobnosti kam se podíváš .. hmm .. kdo je vlastně normální a co je normou - to bude asi taky věčná otázka -FLOWER-
neznámy
neznámy | 18.4.2015 22:56
Ja som istý čas bola dokonca "matka". Teraz som už zase maminka.:)

Asi som to príliš radikálne postavila. Som v živote za pestrosť a rozmanitosť. Takže norma má široké hranice.

A človek je sám sebe často najväčším väzením.;)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...