mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Opizícia Slnko-Luna

marcie
marcie | 9.2.2013 22:53
Slnko v 4.dome-Váhy, Luna v 10.dome-Baran, podľa tradičnej astrológie symbolizuje Slnko otca a Luna matku, ale môže to byť aj naopak / matka bola dominantná v rodine, otec bol aktívny na verejnosti /. Ako mám chápať symboly rodičov v mojom horoskope a ich vplyv na mňa? Ak tu táto téma už bola, tak sa ospravedlňujem za duplicitu.
neznámy
neznámy » marcie | 10.2.2013 09:46
aj mna to zaujíma.. Ja mam Lunu v 4.dome v znamení Raka a Slnko v 10.dome v znamení Strelca.
Co som sa dozvedela, tak to u mna moze naznacovat rozpory medzi rodinnym zivotom a pracou. Ale ten vplyv rodičov by bolo zaujímavé vedieť.
neznámy
neznámy » marcie | 10.2.2013 10:19
základ ako chápať rodičov vo vlastnom horoskope je ich "úplné vylúčenie z horoskopu". inak sa budeš stále zamotávať. ak by si robila horoskop človeku, ktorý nikdy nevidel svojich rodičov a žil doslova v nerodičovských podmienkach čo je teoreticky možné, tak aj tak nájdeš v jeho horoskope slnko aj lunu a kľudne môžu byť na dominantných miestach.

slnko s lunou predstavujú základnú polaritu osobnosti, dalo by sa možno aj povedať, že dva základné systémy nervovej sústavy. jedna je aktívna počas dňa a bdelého stavu a druhá je vo svojej maximálnej aktivite počas spánku. slnko s lunou je najdôležitejšia forma jin-jangu našej osobnosti. tieto kvality sú veľmi obsiahle a komplexné vo svojich funkciách, ale môžme povedať, že jedna z funkcií luny sú city a slnko naše sebavedomie. tieto kvality sa ale formujú počas nášho života a to najmä v útlom detstve. preto je detstvo a naša rodina, ktorá je s ním nevyhnutne spojená tak dôležitá pre nás. tam sa formuje, alebo významne dotvára naša povaha a naše základné slnečno-lunárne vlastnosti. naše city aj sebavedomie sa rozvinú (a sú na sebe priamo závislé) podľa toho koľko lásky a pozornosti v detstve dostávame a takisto výchovy, autority a disciplíny - nie koľko otca, alebo matky dostávame. naši rodičia majú preto významný vplyv na utváraní týchto kvalít a v horoskope sa už len akoby premietajú stopy času na našich slnkách a lunách a tvária sa ako naši rodičia, pretože často sú to práve oni, ktorí na týchto "planétach" nechávajú svoj rukopis. a vytvárajú ilúziu, podobne ako 4 a 10 dom, že sú naši rodičia...
marcie
marcie | 10.2.2013 12:12
To je zaujímavá poznámka, ja by som to chápala v prípade napr. siroty alebo adoptovaného dieťaťa ako symbol ľudí, ktorí ho práve v týchto kvalitách v detstve ovplyvnili, napr. adoptívny rodič, ale aj napr. vychovávateľka v detskom domove. Je to prosím, niekde v literatúre rozoberané? Na tú symboliku ľudí, ktorí v detstve sú pre dieťa predstaviteľom jin-jang kvalít sa pýtam preto, lebo mám dominantné slnko a sev.uzol v 10.dome, zatiaľ sa mi nepodarilo uplatniť naplno svoje slnko a mám pocit, že ujasnenie si rodičov v horoskope by mi pomohlo pozrieť sa na svojich rodičov objektívnejšie, a posunúť sa dopredu. Ak mám napr. v horoskope slnko sextil mars a jupiter, mohla by som to chápať tak, že vďaka otcovi , resp. jeho vzoru v detstve mám energiu a nadšenie prebíjať sa životom a zároveň mám v živote aj kus šťastia?
neznámy
neznámy » marcie | 10.2.2013 13:08
pri Slnku a Lune sa nic nemeni, aj ked matka bola dominantna...Su to archetypy. Slnko muzsky (animus) a Luna zensky (anima).
pri domoch je to uz trochu inak...tam 4.dom symbolizuje osobu, ci rodica, ktory jedincovi pomaha si uvedomovat jeho korene a citovu stranku osobnosti...vacsinou to byva matka...ale moze to byt aj ina osoba...a 10.dom symbolizuje rodica, ci osobu, ktory usmernuje zivotnu drahu jedinca...to je najcastejsie otec, ale moze to byt aj matka alebo nejaka ina autoritativna osoba v okoli cloveka....
ak matka sama vychovava svoje dieta, tak je dost mozne, ze symbolizuje jak 4.dom, tak aj 10.dom zaroven...;)
neznámy
neznámy » marcie | 10.2.2013 16:53
dalo by sa povedať, že 4 dom je miesto "na zemi" v ktorom sa rozvíjajú kvality luny - prostredie nášho domova, naši rodičia... preto je to väčšinou veľmi ťažko rozlíšiteľné, že čo predstavuje luna a čo dom. ale to platí v podstate pre všetky analógie astrologických prvkov.
marcie
marcie | 19.2.2013 13:32
dík, tak preto je mi dosť ťažké interpretovať moje slnko v 4.dome a lunu v 10. dome :D
marcie
marcie | 19.2.2013 13:36
dík, tak aspoň v tomto už budem mať jasno, že slnko je slnko a luna je luna, pomaličky sa snáď k niečomu prepracujem, čo mi pomôže zorientovať sa ohľadne mojej práce :D -BIGEYE-

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...