mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Astrológia a horoskopy - 

Nestotoznenie s horoskopom

mafap
mafap | 15.6.2014 14:51
Ahoj.Cas som riesil aj ja.na karte a case co mi povedala mama bol rozdiel 1 a pol hodiny.ja som vsak nedoveroval ani mame tak som si dal urobit rektifikaciu no a ta sa nakoniec zh odovala s casom mami.
neznámy
neznámy | 15.6.2014 19:13
Kéž bychom se všichni neztotožňovali se svým horoskopem ale se svou pravou podstatou.
neznámy
neznámy | 15.6.2014 20:05
Horoskop je naša ľavá podstata? -COOL-
neznámy
neznámy | 15.6.2014 20:27
hybajzeho, horoskop je novoobjavena prostata, ze vraj u zeny je tekisto, len vedecke kruhy to nekcu prizna:t si
neznámy
neznámy | 15.6.2014 20:32
Vedecké kruhy sú z toho kockaté -PUH-
neznámy
neznámy | 15.6.2014 20:32
To by znamenalo, že sa dostali z 2D do 3D a to je pokrok -PUH-
neznámy
neznámy | 15.6.2014 20:46
ano něco takového.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 16.6.2014 15:20
Ja sa skôr neviem nájsť v denných horoskopoch, hoci aj na chápanie radixu ešte stále nemám dosť anténiek. A vlastne kým som nezistila pred pár rokmi, že existuje aj nejaký Ascendent, tak som si myslela, že som jedno ustráchané dievča, do ktorého si vždy niekto silnejší udrel zväčša posmeškami. Potom nastal zlom, neviem kedy, keď som sa rozhodla doslova napredovať, vybudovať si také postavenie a autoritu, aby ma rešpektovalo okolie a možno aj v profesii, ale to všetko nastalo po zistení, že som Levica. To mi akoby dodalo odvahu, aby som napredovala. Keď už mi to hviezdy prepovedajú, tak sa dievča neopováž prepásť nejaké šance. :) Ale popravde, neviem, ako by som žila inak, ak by som sa nevenovala astro. Do akej miery by som bola tam kde som, alebo ako by som premýšľala...Možno by som nemala odlišný život, ale možno by boli veci trošku inak.
neznámy
neznámy | 17.6.2014 14:12
nejhůře se mi sleduje vlastní slunce. s ostaníma planetama není taková potíž jdou pozorovat jakoby se pohybují a v projevech jsou vidět. slunce je jako brýle na očích nejhůře se dokazuje. a přitom si myslím že právě se sluncem se nejvíce ztotožňujeme.
neznámy
neznámy | 17.6.2014 19:04
No neviem, ja sa so svojim slnkom stotoznujem dostatocne a naucil som sa mu vychadzat v ustrety, tak ako ono vychadza kazdy den na oblohu. -COOL-
To vychadzat v ustrety treba brat doslova, inak idem proti sebe. Niekedy sa mi zda, ze ludia naokolo chcu mat zo mna uplne ine slnko, posobia ako skusky vedomia. Dolezite je nenechat sa nikym ovplyvnit a mat na vedomi, co je mojou skutocnou podstatou a podla nej jednat.
Myslim vsak, ze ta skutocna podstata cloveka je ukryta urcite ovela hlbsie ako to, kde mam slnko, aby sme predisli zbytocnym nedorozumeniam, pisem to hned teraz.
Tak ci tak si myslim, ze co a tyka prejavov slnka, tak vzdy budu existovat ludia, ktori mi (alebo vsetkym) v tom priamo alebo nepriamo zabranuju. A ked nie ludia, tak situacie, udalosti, podmienky.
Ukazuje na to aj egyptsky mytus o demonovi Apofisovi, obrovskom hadovi, ktory ohrozoval plavbu slnecnej lode boha Rea, a staval mu do cesty rozne prekazky, aby slnko nemohlo byt na oblohe.
Podobne myty sa objavuju aj v mytologiach inych kultur a vsetky sa tykaju problematiky, ze slnko nemohlo ist na oblohu bez kazdodenneho zapasu.
neznámy
neznámy | 17.6.2014 22:13
To je přesně řečeno i s tím bohem Re a jeho zápasu prý byl vždycky tvrdý a nikdy se nevědělo jestli z něj vyvázne živý. A pak se ráno oslavovalo že to zlo rozdrtil atd. A to dneska neděláme málo se opravdu radujeme což je asi ta největší chyba zřejmě právě tím je potřeba toho rea v sobě podporovat aby vítězil. Asi mu i fandit a mít ho rád takže nemít žádné sebedestrukční programy a ctít taky i sebe na prvním místě a nejen rodiče. A to božství či Boha taky opravdu chválit a velebit jinak to není pravá víra ani náboženský život ale jenom představa. Aspoň tak nějak si představuju víru že je to živé a pravdivé.

Vzhledem k mému jižnímu uzlu ve váhách jsem na tom tak že zdlouhavě hledám protože stále zvažuju pro a proti a to oddaluje rozhodnutí. Takže tam v těch váhách je slunko v pádu. Což znamená že někdy slunko prostě opravdu mizí v těch váhách si ani moc neškrtne takže je to trvalý boj o své já. Vzhledem k luně v beranu a kvadrátům není o učební materiál nouze.

A to je taky velká pravda že ta skutečná podstata je až za tím. Takže to celé není až tak absolutní a konečné. Jinak by to bylo asi fatální. Kdyby neexistovala kompenzace k realitě a nebyl žádný jiný prostor. Máme imaginaci, astrologii, vědy, zdravý rozum a spoustu zkušeností které nám říkají že existují i jiné úrovně a sféry. Ale někdy to vede k tomu že člověk zpochybňuje i to slunko a je nedůvěřivý. Představuju si že je to důsledek dřívějších řetězců nějakých příčin. Asi to slunko fakt chtějí každý večer do nějakých řetězů dát a je potřeba to znova vybojovávat a..asi nečekat že když jsem to jednou dokázal že to zítra bude vše ok, ale každý den je úplně nový a začíná se prakticky znova.
neznámy
neznámy | 18.6.2014 13:51
Uplne suhlasim.
Do uzlov sa nevyznam, v podstate ani neviem, co presne znamenaju, lebo karmicka astrologia ma nezaujima. Podla mna je dolezite to, co sa deje tu a teraz a nepotrebujem nejake zdovodnenia z minulych zivotov. V minule zivoty verim, som o tom presvedceny, ale napriek tomu ma vobec nezaujima co a kto som bol v minulom zivote. Nema vyznam to riesit, kedze tak ci tak musim prezivat teraz a tu a to kto som je vysledkom minulosti, ktoru uz aj tak nezmenim. A rovnako predpokladam, ze minule zivoty boli z drvivej vacsiny rovnako obycajne, ako je tento.
Takze ty mas slnko vo vahach alebo ako to chapat? -COOL-
neznámy
neznámy | 18.6.2014 14:04
Ne jenom jižní uzel mám ve váhách. To je jako bych byl nohama ve váhách pořád zakotvený, je to něco čeho je v člověku příliš. Příliš zohledňování jiných na úkor sebe. Příliš velká citlivost nutící k vyvažování napětí z prostředí což neusnadňuje hájit pevně osobní postoje a pokud ano tak takovým ne příliš ladným způsobem. Ale po čtyřicítce už to není tak urputné dokonce můžu sledovat že jsem si vždycky prosadil svoje, často jsem sice na to doplatil ale vím že je to lepší než převzít cizí názor byť správný. Ale ani to už tak moc dneska nevnímám, když někdo něco říká, sleduju jestli to ve mně něco vyvolává, když ne tak to nechám být.
S těmi minulými životy to vnímám úplně stejně. Budhismus ve své nauce neříká nic o minulých životech. Nestará se o ně. To je mi sympatické. Je jen to co je teď a tady.
neznámy
neznámy | 19.6.2014 10:04
Myslím, že naše minulé životy a to kým sme boli a čím sme teraz a čo sa nám deje má na náš oveľa väčší dopad ako si myslíme, ale to už je iná téma... Je na každom z nás kto sa ako rozhodne a čo považuje za podstatné.
neznámy
neznámy » vandalka | 19.6.2014 16:56
Venuše ve Vodnáři a přelétavost,nestálost - já bych ji tak úplně neviděla. Vodnář je fixní znamení! Je celkem úzkoprsé takové kvality Venuši ve Vodnáři přisuzovat. Úzkoprsé proto, že taková být může, ale určitě to není její standardní projev. Takže je dobře, že se tak necítíš ;)
Píšu to i proto, že mě astrolog přisuzoval sklon k nevěrám (v pátem domě mám Urana, Pluta a Lilith + krom Urana nemám obsazené fixní znamení) a přitom pro mě je to něco s čím se silně neztotožnuju. Rozhodně nejsem románkový typ, byť se to astrologicky nabízí, troufám si říct, že dva partnery bych psychicky neutáhla :D


Nechápu svojí opozici Urana s Marsem na ose 5/11dům (5st orb)....ať se na tento aspekt koukám jakkoliv - přes aspekty, domy, kterým vládnou, prostě nevím, jak by se u mě mohl projevovat. Nedochází ani k přenosu na partnery, což by se nabízelo, pokud o vlastním projevu nevím.
Ale možná moji nevědomost pořeší současný kvádr Urana na ASC (analogie Marta).
neznámy
neznámy | 19.6.2014 22:36
Myslim, ze nase terajsie ja je samozrejme vytvorom minulych zivotov. No to nic nemeni na fakte, ze dolezite je to, co je teraz a tu. A ja nepovazujem za potrebne riesit nieco, co aj tak nezmenim a hladat zbytocne suvislosti. Pre ludi je skumanie minulych zivotov dozaista zaujimave, pretoze pritomnost sa nezda tak zaujimava a vzrusujuca. No bohuzial jedine, co je skutocne dolezite je to, co je v pritomnosti a to, ako s nou nalozime. -COOL-
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 19.6.2014 22:40
Pretoze tieto denne horoskopy su napisane vseobecne, vysvetleny prvok A posobiaci na prvok B. Vzdy treba zohladnit vlastny radix a postavenie planet, aspektov v suvislosti s danym tranzitom, ktory vidis v dennom horoskope. Musi to byt usite na mieru na konkretneho cloveka, aby to sedelo.
Mne sa casto stava, ze tranzit pochopim, az ked doznie. Alebo aj vobec. To je o tej nedokonalosti vedomia.
neznámy
neznámy | 20.6.2014 08:46
Clovek ,ktery se neumi ztotoznit se svym horoskopem je amater.Neni na tom nic spatneho,pokud je to opravdu laik zabyvajici se astrologii tyden.Bude li to však tvrdit clovek, jenz se timhle smerem ubira nekolik let,je pak zcela nepripustne ,aby se kdy jeste pokousel o vecnou komunikaci v podobe poucovani.
neznámy
neznámy | 20.6.2014 08:53
souhlasím s nutností zpětné syntézy odděleného prvku.
vědomí mi jako nedokonalé nepřipadá, spíš bych použil název mysl.
hodně mně celý život oslovují východní filosofie a náboženství i z toho důvodu, že mají pro různé stavy vědomí mnoho výrazů. je to jako vademecum duševního života. v našem západním světě jsme se bohužel výzkumu vědomí nezabývali do takových podrobností takže nám názvosloví úplně chybí. jen stav samádhi má několik dalších úrovní, stav vykoupení je pak zcela konkrétní druh prožívání zde v lidském těle, nikoli něco co následuje po smrti pro ty kteří nehřešili. z toho důvodu hleděl východ dříve na západ jako na méněcenné. velmi zajímavou povídku o tomto napsal Gustav Meyrink v povídce "Hra cvrčků". díla Meyrinka byla mojí nejoblíbenější četbou.
http://osviceni.unas.cz/texty/gm-hracvrcku.html
neznámy
neznámy | 20.6.2014 20:36
Ty sa teda podla tvojho vzorca zaradujes do ktorej kategorie?
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...