mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Neptun

neznámy
neznámy | 27.11.2012 12:06
Rozmyslam nad tym uz niekolko dní, precitala som niekolko clankov a zaujimalo by ma, co pre cloveka znamena, ked ma v horoskope dominantný Neptun, ktory je navyse postavený v 10.dome - v dome profesie a kariery. Mam z toho chaos, cítim ze by som mala v profesijnom zivote nieco zmenit, robit nieco ine, co by ma naplnalo, asi to suvisi aj so znamením Strelca a s planetou Jupiter v 9.dome.
Ak by niekto mal k tomu čo povedať, budem rada :)
Janecka
Janecka | 27.11.2012 13:09
Tiez by ma to zaujimalo...ja mam Neptun na MC a citim ze v tej profesionalnej orientacii to u mna trosku pokrivkava...uz som vyskusala vselico, ale pocit sebarealizacie stale chyba...:)
neznámy
neznámy | 27.11.2012 16:41
ono jde o to, jak silný je ten Neptun, jak blízko je MC.
neznámy
neznámy | 27.11.2012 19:01
Neporadím, jen jsem na tom trochu podobně - neptun mám v šestém domě, ale destátý je taky poznamenaný neptunem, protože v něm je luna v rybách. No, snadné to není, ale já se utěšuji tím, že se každý v životě profesně najít nemusí, že to není žádná povinnost a můj život má smysl, přestože ani na smrtelné posteli nebudu tušit, jaká práce je pro mě ta pravá -LOL-
neznámy
neznámy | 27.11.2012 19:32
Myslim ze to vysvetlenie co znamena Neptun v 10. tu uz viac menej padlo - stretli sa tu traja ludia co maju Neptuna v spojeni s MCckom a vsetci citia zmatenie :-) To tak s Neptunom byva, ze veci nie su jasne ale skor hmliste, nejasne a tazko sa hladaju odpovede. MCecko sa vseobecne vyklada pomerne obtiazne, nie je to totiz nase profesijne smerovanie ale akysi plod nasho celozivotneho snazenia. To nemusi mat priame spojenie s pracou, praca patri do 6. domu. MCecko je to co tu po nas ostane a ze by tu po kazdom z nas mal ostat kus nejakej prace je zvlastna predstava. Na druhu stranu moznost ze celozivotnym snazenim bude zodpovedanie otazky co vlastne ma po nas ostat je skor blizka vyznamu Neptunu v 10.dome.

Astrologia viac napoveda o cestach nez o cieloch. A jedna planeta sama, rovnako ako jeden aspekt, ma nizku vypovednu hodnotu. Takze jak pisal aj Dr.Faustroll vyssie, chcelo by to viac podrobnosti.
HKatka
HKatka | 27.11.2012 21:15
Mozno to bude mat suvis s tym strelcom. Mam vela znamych strelcov, este aj ja som strelec, ale veru nepoznam ani jedneho, co by s radostou a vdakom obsedel na jednom mieste pracovnom. Strelci neznasaju rutinu a vonkoncom nie obmedzenia. Tak sa vsetci nahaluzime nad tym, co by nas naplnalo. Ale ten Neptun v desiatom dome.... No, zeby nieco humanne orientovane??? Mam znamu psychologicku s takto postavenym Neptunom. V kazdom pripade aspon, ze v tom 10 dome mas nejaku planetu, ja tam nemam ziadnu, tak mi kedysi davno bolo povedane, ze nemam robit nic podla astrologie:-D esteze som neuverila.
neznámy
neznámy | 27.11.2012 21:43
Ja myslím, že Neptún by sa dobre uplatnil v niejakej duchovnej sfére..ale v niejakej dobročinnej inštitúcii,pomáhať buď.drogovo závislím,alebo tak...nájsť v tom zmysel.
Ale ak je Neptún zároveň vládca Asc.,taký človek dokáže dobre meniť tvár,dokáže dobre zahrať rôzne role,takže v divadle by mohol nájsť uplatnenie,ako herec.
Poznám 2ženy s týmto aspektom,a jedna z nich robí v útulku pre mačky,a tá druhá má herecký talent :-)
HKatka
HKatka | 27.11.2012 21:45
Inac teraz pozeram, ze mame rovnaky vek, takze nas caka navrat Saturna. Zaujimave to obdobie... Myslim, ze tento rok si budeme klast este vela podobnych otazok. Ake konkretne, to asi zavisi od toho, v ktorom dome Saturn je. Nuz hadam po jeho navrate budeme mudrejsie :-)
neznámy
neznámy | 27.11.2012 22:14
intuice ti říká co? co bys chtěla změnit?
myslím, že problémem neptunu na mc může být to, že víc sní než realizuje...nebo chce realizovat něco, co realizovat nejde...včetně těch zmatků ohledně toho, co by vlastně měl dělat...
každopádně co jsem si četla o transitech, což je podobné, tak by si měl taky člověk dát pozor, aby se nezapletl do něčeho klamného...a pak že ten neptun vybízí ke službě, tedy něčemu nesobeckému, jakože mu prý víc uškodí než pomůže, pokud bude myslet na svůj prospěch...
(v kostce)
neznámy
neznámy | 27.11.2012 22:42
Tak ja mám neptún (s venušou) dominantný a na ascendente a mám ho v sextile s plutom v 10. dome.
Môžem presne napísať, ako to pociťujem v živote a ako sa to v ňom reálne prejavilo v súvislosti s interpretáciami, ktoré som sa dočítala a ktoré mi boli podané.
Takže to, že ho mám na ascendente som vnímala v pomerne dlhom hľadaní samej seba, hraníc svojej osobnosti. Kým ostatné deti mali akú takú predstavu, kto sú, čo sa im páči, mne sa páčilo všetko nové, neznáme, prijímala som bezhranične všetko, čo prichádzalo, popreberala som reakcie, črty priateľov, ktorí boli okolo mňa, prešla som všetkým možnými skupinami (od tých rebelantských a okrajových až po tie spoločensky "atraktívnejšie"), nasávala som ako špongia a selektovala som podľa toho, s kým som momentálne bola a kým iné deti už neboli veľmi formovateľné, ja som bola osobnostne ovplyvniteľná a formovateľná veľmi dlho.
Veľmi podobné to bolo, ako vo filme "Nevesta na úteku" - snúbenec jej dával ochutnávať vajíčka, či má rada na mäkko či na tvrdo, proste na aký spôsob. Pri tomto filme som si uvedomila, že aj mne chutí to, čo dotyčnému, ktorý sedí vedľa mňa, také určité splynutie, v ktorom sa totálne strácajú špecifiká svojej osobnosti. Preto som bola veľmi ľahko ovplyvniteľná, dala sa rýchlo strhnúť a prispôsobila som sa väčšinou až tak, že som ponúkla doslova zrkadlový odraz človeku, s ktorým sa bavím.
No a 10. dom...tak ja neviem, možno neptún v sextile s plutom mi dal aspoň pevnú vôľu, snahu vyhradiť si aký -taký priestor a asi aj silný merkúr spôsobil, že som si túto nepevnosť uvedomila a snažila sa vedome ohraničiť. Aj preto sa dnes snažím vôľou si udržať názor, nejaký okruh činností, lebo inak by ma bavilo všetko, čo mi dajú do ruky. Asi ani pracovne nemám vymedzenú oblasť, viacero činností by ma bavilo robiť.
neznámy
neznámy | 27.11.2012 23:16
Ascendent mam Ryby, takze Neptun..plus MC mam v Strelcovi, ak hovorim spravne a IC Blizenci..Rak 4.dom, Merkur v Kozorozcovi :) to su asi take najhlavnejsie a este Venusa v Skorpionovi.
neznámy
neznámy | 27.11.2012 23:22
Hayaam uplne si to vystihla, asi taka som aj ja,velmi sa viem prisposobit ludi, a preberat od nich vsetko co sa da, ze nakoniec ani neviem aka vlastne som naozaj ja. Teda bolo to viac tak ked som bola mladsia.
Stale hladam akoby vacsi zmysel v zivote, aj by som chcela pomahat aj neviem ci som dost silna. Chcela by som studovat, ale neviem ci na to uz nie je neskoro. Chcela by som mat aj rodinu ale neviem ci som na to uz pripravena, a silne pochybujem ci dokazem dat detom to, co by som chcela. A tak.. prilis vela otaznikov a prilis malo casu :)
neznámy
neznámy | 27.11.2012 23:24
uplne si to vystihla asi :) Aj divadlo aj herectvo by som brala ale nemam na to vlohy a som hanbliva. A taky utulok s mackami alebo psami, tak to teda áno! Nieco so zvieratami by som brala, taku prácu.
neznámy
neznámy | 27.11.2012 23:52
tak velmi jednoducho si uvedomis ciel a zakladne rysy kazdej konstelacie, ak si to postavenie prevedies do analogii...konkretne s tym Neptunom v 10.dome...10.dom je dom kozorozca a tomu vladne Saturn. takze vidis pred sebou temu Satun/Neptun ako vysitu. ak poznas posobenie obidvoch planet, tak si to uz lahko k sebe poskladas...proste medzi tymi dvomi principmi musis najst rovnovahu, inak padaaas.
Saturn je o koncetracii, hraniciach, mantineloch, v sirsom zmysle zakonoch. Neptun o fantazii, inspiracii, humanite, neohranicenosti.
ak prevlada vplyv Neptuna (co je pravdepodobne u teba), tak mlzi Saturnove hranice, mantinely, zakony, spolocensky vplyv...vsetko sa zda akesi rozmazane...a vzdialene realite. dolezite je, aby sa Saturn vyrovnal vplyv Neptuna, cize napriklad saturnsky spolocensky vplyv, by mal dostat nieco z neptunskej humanity, ci idealov...
hned sa crta napriklad vhodne povolanie ako nejaky posol z druheho sveta...preto casto ludia s neptunom v 10.dome posobia cez media. lenze najprv aby taky posol z cloveka mohol byt, tak musi tvrdo a vytrvalo (Saturn) pracovat na realizacii (Saturn) svojich vizii ci idealov (Neptun). alebo ak nechce dotycny pracovat na svojich snoch, tak moze dat dobrovolnu obet (Neptun) spolocnosti (Saturn), napriklad ze v oblasti povolania sa vzda svojho Ega a ctiziadosti a bude pracovat v prospech spolocnosti...
skala sa moze rozprestierat od ucitela, ktory za mizerny plat svoje povolanie berie ako svoje poslanie az po nejaku osetrovatelku, ci umelca alebo ezoterika, ktory citi v sebe nejake "bozie volanie". casto s neptunom suvisi aj praca v instituciach, kde pojem Ja prevysuje pojem Celku... proste clovek s Neptunom by mal bud zrealizovat svoje sny (hlavne nadosobne) alebo sa obetovat pre spolocnost...
neznámy
neznámy | 28.11.2012 08:01
moja dcéra má dominantný neptun v desiatom dom vo vodnárovi v stéliu so slnkom merkúrom a venušou v trigone na jupiter v šiestom dome vo vahach...tak som si to tu naštudovala a došlo mi odkiaľ má v siedmich rokoch schopnosť vcítiť sa akoby do druhého človeka a to do veľkej miery, až si niekedy myslím, že mi vidí až do žalúdka... inak je veľmi citlivá a uplakaná a o chvíľu už vie žiariť. akoby odrážala nálady svojho okolia, len neviem, či si to správne vysvetľujem. :)
neznámy
neznámy | 28.11.2012 11:16
tak hej,na herectvo treba mať aj niejak obsadené znamenie leva,alebo 5.dom..

Teraz pozerám,že ty máš vlastne neptun v konjuncii so slnkom,tak tam je aj problém v oblasti zodpovednosti za svoj život,uplatňovania vlastných práv a poznania vlastných vyšších schopností..
nauč sa viacej dôverovať svojmu vnútornému hlasu...vládca MC je v 9.dome,takže zmyslel vlastnej existencie by si mohla nájsť keby si sa zamerala na jupitera a celkovo 9.dom,čiže prostredníctvom poznávania ďalekých krajín,ľudí,ich zvykov,náboženstva,robiť sprievodkyňu v cudzích krajinách :-)
neznámy
neznámy | 28.11.2012 21:25
Rozumiem ti. Mne sa pri redukovaní otáznikov osvedčilo jednoduché pripisovanie pozitív a negatív okolnostiam, ale bez kohokoľvek, kto by ma pri tom ovplyvnil.
Iba si napísať na papier, prečo má čosi pre teba význam, prečo nie...
Dlho som to takto odmietala riešiť, radila mi tak najlepšia priateľka, ale mne sa to zdalo príliš systematické a neptún systémy nemá príliš v láske. Navyše sa mi to zdalo umelé a neprirodzené, takto si vyratúvať nejaké rozhodnutie...oveľa radšej by som si ako puberťáčka trhala lístky z kvetu a riešila veci podľa toho aká možnosť mi zostane, čiže nechala to na "náhodu". Lenže tá náhoda bola väčšinou viera, že sa mám nechať presvedčiť ľuďmi, ktorých som stretla na ceste. Ale to je zas taká neptúnska pasivita nasávať a zahmlievať...a potom sa tie otázky hromadia. Lenže niekedy som mala aj mám dojem, že sa mi tie otázniky hromadia a dokonca mi ten chaos neznáma vyhovuje, že sa ani nechcem rozhodnúť. Ale takto som premárnila strašne veľa šancí a potom som to ľutovala.
A v živote je asi lepšie ľutovať to, čo urobíš, ako to, čo neurobíš-ROLL-
neznámy
neznámy | 28.11.2012 22:19
Tiež milujem zvieratká, preto si myslím si, že útulok je pre tvrdšie povahy.
Kukala som si psíky v karanténnych staniciach, lebo som si chcela nejakého vybrať. Našla som si jedného, mal strašne smutné oči, tak som si povedala, že ho so synom urobíme šťastným, no ale niekto si ho zobral skôr...Navyše mám susedu, ktorej vadí aj to, ako chodí môj syn a ktorej keď som to spomenula tak ma ohovorila skôr, ako som čosi stihla realizovať, takže sa asi najskôr budem musieť odsťahovať, až potom hľadať psíka...
Ale túto prácu ti určite nedoporučujem, veľmi smutná, teda keď som videla tie psíky rad radom, srdce mi bilo ako zvon, nedokázala by si sa podľa mňa na to dívať každý deň-NOOO-
neznámy
neznámy | 29.11.2012 09:40
Hayaam, hladas psika? Ja zas hladam cloveka, ktory by si psika (fenku) zobral. -BIGEYE- Mame 3 fenky - mamu a dve jej dcery a uz neviem, co robit, tehotna suseda mi uz povedala, ze jej lezu na nervy (zevraj stekaju aj v noci a je z nich na nervy, ako tehotna je vnimavejsia,...my spime, ani nevieme, ze si v noci zabrechaju s inymi psami v dedine), utulky su plne, dostala som "genialnu" ponuku od tety, ze zasponzoruje uspavaciu injekciu,...tip od susedy - odviezt psa co najdalej a nechat ho napospas osudu (tak urobili so svojim starym psom, ktory im liezol na nervy),...moj sen je, aby sa dostali do ruk cloveka, ktoremu by robili radost, dala som inzerat, ale zatial sa nik neozval. Je pravda, ze som asi nevyuzila vsetky moznosti, ako napr. tu na zverokruhu, takze ak niekto rozmysla, co pod vianocny stromcek (napr. pre osamelu babicku, dedka, ci ineho cloveka), napiste,...doveziem ich aj na kraj sveta -FLOWER-
neznámy
neznámy | 29.11.2012 09:45
ahoj lodka, akí psíkovia to sú?
Ja by som si jedného možno vzala, ale až niekedy na jar najskôr môžem.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...