mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Návrat Saturna

neznámy
neznámy | 27.4.2015 09:36
Onedlho ma čaká návrat Saturna a kto by chcel, budem rada, ak sa podelite o svoje skúsenosti, čo vám to dalo..co vám to vzalo. Aké zmeny ste zaznamenali na vnútornej úrovni a aké vonkajšie udalosti sprevádzali tento dôležitý tranzit.

Viem, ze tato tema tu uz kedysi davno bola, ale medzicasom pribudli novi ludia, nove skusenosti a mozno nove pohlady na vec..

Ďakujem
neznámy
neznámy | 27.4.2015 19:16
pravdupovediac ja som si pocas presnej konjunkcie nevsimol nic, co by sa mi stalo...a ani nijako tazko som ju neprezival...skor to bolo jedno z tych obdobi, v ktorych som sa citil fajn... viem to, lebo na tento tranzit som sa dost dlho pripravoval a tiez som ocakaval, ze sa vtedy zomelie-PUH-
na druhu stranu mozno tento Saturnsky NOV clovek citi ako napriklad NOV v direkciach... ze najprv poriadne nevie definovat, ze co sa zacina a co konci...az pri prvom polosextile zacne vedomie vnimat jasnejsie signaly noveho cyklu... u mna to v podstate plati, lebo saturnsky som zacal silne pocitovat obdobie, ked sa saturn prehupol do vah... co bolo tak o 1 az 1,5 roka neskorsie...
neznámy
neznámy | 27.4.2015 19:54
Diky Rudi. :) Hmm.. mozno to bude tym, ze tvoj Saturn nie je v native nejako zvlast vyznamne postaveny, ani aspektovany.. U mna ked pride navrat, bude zaroven konj. s IC, opoz. s MC a Chironom, kvader na Asc a postupne sextily na vodnarske stelium v 5.dome, ktore je radixovo v trigonoch na MC, takze to bude tvorit celkom zaujimavy celok.
Do toho sa bude postupne hrotiť kvader progresneho Slnka na Saturn.. proste privela saturnu, tak som fakt zvedava, co vsetko naberie konkretne formy...
Dogi
Dogi | 28.4.2015 07:25
Mám Saturn na Asc v konjunkcii s Lunou, v širokej konjunkcii s Marsom a v kvadrate na Urán v 4.dome. Saturn je na 29st Raka.
Návrat Saturna som mala už dávnejšie. Teraz mám trigón.
Počas konjunkcie sa nestalo nič zlé. Práve naopak. Ako mi Saturn prišiel na koniec 12.domu, došlo u mňa vnútorne k uzavretiu jednej fázy života. Tým, že to bežalo v Rakovi, išlo najmä o moje citové dozrievanie a rodinu. Keď prešiel cez Asc, Saturn a Lunu, objavila som sama seba. Luna je už v Levovi. Keď dorazil k Marsu, začala som aktívne hľadať novú cestu životom a podnikať kroky v tomto smere. Spätne to hodnotím ako mimoriadne pozitívne pre svoj život. A to nemám Saturn zrovna moc dobre postavený :-).
Dogi
Dogi | 28.4.2015 07:34
Takmer som zabudla, Saturn mám v natíve v trigóne na MC, čo pri návrate tiež zohralo rolu. Vlastne u mňa došlo k začiatku procesu oslobodzovania od rodiny a nového životného smerovania. Pri návrate to prebehlo vnútorne a ako Saturn začal nový cyklus a postupuje v ňom ďalej, premieta sa to do môjho života aj navonok.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 28.4.2015 12:20
Zatiaľ nemám čím prispieť, presný aspekt má čaká až na konci roka, niekedy v decembri... Ale asi to bude všestranné. Saturn mám v 5.dome, láska, deti , vládne 6. domu (práca, zdravie) a zaspektuje trin s ascendentom, Merkurom (vládcom 11), opozícia s lilith a kvadrat s Jupiterom (vládcom 5. domu)..
neznámy
neznámy » Dogi | 28.4.2015 18:53
Toto sa veľmi dobre číta, až sa začínam na ten návrat normálne tešiť :). Mám isté očakávania, ktoré by to mohlo priniesť, tak uvidíme, či to bude tak, alebo úplne inak. Každopádne ďakujem za podelenie sa.. Neviem, aká fáza života by sa mohla u mňa uzavrieť (jedine ak pracovná). Najradšej by som bola, keby to začalo už zajtra, lebo som vážne zvedavá a beriem to ako výzvu (zatiaľ). :)
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 28.4.2015 18:57
Tak to budeme čakať spoločne. Mne predtým ešte prebehne trojmesačný kváder saturna na lunu, keďže saturn bude stacionárny. Dúfam, že mi to zas neudrie na zdravie, ako naposledy, keď som mala tranzit saturn/luna. Inak som to vtedy zvládala v pohode. Uvidíme :).
neznámy
neznámy | 28.4.2015 21:56
Tak u mě to bylo období zmen ( stěhování,nova práce...),soustředila jsem se tenkrát především na pracovni oblast.Bylo to pro mě jedno z nejlepších období.Problemy zacaly až tak 2 roky pote,především zdravotni a posleze takové,na které jsem sama nemela vliv.....
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 28.4.2015 22:54
Mne sa tentokrát blíži skôr generacna záležitosť, Neptún kvadrat Saturn. Skôr dovtedy budem pod vplyvom skôr pozitívnych osudových aspektov. A ešte si raz udrie Pluto konjunkcia Mars...
Saturn v súvislosti s Lunou ti nezávidím. Ja som sa natrapila a dodnes neviem, aký som tu konjunkciu prekonala.. Ale je to aj skreslený pohľad lebo som mala aj urán v opozícii.
marcie
marcie | 30.4.2015 09:55
Mne sa pár mesiacov predtým narodil syn, takže to bolo o zodpovednosti ... pamätám sa na to dobre, zrejme som dovtedy nepocítila nikdy až takú zodpovednosť :)
neznámy
neznámy | 30.4.2015 12:30
Samozřejmě je velmi důležité jakou hodnost v nativu Saturn má.
V tradiční astrologii se velmi velký význam přikládá skutečnosti, jestli planeta
je tzv. v sektě,nebo je mimo sektu,tedy noční planety v nočním nativu nad
obrozem,denní planety v denním nativu nad obzorem.
Velmi důležité je jaké zordiálkání důstojnosti Saturn má - domicil,povýšení,
pád,zničení,triplicitu ...
Velmi důležité je v jakém domě je,třeba v padajícím domě má planeta
1/3 síly,v porovnání s tou,která je v rohovém domě.
Potom platí,ten kdo má Saturna v nativu v padajícím domě nebude jeho návraty
ani příliš poci'tovat,takovou mám zkušenost,když jsem to pozoroval
u jiných.
Kontrétně u mně - mám Sat. v 8.domě v Kozorohu v nočním nativu a nad
obrozem,tedy není v sektě a tedy jeho titul škůdce se dá překlasifikovat
na prvotřídního škůdce. Zažil jsem jeho jeden návrat a skutečně
to byly zážitky se smrtí v mém okolí,ale nemělo to pro mně až tak
traumatuzijící účinky,protože nativ.Saturn je ve velmi široké konjunkci
s Jupiterem,který už Sat. minul a mirní jeho chlad a sucho,takže trochu
štěstí v tom Saturnském chladu.
Co mi to dalo? Utvrdilo mně to v platnosti přísloví - Všeho do času.
marcie
marcie | 30.4.2015 12:48
Takže ak mám Saturna v Baranovi pri nočnom narodení v 9.dome nad obzorom, tak bude na jednej strane "posilnený" ako škodca, na druhej strane oslabený padajúcim domom a jupiterským vplyvom? a aspekty sa neberú do úvahy? či tie nezmierňujú účinky škodcu až tak markantne? ďakujem :)
neznámy
neznámy » marcie | 30.4.2015 13:49
Největší podíl na síle Saturna má postavení ve zvířetníku, v Beranu je v pádu
a pak to, že je mimo sektu- denní planeta v nočním nativu nad obzorem,
ten padající osobní dům říká o věcech vzdálených a prvky oslabuje.
Nevím,kde je Jupiter v nativu k tomu Saturnu,pokud je to konjunkce
tak blahodárné síly Jupitera tě nenechají spadnout úplně na nos v čase,
když bude Saturn úřadovat.
Jakou sílu tvůj Saturn má už musela pocítit při jeho transit. kvadraturách,
opozicích na nativní Slunce,Lunu,nebo u direkcí Světel na Sat. - nevidím celek.
marcie
marcie | 30.4.2015 14:10
ďakujem za reakciu, toho Jupiter som myslela v súvislosti s 9.domom ( Jupiter mám v 2.dome v Levovi ), že teda je Saturn vo vibračnom poli Jupitera, teda by mal byť oslabený? ... fakt je ten, že momentálne sa ho snažím vedome integrovať do života - takže moja skúsenosť je, že slabý Saturn nie je žiadna výhoda, lebo človeka nenúti pracovať na sebe ;), ale ak môžem poprosiť, pozrieť toho môjho Saturna kompletne ( teraz ho dosť riešim, že akú úlohu má v mojom horoskope, keďže by mohol spolu s Lunou tvoriť držadlo vedra ), budem veľmi rada :), aby som si o ňom neurobila mylné závery, nakoľko sa v astrológii ešte tak nevyznám, dík
neznámy
neznámy | 30.4.2015 14:17
Ahoj. :) No ja sa na návrat Saturna veľmi dobre pamätám, bolo to zhruba pred 2 rokmi. Saturn mám v natíve v 7. dome, kt. hrot je vo Váhach a vládne mu Venuša tiež tam. Celé to súviselo s partnerskými vzťahmi a úplne ma to transformovalo, zmenil sa mi pohľad na vzťahy, na to čo vlastne skutočne chcem a čo nechcem. Tiež som v tom období ukončila viacročný vážny vzťah a prešla doslova "peklom", čo sa vzťahov týka. Bolo to veľmi vyčerpávajúce aj keď zjavne transformačné obdobie. Tiež som v tom období menila prácu, keďže Saturn zároveň vládne môjmu 10. domu. Najintenzívnejšie som to celé pociťovala ešte predtým ako bol Saturn v konj. so Saturnom, keď mi Saturn prechádzal cez Mesiac, Desc. a potom Pluto. Striedali sa u mňa veľmi intenzívne emócie s pocitmi beznádeje a v podstate som si hľadala vlastnú cestu ako sa chcem ďalej uberať a čo má pre mňa význam a čo nie. Môžem povedať, že Saturn ma v podstate oslobodil od toho, čo už bolo pre mňa zbytočné a nepotrebné pre môj ďalší život a značne zmenil môj pohľad na partnerské vzťahy a na to, čo skutočne od nich očakávam. Vtedy som to vnímala dosť ako obmedzenie, no teraz viem, že to bolo pre mňa nevyhnutné pochopiť isté veci a zmeniť svoj postoj k nim. Saturn mi dal formu a určitú vážnosť, stabilitu v rámci oblasti 7. domu. Takže žiadne obavy, Saturn Ti len pomôže vyformovať Tvoje postoje v rámci danej oblasti a keď to prejde celé budeš nakoniec rada, že si ho tam mala. Držím palce. -BYE-
neznámy
neznámy | 30.4.2015 14:18
Pripájam link, tiež som túto tému riešila, keď som mala návrat Saturna ;):

http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/saturn-v-konjunkcii-so-saturnom/
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 1.5.2015 15:19
Mňa by pri tejto téme zaujímalo aj to, v akých oblastiach máte všetci saturny pri tých navratoch resp.koľko nás je so Saturnom v 5. dome. Pretože ja budem mať rôzne pomerne osudové tranzity a budem mať celkom problém odlíšiť čo patrí k čomu. :-D. Keďže môj Saturn je v päťke a vládne 6.domu, zároveň očakávam urán na MC... Práca a kariéra každopádne.Väčšinou všetci riešime vzťahy a prácu a tiež zdravie. Ale každý máme Saturn niekde inde takže hláste sa aj tí čo ho máte v 5. dome. Čo ste zaznamenali? Sobasili ste sa alebo plodiny deti, alebo ste získali nové sebavedomie? Prevzali ste zodpovednosť za niečo konkrétne okrem detí? Ja som trošku zmätená, lebo ak máte prirodzene niekde strach, alebo zábrany, beriete danú oblasť zodpovedne a vážne tak čo taký návrat spôsobí? Snáď neobmedzi niečo viac ako už v sebe prirodzene máme.
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 3.5.2015 20:47
Ja som mala Saturn return v 6.dome, u mna to bolo velke navysenie kazdodennych povinnosti kedze som sa vtedy starala o niekoho kto bol doslova neschopny pohybu. Bolo to narocne a nebolo vtedy cas na nic ine, ale ked sa teraz obzriem naspat, zaroven i akymsi sposobom naplnujuce. Asi to bude i tym, ze pre ludi co maju obsadeny 6ty (a 12ty) dom, ze taketo podobne "sluzby" davaju ich zivotu taky vacsi vyznam ci osobnu uzitocnost, alebo ako to povedat..
neznámy
neznámy | 4.5.2015 10:22
"Všeho do času." - to je vynikajúca veta.. -THUMBSUP-

Nedávno som v jednom seriáli zachytila, ako hovoril otec dospievajúcemu synovi: "A kto ti povedal, že by si mal byť v živote šťastný?" .. tak som sa nad tým zamýšľala a vlastne fakt.. nerozumiem, prečo sú ľudia presvedčení, že sem prišli pre to, aby boli šťastní...

Myslím, že práve ľudia s výrazne postaveným Saturnom túto myšlienku veľmi dobre chápu..

Čo sa týka škodcov a dobrodejov, nemám rada tento pohľad na planéty a ani ho nepoužívam. Myslím, že na Teba to nemalo také traumatizujúce účinky, lebo máš dosť výrazne postavený Saturn, osobnosť je presiaknutá saturnskou energiou a tým pádom si na také veci skôr zvyknutý. Na rozdiel od ľudí, ktorí si myslia, že život má byť prechádzka ružovým sadom a pri prvom vážnejšom probléme sa zosypú.

Zatiaľ som nepochopila, prečo niekto zažíva pri návrate saturna vzostupy v kariére a iné pozitívne veci, zatiaľčo iným sa život prevráti naruby a prídu o všetko. Cez víkend som sa hrabala v rôznych životopisoch, radixoch a sledovala udalosti pri návrate saturna. Myslím, že ak existuje karma, tak saturn asi spočíta veci za tých 29.5 roka cca... ale o tom sa dá tiež polemizovať.. :)

Ďakujem za príspevok.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...