mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Láska u vzdušných znamení ohovorená

neznámy
neznámy » martinbd | 14.10.2014 15:32
Môžeš bližšie rozviesť, čo myslíš tým, že to závisí od ožiarenia a celého horoskopu?

Myslíš aspekty na jupiter, vládcu 7. domu a základné osi?
neznámy
neznámy | 14.10.2014 15:38
Ak sa smiem konkrétnejšie spýtať, čo to znamená, že ti nepriniesol šťastie v manželstve?
Myslíš, že ťa sklamal manžel, alebo to proste spoločne nefungovalo?
martinbd
martinbd | 14.10.2014 15:39
No proste to závisí od toho, aké aspekty prijíma Jupiter, napríklad ak by tam bola nejaká kvadratúra od Uránu, tak by to mohol celkom pekne narúšať, hlavne počas tranzitov na tú kvadratúru. A celok horoskopu treba brať vždy do úvahy, lebo ak je napríklad, ako u mňa Jupiter až na konci 7.domu a pred ním sú tam v poradí Mars, Saturn a Pluto, tak k tomu šťastiu sa treba prebojovať, alebo na neho dozrieť.
V podstate je škoda, že toto fórum sa toľko zameriava na detaily a nie na čítanie horoskopu. To je ako by sme sa bavili o jednotlivých slovách, alebo vetách knihy a nie o jej celkovom obsahu. Na iných fórach sa viac vyskytuje, že sa zavesí horoskop a ľudia sa o ňom bavia, nie len o nejakej jeho časti.
neznámy
neznámy | 14.10.2014 15:44
No jo, to je právě ono, ty máš nároky, o kterých si myslíš, že jsou ok, že to tak má být..., proto to nevnímáš, jako něco náročného-LOL-,.... já to mám podobně, mám mj. Venuši v 1.d. ta je náročná sama o sobě a ještě v opozici na Pluto (chce všechno nebo nic:D), taky jsem ve vztahu hóóódně vybíravá....:D (nejspíš proto jsem vydržela se svým chlapem tolik let, když jsme ho vždy porovnala s příp. konkurentem...-LOL-).
A o tom Klausovi jsem to nevěděla, ale tak zase se říká, že lidi se Satrunem v 1.domě to v životě daleko dotáhnou (jsou zvyklí překonávat překážky).
Můj Saturn vládne 12.domu (a stejně to měl V.Havel - prý to může znamenat uvěznění, izolaci, což v jeho příp. platilo), tak já si dělám legraci, že mě buď zavřou, nebo se stanu prezidentem.-LOL-
neznámy
neznámy » martinbd | 14.10.2014 15:47
Martine, to ale není špatný nápad s tím radixem,-THUMBSUP- tak to tady pojďme udělat, ale navrhuji nějakou osobnost, kterou každý zná, na tom se dá krásně procvičit.
neznámy
neznámy » martinbd | 14.10.2014 16:11
Tiež si myslím, že by bolo fajn, keby sa dívalo viac na čítanie celku, nielen jednotlivé témy, takto ma tu už veľa razy čosi zmiatlo a veľa vecí/tém potom ľudia vnímajú príliš osobne, hoci z pohľadu celku by bol výsledok inakší.

Zaujíma ma to, keďže aj môj priateľ má jupiter v 7. dome v sextile na lunu v raku v 5. dome, v trigone na sev. a juž. uzol a v opozícii na mars v 1. dome a tiež v kvadrature na MC, ktorému je jupiter vládcom.

V 1. dome má priateľa stélium - mars, venušu, saturn, merkúr, vládca prvého domu urán v 12. dome. Nejak sa v tom jeho natíve strácam. Môj mi príde prehľadnjší.

No a aby som aj niečo k téme povedala, tak. napr. tiež mám venušu v blížencoch, ale v v tesnom trigone s Plutom v 10. dome (myslím 0,25). A nemyslím si, že keď vzťah beriem vážne, tak by som bola nestála. Skôr dlhšie trvá, kým vzťah začnem brať vážne, kým sa v tom vzťahu otvorím. Pokiaľ si vytvorím vnútorné puto, som schopná tomu druhému pekne znepríjemniť život, aby som si overila, čo všetko ustojí a čo všetko vezme...
A tei skúšky môžu tiež súvisieť aj s tým, že mám venušu v 7. dome v opozícii na neptún, tesný aspekt - asi dominantný. A už som zažila, čo to znamená idealizácia, neporoumenie v domácnosti a každodennom živote a následné skalmanie z toho, že každého uspokojuje niečo celkom iné. Môj prvý vzťah bol celkom o tom, nazvala som ho sendvičový - pozeranie televízora a jedenie sendvičov, to proste nie je moja predstava oo každodennom živote, asi aj preto, že v 7. dome mám venušu a merkúr v rakovi a naň mi robia tesnú kvadratúru saturn a jupík vo váhach v deviatom a tiež je merkúr vládcom môjho siedmeho domu...

Tak som tým chcela vlastne povedať, aby som sa nezamotala, že tie aspekty sú tiež dôležité, nielen to, či je venuša a mars vo vzdušnom znamení.
martinbd
martinbd | 14.10.2014 17:32
Ono, aj keď tu niekto vymenúva aspekty, mne ako vizuálnemu typu, to veľa nehovorí, ja si to potrebujem dať do môjho kolečka, kde to mám ponastavované, tak, ako som zvyknutý, až potom sa mi v tom dobre orientuje, dokonca, aj keď je to vyobrazenie trochu iné, napríklad v inom programe, tak mám tendenciu sa v tom strácať. To je ako keď niekto hrá na nejakej gitare a dajú mu inú, tak to nie je úplne ono.

Tak skúste dať nejaký horoskop, samozrejme so súhlasom danej osoby. Bolo by to podľa mňa oveľa zaujímavejšie a prínosnejšie.
neznámy
neznámy » martinbd | 14.10.2014 18:11
Martine, to máš podobně jako já, raději koukám na kolečko, ale pokud někdo napíše spousty prokombinových aspektů, tak se v tom ztrácím...
Mám program Johanes, ale bohužel mi klekl počítač, ve kterém mám na něj licenci, takže už delší dobu jej nepoužívám. A vím, že moji učitelé astrologie používají pouze ten, když jsem jim jednou ukázala radix z jiného programu, tak to ani nechtěli vidět.
Dnes už zde nebudu, zítra zkusím dát tip na nějaký zajímavý radix,nebo pokud má někdo přímo nějaký nápad na konkrétní osobu, bude to fajn.:)
lak
lak | 14.10.2014 20:04
dike, dobre si napisala, ze zotrvavat v niecom nefunkcnom je na hlavu :D neviem si predstavit vztah, ktory by nebol ok a bola by som v nom dlhodobo... -CONFUSED- a tiez pekne, ze sa tu nemienis hadat.. ja ta obdivujem (aj ked neviem ci to je ten spravny vyraz :D), ze vobec regaujes.. mam zaludocnu nervozitu uz len ked tie dotahovacky citam a to som uplne nezainteresovana :D p.s. ano, viem, ze to nemusim citat :D
neznámy
neznámy » lak | 14.10.2014 22:14
-FLOWER-vdaka-FLOWER-
neznámy
neznámy | 15.10.2014 08:37
Tak i tak...špatný manžel,ještě horší otec....

Mimochodem,Xibalba je dost děsivý místo,ne?:D Proč zrovna tenhle nick?;)
neznámy
neznámy | 25.10.2014 15:39
A jé... tak super, tento príspevok som si všimla trochu neskoro...

Tak túto schému muža poznám, viem si predstaviť, vnímala som otca môjho syna podobne. Tiež sme sa nezhodli ani na tom, ako má vyzerať vianočná kapustnica, nieto ešte na nejakom výchovnom poriadku. A tiež som mala inú predstavu o tom, ako sa má muž správať k žene a dieťaťu :)

Tak Xibalba je asi v predstavách desivé miesto:), ale v živote to býva často aj naopak, že miesta, situácie a veci, ktoré nás desia a oddeľujeme ich strachom, sú omnoho menej hrozivé v skutočnosti a skôr nás upozorňujú na nejaký neporiadok v našom vnútri.. A v niekedy sa aj desivé vplyvy dajú využiť pozitívne, ak pred nimi nezavrieme oči.
Pre mňa je nick Xibalba analógiou tohto významu, pretože poznám svoje tendencie a viem, že emocionálne veľmi rýchlo skĺznem k príjemnému, peknému a rada zabúdam na nutné, nepríjemné... možno je to tak trochu aj moja súkromná pripomienka, že pred všetkým, čo mi príde šedivé, nudné, namáhavé, nesympatické, nepríjemné či škaredé, netreba hneď utiecť a "zabúdať na to"...
neznámy
neznámy | 25.10.2014 18:44
Aha,takže proto Xibalba,vnímáš to spíš jako výzvu,než překážku... -THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 26.10.2014 11:23
myslite,ze blizenci su apriori nestali a prelietavi..to je riadny predsudok..
neznámy
neznámy | 26.10.2014 12:31
Veď aj sú..
Z kamarátskeho hľadiska nepoznám lepších a zábavnejších ľudí, ak teda v tej interakcii ignorujem veci ako nezodpovednosť a nespolahlivost... Ale na hocičo viac Blížencov proste oblúkom obchadzam. Možno poznam v tomto predsa len ešte stale nevyvinutych jedincov tohto znamenia., ale medzi rovesníkmi ani dospelými nepoznám ani len jednu výnimku, čo by mi vyvrátila môj názor, práve naopak.. A to často stačí už len to, aby mal človek vzdušnejší Mars/Venušu a poznám takto rovno niekoľko Rakov, ktorí sú prelietaví...
Sama mám Venušu ako špic Yodu v konj. s Vertexom v Blížencoch, aj dominantný Merkúr atď, a celkom presne si pamätám, aká som bývala, nez mi direkčná Venuša prešla do Raka.. A že až práve vtedy som si našla prvý riadny (2r) vzťah... Dovtedy som sa desila emočných väzieb a všetko utla ešte skôr, než mohla vôbec taka možnosť prísť do cesty..
Niekomu inému to ale určite vyhovuje a tú -nestalosť- a veternú povahu práveže považuje za úžasné okorenenie vzťahu a adrenalín, no, ja okrem Desc a Mesiacu v Býkovi, Venuši a Marsovi v Raku vo 8.dome s aspektom na Pluto (a Saturn)- považujem vernosť(nie len fyzickú) a oddanosť vo vzťahu za nevyhnutnosť..
Oproti tomu akým spôsobom sa tu doterajšia diskusia viedla si uvedomujem, že práve takýto príspevok môže opäť rozvíriť vodu, ale tak, polhodinu rozmýšľať a prepisovat vlastny názor len preto aby sa páčil alebo aby urazil čo najmenší počet ľudí... Sa mi nechce. Trošku nadhľadu a myslím že aj takýto povrchnejsi nazor by tato diskusia mohla ustat. -ROFL-
Predsa len... Je to NÁZOR. Nie tvrdenie. -ROLL-
lak
lak | 27.10.2014 01:20
neviem, ci ariori, ale vacsina zaletnikov co poznam, su v tomto znameni..
Stránka:
3 4 5
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...