mesiac
Nedeľa, 28.4.2024
Meniny má Jarmila

Astrológia a horoskopy - 

Ktore znamenie nemusite

neznámy
neznámy | 19.11.2016 16:03
ako nadvazujes na paralelnú diskusiu a moj rozhovor so zyry, a myslíš že teraz budeš populárny, keď kydneš na býkov. Ináč neviem čo si za znamenie, ale vyzeráš ako netopier, ten nočný život ti neprospieva.
neznámy
neznámy | 19.11.2016 16:10
A ty si co za trotla? Netusim kde sa liecis, ale mali by ti zvysit davku liekov.
nikav
nikav | 19.11.2016 22:07
Čo sa týka komunikácie s Býkmi /mužmi/, ja ako Vodnár s Uránom na Asc som s nimi strácala čas aj nervy. Mala som ich v rodine dvoch. Boli na môj vkus pomalí, nepraktickí,
bez fantázie, nerozumeli vtipom...
neznámy
neznámy » nikav | 19.11.2016 23:24
Zkoušela jsi v tomto ohledu na sobě nějak zapracovat?
nikav
nikav | 20.11.2016 00:54
Určite áno, ale mal retrográdny Merkúr. "Zhasla fajka".
neznámy
neznámy » nikav | 20.11.2016 14:15
naozaj? býci sú priateľskí, srdeční, a ťažkopádni určite nie. Zato, keď si všímam teba, tak mi pripadáš ako pokazené rádio, zasadzuješ sa za rodinu, kresťanské hodnoty, a pritom si nebola schopná obstáť svoju vlastnú rodinu. Nehovoriac o tom, ako sa predhadzuješ tomu ľahtikárskemu zveroelipsovi, ktoré má postaršie ženy na háku, jemu vonia mladé mäsko...
neznámy
neznámy » nikav | 20.11.2016 14:16
zhasla fajka, udržiavateľke rodinného kozuba iba až tak.
neznámy
neznámy | 20.11.2016 14:19
priateľskí?!sleduj svoje reakcie a nalož aj mne-LOL- mimochodom mám syna v znamení býka je to úžasný človek,,-HEART-
neznámy
neznámy | 20.11.2016 14:20
presne, Boschu, najšťastnejšia nie je tá, ktorá dostala najlepšieho manžela, ale tá, ktorá urobila najlepšieho z toho čo dostala.
neznámy
neznámy | 20.11.2016 14:21
tebe nenaložím, ty máš čisté srdce od Boha :)
nikav
nikav | 20.11.2016 14:34
O rodinný kozub sa musia starať dvaja.
Oboznám sa s retrográdnym Merkúrom.

Považuješ sa za priateľského a srdečného? Často tu pôsobíš provokačne a útočne.
Aj preto som sa zapojila teraz do tejto diskusie, aby si sa to mohol dozvedieť.

/Písala som o tých v mojej rodine. Kamoška v Býkovi bola OK./

Príklad tvojej "priateľskosti a srdečnosti"

mimigi » The Bat | 19.11.2016 16:03

ako nadvazujes na paralelnú diskusiu a moj rozhovor so zyry, a myslíš že teraz budeš populárny, keď kydneš na býkov. Ináč neviem čo si za znamenie, ale vyzeráš ako netopier, ten nočný život ti neprospieva.
neznámy
neznámy » nikav | 20.11.2016 17:08
a čo tým retro Merkúrom myslíš? -WINKIE-
nikav
nikav | 20.11.2016 19:52
Že dobrá komunikácie je základom vzťahu. Pojem "prekrútená realita " sa v bežnej reči nazýva tiež opačníctvom /znie to ako diagnóza/.



Planéty v retrogradite sa správajú ako človek, ktorý si uprostred preplneného pochodujúceho davu spomenie, že si doma niečo zabudol a že sa musí okamžite vrátiť späť. Otočí sa, chytí sa za čelo a začne pochodovať opačným smerom ako ostatní. Nielenže je celkom zahĺbený do svojho vnútra , ale touto nezúčastnenosťou na seba púta pozornosť okolia. Samozrejme, že pri štýle „íst proti prúdu“, sa vystavuje riziku rôznych zrážok, konfliktov a nedorozumení. A keďže sa v tomto článku bavíme o Merkúrovi, tak tento popis bude platiť hlavne pre mentálne funkcie, spôsob komunikácie a myslenia.

Retrográdny Merkúr pôsobí viac na individuálnej a transpersonálnej úrovni. Znamená to, že človek má myslenie viac introvertné, zaoberá sa hlavne sebou samým na úkor záujmu o okolitý svet. Myslí a komunikuje proste inak a tento rozpor mu môže spôsobiť rôzne frustrácie a u niekoho aj vady reči, či strach komunikovať s ostatnými.

Často sa dočítame, že cúvajúci Merkúr spôsobuje roztržitosť alebo zábudlivosť. Je to spôsobené tým, že dotyčný človek ťažko zosúlaďuje svoju myseľ s prítomnosťou, či momentálnou realitou. Väčšinou sa hrabe vo svojom vnútri alebo má svoj mysliaci princíp obrátený do minulosti, či ku zdroju. Výrazný rozdiel badať aj medzi tým, čo má v hlave a čo na jazyku. Len ťažko dokáže zosynchronizovať tieto dve zložky (rozum a reč) do jedného výkonného celku. Má sklon si vyberať alternatívne formy komunikácie, kde má dostatok času na vyjadrenie a spracovanie informácií z mozgu. Posun medzi tým, načo myslí a čo hovorí, môže byť jednou z príčin, že mu ostatní príliš nerozumejú.

V karmickej astrológii je retrográdny Merkúr znakom nevyriešenej karmy vo vzťahoch. Nejedná sa len o neporozumenie v komunikácii s ľuďmi. Problém je aj v tom, že vidí veci inak a kladie dôraz nato, čo je pre okolie nepodstatné. Táto konštelácia často so sebou prináša problém „prekrútenej reality“. Osoba nevie jasne uchopiť základný vzťah medzi príčinou a následkom. Stráca sa v tých najednoduchších súvislostiach medzi vecmi, okolnosťami a ľuďmi. A naopak jeho pozornosť zamestnáva všetko to, čo nie je na prvý pohľad evidentné a čo je vzdialené bežnému ľudskému chápaniu. Úlohou tohto človeka je naučiť sa orientovať v prízemných až triviálnych záležitostiach a naučiť sa byť mysľou v prítomnosti, v okamihu „tu a teraz“. A tiež je dôležité, aby sa naučil dôverovať tomu, že vie vyjadriť svoje originálne myšlienky a vnútorné postrehy okoliu.
lak
lak | 20.11.2016 20:29
-LOL- -THUMBSUP- suhlasim :)
neznámy
neznámy » nikav | 20.11.2016 23:05
Tyhle výklady mi tedy vadily odjakživa, protože zásadně na lidi neseděly.
Retrogradita planet - znamená, že planeta se přibližuje k Zemi - tedy nás na sebe nějak upozorňuje, volá na nás, ať s ní něco děláme. Navíc, je-li planeta retrográdní, označuje něco výjimečného, co je třeba uchopit.
Vysvětlování retrogradity Merkura koktáním a podobnými podivnostmi je podle mne vedle.
neznámy
neznámy | 21.11.2016 07:52
Retrográdny Merkúr sa vraj často vyskytuje u spisovateľov. :)
Tiež si myslím, že problémy vo vzťahoch, aleboproblematická povaha je komplex vplyvov, určite sa to nedá zúžiť na retro, alebo spálený Merkúr.
Ja mám z osobných planét retrográdny Mars a dodnes som celkom nepochopila, čo to znamená. Neosobné mám retro skoro všetky.
milan08
milan08 | 21.11.2016 08:49
jednoznacne nemuim Blizenca jeho ukecanost.
neznámy
neznámy » nikav | 21.11.2016 09:02
mám 5 retrográdnych planét vrátane spáleného Merkúra.
Nieže by tento popis nebol výstižný, ale je značne prehnaný (čo mi nevadí, prehnané popisy sú ľahšie pochopiteľné, len je dobre to mať na pamäti a nebrať doslovne) niektoré časti sedia, niektoré nie...
každopádne si nemyslím, že s človekom s retro Merkúrom sa nedá dohovoriť, sú ľudia s ktorými sa pochopím ihneď, takmer bez slova a s inými to proste nejde.
Ja sa skutočne vyjadrujem pre mnohých zvláštne, napríklad tvoje reakcie na mňa sú často pre mňa prekvapivé, čítaš úplne niečo iné ako som napísala :) no ten istý text niekto ďalší pochopí presne ako bol myslený a má ho za výstižný...


retrograditu z pohľadu karmickej astrologie ja chápem skôr ako prepojenie s mimočasom :D keď už (karmu chápem bezčasovo všeobecne a tak ju spájať s "minulými či budúcimi životmi" a kauzalitou nepovažujem za vhodné) všeobecné výklady vnímam tiež ako prehnané a výstižné obrazy, analogie :)

odpísať človeka s retro merkúrom ako diagnoza s ktorou sa nedá dohovoriť "zhasla fajka" je prehnané a nezodpovedá to mojej retromerkúrskej realite :)

ale tak vidím, že píšeš o svojej skúsenosti v kombinácii so Slnkom v býkovi a navyše reaguješ na nezmyselné osočovanie, zas prehnané reakcie sú mne retrobaranovi známe a pochopiteľné :D -FLOWER-
neznámy
neznámy | 21.11.2016 09:09
Tu je k retro planétam taký neutrálnejší hoci kratší pokec. :)

https://anitram.wordpress.com/2015/08/03/retrogradne-planety/
lak
lak » milan08 | 21.11.2016 13:01
-ROFL--ROFL--ROFL- ja z teba zomrem -LOL-
Stránka:
< 18 19 20 21 22 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...