mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Horoskopy - o čom skutočne sú?

neznámy
neznámy | 2.3.2010 19:04
Často sa stretávam, či už na Zverokruhu, Facebooku alebo na stránkach, kde ponúkajú podobné spracovanie horoskopu ako tu ale za peniaze, s reakciami typu: super horoskop, krásne som sa tam našla, všetko to sadlo ako..., krásne ma to popísalo a charakterizovalo, úžasný popis, ktorý presne sedí...atď.
Ja sa pýtam: to si fakt myslíte, že horoskop je na to, aby vám popísal alebo opísal to, čo o sebe v podstate viete a čoho ste si vedomí?
Každý podobný systém, ktorý symbolicky popisuje fungovanie reality a jednotlivých celkov alebo udalostí, ktoré majú svoj vlastný čas "zrodenia" v nej, ako je astrológia, I-ťing, tarot, numerológia, to všetko popisuje ako celok. A každý celok sa skladá z dvoch protikladov, jedného vedomého a druhého nevedomého a ten nevedomý v horoskope nie je na prvý pohľad akoby vidieť. To je jednou z hlavných úloh, okrem iných, tiež dôležitých, aj pri výklade horoskopu. Popísať niekoho ako celok a ukázať mu cestu ako sa ten celok pokúsiť dosiahnuť, pretože my sa ako celok nevnímame a tým pádom ani tak nedokážeme žiť. Potom sa v živote stretávame s rôznymi "osudovými" vplyvmi, ktoré sa nás na to snažia upozorniť (zdravotné problémy, nehody, krízy vo vzťahoch a v seba-realizácii...). Z toho všetkého ale tiež vyplýva, že ak nie sú takéto (robené počítačom alebo aj niektorými astrológmi) horoskopy správne posudzované, ukrývajú v sebe aj určité nebezpečenstvo, keď sa človek prostredníctvom nich utvrdzuje v čiastkovom vnímaní seba samého. V prvej polovici života to nemusí byť až taký problém, ale čím skôr človek pochopí, že k nemu patrí aj jeho temná stránka o to viac času bude mať na to, aby ju do svojej osobnosti a svojho života integroval.
Pripomínam, že toto nemá byť chápané ako kritika Zverokruhu, som rád, že tu vznikol kvalitný astrologický portál, na ktorom sa môžu záujemcovia o astrológiu stretávať a okúsiť aspoň čiastočne ako funguje, a preto Rasťovi aj Rudimu fandím.
neznámy
neznámy | 2.3.2010 20:48
s tym sa neda len suhlasit-THUMBSUP- -BOW- aj ked tato stranka skryva v sebe
nebezpecenstvo, ktore popisujes, tak aj napriek tomu si myslim, ze u mnohých
moze prebudit zaujem o alternativne formy sebapoznania a zmyslu vlastnej
existencie a tiez aj ukazat, ze astrologia nie je o bezobsaznych horoskopoch z
bulvarnych platkov, ale ze je "trochu" ina. Navyse este nie je ani zdaleka
dokoncena, teda hlavne v tom zmysle, ze ma sluzit ako nejaka netova
encyklopedia... a vsade sa snazim spomenut aj to, co ty vlastne popisujes (vid
uvodnik na titulke)...ze tu su len iba ciastkove informacie....a do zmysluplneho
celku to vie zaclenit len skuseny astrolog -YES- a diky za pozbudive slova-
FLOWER-
neznámy
neznámy | 3.3.2010 22:41
Keď som mala asi 25 rokov, môj muž dostal od známeho z Prahy program na výpočet horoskopov a malú knižku o astrológii. Ako to niekedy býva, nemal na to čas, alebo dostatok záujmu a ja práve naopak. Začala som sa tomu venovať s veľkým nasadením. Urobila som si svoj osobný horoskop a zistila som, že slnko v mojom horoskope nie je v znamení Barana ako som si myslela, ale je v Rybách. Narodila som sa na samom konci astrologického roka a nie na jeho začiatku. Je to akoby som si pomýlila východ slnka s jeho západom. Rozdiel medzi tým, cítiť sa "Baranom" a cítiť sa "Rybami" je obrovský. Ale je to len slnko, čo sa tam nachádza. Či vychádza, alebo zapadá, medzi tým je ešte celý svet, alebo celý človek. Preto sú horoskopy v časopisoch, ktoré nevychádzajú z ničoho iného len z postavenia slnka naozaj len vodou na mlyn pre tých, ktorí chcú astrológiu zosmiešniť. Lenže astrológia je kráľovnou, to nie je stredoveký blud. Pre mňa osobne astrológia obsahuje komplexnú múdrosť, ktorá prichádza z veľkej hĺbky a neznáša povrchnosť. Celý môj život je o tom, že sa učím poznávať čo je ukryté a zastreté vo mne, alebo v mojom vzťahu k iným bytostiam. Som vďačná za každý lúč svetla, ktorý mi umožní stať sa lepším človekom. A astrológia patrí medzi mojich dobrých učiteľov.
neznámy
neznámy | 4.3.2010 13:28
Ahoj vsem a zejmena autorum webu Zverokruh!
Jsem moc rada, ze takovy web existuje a autorum velmi fandim. Verim, ze se komunita rozroste a umozni tak sblizeni lidem, kteri maji zajem o astrologii. V CR jsem nic podobneho nenasla.
Souznim s tim, co napsal autor teto diskuze. Horoskop je orakulum, je to vecne nedoctena kniha a uzasny nastroj sebepoznavani a hlavne relativne dobre citelna pomucka k tomu, abychom lepe porozumeli svoji dusi a tomu, co po nas zrovna tady a ted chce :). Tedy pro ty z nas, kdo k tomu potrebuji nejake pomucky - ja stale ano :) Astrologie me stale vic a vic fascinuje i kdyz si obcas trochu zoufam, kdyz zjistuju, ze nikdy nebudu vedet tolik, kolik bych chtela. Takze studiu a poznavani zdar!
neznámy
neznámy | 4.3.2010 13:48
tak k astrologii sme sa dostali podobne;) ja som mal okolo 15 rokov, ked si kamos
kupil vo vypredaji ucebnicu astrologie...rychlo to prelistoval a ked zistil, ze je tam
dost tabuliek a vypoctov, tak mi ju posunul s tym, ze mne lepsie ide matika, tak nech
sa na to mrknem a ze potom ho to naucim:D a ja som pri astrologii zostal az doteraz
a on sa ju vsak nikdy nenaucil:D
neznámy
neznámy | 4.3.2010 13:51
to ani ja nebudem vediet tolko, kolko by som chcel...to by som musel ist na to takym
stylom ako jeden znamy astrolog v CR...ten na niekolko rokov zobral pracu straznika,
kde mal cas sa tomu naplno venovat...a teraz je z neho jeden z najlepsich astrologov
v republike-BOW-
a podobna stranka v CR existuje, aj ked trochu inym stylom robena;)
neznámy
neznámy | 4.3.2010 20:36
No jo, to je dobré :). Můj kamarád astrolog byl taky nějakou dobu na pracáku a velmi
si liboval, kolik v té době udělal práce :)

Mohla bych poprosit o link na tu českou stránku?
neznámy
neznámy | 4.3.2010 20:43
skus sa mrknut na dolnu listu do sekcii "odkazy"....tam ju najdes, aj ked nechces;)
neznámy
neznámy | 11.3.2010 10:32
Páčia sa mi stránky Zverokruhu. Ja sama sa venujem astrologii. Potešilo ma, že sa vytvorilo diskusné forum o téme k astrologii. K téme na čo a čom súhoroskopy-ja by som sa stotožnila, že horoskop človeku pomôže poznať samého seba, svoje reakcie, svoje bloky, poznať svoje okolie svojho partnera. niekedy mám pocit akoby sme naplňali viac neharmonické aspekty a nesnažíme sa o využitie svojich šsncí a daností, ktoré sú tiež v horoskope dané. Mne astrologia pomáha dá sa povedať od kedy ju praktizujem vlastne stále.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...