mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Dovolenka a lunár

neznámy
neznámy | 13.7.2015 12:52
Ahojte, pri letmom sledovaní momentálnej situácie vo svete mi to nedalo a pozrela som sa na svoj lunár v čase dovolenky. Potom som si pozrela aj na lunár môjho priateľa. A skoro som infarkt dostala, keď som zistila, že na termín dovolenky máme skoro identický lunárny horoskop:
Obaja:
- Slnko, Venuša a Jupiter v 8. lunárnom dome
- Severný uzol v 9. lunárnom dome
- Saturn v 11. lunárnom dome
- Pluto v 1. LD
- Neptún v 2. LD
- Urán v 3. LD,

+ ja mám v 8. LC 5 planét a priateľ 4.

V tranzitoch budem mať Severný uzol priamo na ASC a priateľ bude mať Pluto priamo na ASC.
Pri sledovaní našich lunárov 2 roky dozadu (viac som už nevládala) sme nemali ani raz podobný lunár, nanajvýš 2 planéty.
Povedzte mi, prosím, že tam vidíte len samé pekné zážitky. Čo môžem očakávať?
martinbd
martinbd | 13.7.2015 13:40
Existuje určitá hierarchia prognostických techník. Lunárny horoskop platí len na jeden mesiac, takže nie je až taký dôležitý a je potrebné vykladať ho v súvislosti s radixom, solárnym horoskopom a tranzitmi, prípadne direkciami, ináč z toho veľa dôležitých informácií nedostaneš.

Mimochodom som v súvislosti s lunárnymi horoskopmi narazil na jeden problém. Ak sa použije topocentrický systém domov, tak je potrebné rátať s paralaxou Luny, teda treba jej polohu rátať z miesta na zemeguli a nie vhľadom k stredu zeme a vznikajú tam odchýlky do 1° v zmysle polohy vo zverokruhu, napríklad ja mám v topocentricom systéme Mesiac na 5° a v geocentrickom na 6° Panny, tým pádom vychádza o dosť iný lunárny horoskop, takže otázka je, ktorý použiť. To len tak na okraj :).
neznámy
neznámy » martinbd | 13.7.2015 14:50
Zatiaľ čo si sledujem lunár, tak mi ako-tak vychádza. Podľa planéty v prvom dome mám celý mesiac. Napríklad Saturn v 1.LD, to je strašne deprimujúci mesiac. Viem, že sa musia zohľadniť aj iné faktory. Ja mám v tohtoročnom solárnom horoskope Nov v 8 LD a lunárny asc v 1. radixovom dome. Očakávam veľké zmeny. Priateľ má v tohtoročnom solári spln, samozrejme podľa toho do koľko stupňov sa ráta. A s tranzitmi som nejako zžitá, že tam nič extrémne v tomto období nečakám. To skôr budúci rok.
Ale niekde na zverokruhu som čítala, že ak solár ukazuje na zmenu, tak v lunári sa dá bližšie pozrieť, v ktorom období asi bude.
A k tomu druhému odstavcu sa pre nedostatok vedomostí nebudem vyjadrovať. ;)
martinbd
martinbd | 13.7.2015 16:23
No áno, planéta v 1. dome, to podľa mňa celkom funguje. Tiež mám skúsenosť Saturn v 1. dome lunáru, nepríjemný mesiac. Ale proste, nedá sa to posudzovať oddelene, je to celok. Ak nemáš významné tranzity, načakaj veľa od lunáru.
To čo si určite pozri, do ktorého domu radixu padne lunárny ASC. To je dôležité, to si asi všimneš. Tak napríklad ti padne do IX. domu, tak je možná cesta do cudziny, ale musíš mať na to jednak radix, tranzity, prípadne solár, ak tam nič nemáš, tak veľa od toho nečakaj, možno budeš len študovať celý mesiac. Alebo ak máš ASC lunárneho v IV. dome a zároveň tranzit pomalej planéty na záležitosti IV. domu, tak môžeš čakať, že v tom mesiaci sa v rámci domova niečo zomelie, nemusí to byť až také významné, ale napríklad nejaká menšia prestavba, nový nábytok a podobne. Ale ak máš ASC v IV. dome v lunárnom a nemáš na to tranzit ani nič iné, tak sa asi nič významné nestane, len možno budeš viac inklinovať k domovu. Najjednoduchšie sa usudzuje, keď máš vo viacerých technikách to isté, ak máš rôzne veci, tak to je už ťažšie.
Ináč mne sa osvedčilo pozerať sa v lunárnom aj na polohu Jupitera, nie je to síce veľmi významné, ale v tej oblasti sa môže dostaviť menšie zlepšenie.
neznámy
neznámy | 13.7.2015 23:24
8.dom znamena aj sexualitu... podla mna si tam len poriadne uzijete :D nejakeho atentatu, ci ritualnej vrazdy by som sa obaval az na poslednom mieste-PUH-
neznámy
neznámy | 18.9.2017 10:36
kde sa dá pozrieť môj lunár , na akej stránke ?
neznámy
neznámy | 18.9.2017 10:55
Napriklad aj na najdise;)
neznámy
neznámy » martinbd | 18.9.2017 13:23
možno napíšem teraz blbosť , ale ak som dobre pozerala dátumy mojich dovoleniek 2015,2016 spätne tak mi vždy prišli keď som v 9 dome nemala ASC ale DSC :) čo mi padol do 9 domu radixu lunárny DSC.... tento rok ASC v 2 dome / neplatila som tu dovolenku ja /
neznámy
neznámy | 18.9.2017 13:25
vďaka , našla som to :)
martinbd
martinbd | 18.9.2017 15:59
3. dom je tiež cestovanie.
neznámy
neznámy » martinbd | 19.9.2017 08:08
smejem sa :) chcela som ešte isť v októbri na dovolenku ale nemám v tom čase ASC ani v 3 ani v 9 d ... tak asi pôjdem do .... :)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...