mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Astromedicína

damara
damara | 27.4.2016 10:12
Tehotenstvo a planéty

Slnko pôsobí na tehotenstvo v 4. mesiaci, keď sa tvoria tvary plodu, srdce a citlivosť. Ovláda: veľký a malý mozog, srdce, kostnú dreň, hmotu tela, kvalitu buniek, ľavé oko u žien, cievy, pravú stranu tela. Aktívne pôsobí od 22 do 42 rokov života.
Mesiac pôsobí na tehotenstvo v 7. mesiaci, keď telo doplňuje vlhkosťou a vypĺňa dutiny, ovláda malý mozog, lymfatické žľazy, pohlavné orgány, pľúca, krvné sérum, tekutiny tela, miechu, brucho, žalúdok, sympatický nervový systém, blany, prsia, tuky tela, pravé oko u žien, ľavú stranu tela. Aktívne pôsobí od kojeneckého veku až do 4. roku života.
Merkúr pôsobí na tehotenstvo v 6. mesiaci, keď sa tvoria hlasové ústroje, oči, vlasy, nechty. Ovláda: motorické nervy, horné a dolné končatiny, ústa, jazyk, dýchacie orgány, zvlášť priedušky, zuby, vnútornosti. Zo zmyslových orgánov ovláda sluch a reč. Aktívne pôsobí od 4 do 14 rokov života.
Venuša pôsobí na tehotenstvo v 5. mesiaci, keď sa dokončujú vonkajšie údy a tvoria uši, nos, pohlavie, prsia a končatiny, ovláda obličky, pečeň, pohlavné orgány, vaječníky, prsia žien, Eustachovu trubicu, brucho, žily, krk, bradu a hormóny. Aktívne pôsobí od 14 do 21 rokov života.
Mars pôsobí na tehotenstvo v 3. mesiaci, keď sa tvorí hlava a rozlišujú sa údy, ovláda žlčový mechúr, pohlavné orgány spojené so sexuálnymi funkciami, svalové väzivo, vonkajšie genitálie, krvný systém, obličky, konečník, čelo a nos. Aktívne pôsobí od 42. do 56. roku života.
Jupiter pôsobí na tehotenstvo v 2. mesiaci, keď sa prijíma budúci tvar tela, ovláda zažívacie ústroje, pľúcne laloky, vnútornosti, boky, svaly, pečeň, žlčník, cievy a ich rozloženie, krvný a cievny systém, dolné končatiny, novotvary buniek. Aktívne pôsobí od 56. do 68. roku života.
Saturn všeobecne pôsobí na tehotenstvo – počatie 1. a 8. mesiac, ovláda slezinu, močový mechúr, kostnú sústavu, bedrá, zuby, pravé ucho, žalúdok, väzivo, pokožku, kostru, krv. Aktívne pôsobí v období staroby.
Urán ovláda: mozog, mozgové blany, mozgový podvesok, mozgovú kôru, mozgomiechový mok, mozoček, kostnú dreň, hmotu nervov a ľudskú auru.
Neptún ovláda: nervové a psychické centrá, slnečné pletivo, veľký mozog, nervový systém, očné žľazy, nohy a tiež ľudskú auru.
Pluto ovláda: ústroje močové a pohlavné, slepé črevo, miazgové pletivo, nosné sliznice, žľazy s vnútornou sekréciou, epifýzu.

Astromedicína poznala dobrý aj nevhodný čas na podávanie liekov – a vypracovala pre ten účel „biologické hodiny“ človeka. Ich poznanie prináša výrazný liečebný účinok. Medikamentózna liečba je účinnejšia, keď sa liek podáva v hodine, ktorá prináleží chorému orgánu (keď je v maximálnej činnosti). Teda liek má priamy liečebný záber a dávku liekov možno znížiť na minimum!

Biologické hodiny:
01. až 03. hod – vrcholí aktivita pečene
03. až 05. hod – vrcholí aktivita pľúc
05. až 07. hod – vrcholí aktivita hrubého čreva
07. až 09. hod – vrcholí aktivita žalúdka
09. až 11. hod – vrcholí aktivita sleziny a podžalúdkovej žľazy
11. až 13. hod – vrcholí aktivita srdca
13. až 15. hod – vrcholí aktivita tenkého čreva
15. až 17. hod – vrcholí aktivita močového mechúra
17. až 19. hod – vrcholí aktivita obličiek
19. až 21. hod – vrcholí aktivita krvného obehu
21. až 23. hod – vrcholí aktivita troch „ohrievačov“ – oči, uši, bočné časti hrudníka, lakte, ramená
23. až 01. hod – vrcholí aktivita žlčníka

Podľa tejto tabuľky je zrejmá maximálna činnosť telesných orgánov a o 12 hod. neskôr je minimálna. Preto nie je jedno, kedy užívate naordinované lieky („exaktne“ vám školský lekár určí liek užívať 3x denne a pripomenú vám to aj v lekárni). Táto prax platí aj pre rôzne testy, skúšky a vyšetrenia chorých orgánov. Uvedený nedostatok v zdravotníctve (nevedomosť lekárov a magistrov o starých, odskúšaných radách astromedicíny) – NÁM, pacientom, skresľuje výsledky vyšetrení, predpísanú liečbu a navyše zaťažuje (otravuje) iné zdravé orgány tela.

Ako astrológ vám odporúčam sledovať tieto biologické hodiny vo vlastnom záujme počas ochorenia a hlavne sa nimi riadiť pri užívaní a časovaní liekov. Treba si zapamätať: Ťažšie rozpustné lieky užiť cca 1 hod pred vrcholiacou aktivitou orgánu. Tablety ľahšie rozpustné cca 1/2 hod a tekuté lieky cca 1/4 hod pred vrcholiacou aktivitou chorého orgánu.

Hippokrates hovorí: „Keď liek vošiel do tela, pôsobí hlavne na šťavy a tie majú najväčšiu obdobu s prirodzenou povahou človeka. Teda liek útočí, lieči, koriguje a vyčisťuje.“ Podľa astromedicíny (základné živly – oheň, zem, vzduch a voda) to sú prirodzené činitele a pôsobia na naše ústrojenstvo a tkanivo takto: studené – ich sťahuje, teplé – ich rozťahuje, vlhké – ich uvoľňuje, suché – ich zužuje, mierne suché – je neutrálne. Štyri ročné obdobia, štyri fázy Mesiaca a štyri doby (dňa a noci) nám ukazujú nápadné súvislosti navzájom a s telom človeka. Zima zaberá najslabšie mesiace roka, mesačné fázy a časti dňa. Teplo zaberá najsilnejšie mesiace roka a strieda sa so suchom a vlhkom. Podľa starej astromedicíny fyziologické funkcie v tele sa uskutočňujú takto:

1) lymfa má hlavný vplyv od 21. hod do 03. hod ráno
2) krv má hlavný vplyv od 03. hod do 9 hod. doobeda
3) žlč má hlavný vplyv od 9. hod do 15. hod poobede
4) čierna žlč má hlavný vplyv od 15. hod do 21. hod večer

Uvedené rozdelenie je zhodné s hodinami zhoršovania vývoja stavu chorôb.

Psychické vplyvy negatívne sú skľučujúce: starosť, hnev, strach, mrzutosť, zúfalstvo, nuda, nevraživosť, melanchólia, utrpenie, obava. Pozitívne vplyvy a povzbudzujúce sú: odvaha, viera, rozhodnutie, túžba, nádej, aktivita, dôvera, veselosť, radosť, optimizmus. Pre dobré zdravie je dôležité udržiavať psychickú rovnováhu.

úryvok z článku.
http://www.ezopress.sk/2010/11/duchovny-rozvoj-ix-cast-astromedicina-versus-vedecka-medicina/
neznámy
neznámy » damara | 27.4.2016 11:30
Pekný výber Damarka, ďakujem-THUMBSUP-
Tiež ma to zaujíma, snažím sa riadiť podľa orgánových hodín. Ale samozrejme, že sa nedá vždy zosynchronizovať s určitými udalosťami počas 24 hodín.
Tohto šikovného pomocníka: https://www.kosmas.cz/knihy/183492/organove-hodiny/ máme už dlhšie doma vždy po ruke. Keď sa vyskytne problém týkajúci sa napr. koliky žlčnika o 22.30 ako som mala pred nedávnom vtedy musím znova iba potvrdiť, že v TČM je kusisko pravdy.:)-YES--BYE-
neznámy
neznámy » damara | 27.4.2016 15:53
citujem "V určitou denní dobu panuje v orgánových systémech obzvlášť silná aktivita, kterou později vystřídá důležitá klidová fáze. Pokud na tyto skutečnosti dbáme a respektujeme je, podporujeme tím své zdraví. Rytmus těla můžeme efektivně využívat také v práci a v soukromí, ale i při hubnutí, načasování podávání léků nebo absolvování jiných nejrůznějších terapií."

Ako by som sa mal teda zariadiť aby som rešpektoval orgánové hodiny ? napríklad medzi 17 a 19 hodinou je aktivita obličiek to znamená čo? čo by som mal robiť aby som podporil alebo dodržal ten harmonogram ? alebo 19-21 krvný obeh čo sa pod tým myslí? Nemyslím teraz užívanie liekov v najvyšších aktivitách ale celkovo čo má robiť zdravý človek ktorý sa na nič nelieči ? (snaď chápete čo tým myslím lebo neviem to dobre napísať)
neznámy
neznámy » damara | 27.4.2016 17:40
Podobne - orgánové hodiny sú aj v čínskej medicíne, prakticky sa to dá okrem užívania liekov využiť tak, že napr. v čase od 7 do 9 hod. - vrcholí aktivita žalúdka -
mali by sa jesť raňajky, aby sa správne naštartoval žalúdok a nemali by sa dlhodobejšie vynechávať.
neznámy
neznámy | 27.4.2016 17:49
:) nie ze podobne, ale rovnake, lebo tieto hodiny su skopcene z cinskej mediciny a nejako cudne su zakomponovane do zapadnej astrologie-PUH- navyse, ak sa uz autori hraju na astrologov, tak by bolo fajn niekde pripomenut, ze cinsky zvieratnik, od ktoreho su odvodene aj organove hodiny, sa pocitaju pre miestny cas a nie pre nas upraveny (zaokruhleny) -PUH-

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...