mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Alfirdaria III - príklady a kombinácia s tranzitmi

neznámy
neznámy | 15.6.2017 23:09
No právě, Greeneová to popisuje v rozhovoru se ženou, která úmrtí blízkého člověka, prakticky "přešla" bez zachvění - později, možná šlo o léta, když onemocněl vzdálený příbuzný, začala cítit veškeré pocity, které by odpovídaly onomu prvnímu úmrtí...

- Já jsem se setkala s touto situací. Při události samé - nic. Až mnohem později, tranzity mě vedly různými cestami, i na rodinné konstelace.
Proto jsem v otázkách rektifikace nejistá. -Ale v oněch událostech byla vnitřní spojitost, mělo to logiku.
neznámy
neznámy | 15.6.2017 23:21
No a v týchto prípadoch neboli v čase umrtia prítomné ani zodpovedajúce tranzity teda? Smútok bo prežívaný až v čase, keď takéto tranzity šli?
neznámy
neznámy | 16.6.2017 08:36
Ja práve cítim tranzity buď keď sú presné (transsaturny), alebo (rýchle planéty - hlavne Mars) stupeň pred exaktným aspektom. Aj teraz - odvčera mám Mars 1 st. od ascendentu a je to brutál. Nezostal kameň na kameni.-SADLEY-
martinbd
martinbd | 16.6.2017 09:47
Tranzity všetkých planét pozorujem roky a je skoro pravidlo, že Mars pôsobí v predstihu, niekedy aj zopár stupňov pred presným tranzitom. Asi to vychádza z jeho povahy, že je rýchly, ponáhľa sa, tak pôsobí v predstihu. :). Tranzity Saturnu a hlavne na svetlá, sa vlečú, a tam by som zobral väčší orbis, aj 3 ° a možno aj viac. Uránske tranzity zasa pôsobia veľmi presne, niekedy až na deň presne.
neznámy
neznámy | 16.6.2017 09:48
Mne sa stáva, že sa citim náhle pod psa, tak sa pozriem, čo kade tranzituje, a pomerne často je to odchadzajúci tranzit osobnej planéty, už mimo aspekt...
neznámy
neznámy » martinbd | 16.6.2017 11:35
Ano, aj s tým Saturnom máš pravdu, on je taký vleklý.
martinbd
martinbd | 16.6.2017 12:07
môže to byť aj niečo iné, treba sledovať aj mundálne aspekty planét, potom paralely, antiscie.
neznámy
neznámy » martinbd | 16.6.2017 13:30
Vôbec Ti nerozumiem :D ale áno, môže to byť aj niečo iné, no zafarbenie vnutorného rozpoloženia presne zodpovedá aspektu, ten sklz nie je pravidlom, neviem, či je to astrologicky nezmysel a niečo mi uniká...
martinbd
martinbd | 16.6.2017 14:14
Ak je ten tranzit ešte v orbise 1° tak to je normálne, že ešte funguje, ale ak je to viac a hlavne u rýchlych planét, tak to by som hľadal už niekde inde. Tiež som si nevedel vysvetliť niektoré veci, ale skrz to, čo som napísal, som si mnohé veci vysvetlil, okrem toho, neviem či sleduješ tranzity Mesiaca, ale tie dosť podfarbujú, ako sa človek cíti, tak možno aj tam by som hľadal. Ja som vlastne, keď som začínal s astrológiou, sledoval hlavne tranzity Mesiaca :).
neznámy
neznámy | 16.6.2017 17:44
Omlouvám se za nejasné formulace, když mám zmatek v jednom, zmatkuju obecně...

V čase úmrtí nebyly žádné oné fyzické události odpovídající tranzity. V čase prožívání bolesti byla konj Pluta s Cheirónem ve 4., (Cheirón ve vazbě na Slunce, které tranzitoval Neptun).
Greenová také na tomto příkladu objasňuje přemístění vnitřních a vnějších událostí - událost, která vystihuje tranzit, se může podle ní odehrát nikoliv ve "vnějším" čase, ale v čase vnitřního prožitku. To, co se nám děje, stává se pro nás skutečným až tehdy, když to emočně přijmeme a prožíváme.
Píše: "Čas, v němž se věci dějí, se vždy nekryje s časem, v němž k nim fyzicky dochází. To je důvod, proč může dojít k událostem v materiálním světě, aniž jsou provázeny nějakými odpovídajícími tranzity neb progresemi".

Mně se to zdá pochopitelné a dobré vysvětlení pro dost událostí... A samozřejmě mi to zpochybňuje rektifikaci času...
neznámy
neznámy » martinbd | 16.6.2017 17:46
Tak s Marsem mám stejnou zkušenost, pořád na to zapomínám...:)
A Pluto se "roztáhne" před i po přesném orbisu.
martinbd
martinbd | 16.6.2017 18:26
Rektifikácia funguje, ale najlepšie je ju robiť pomocou primárnych direkcií. Čo sa týka toho posunu tej udalosti a prežitku, to samozrejme je možné, ale nie je to také časté. Ak je dostatok udalostí na rektifikáciu, tak niektoré kvôli tomu nemusia zapadnúť, ale väčšina zapadne a vtedy je ten čas dobrý a funkčný.
Stránka:
< 4 5 6
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...