mesiac
Štvrtok, 9.5.2024
Meniny má Roland

Voľný pokec - 

Fórum na podnetné komentáre, aby ste získali body

Ailin
Ailin » simetra | 12.2.2024 07:34
Mne sa to tiež s koronou prehuplo. Predtým som tým "mienkotvorným" médiám vcelku verila. Ale keď začali hlásať tie hlášky o korone, že len vakcína nás spasí, keď začali do toho doslova nútiť ľudí, absolútne ma to zobudilo. Nikto nemá žiadne právo nútiť ľudí, aby si dali akúkoľvek látku do tela, s ktorou nesúhlasia. Zo všetkých tých ľudí, ktorí to hlásali vyžarovala dosť hnusná energia, ak to niekto nevnímal, je to jeho vec. Ale nikto nemá právo nazvať človeka, ktorý sa stará o svoje telo, o svoje zdravie, ktorý vníma energie, nazvať dezolátom, len preto, že má iný názor. Nikto nemá právo na ľuďoch robiť pokusy. A obmedzovať tých, ktorí s týmito praktikami nesúhlasili. Je mi to fuk z akého sú politického spektra, ich energia mi je odporná.

(Samozrejme, tí ľudia, ktorí žijú v strachu, nech si dávajú dávky koľko chcú, je to ich vec.) Aj momentálne majú ľudia také chrípkové stavy čo vidím, že to stačí nazvať napr. Omikron 2 a už môžeme vyhlásiť pandémiu. Len teraz to nie je v kurze. Už tu máme vojnu na Ukrajine, tá je v kurze. Putin porazil Kovid za jeden deň.
simetra
simetra » Ailin | 12.2.2024 14:15
Prepáčte, ja viem, že so mnou nesúhlasíte, ale Vy ste nepochopili rozdiel medzi chrípkou a Covidom, tým pádom nemá zmysel o tom hovoriť.

Je samozrejmé, že média dávajú najviac priestoru najaktuálnejšej téme. A nielen média. Aj my.

A ešte prepáčte, ale aj z Vás cítim obrovský hnev a zlobu. Čo také hrozné Vám tá pandémia urobila?
Očkovanie nebolo povinné, tak aké nútenie?
Viete ako nazýva teraz Fico, Eštok a iní napríklad nás, s iným názorom?
Magnician
Magnician » simetra | 15.2.2024 16:31
mňa tiež pochytí kadečoked si pomyslím,,na záchranku ,,ktorá prišla k maminke ako saniťák domňa hustil,,dosť nevhodne nech ju dám očkovať,,mala som čo robiť,,aby som na lekára a spol nepustila psa a tak ich vyhodila z domu,,,vieme koľkí sa dali očkovať a už tu nie sú koho by to nenas*alo,,,,,,treba pozrieť už sa okolo toho aj normálne hovorí,,,,,práve aj toto Fica vynieslo tam kde je aj s SNS,,preferencie sa mu neznižujú,nečudujem sa......takto sa to nejak preklopilo mne a do teraz si myslím,,že by sa mala vyvodiť zodpovednosť
simetra
simetra » Magnician | 15.2.2024 18:23
Ak to bude opodstatnené, nech sa spravodlivosť zrealizuje, samozrejme, ja som za. Ale aby o tom rozhodoval niekto, kto tvrdil, že Covid ani neexistuje? Možno si to myslia aj Ficovi voliči, tak sa nečudujem potom...

Tak viete, ten sanitkár bol nejaký človek, ktorý bol taký nepríjemný, to ale stále nemení nič na tom, že to nebolo povinné. Možno ten sanitkár videl v nemocnici ľudí, ktorí mali Covid a videl ich stav. Alebo ich úmrtia. Ktovie.

Moja známa obviňovala očkovanie, že zabilo jej maminku, ale tie diagnózy, ktoré mala okrem toho, vôbec nespomenula. Moja mama aj svokra boli očkovanie trikrát a žijú. Bez následkov.

Prečo sa nečudujete, že sa im neznižujú preferencie?
Magnician
Magnician » simetra | 15.2.2024 20:37
covid existoval či neexistoval je nepodstatné,,zlé bolo na tom,,že sa neliečil,,,,,,,myslím,,že Kotlár o ničom nerozhoduje,,ale rozhodnú súdy,, na margo mojej maminky ,,ona mala minimálne 4 mŕtvičky ,, robia sa jej zrazeniny je mi teda fuk čo nevidel alebo videl blbý sanitkár,, atie preferencie myslím,,že jeho voliči aj niečo vidia,,napriek všetkým klamstvám čo sa akože v mienkotvorných médiách šíria
simetra
simetra » Magnician | 16.2.2024 04:51
Práve pred chvíľou som počúvala jednu nahrávku, ako si voliči Smeru o sebe myslia, že sú tí najosvietenejší ľudia na Slovensku :)

Na základe ktorého sudcu vyhodili Mikasa?
Magnician
Magnician » simetra | 16.2.2024 14:33
Mikasa odvolali či ?
Ailin
Ailin » simetra | 19.2.2024 08:18
Keď si spomeniem na klamstvá, ktorými nás kŕmili, na to ako nazývali ľudí, ktorí sa snažili len zdravo žiť, a na veľa iných vecí, tak skutočne pociťujem hnev. Všetkých pracujúcich ľudí, ktorí neboli zaočkovaní diskriminovali, museli sa týždenne testovať, nesmeli do reštaurácií, ani do určitých obchodov alebo posilňovní, ak boli neotestovaní, nesmeli na pracovisko... Pritom zaočkovaní ľudia sa od nezaočkovaných v ničom nelíšili. Mohli dostať kovid a aj ho mohli prenášať. Nášho otca napríklad nakazila moja zaočkovaná sestra - mesiac po druhej dávke. Vieme celkom iste, že to bola ona, lebo najprv ochorela ona aj s rodinou a potom po troch dňoch keď sme otestovali otca, tak bol pozitívny. Našťastie mal veľmi ľahký priebeh. Nebolo to správne hovoriť zaočkovaným ľuďom, že neprenášajú kovid. Ešte musím podotknúť, že sa moja sestra nedala zaočkovať dobrovoľne, dá sa povedať, že kolegovia na pracovisku ju k tomu nepriamo donútili. Ten nápor na psychiku od niektorých dá sa povedať "iniciatívnych blbcov" bol na niektorých pracoviskách neúnosný. Hlavne ak bola napríklad vaša práca spojená s cestovaním do zahraničia, alebo ste pracovali v zdravotníctve. A netuším ako nazýva Fico ľudí s iným názorom, nikde som to nepočula. Našťastie už nemusím počúvať toľko médiá nakoľko na rozdiel od iných rokov nepribúda každý týždeň nový diskriminačný predpis.

V každom prípade sa mi určite ten pocit hnevu nepáči, a viem, že na tom musím pracovať, pretaviť to len do spomienky, že takto to bolo a nepociťovať pri tom nič, prípadne vďačnosť, že sa odkryla tvár určitých ľudí.
Magnician
Magnician » Ailin | 19.2.2024 16:17
ano takto podobne ako vaša sestra obišlo veľa ľudí,,ktorí nechceli stratiť prácu,,,takto vyzeralo nepovinné očkovanie,,až sa mi vo vrecku nožík otvoril,,matka samoživiteľka nechcela stratiť prácu a tak má teraz zdravotné ťažkosti,,,,,,,
simetra
simetra » Magnician | 21.2.2024 06:39
Magnician, Ailin a ostatní čitatelia :) Je to také zvláštne. Lebo. Poznám "x" ľudí, vrátane najbližších, ktorí sú zaočkovaní a žiadne zdravotné komplikácie sa doteraz neudiali. Rôzne vekové kategórie. Sú to ľudia, ktorí neprehovárali iných na očkovanie. Vrátane mňa. U nich v práci bolo očkovanie dobrovoľné a sú tam aj očkovanci, a neočkovanci, neriešia. V zariadení, kam chodia rôzne postihnutí ľudia, sa pýtali ich rodinných príslušníkov, či chcú alebo nechcú dať svojho príbuzného zaočkovať. Zapísali, rešpektovali.
Takéto skúsenosti mám ja z okolia. Ja som očkovaná.

Poznám "x" ľudí, ktorí zomreli počas priebehu covidu. Radšej nenapíšem, že na covid, zas by som bola linčovaná, že to bol podvrh kvôli štatistike.

Samozrejme, odporcovia očkovania majú totálne odlišné skúsenosti zo svojho okolia. Skúsenosti, ktoré sa zas zhodujú s ich filozofiou.


A podľa mňa je to čudné celé :) Bolo by to aj veľmi smiešne, keby to nebolo smutné.

Napriek rozdielom názorov prajem všetkým všetko dobré, hlavne sa nenapádajte slovne či nebodaj fyzicky, to sa naozaj nepatrí na slušných a kultivovaných ľudí :)
Ailin
Ailin » simetra | 21.2.2024 14:23
Ja len chcem podotknúť, že dúfam, že sa žiadne zdravotné komplikácie nikomu po očkovaní už neprejavia. Mám skutočne plno známych zaočkovaných aj nezaočkovaných, a máme spoločné to, že sme všetci, bez ohľadu na očkovanie prekonali covid, niektorí aj viackrát. Poznám snáď jedného človeka, ktorý ho nemal. (Respektíve možno aj mal len sa neotestoval.) Niekto mal horší priebeh, niekto veľmi mierny... Ide o to, že to bol umelo vytvorený vírus, ale nikto nepátra po vinníkovi. A kto sa na tom nabalil, sú farmaceutické firmy, ktoré jediné dokázali tento vírus vyvinúť. Obyčajný človek - nejaký terorista ho doma určite nevyvinul, a nedokázal by ho ani rozniesť po celom svete, nech by bol akokoľvek motivovaný. A keď sa toto niekomu zdá divné, a má v sebe otázky, tak je kvôli tomu dezolát? Lebo tak nazývali ľudí, ktorí kládli otázky.

Každý nech si volí toho, kto mu je sympatický. Ak skutočne niekto má najlepšie spomienky na Matoviča, nech ho volí za prezidenta. O tom je demokracia, že budeme rešpektovať názor toho druhého a názor väčšiny zvíťazí. Problém nastane vtedy, ak si určitá strana žiaden iný názor okrem svojho nechce ani vypočuť a to sa stalo na Slovensku v posledných troch rokoch.
Mier všetkým.
Magnician
Magnician » Ailin | 21.2.2024 15:17
Mier všetkým
marcie
marcie » simetra | 22.2.2024 08:11
nič nie je ani čierne ani biele :D
Magnician
Magnician » marcie | 22.2.2024 15:38
spomenula som si na ten príbeh o červených a čiernych mravcoch, zavretých v pohári,,,,ked niekto zrazu tým pohárom zatrasie,červené mravce začnú zabíjať tie čierne a opačne,,ale vinníkom je ten,kto zatriasol pohárom
marcie
marcie » Magnician | 23.2.2024 08:18
presne tak :D
simetra
simetra » marcie | 23.2.2024 14:28
Všetko je dúhové? :)

Ako sa darí? :)
gummibear
Magnician
Magnician » gummibear | 27.2.2024 12:05
asi sa to nedá pomocou vedy,,myslím,že takéto je hlavne duchovná záležitosť,,,,,,
Ailin
Ailin » gummibear | 28.2.2024 09:14
Možno už sme nesmrteľní. Len naše telá sú pominuteľné :)
simetra
simetra » gummibear | 29.2.2024 03:35
Vôbec nerozumiem ľuďom, ktorí túžia po nesmrteľnosti, alebo aspoň po čo najdlhšom živote. A často sú to práve ľudia, ktorí majú svoj život totálne v troskách (z môjho pohľadu). Asi je to skôr ich hrozný strach zo smrti, predpokladám.

Mne sa zdá už teraz, že žijem celú večnosť :)
Stránka:
< 19 20 21 22 23 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...