mesiac
Štvrtok, 2.5.2024
Meniny má Žigmund

Ľudská duša - 

Duchovný materializmus

neznámy
neznámy » Glossfin | 15.7.2019 22:05
Haha, dvakrát voda. :-P Už tam dať len tie ryby...
Glossfin
Glossfin | 15.7.2019 22:21
Tiež som len človek.
simetra
simetra | 16.7.2019 06:53
Btw...on musí mať vyplnený profil, inak by tu nebol, aspoň základné údaje pri registrácii.
To vieš, môj Merkúr v Panne dáva veci na poriadok :)

To, že ich nevidno, patrí k záhadám medzi IT nebom a našou pozemskou malosťou :)
neznámy
neznámy » simetra | 16.7.2019 08:41
Však to ja viem. Páči sa mi, že zverokruh momentálne pristupuje ku každému novému užívateľovi individuálne a nastaví mu pravidlá presne šité na jeho mieru. :-D
Mňa ani za boha nepustí ďalej, tvrdiac, že som si nevyplnila profil, ale viem sa pod novým nickom v pohode prihlásiť, lenže iba ako nemý divák. :-)
neznámy
neznámy | 17.7.2019 16:47
tak ani hypofýza ani črevo, vraj šedá kôra mozgová vraví Radkin Honzák
https://www.youtube.com/watch?v=Xywu90WtU9A
Glossfin
Glossfin | 17.7.2019 20:07
No a keď budeš ďalej poctivo hľadať, určite sa ti podarí nájsť ďalších schopných autorov len ktovie, či každý nebude hlásať niečo iné ...
simetra
simetra » Glossfin | 17.7.2019 21:11
Nuž ok...tak čo je to ego?
Odkiaľ sa berie, ako vzniká, ako zaniká?
neznámy
neznámy » Glossfin | 18.7.2019 07:09
ja som nehľadala, ono to našlo mňa :)
všetky tri "teorie" sú pre mna platné, lebo sú vtipné a výstižné v kontexte ako sú podané, pri čom umiestnenie ega ma nezaujíma, je to abstraktný pojem, hľadať jeho fyzickú lokalizáciu predsa nik v tejto diskusii nemôže myslieť vážne, a čudné mi je, ak ty si myslíš, že to tu niekto vážne myslí, čudné mi je aj to, že by si si vážne myslel, že s tu na teba niekto obracia ako na učiteľa, čo vie odpovedať na otázky ostatných, ale to asi len tak podivne vyznievaš :)
Glossfin
Glossfin | 19.7.2019 00:53
Ani omylom, to by som ani nepripustil, pretože to obnáša veci, ktoré takto nemožno riešiť a už som aj zažil prípad, keď jeden človek chcel až mu poradím v takých veciach, že to už presahovalo všetky zdravé medze. Pristúpiť na to - tak sebe i jemu by som mohol poriadne zavariť - takže bez obáv už som povedal, že nemám ambície podobného smeru. No už ma to aj začínalo baviť, ale od pondelka si dám pauzu.
simetra
simetra » Glossfin | 19.7.2019 21:03
K tomuto, čo píšeš hange, len podotýkam, že sám si napísal toto:

"Ak sa stotožňuješ s týmto telom, a myslíš si, že to je celý človek, som zlý učiteľ a neviem ťa už nič naučiť."
Glossfin
Glossfin » simetra | 20.7.2019 18:39
Na inom mieste píšem, že stále platí, že ak je žiak pripravený - učiteľ príde - v podstate ktokoľvek môže byť v danom okamihu tvojím učiteľom, teda niekym - niečim, čo upriami tvoju pozornosť určitým spravidla želaným ( dušou? ) smerom ... a teda keď sa dvaja ľudia stretnú, spravidla každý má pre toho druhého nejakú potrebnú informáciu. Ja pre teba, ty pre mňa to je taký fajnový kozmický zákon. Ak niekto tú svoju informáciu nepodá, môže to mať svoje vplyvy a teda ak sa s niekym stretnem, spravidla rozmýšľam aký dar mám pre neho ( nemá povinnosť ho prijať - to je zas jeho kapusta ). Tzv. vyšším vedením už je, ak ťa vedú už aj zvieratá a vnímaš tzv. energiu. Mne sa dostalo tej cti, že okrem tu popisovaných učiteľov vstúpili do môjho života dvaja učitelia osobne a jeden sprostredkovane. Boli, resp. sú to veľmi vyspelé duchovné bytosti a mne je veľkou cťou, že sa môžem nazvať ich žiakom. Takéto niečo je ale o inom ako len rozprávaní, či chytaní kohokoľvek za slovíčka a všetko tu ani nemôžem písať, lebo si to môže prečítať hocikto a u niekoho by to mohlo dosť popliesť, či spôsobiť veľký zmätok aj preto všetko tak zostručňujem, resp. odmietam písať. Nemáš povinnosť so mnou súhlasiť a dokonca mi čo len slovo veriť, ale ja jednoducho viem čo viem a ani ty ani nik iný mi to nemôže zobrať.
Tak bolo mi potešením....
neznámy
neznámy » Glossfin | 20.7.2019 19:48
človek je naozaj kompexná a MULIDIMENZIONÁLNA bytosť a všetku múdrosť vôbec nepotrebujete hľadať kdesi u mňa, Ivy - či kohokoľvek iného. Celá múdrosť je vo VÁS a ak hľadáte niekde mimo seba, spravidla hľadáte sklamanie a toho sa naozaj dostane. Tiež mi to trvalo dlho, kým som tú jednoduchosť pochopil, tým nepopieram, že keď mi do života vošiel učiteľ, že som si sťažoval.


Nezdá sa ti, že ten text si vzájomne protirečí? Doba guruov predsa pominula ako následne ďalej píšeš.
Načo ti teda je nejaký duchovný učiteľ, či dokonca viacerí ako ďalej píšeš? Kto určuje akú vysokú duchovnú úroveň títo učitelia majú? :-)
Glossfin
Glossfin | 20.7.2019 20:28
Človek vynachádza rôzne veci od maličkostí, až po teórie relativity a pod. myslíš, že Einstein nechodil do školy učiť sa písať a čítať? Vieš čo je Guru? často si treba urobiť jasno v pojmoch a nie - neprotirečím si! Skús neslovičkáriť, nehľadať chyby ( samozrejme i ja ich robím, ako hocikto iný ), ale viac rozmýšľať o tom, "co tím chtel básnik říci". No samozrejme nemusíš.
neznámy
neznámy » Glossfin | 20.7.2019 21:08
áno potrebuješ pauzu :)
predsa sú prázdniny!
a nech si žiaci poradia aj sami kurnik šopa, porád tým blbcom čosi vysvetľovať, to by jednoho mohlo šľahnúť veď :D
neznámy
neznámy » Glossfin | 20.7.2019 21:26
No ja som chcela odpoveď od teba :-), výklady básni, alebo obrazov v škole ma nikdy nebavili, pretože ja skutočne nemôžem vedieť, "čo tím chtel básnik říci", keďže nie som ten básnik.
Veľmi rada si spravím jasno v pojmoch ak na to existuje nejaký univerzálny prostriedok. :-)

Čo je teda guru a ako sa líši od duchovného učiteľa? Ja som našla vo wikipédii takéto vysvetlenie.
Guru, v Devanagari गुरु, je sanskrtské slovo, ktoré v slovenčine znamená, duchovný učiteľ a je bežne používané vo védskej filozofii,
simetra
simetra | 20.7.2019 21:31
Veď si zmeň tie údaje na svoje, to by sa malo dať, či nejde ani to?
simetra
simetra » Glossfin | 20.7.2019 22:21
Glossfin (mimochodom neviem čo tento Tvoj nick znamená, prezradíš to? :) ), ja osobne nemám problém prijať pozíciu žiaka a uznať pozíciu niekoho ako učiteľa či gurua.

Vnímam, že niekto má problém vtesnať do písaného slova niečo veľmi vzácne (čo by mohlo možno obohatiť všetkých či už vedome alebo nevedome), jednoducho to nemá dané vedieť o tom hovoriť či písať. Tvoj prejav je veľmi kultivovaný, pekný, príjemný, zrejme vkladáš do slov niečo, čo len veľmi zľahka naznačuje Tvoje posolstvo a nie je tu takouto formou priestor na obšírnejšie objasnenie.
A preto sa občas zdá, že si protirečíš či vyznievaš namysleno (prepáč, netvrdím, že takým si, rozumej...) skrze nejaké presvedčenie, že si pojedol všetku múdrosť sveta (opakujem, nemyslím si to, len vyjadrujem, čo môže spôsobiť písomný, veľmi nedostačujúci písomný prejav).

Ja osobne (to už tak lev má, že začína vetu s Ja :) ) som rada, že tu prispievaš, chýbalo tu niečo také..


A niekto iný zas má dar skrze slová zmeniť exkrement na žiarivú princeznú :) Čím chcem zas povedať, že iní zas vedia pracovať so slovami, no obsah už je prázdnejší..
neznámy
neznámy » simetra | 20.7.2019 22:26
Ani mi to nenapadlo, skúsim. :-)

Tak nie, nick sa zmeniť nedá.
simetra
simetra | 20.7.2019 22:32
Kľudne sa nabudúce spýtaj, keď nebudeš niečo vedieť.
My samozvaní guruovia radi poradíme :)

A nemyslela som zmeniť nick, len osobné údaje v nastaveniach, čiže dátum narodenia a pohlavie :)
Glossfin
Glossfin | 21.7.2019 00:30
Takže treba vysvetľovať - je pravda, že rýchlejšie myslím, ako píšem a niekedy môže z toho vzniknúť nedorozumenie ja nehľadám informácie na Wikipédii, neviem, či som tam bol 2 x za život, ale u dvoch diskutérov je dôležité, aby pojmom, ktoré používajú rozumeli hoc po svojom aspoň oni.
Teda pod pojmom Guru sa dá chápať učiteľ, ale vo svete ho dosť dehonestovali rôzni samozvanci, ktorím šlo o manipulovanie s masami a spravidla o finančný prospech a pod. To ozajstný učiteľ nerobí !!!!!!!!!!

S tým naj ... sme dokonca rozprávali málo !!! Bolo to viac o tichom súzvuku - alebo ako to nazvať (a určite o tom nebudem písať), no mal moc vytvárať mi životné situácie, ktoré boli pre mňa skúškami a nemýľ sa, učil som sa nielen ja, ale učil sa aj on so mnou ( iste na inej úrovni a o inom ) - ale to je ten vzťah učiteľ - žiak - učia sa obaja a ako ho spoznáš - no keď to príde, budeš to vedieť. K tomu toľko.

Ak máš predstavu, že ti vždy niekto všetko vyloží na tanier a urobí tak prácu za teba, tak z toho sna sa rýchlo zobuď, lebo čas sa zrýchľuje a zobudia ťa okolnosti.
Ak ti každý matematický príklad ( matiku som trošku študoval a teda je mi blízka ) budem nie vysvetľovať, ale predložím ti rovno riešenie aj s výsledkami, ČO sa naučíš? Ďalší príklad sama nevyrátaš ... Ale ak ti pomôžem pochopiť princíp riešenia príkladu a ty na to prídeš " SAMA " je úplne jedno ako v budúcnosti zmenia v príkladoch čísla, ľahko ich vyrátaš, lebo im rozumieš.
Stránka:
2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...