mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Ezoterika a záhady - 

Osobné mesačné čísla

damara
damara | 8.6.2017 13:47
Osobné mesačné čísla / vypočítať osudový rok a k nemu pripočítať číslo mesiaca/

Osudový rok = deň+mesiac + rok posledných narodenín
Napr. 7. 7 .2016 = 7+7+2+0+1+6= 23/5

Január---1 február---2 marec---3 apríl---4 máj---5 jún---6 júl---7 august---8 september---9 Október---10/1 november---11/2 december---12/3.
Napríklad 5. osudový rok + jún = 5+6 = 11

Mesačné číslo je 11 a to je november. Potom platí, že pre mňa je jún novembrom.



Január
Symbolizuje sebavedomie, nový začiatok a aktivitu. Máte odvahu, silu a vôľu presadiť sa. Rozmyslite si,v ktorých odboroch chcete byť samostatnejší bez straty kolektívu, priateľov a spoločnosti. Buďte nezávislí a tak môžete rozšíriť svoj životný priestor. Prídu nové nápady a šance, nechajte sa nimi inšpirovať. Mali by ste konať s pochopením a bez predsudkov. Čím vy budete otvorenejší k iným, tým viac budú aj oni k vám. Viac sa starajte o svoje telo aj dušu.
Január vás podporuje v tolerancii, chápavosti a ústretovosti. Podporuje vašu aktivitu a tvorivosť, preto sa rozhodujte sebaisto a udržujte poriadok vo veciach. Je potrebné vyjasniť si všetky nezrovnalosti a nedorozumenia. Zostaňte však verní sami sebe a viac si všímajte svoju intuíciu a vnímanie.

Február

Je to duchovný mesiac, tu je potrebné nahliadnuť do svojho vnútra a uveriť intuícii. Znova si usporiadajte svoje vízie, sny a plány. Dobre si ich sformulujte. Naučte sa vážiť a rešpektovať samých seba a potom aj ostatní ľudia sa budú k vám chovať s úctou a uznaním. Nájdite si nové podnety a výzvy. Ukážte partnerovi a priateľom svoju ochotu pomôcť, ukážte svoju toleranciu a jemnocit. Prekonajte svoj strach a pochybnosti. Učte sa byť spontánni a flexibilní. Február vás učí venovať svojim snom a túžbam zvýšenú pozornosť a naučiť sa chápať ich. Učí vás realisticky a optimisticky myslieť a konať. Máte sa učiť diplomacii a ohľaduplnosti. V tomto mesiaci urobte aj niečo pekné a dobré pre seba. Iniciatívne presadzujte to, čo pokladáte za dôležité a správne. Buďte úprimní a spravodliví k sebe aj iným a snažte sa o citovú nezávislosť.

Marec
Je to mesiac kreativity, iniciatívy, spontánnosti a sebarealizácie. Hodí sa na riešenie konfliktov. V tomto mesiaci buďte diplomatický, priateľský, hovorte o pre vás dôležitých hodnotách. Jasné myšlienky vás dovedú k cieľu. Duchovné hľadanie a zdravie majú byť pre vás priority. Sústreďte sa na svoje projekty. Ukážte svoju rozhodnosť a výkonnosť, aby ste našli spokojnosť, šťastie a lásku. Potom sa vám dostane uznania a podpory od okolia, čo znova vedie k vašej spokojnosti a radosti. Máte harmonizovať svoje emócie, zamyslieť sa nad svojimi slabými stránkami, ukázať svoju výdrž a iniciatívu duchovnú aj telesnú. Máte rozhodne jednať, realizovať svoje plány a sny. Najskôr ich však musíte sám pochopiť a určiť si, čo je pre vás skutočne dôležité. Rozvíjajte svoj zmysel pre vzájomné súvislosti. Nedajte sa využívať, aj keď s niekým spolupracujete.

Apríl

Nápady z minulých mesiacov sú pripravené na realizáciu. Zamyslite sa, čo máte na sebe zmeniť, aby ste dosiahli svoj cieľ a zároveň prekonali strach zo zlyhania. Viac sa na svoj cieľ zamerajte a buďte aktívni. Koncentrujte sa, buďte disciplinovaní, postupujte vpred krok za krokom. Akceptujte zmeny a stanovte si nové ciele a výzvy. Pracujte vytrvalo, nebuďte závislí na tom, čo si myslia iní. Naučte sa odpúšťať a čerpajte novú silu z prírody, viac oddychujte. Usporiadajte si svoje finančné záležitosti a snažte sa vidieť problémy aj z druhej strany a nanovo ich definujte. Počúvajte svoje srdce, skúste nájsť lásku k svojmu blížnemu, dávajte svoju pomoc. Sústreďte sa na svoju silu, dbajte na sebavyjadrenie a radujte sa zo života. Užívajte si spoločnosť priateľov a rodiny. Milujte.

Máj
Je to ideálne obdobie na oslobodenie sa, stať sa nezávislým, odvážiť sa na niečo nové. Je dobré sa pozrieť za iným zamestnaním, plánovať a objaviť samých seba. Zamerajte sa na to, čo chcete dosiahnuť, zbavte sa nudy a vnútornej prázdnoty aktívnou činnosťou, ktorá vám dáva zmysel. Komunikujte, odstraňujte napätie a nedorozumenia. Užívajte si život. Buďte spoločenskí, a aktívni. Hľadajte cestu k vlastným pocitom a učte sa dôvere. Stojte za svojimi myšlienkami a pocitmi. Rozvíjajte svoju trpezlivosť a nechcite všetko naraz. Pri uzatváraní zmlúv si nechajte poradiť. Realizujte svoje sny, starajte sa o svoju lásku, partnera. Hýčkajte seba aj svoje okolie. Nikoho neodsudzujte a nehodnoťťe.

Jún
Je to mesiac lásky a súcitu k sebe aj druhým ľuďom, prírode aj k zvieratám. Takisto láska k umeniu, kráse a športu. Užívajte si každý okamih tohoto mesiaca. Premýšľajte, ako dostať harmóniu a slobodu do svojho života. Akceptujte mienku iných a netrvajte tvrdohlavo na svojom. Naučte sa prijať aj nedokonalosti, nezaoberajte sa detailmi a neanalyzujte ich až na prach. Podporujte svojich blížnych. Presadzujte svoje sny a túžby, svoje predstavy a plány. Majte radosť z každodenných povinností. Je to mesiac vhodný na rodinné oslavy, stretnutia, spoločenské aktivity, hry a výlety. Žite veselo, spontánne a úprimne. Buďte tolerantní a láskaví, nikoho neodsudzujte. Zbavte sa zlých a zažitých názorov. Treba cestovať, zažívať nové veci, vzdelávať sa. Treba hľadať nové cesty a spôsoby pre seba, dobre organizovať svoj voľný čas a užívať si slobodu.


Júl

Hodí sa na zapojenie spirituality do života. Treba sa ohliadnuť za uplynulými mesiacmi a pochopiť, že každá kríza, každá šanca a zážitok je možnosťou, ako zmeniť život k lepšiemu.
Starajte sa o svoje zdravie, držte pôst, detoxikujte sa. Zdravé jedlo, pohyb aj relaxácia vám v tomto mesiaci veľmi prospejú. Starajte sa o svoje okolie, ľudí, zvieratá a prírodu. Buďte vďační za všetko, čo sa vám stalo, dobré aj zlé. Ukážte svoje skutočné pocity, pripustite si žiaľ, bolesť aj radosť. Aktivujte vlastné samoliečivé sily, veďte zdravý životný štýl, cvičte a meditujte. Choďte do prírody a chráňte ju. Skrášlite si domov a učte sa oceniť krásu. Počúvajte dobrú hudbu, tancujte, športujte. Tiež nezabúdajte na erotiku a pohladenie tela aj duše.

August
Je to mesiac spravodlivosti a zmierenia sa v akomkoľvek vzťahu. Ale je to aj mesiac rozchodov. Môžete spoznať svoje vzťahy, hranice a obmedzenia. Zanechať ich a ukončiť. Usporiadajte svoje finančné záležitosti. Rozhodujte sa na základe srdca, učte sa vychádzať s autoritami. Hľadajte rovnováhu medzi svojimi pocitmi a svojim konaním, medzi prácou a oddychom. Rozmaznávajte seba aj iných. Urobte niečo pre seba. Choďte do divadla, do kina, múzea, oceňujte umenie. Starajte sa o svoje telo, skrášlite si ho napr. kozmetika a pod. Vneste do svojho života nový vietor a učte sa zo svojich zážitkov. Dajte aj na názor iných, ale nebuďte na ňom závislí. Plánujte zlepšenia a novinky. Podporte svoje súkromné aj pracovné vzťahy. Buďte trpezliví a spoľahliví. Zamyslite sa nad duchovnými hodnotami a doprajte si pokoj.

September
Je to dynamický a flexibilný mesiac. Podporuje nové kontakty a zmeny, ktoré smerujú k niečomu novému. Používajte svoj odhad na ľudí a mnohostranné nadanie a využívajte to pre seba. Majte radi seba aj svojich blížnych. Postavte morálku a etiku do popredia. Dávajte bez toho, aby ste niečo čakali naspäť. Hovorte a konajte úprimne a opravdivo, snažte sa byť vzorom pre svoje okolie. Ak ste požiadaní o pomoc, tak pomoc neodoprite v ťažkých situáciach. Uzavrite staré výzvy, myšlienky, úlohy a projekty. Snažte sa byť pokojní a nič nepreháňajte. Nájdite svoj budúci cieľ a zahrňte ho láskou, verte mu. Vo všetkom hľadajte správnu mieru, konflikty riešte mierumilovne a diplomaticky. Buďte otvorení svetu, buďte trpezliví a plní elánu. Vyvážte duchovné záujmy s materiálnymi. Máte možnosť sa správne rozhodnúť, tak sa nenechajte zviesť z cesty a robte iba to, čo vás skutočne baví. Robte to pozitívne a to vás posunie dopredu. Choďte do prírody a čerpajte z nej silu. Obklopte sa krásou a vnímajte ju všetkými zmyslami.

Október
Je to správny čas na nové výzvy a zmeny. Komplikované a chaotické veci sa teraz vyriešia, upravia a vrátia späť do správnych koľají. Buďte pozorní ku svojim nápadom a vnuknutiam. Zamyslite sa, čo je pre vás dôležité nielen teraz, ale aj v budúcom roku a buďte si svojho cieľa vedomí. Berte vážne svoje potreby, stojte si za svojim názorom a nebuďte závislí na iných. Naučte sa hovoriť o svojich pocitoch, o tom, čo cítite, čo chcete, čo potrebujete. Plánujte svoju budúcnosť a to, ako dosiahnete svoj cieľ. Vzdelávajte sa, vneste do svojho života pokoj, učte sa vyrovnanosti. Buďte prispôsobiví a spoľahliví. Verte svojim snom a predstavám, lebo tá správna cesta leží pred vami. Otvorte sa všetkému novému a zbavte sa rôznych obmedzení či už skutočných, alebo vymyslených, obmedzení vonkajších aj svojich vlastných. Dbajte na podstatu vecí, nie na povrchnosť. Harmonizujte sa a starajte sa o to, aby bol váš život prehľadný.

November
Je to mesiac citlivosti, pokoja a rozvahy. Je symbolom premeny. Je ideálny na vnútorné rozjímanie, sebareflexiu a uvedomenie si vlastných chýb a výhod. V tomto mesiaci je zvýšená intuícia a vnímavosť, tak ju používajte. Svoje nápady, plány a predsavzatia neunáhľujte, ale tie, ktoré už dozreli realizujte. Podporujte ostatných a prejavte im uznanie a obdiv. Premýšľajte o sebe a chráňte si to čo máte. Opustite minulosť, smútok, hnev a nenávisť. Učte sa odpúšťať. Je to mesiac zmierenia, preto buďte múdri, veľkorysí a srdeční. Rozhodnutia a zmeny robte hlavne pre seba. Vezmite svoj život do vlastných rúk s dôverou, odvahou a sebavedomím. Urobte si čas na všetko z čoho máte radosť.

December

Je to mesiac veselosti a radosti zo života. Buďte iniciatívni a kreatívni. Premyslite si, ako môžete čo najlepšie uplatniť svoje plány. Rozvíjajte svoju fantáziu. Ujasnite si, čo je pre vás dôležité, čo si želáte v rodine, v partnerstve a práci. Nenechajte sa vyniesť z rovnováhy, nežite hekticky a v strese. Odpočívajte, relaxujte a meditujte. Nájdite si čas pre seba. Učte sa povedať aj nie. Využívajte nečakanú silu a tešte sa na budúcnosť. Veľa hovorte s ľuďmi, ale jednajte diplomaticky, nikoho neodsudzujte a neurážajte. Ukážte ochotu pomôcť, ale nie na úkor seba. V tomto mesiaci nájdete riešenia problémov. Spolupracujte a tak sa oslobodíte od všetkých prekážok. Dajte na svoju intuíciu. Používajte aj erotiku a sexualitu. Buďte aktívni.




Zdroj. Veľká kniha numerológie - Editha Vustová, Sabine Schieferleová
neznámy
neznámy » damara | 8.6.2017 15:58
Numerologie je zajímavá záležitost. Vzpomínanou autorku neznám. Díky za tip.
Mám ráda Hvězdná znamení Lindy Goodmanové (numerologie podle hebrejské kabaly).
Aiwi
Aiwi » damara | 8.6.2017 22:06
používate niekto pri numerologických výpočtoch podobného typu teozofickú redukciu?
jafima
jafima » damara | 23.6.2017 05:34
Takto?
Osudový rok = deň + mesiac + rok posledných narodenín
Napr. 24. 2. 2017 = 2+4+2+2+0+1+7= 18/9

Potom: osudový rok + jún = 9+6 = 15/6

Mesačné číslo je 6 a to je jún. Potom platí, že pre mňa je jún júnom...?
-LOL--ROFL-
neznámy
neznámy » damara | 23.6.2017 10:11
ahááááá,tak toto je už lepšie,,:)
damara
damara » jafima | 23.6.2017 10:34
áno, v niektorých rokoch to tak vyjde. Ale už október vám vyjde ako január, lebo os. rok 9 +10 = 19/1 a 1 je január.

Takže v októbri je zvrat.
Ailime
Ailime | 24.6.2017 12:00
Goodmanová je dobrá, veľa mi dali jej knihy... -YES- -FLOWER-

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...