mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Astrológia a horoskopy - 

Prečo astrológia (ne)funguje

gummibear
gummibear » gummibear | 2.8.2023 21:18
Našla som taký názor, že ten Urán v konjunkcii s MC v aspekte 0°01 pri zhodení bomby na Hirošimu - že to je znamenie (vstupu do veku Vodnára).

Ja som v mojom horoskope našla niekoľko podivuhodne vyzerajúcich konjunkcií/aspektov a korelácií so Saturnom a severným lunárnym uzlom. Jeden taký aspekt tam je tiež 0°01 so Saturnom. S vládcom horoskopu Merkúrom tam takisto nachádzam aspekt 0°01 na jednu výraznú udalosť... Žeby to boli znamenia? Tie veci so Saturnom vyzerajú vskutku podivne... Nachádzam ich na 4 udalosti, a vzájomne súvisia. Môžu to byť len náhody? Podľa mňa to tak nevyzerá, pretože s inými planétami nič podobné nenachádzam. Tieto veci so Saturnom nachádzam na najdôležitejšie/najvýraznejšie udalosti môjho života... Čo si mám o tom myslieť...
gummibear
gummibear » gummibear | 2.8.2023 22:52
Spomínala som tu, ako som si v maturitnom ročníku (neuveriteľným šťastím) ťahala témy z obálok s číslom 9 - na slovenčine a ekonomike. Tie boli jediné, čo som vtedy poriadne vedela. Keby som si vytiahla iné, dopadlo by to katastrofou.

O niekoľko rokov neskôr mi prišla divná mms 9.6. (deviateho júna) z neznámeho tel. čísla a v ten istý rok na 6.9. pripadla jedna korelujúca udalosť. Teraz som si spomenula, že 9.9.1999 (ten dátum som si zapamätala, lebo bol zaujímavý) - ten deň bol v škole iný, lebo som stratila jednu učebnicu, a skoro celý deň sme tomu s profesorkou venovali...

Tá deviatka, to musí byť znamenie...
gummibear
gummibear » gummibear | 26.12.2023 17:52
Vzhľad podľa astrológie. Charakterové vlastnosti znamení sú jedna vec, ale zaujímavé je, že sa mi už párkrát podarilo uhádnuť správne slnečné znamenie podľa tváre človeka. To som sa tomuto ani nijako špeciálne nevenovala ani som nečítala knihy na túto tému.

Nedávno som na jednom portáli narazila na článok, že vo Francúzsku vyhralo súťaž Miss dievča s krátkymi vlasmi, prvýkrát po 103 rokoch. Keď som uvidela túto fotku (napravo):

https://i.postimg.cc/bwXWBN8X/missfr.png

prvé čo mi preblesklo hlavou bolo (dosť jasne, výrazne), že táto musí byť Rak, že doslova "nemôže byť nič iné ako Rak". Hneď som si musela vyhľadať jej dátum narodenia, a celkom ma šokovalo, že som zistila, že sa narodila 9.júla, čiže áno, je to Rak.

A keď som si pozrela jej natívny horoskop:

https://i.postimg.cc/0N7w0nnR/evegilles.png

zistila som, že tam má 4 planéty v Raku, z toho Slnko v Raku a Merkúr v Raku v konjunkcii, a Venušu v Raku a Saturn v Raku v konjunkcii.

Asi preto mi tak udrela do oka, lebo ja mám Slnko v Raku a Mars v Raku v konjunkcii, a tak nejako mi pripomína mňa...

https://koktail.pravda.sk/miss-a-modelky/clanok/693219-po-100-rokoch-prva-miss-s-kratkymi-vlasmi-francuzska-kraska-rozdelila-krajinu-jej-odpoved-na-hejty-vsak-stoji-za-to/
marcie
marcie » gummibear | 29.12.2023 06:34
zaujímavá, krásna a bystrá :D
gummibear
gummibear » gummibear | 7.1.2024 19:08
Konjunkcie na Slnko:

Vladimír Mečiar (26.7.1942, Zvolen) - Slnko konjunkcia Pluto v Levovi 2°30’ Aplikačná
Róbert Fico (15.9.1964, Topoľčany) - Slnko konjunkcia Pluto v Panne 8°19’ Separačná
Peter Pellegrini (6.10.1975, Banská Bystrica) - Slnko konjunkcia Pluto vo Váhach 3°18’ Separačná

Silvia Lakatošová (7.5.1973, Bratislava) - Slnko konjunkcia Venuša v Býku 7°13’ Separačná (Venuša v Býku je v domicile)
Adriana Sklenaříková (17.9.1971, Brezno) - Slnko konjunkcia Venuša v Panne 5°36’ Separačná

Jozef Oklamčák (14.4.1956, Sobrance) - Venuša opozícia Severný uzol, Venuša konjunkcia Južný uzol 0°24’ Aplikačná (ten to má karmické alebo čo?), Severný uzol má v Strelcovi, Venušu v Blížencoch, Južný uzol v Blížencoch, Venušu má v konjunkcii s Lunou - obe sú v Blížencoch

Československo (28.10.1918, Praha) - Slnko v Škorpiónovi konjunkcia Venuša vo Váhach 6°35 Aplikačná (Venuša vo Váhach je v domicile)

Taťána Kuchařová - víťazka Miss World 2006 (23.12.1987, Trnava) - pri hypotetickom čase 12.00 hod. má Venušu v konjunkcii s Lunou vo Vodnárovi 7°00’ Separačne, a Venušu v sextile na Severný uzol 3°50’ Separačne

Edina Kulcsár - 1. vicemis Miss World 2014 (23.12.1990, Budapešť) - divné, že má narodeniny ako Taťána
Magnician
Magnician » gummibear | 25.1.2024 16:05
-FLOWER-vďaka
gummibear
gummibear » gummibear | 10.2.2024 16:49
Zaujalo ma:

film Já, Olga Hepnarová - natočený podľa skutočnej udalosti - Olga Hepnarová sa narodila 30.6.1951, v Prahe, a herečka, ktorá ju v tomto filme hrala - Michalina Olszańska - sa narodila 29.6.1992, vo Varšave.
hankagemini
hankagemini » gummibear | 24.2.2024 18:54
Osobně věřím, že astrologie funguje ať v ní věříte nebo ne. Jen se podívejte, kolik nehod, válek a konfliktů bylo předpovězeno. Studuji jak západní, tak i védskou astrologii a vše perfektně vychází :)
gummibear
gummibear » gummibear | 27.2.2024 23:06
Ďalšia vec, čo ma zaujala.

Inteligencia v horoskope. Už som si prečítala všakovaké názory, že z horoskopu sa inteligencia nedá zistiť. Naozaj?

Na stránke jedného amerického diskusného fóra (medzi inými príspevkami) som našla takýto príspevok:

"Myslím si, že musíte mať veľmi veľkú štúdiu, aby ste mohli urobiť dostatočný záver použijúc aspekty medzi planétami. Mám 11 natívnych horoskopov na úrovni Mensa (t.j. minimálne skóre IQ 132 a vyššie) a žiaden z nich nemá Merkúr kvadrát, trigon alebo konjunkciu Saturn. Je tam jedna opozícia.

Zaujímajú ma vzťahy Marsu a Merkúru pre známky inteligencie. V mojej skupine Mensa, 2 majú Mars konjunkciu Merkúr, 1 trigon, 1 kvadrát a žiadne opozície.

Čo je zaujímavé sú lunárne uzly. Z 11 horoskopov, 3 majú os Blíženci-Strelec, 4 ľudia majú os Panna-Ryby, 3 Váhy-Baran - so všetkými južnými uzlami vo Váhach, a jedna os Býk-Škorpión.Tie južné uzly vo Váhach sa mi zdajú byť veľmi zaujímavé. Jeden južný uzol vo Váhach má Venušu v kojunkcii s Uránom. Ďalší má Venušu v rovnakom znamení ako Urán (v Strelcovi) a tretí má Venušu v Kozorožcovi v jedenástom dome."

Ja keď som ešte chodila do školy, mala som spolužiačku, čo vynikala známkami. Bolo to síce gymnázium, ale aj tak v našej triede (bolo nás tam 32) ako jediná mala stále jednotky zo všetkého. Proste úplne zo všetkého. Nikdy nemala horšiu známku ako jednotku. Keď nám triedna profesorka dávala každý týždeň písomku z matematiky, väčšina triedy dostala dvojky, trojky, štvorky, ona často ako jediná v triede dostala jednotku. Viem, že chodila na olympiády, aj jedna profesorka raz povedala, že nič nepočujú, len "jej priezvisko"...

Pamätám si, že sa jej raz niekto pýtal, aké je znamenie, a ona povedala, že Panna. Raz jej aj niektorá iná spolužiačka vravela, že "je aj múdra, aj pekná"...

Nedávno som zablúdila na stránku mojej bývalej školy. Bola tam sekcia "Naši najlepší", t.j. najlepší študenti. Odtiaľ som sa dozvedela, že táto spolužiačka sa umiestnila na druhom mieste v celoštátnom (slovenskom) kole biologickej olympiády, potom na treťom mieste v celoštátnej súťaži korešpondenčný seminár z chémie, potom na treťom mieste v celoštátnom kole biologickej olympiády a ešte aj na treťom mieste v medzinárodnom kole biologickej olympiády v Lotyšsku a potom zase na treťom mieste v medzinárodnom kole v Bielorusku.

Šokovaná som si chcela hneď pozrieť jej horoskop. Keďže ja som patrila medzi najmladších v triede a odo mňa bolo len pár ľudí mladších, vedela som, že by mala byť staršia odo mňa. Teda keďže má Slnko v Panne, mala byť narodená medzi 23.8. a 22.9., rok 1984. Pozrela som, čo tam je. Neviem jej deň narodenia, ale v tomto časovom rozmedzí 23.8.1984 až 22.9.1984 je okrem toho Slnka v Panne, aj po celé toto obdobie MERKÚR V PANNE a SEVERNÝ LUNÁRNY UZOL V BLÍŽENCOCH (t.j. pod vládou Merkúra - Panna, Blíženci)

Môže byť toto len náhoda? Mne sa zdá, že nie.

Inak ja som na prvom stupni základnej školy mávala tiež stále len samé jednotky (len dve z 20 deciek v triede sme mali takto čisté jednotky), potom som sa po štyroch rokoch dostala na gymnázium. Podľa horoskopu mám ascendent v Panne. Merkúr v Levovi v 0-stupňovom kvadráte na Pluto v Škorpiónovi.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...