mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Zdravie a výživa - 

Zatajovaná príčina rakoviny: Pravý dôvod, prečo vyhasínajú ľudské životy

lak
neznámy
neznámy » lak | 24.9.2014 08:20
No,nevím,jestli se to s vlivem překyselení organismu na vznik rakoviny v poslední době trochu nepřehání...-ROLL-
lak
lak | 24.9.2014 08:25
ani ja na 1OO% nevím, ale urcite tomu doverujem viac ako farmaceutickemu priemyslu, ktory nema pochopitelne zaujem na lacnej liecbe, toboz prevencii.. :)
martinbd
martinbd » lak | 24.9.2014 09:01
Tradičná (v súčastnosti nazývaná aj alternatívna) medicína funguje na princípe odvádzania jedov z tela, moderná medicína, v mnohých ohľadoch, funguje zdá sa na opačnom princípe, zavádzanie jedov do tela. Tento princíp má tiež v určitých prípadoch svoje opodstatnenie, hlavne v akútnych. Ak je potrebné prudko zastaviť chorobu, tak si človek zoberie antibiotiká, síce bude trpieť pečeň, ale vždy lepšie ako by mal zomrieť. Na chronické choroby ale princíp zavádzania jedov do tela, podľa mňa nie je vhodný.
Čo sa týka príčin rakoviny, tak je škoda, že sa uvádzajú hlavne hmotné príčiny, smozrejme, asi na tom niečo bude, ale mohlo by sa aj poukázať na to, aké osudy, aký život vedú ľudia, ktorý ochorejú na nejaký druh choroby, či tam nie je nejaký spoločný menovateľ. Myslím že už aj v modernej medicíne sa poukazuje na duševné príčiny chorôb, teda na psychosomatiku, ale mám dojem, že sa na to nedáva dostatočný dôraz. Ako napríklad vyliečiť človeka, ktorý nemá vysporiadané vzťahy v rodine a nie je ochotný na nich pracovať, ako vyliečiť nešťastného človeka, ktorý má pomýlené hodnoty, ako vyliečiť človeka, ktorý stratil zmysel života? Aj takéto otázky by si, podľa mňa, mala klásť medicína, nebrať oddelene telo a dušu a ducha, ale brať ich tak, že spolu úzko súvisia a navzájom sa ovplyvňujú.
lak
lak » martinbd | 24.9.2014 09:07
mas pravdu, tiez si myslim, ze priciny su duchovne a telesny stav odraza dusevny.. chcela som len poukazat, ze zdrava strava je nezanedbatelna pri lieceni chorob a aj prevencii.. ja sa vzdy vyberam cestou prirody a nie tabletiek.. s vynimkou urgentnych stavov.. preto ten clanok :D
vodniicka
vodniicka » lak | 24.9.2014 09:19
to ano..pre mna bolo zarazajuce, ze klasicki dr. vobec neupravia jedalnicek choreho napr. na rakovinu.. popritom..uz len mlieko by mali vyradit..kedze zahlienuje..plus urcite nieje na skodu aj nejaky riadnejsi post..
lak
lak » vodniicka | 24.9.2014 09:20
ano, klasicki, teda zapadneho typu na to "zabudaju"...
Saffiyah
neznámy
neznámy » lak | 24.9.2014 23:37
Ale áno, niečo na tom bude. Napr. prípravok MMS a aj ten druhý prepracovanejší prípravok od J. Humbla sú veľmi účinné okysličovadlá a testovali ich na liečenie rakoviny. Píšu že funguje. Už mám aj známych, ktorí to skúšali a po mesiaci užívania sa jednej tete 6cm nádor naozaj zmenšil na 1,1cm.
neznámy
neznámy » Saffiyah | 24.9.2014 23:50
No áno, ale autor už nepíše, čím sa to ph vyrovnáva. Krásne to zaobalil nič nehovoriacim pojmom "zložité procesy". Presne tak sa to robí vo vedeckej komunite - všetko zaobaliť pod rúško všeobecnosti, aby síce povedal pravdu, ale platnú len v tej formulácii, v akej ju vyslovil. :)
A ak tie minerály na vyrovnanie ph človek neprijíma v strave ani nijak inak, vznikne mu tam zdravotný problém. Nejde to donekonečna uvoľňovať zo zubov, kostí, atď.
lak
lak | 28.9.2014 02:27
mudro -THUMBSUP-
neznámy
neznámy » lak | 28.9.2014 12:16
Je super, že si sem ten článok dala-FLOWER- a že sa k tak závažným informáciám vyjadrí aspoň pár ľudí, ktorých takáto problematika zaujíma. Väčšina nie sme lekári, no dokážeme ich celkom slušne upraviť.

Je dosť neúplný, čo sa týka presnosti a vyváženosti informácií. Biochemický mechanizmus premeny živín v bunke je omnoho zložitejší, ako autori popísali - síce chápem, že je napísaný pre širokú laickú verejnosť, no aj v zjednodušenej informácii treba trafiť "klinec po hlavičke". Tu sa to nepodarilo.
Keď si predstavím chorého človeka, ktorý by sa začal stravovať podľa toho, že by začal preferovať napr. celozrnné pečivo a iné dobroty z uvedeného zoznamu a vynechal "rafinovanú soľ":D, deriváty cukru:D a iné objavy tu popísané, tak to by mal chudák spočítané.
Myslím, že choroba je následok ... klasicky sa lieči následok, no príčina sa nehľadá komplexne ... ak sa podarí odstrániť príčinu, choroba nemá dôvod ďalej existovať - myslím tým akúkoľvek vedome (nevedome) nadobudnutú chorou.
lak
lak | 28.9.2014 13:19
:) suhlasim s poslednym odstavcom..-THUMBSUP-:) aj som to vyssie spominala.. myslim, ze ta strava je podporna zalezitost.. :-)
Saffiyah
Saffiyah | 29.9.2014 14:29
Je to pravda, lidský metabolizmus není jednoduchý proces a účinnost různých metod se i při vědeckém výzkumu prokazuje empiricky a na základě statistického vyhodnocování. Takže i pojem "zdravý jedinec" kdysi kdosi definoval stejným způsobem.
Západní medicína ovšem pracuje s lidským organizmem jako s jednoduchým strojem... nelze se pak divit, že na složité vysoce technologicky vymakané biologické systémy spousta terapií nezabírá -LOL-
neznámy
neznámy » lak | 30.10.2014 05:09
Dôležitá je rovnováha medzi príjmom a výdajom energie. Pri ťažkej fyzickej námahe na ovocí dlho nevydržíte. Organizmus začne chradnúť a skončí to chorobou. Prekysličenie organizmu pohybom je dobrou prevenciou :-)
Putes
Putes » Saffiyah | 30.10.2014 14:22
Děkuji, velmi zajímavá dískuze. Právě jsi mě uchránila od výdajů za lakmusové papírky. Vůbec jsem netušila, že budu schopná dočíst tu úžasnou diskuzi až dokonce. Kupodivu jsem to dokázala a navíc mě to velmi bavilo.-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 30.10.2014 15:17
Co se ti nezdá na rafinované soli -WINKIE-:D ?

Mně každý takový humbuk na zázračný lék přijde jako pitomost na Ntou.Rakovina si myslím nemá jednu příčinu.Je to důsledek zaneřádění organismu a svou roli v tom má i psychika. Jestli někdo tvdí,že to dá dokupy nějakou pilulí je buď génius nebo podvodník (to druhé je mnohem pravděpodobnější -PUH-:D)
neznámy
neznámy » lak | 1.11.2014 21:26
v urcitom zmysle aj tomu verim, len nie je tam napisane to najdolezitejsie...
potraviny a styl stravovania sice moze vyrazne pomoct organizmus okyslicit a zdvihnut pH... lenze pH este viac ovplyvnuju emocie a myslienky, dalej rozne toxiny v okoli, spanok, pohyb a atd.... smiech, radost, dobra nalada pH zvysuju a naopak zlost, depresie, uzkosti, strach a podobne pH rapidne znizuju...nie je nahoda, ze pri tychto negativnych emociach, clovek zastavuje dych a dochadza k nedostatku kyslika v tele... nie nadarmo sa hovori, aby pri sokovej situacii, clovek "zlhboka dychal"-PUH- navyse vsetky tieto negativne emocie z tela rabuju dalsie zasadite mineraly (vapnik, horcik, draslik, sodik)... preto kto zasadito sa stravuje, ale je plny negativnych emocii, tak aj tak len tazko udrzi zasaditost v tele... to si kazdy moze vyskusat meranim pH papierikmi, ze ak clovek ma dobru naladu a zhlboka dycha, tak ani kysla strava tak neznizuje pH... pravdepodobne tymto sa da aj vysvetlit to, ze niekto sa stravuje jak prasiatko a aj napriek tomu je zdravy jak buk...a naopak...
tiez je zaujimave, ze najuspesnejsie/najznamejsie protirakovinove protokoli v sebe obsahuju "okyslicenie", ci zvysovanie pH... napriklad MMS je silne okyslicovadlo, budwigovej dieta je zalozena dodanie kyslika bunkam, gersonova je o zvyseni pH a podobne...
lak
lak | 4.11.2014 15:48
velmi dobre si dodal :):)
milan08
milan08 | 5.11.2014 11:42
suhlasim,ked zistime povod a zmenime navyky aj choroba postupne odide.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...