mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Zdravie a výživa - 

toho jsem se presne bala

neznámy
neznámy | 18.5.2013 11:43
Aj tu je zaujímavý článok

http://aktualne.atlas.sk/odbornicka-angelina-jolie-zrejme-o-svojich-prsiach-klamala/showbizz/svetove/

Najlepšia veta je -
"myslíte si, že ak vaša matka a otec mali rakovinu konečníka, máte si dať preventívne urobiť vývod? " -LOL-
neznámy
neznámy | 18.5.2013 19:48
n-ino-FLOWER-, vím, že se mnou nebudeš souhlasit, ale napíšu ;)

Tohle je tak smutná záležitost, že nejsem schopná vnímat v tom jakýkoliv vtip. Ty ženy se připravují o to, co ženu dělá ženou a teď nechci spekulovat o tom, nakolik jsou možné výplně implantáty, dodávaní hormonů atd. Než takto drastické zásahy, vedla bych (být Mudr., psycholog, gynekolog) tyto ženy spíš cestou uvědomit si, jaký život, jaké chyby v pojímaní ženství dělaly maminky a babičky, které nemoc měly taky. Nerozumím tomu, že i lékaři doporučují mrzačení člověka jako prevenci (zaslechla jsem úryvek z pořadu "Sama doma"), to je přece v přímém rozporu s kvalitou života. Považuji to za nejposlednější možné řešení, jestli vůbec. Každá nemoc dává signál, že něco děláme chybně, zanedbáváme sami sebe, něco závažného přehlížíme. Proč se tímto nikdo nezabývá, nevím.
Nedávno jsem zaslechla větu : "Instituce je důležitější než člověk." Možná tohle bude ten důvod-ROLL-
neznámy
neznámy | 18.5.2013 21:59
Americké celebrity, které si nechávají každý den posílat letadlem zvláštní zásilky česrtvé stravy, nevím už která herečka čerstvé kokosové mléko a ananasy aj. z ostrovů, jiná zase nějakou vodu z pramene balenou v láhvi z pravého křišťálu od Svarowského, ty by neměly mít potíže se sestavením zdravé výživy a podporou svého zdraví a přístupu k různým alternativním metodám, protože mají na to dostatek peněz. A to je podle mě prevence rakoviny, která nemusí vzniknout ani při velkém dědičném zatížení a nalezených rakovinotvorných faktorech. Pokud ale taková herečka je pořád zaměstnána jen hektikou natáčením filmů, samé večírky a společenské události a nemá čas vypnout a dělat něco pro sebe zdravého, tak potom volí raději asi kudlu a vyřešeno?-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 18.5.2013 22:58
NO neodsudzujte a neposudzujte je to obdivuhodna a zodpovedna zena a navyse vynikajuca herecka a este aj charitativne zastupkyna.jana.
neznámy
neznámy | 19.5.2013 04:44
Ofka, tiez to tak vnimam.-YES-
neznámy
neznámy | 20.5.2013 08:41
Ofko mluvis mi z duse. Obratila nuz/skalpel, sama proti sobe a svemu zenstvi, tak jak to dela americky kontinent vychodnimu svetu, hollywoodsky prumysl hodnotne kulture a komercni zdravotnictvi a obchod s pojistenim nasemu skutecnemu zdravi. Tak na to nahlizim ja. Jeji krok je pro me symbol toho, co se uz dlouho deje, ze agrese je uprednostnovana pred pokorou. Sama se nechala slyset, ze je "nutne nad svym zdravim ziskat moc". Je to jeji osobni vec a nikoho bych od tohoto kroku neodrazovala, pokud bych nemela lepsi reseni. Co se mi nelibi je ta medialni sila, ktera jeji rozhodnuti provazi.
neznámy
neznámy | 20.5.2013 09:09
Nejde jen o rekonstrukci prsnich zlaz. Jde o umelou nahradu celeho hormonalniho systemu, ktery vajecniky na impuls hypofyzy spousteji. Nedokazu si predstavit, ze si bude nitrozilne aplikovat vsechny ctyri hormony, ktere vajecniky produkuji - estrogen, progestron, lutein i TSH. A to jeste v tech spravnych casovych intervalech. Hladina techto hormonu v krvi pak navic zpetne stimuluje hypofyzu a stitnou zlazu, brzlik, nadledvinky atd.. Navic kazda zena ma tento cyklus a hladiny hormonu tak individualne nastaveny, ze mi stale zustava zahadou, jak lekari tyto funkce umele nahradi.-SADLEY--NOOO--NOOO-
Ailime
Ailime | 20.5.2013 12:21
-bez konkrétneho adresáta-

Skutočne nechápem tie negatívne reakcie, ako môžete tak kruto posudzovať, dokonca vtipy, výsmech, som znechutená z toľkej zloby.
" Ži a nechaj žiť... " nič neznamená ?
Samé krásne slová v profile a čo je v duši ???
Závidieť jej niet čo a ak ju nemusíte, tak sa ňou nezaoberajte ?
Nechodíte v jej topánkach, nie ste v jej koži, môžete vedieť akurát tak ...
A buďte radi, že nie ste...
neznámy
neznámy » Ailime | 20.5.2013 15:32
Ailime, keďže si pozerala do môjho profilu, tak trafená hus zagágam a napíšem za seba:
Angelinu neodsudzujem, ale s jej postojom nesúhlasím. Naopak, ľutujem ju, lebo žiť s takým strachom z rakoviny až si ľahne pod nôž musí byť velmi smutné. Nemám problém napísať čo si myslím, vždy lepšie ako tu srdiečkovať a zhovievavo prikyvovať, že chápem jej konanie - ja to proste nechápem, ani to tak necítim. Zloba je relatívny pojem, druhému sa tak môže javiť správanie nechápajúceho, ale takisto racionálne zmýšlanie, triezvy postoj, záleží od uhlu pohĺadu. ked rodičia vyhodia syna feťáka na ulicu a nedajú mu ani strechu nad hlavu, jedni povedia že - toĺká krutosť, iní povedia dobre mu tak, jedni ľutujú syna, druhí matku. Takže kruté posudzovanie je široký pojem.
Angelina má prsia krajšie ako kedykolvek predtým, vyformované, upravené, názory odborníkov na to či skutočne jej hrozilo také vysoké % rakoviny sa rôznia, v médiách a v bulvári sa píšu aj tak polopravdy, takže ja by som vôbec nedávala na to, aká dojemná historka sa z toho vyformuje, v tomto súhlasím s pani doktorkou z článku čo som sem dala.
Čo mňa zaujalo na celej kauze je to, že prečo Angelina vôbec robí také haló okolo svojich pŕs. Bežná žena sa nezdôverí ani kolegyni v práci a prípadné problémy odbaví slovami - bola som na ženskej operácii. Prečo musí verejnosť byť informovaná o tom, ako to celé prebiehalo, ako ju to bolelo, čo všetko jej robili a kolko to trvalo a tak. Ona vyhlásila, že to je ako povzbudenie iným ženám, aby ona bola vzorom, aby im dala príklad a ako prvá lastovička ukázala ako to prekonať. A to je presne to, s čím ja osobne absolutne nesúhlasím. Vyrezávať orgány ako prevenciu nie je podla mňa riešenie a NIKTO by si z tohto nemal brať príklad. Ale je aj dobre, že to urobila, aspoň je príkladom, ako by to ženy robiť nemali.
Smajlíka a smiech som ja dala pri výroku pani doktorky o vývodoch, nie na Angelinu, skutočne súhlasím s tou doktorkou, že tadialto cesta žien nevedie a len dúfam, že z konania Angeliny sa nestane móda žien ktoré nepochopili svoje ženstvo a súvislosti chorôb ako takých.
Prajem ti krásny zvyšok dňa -FLOWER-
neznámy
neznámy | 20.5.2013 16:12
To je v pohode-FLOWER-
neznámy
neznámy » Ailime | 20.5.2013 16:14
Dik. Viac na tieto prispevky/bulvarne/ neragujem.-NOOO-
neznámy
neznámy | 20.5.2013 16:19
Nejde. Co robi antikoncepcia s hormonmi mladych dievcat? V tejto diskusii koncim.-YES-
neznámy
neznámy | 20.5.2013 18:26
Díky-FLOWER- .. o agresivitě jsi to napsala přesně .. vždyť věty "Bojuji s nemocí" nebo "Vyhrál jsem nad rakovinou" říkáme už automaticky -ROLL-
neznámy
neznámy » Ailime | 20.5.2013 18:35
"Ži a nechaj žit´..."
platí i pro Tebe? Jestli ano, nechej žít tuto diskuzi, ve které si ženy a dívky mají vzájemně co říct na dané téma. Řekla bych, že ve skutečnosti o Angelinu nejde, jde o to, čeho je propagátorkou. Nic ve zlém .. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 20.5.2013 18:50
narazila jsem na článek v AJ, který rozebírá situaci z astrologického hlediska http://www.astro.com/loop/loop130514_e.htm, kdyby to někoho třeba zajímalo. A. Jolie asi právě neprochází zrovna snadným obdobím, sice mě nikdy ničím moc nezaujala, stejně jako ani prý krásný Brad Pitt :p, ale teď s ní celkem soucítím, strach někdy donutí dělat člověka bláznivé věci.
neznámy
neznámy | 21.5.2013 07:58
ahoj Doro :) vcera jsem koukla letmo na zpravy na internetu a pry chce natocit film o sve matce a jeji smrti, dokonce tam stalo, ze se ji splnil sen -CONFUSED- zamyslela jsem se a napadlo me, ze to uz je zrejme vic nez jen operace, ze jde asi o karmicke cisteni tohoto tematu, kterym si Angelina a tim i cely svet prochazi, no, preju ji aby to zvladla :)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 21.5.2013 12:06
Angelina je krasna zena, a vsetko co robi je na jednej strane jej uplne sukromna vec a nikomu do toho nic.Hviezdy filmoveho neba a nielen toho, to maju v tom tazke, ze nesu projekcnu zataz celeho sveta. Keby totizto taka popularna nebola, neupieralo by sa k nej tolko zrakov a nesposobovalo by to tolko zmatkov a diskusii a protichodnych nazorov. Samotna Angelina sa vsak moze zmietat vo svojich vnutornych bojoch, pretoze kto z ludi ma nieco uplne doriesene?ak niekto taky existuje, ja to osobne posudit neviem, pretoze mne osobne sa zo sveta projekcii nepodarilo vystupit, a vskutku samu seba v celosti nepoznam a ani neviem, ako by som jednala v jej situacii. V kazdom pripade nasa spolocnost fungovala doposial na zaklade institucionalizovania, funguje institucia rodiny, institucia vychovy, vzdelania, atd. Doposial sa nam nepodarilo vymysliet nieco lepsie. Ze su tieto institucie napadane svedci len o tom, ze nieco nefunguje tak, ako by malo. nevieme s urcitostou povedat, ze ak niekto vobec nejaku matku ma a tato je hyperkriticka a mocenska vo vychove dietata, ci to nenarobi vacsiu skodu a ci nenavist, ktoru moze vypestovat v dietati ma nejaky vyssi zmysel pre to dieta, nevieme povedat, ze ci matka starostliva svoje dieta neubije natolko, ze sa nevie o seba postarat, lebo nevieme presne urcit, kde su hranice toho, co spravne je a co je nespravne, pretoze hodnotime podla toho, ako sme boli vychovani a ako nas sformovala spolocnost. To, ze sa Angelina uchylila k takejto forme sebaposkodzovania, ktora zacina byt spolocnostou akceptovatelna je len dokazom toho, ze nasa nedovercivost je zamerana na nase vztahy, takze nevieme posudit presne kde sa nachadza hranica medzi sucitom a manipulaciou, medzi lutostou a sebalutostou. Pretoze sami nevieme posudit, kde nase miesto v skutocnosti je a kde su hranice. Takato forma neprijatia zeny v sebe ako takej vsak vyznieva velmi destruktivne a je tiez dokazom toho, ze cesta tadial nevedie.
Tym, ze veci pomenovavame, nedokazeme sa vyhnut tienu, ktore nase pomenovania nesu, pretoze ich zhmotnujeme v nasom svete. Tym, ze ich zhmotnujeme, mozno sa dost silne vychylujeme od ich pravej podstaty. Tak ako napr. slovo Boh. Samotnym pomenovanim obchadzame skutocny vyznam tohto slova. Co vsak znamena skutocnost, ked sa nam ju nepodarilo prezit v jej pravej (mozno bytostnej) forme. Pretoze nase obmedzene chapanie je konecne, zatial co nasa skusenost a nase prezivanie, ci zazitky mozno konecne nie su. Takze ak budem citovat Coelha a jeho myslienku: Boh prichadza na zem, aby nam ukazal nasu vlastnu moc, pretoze sme sucastou jeho sna a on chce snivat stastny sen a ked pripustime sami pred sebou, ze Boh nas stvoril, aby sme boli stastni, musime si priznat, ze vsetko, co nas privadza do nestastia je nasa vlastna vina(a je jedno ci tieto slova vymyslel sam Coelho alebo ich prevzal od niekoho)- musim este spomenut Nietscheho vyrok: Boh neexistuje a dalsiu reakciu neznameho autora na Nietscheho vyrok: Nietsche neexistuje. Vsetci maju pravdu zo svojho uhla pohladu, dokonca aj to moze byt pravdou, ze ziadne pomenovanie netreba. Na to, aby som zistila to, ako to je, musim vsak vykrocit do skutocneho sveta, zo sveta projekcii a to, ze ma clovek strach by ho nemalo odradit, lebo odvazni maju sice strach, ale vykrocia. Takze samota stavu vykrocenia do neznama nemusi zostat len vo svete duchovnych majstrov , svatcov a guruov, ale aj vo svete obycajnych beznych smrtelnikov. A nemusi to znamenat, ze je potrebne prebyvat vo fyzickej samote. Dufam, ze som vniesla trochu svetla, ak som to zase dost hojne nepohnojila-LOL-
neznámy
neznámy | 21.5.2013 12:19
Kľudne hnoj, však nie iba kvety z toho rastú. :)
Pekne si to napísala.
neznámy
neznámy | 21.5.2013 12:32
Ked neprimiesam chemiu do hnojiva, tak asi sa vsetko vrati tam kam patri. Neviem vsak ako to bude s tou mojou skusenostnou osvetou, ak nejaku skutocnu skusenost vobec (vobec = dost podstatna vsuvka v zatvorke) dosiahnem. Pretoze sa hovori, ze skusenost je neprenosna a asi aj pravom:)
neznámy
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...