mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Zdravie a výživa - 

Půsty - pro zdraví, pro detox, pro zhubnutí....

neznámy
neznámy | 26.9.2013 15:48
Copak pan Zajíček - nomen omen :D. Ale vážně - takové lidi sice obdivuju,ale vím,že asketismus není zrovna moje cesta.:)
neznámy
neznámy | 26.9.2013 17:17
Prve jedlo odporucaju jemne naparenu zeleninu, nie varenu, ale parenu, aby bola "zivsia", tak za Tvoju jednu hrst maximalne. Ja osobne davam prednost surovej zelenine, dobre pozutej, zmiesanej so slinami. Tiez zeleninove stavy zriedene s vodou, alebo pomaly pit, zmiesavat so slinami, aby to nebolo pre organizmus moc tazke. Ja varenu aj parenu zeleninu povazujem za mrtvu stravu. Zelenina preto, lebo je najsetrnejsia a vystiela creva, je jemna k zaludku. Co najdlhsie zelenina, aspon den urcite, podla chuti, 2-5 krat denne. Ovocie a ovocne stavy na zaciatku navratovky v ziadnom pripade nie, su velmi agresivne na creva, aj zaludok, hlavne pri dlhsich postoch by si mala velke bolesti. Potom sa pomaly pridava ryza, cestovina, obiloviny, strukoviny. Sol, cukor, tuky, mliecne vyrobky, maso sa pridavaju az posledne. Napriklad po 21-ke telo vnima mliecne vyrobky ako jed, je mozne ich dat az 10-14 den navratovky. Inak ak by s mala po nejakom jedle zdravotne problemy, telo sa po poste lahko a rychlo regeneruje. Ako dlho trva post, tak dlho by mala trvat navratovka. Po sedmicke treba uz davat trochu pozor, po trojdnovke je to pohoda. Hlavne pocuvaj svoje telo. Ak by si niekedy v niecom potrebovala poradit, kludne mi napis aj sukromne do posty.
neznámy
neznámy | 26.9.2013 20:34
:D najdu si někoho kdo bude ke mne úpřímnější, něž jsem já sama k sobě-LOL-
neznámy
neznámy | 26.9.2013 22:11
Ametysta, ak chces, vyskusaj niekedy byt nejaky cas iba na ovoci, alebo iba na ovocnych stavach. Z ovocnych stiav je na pranu uz iba na skok. Vyzera, ze Ta to uz trochu taha k zivej, surovej strave. Vacsina ludi takto smeruje, ked zacne s postami. Je fajn skusat, nic nesilit. Ideal, ak si to telo pyta samo. Ak clovek urobi zmeny, je dobre vnimat, ze jeho telo na tejto strave vie zit. To iste plati o prane. Clovek musi citit, ze sa uz zivi pranou.
neznámy
neznámy | 27.9.2013 10:46
Děkuji za pro mě dost zásadní informace -FLOWER-. V tomto jsem měla ještě velkou mezeru. Ještě bych se chtěla zeptat, jakou zeleninou by se mělo začít? Některá je údajně dost těžce stravitelná (paprika, rajčata), takže spíš mrkev, petržel,kedlube,brokolice? Máš vysledovanou nějakou, která je na návratovku ideální?
Jsem ti vděčná za tvou nabídku,děkuji -HEART-
neznámy
neznámy | 27.9.2013 10:51
Do včerejška jsem byla na ovocných šťávách celkem 6 dní. Větší problém mi to fyzicky nedělalo,hlad jsem neměla. Jen ten šestý den už jsem měla jakoby podrážděný žaludek - aromatičtější ovoce už mi vadilo,tak jsem pila šťávu jen z mrkve a jablek. Řekla bych, že nejvíc mi dávala zabrat psychika - když denně chystám jídlo pro děti, vyvařuju, peču,tak je tam ten zvyk - aspoň kousek si uždibnout, když to tak voní :D Odolala jsem, ale chutě jsou asi největší překážkou při tomto stravování. Proto si to nedovedu představit dlouhou dobu - děti jsou ještě malé a vařit budu ještě pěkných pár let. Jsem člověk, který velmi rád jí a kdybych si to měla odpírat hodně dlouho,asi by mě to trápilo. Vím jistě, že člověk může být jen na syrové stravě - byla jsem několikrát na přednáškách pana Jurečky (mnoho let je vitarián),ale já k tomu potřebuji asi dospět časem :)
neznámy
neznámy | 27.9.2013 11:17
Aha. Ono tie ovocne stavy a ovocie, ze clovek nesmie, lebo su agresivne, plati iba na dlhodobejsich hladovkach o vode. Jablkova stava byva dost agresivna na sliznice a zaludok. Plati to aj celkovo o kyslejsom, alebo nedozretom ovoci. Balzam je napriklad aj rajcinkova stava, alebo stava z cervenych paprik, doslova liecivy ucinok na zaludok a sliznice. Navye su to plody, ktore rastu nad zemou, su stavnate a maju semena, maju vibracie vyssie ako mrkva, ktora rastie v zemi. Miesto jablkovej skus radsej pomarancovu, alebo z broskyn. Tie su na creva, sliznice a zaludok v pohode. Ovocie treba aby bolo dobre dozrete a sladke. Clovek sa postupne dostane do stadia, ze Ta prestane lakat varene jedlo a podobne. Zo zaciatku si odopiera, ale potom jednoducho telo zacne preferovat lahsiu, vysokovibracnejsiu stravu. Da sa zit dlhodobo iba na ovoci, iba na ovocnych stavach a tiez na prane, zase pisem z vlastnych skusenosti. Dlhodobo myslim roky. Samozrejme, treba davat pozor, hlavne v pociatku prechodov. Nesilit, nenutit telo robit velke skoky. Zit na prane neznamena hladovat nasilu, odopierat si, trapit telo a psychiku. Potom to to telo naozaj nemusi uniest alebo psychika. Ide o to, ze telo si zivu stravu, ovocie, pranu zacne pytat samo, clovek nechudne, je preziareny, ma vela energie. Ludia co maju oci vyhasnute, vychudnutu tvar, chudnu, si odopieraju. Vtedy je dobre vratit sa s5 a pridat si do jedalnicka to po com telo tuzi. Aspon na cas. A znova skusat. Ludi co to par krat zaziju, maju tendenciu skusat znova. Ci uz hladovky, stavove kury, surovu stravu. Robi im to dobre zdraviu aj psychike. Kazdopadne ako to kto citi.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...