mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Zdravie a výživa - 

Pránická výživa

neznámy
neznámy | 26.6.2013 11:05
Dobrý deň (plný objatí, lebo dnes je Hug Day) všetkým:),

chceli by ste prejsť na pránickú výživu? Ste už niekto na práne a ako dlho, s akými výsledkami ? Kto ste sa zúčastnili prednášky Henriho Monforta, asi už viete o čo ide. Hľadám spolubojovníkov ochotných prejsť na pránu toto leto s tým, že na diaľku by nás mohol sprevádzať Henri, ako sa vyjadril na prednáške. Teraz vyšla v Čechách jeho kniha Pránická výživa. Napíšte mi prosím aj tí, ktorí to skúsili, no nesplnili všetky 3 kritériá a vrátili sa k normálnej strave. Poteším sa, ak sa podelíte o svoje skúsenosti, názory aj otázky. :)
neznámy
neznámy | 26.6.2013 11:12
Premyslim o tom a pracuji na tom.Ale uvazuji u toho ciste technicky a materielne jako u vseho.Opet to neni pro mne nic "ezoterickeho"

Vytvarim si svuj vlastni postup na zaklade "technickych"moznosti meho"biologickeho nosice"


Pripravuji svuj "biologicky nosic" -telo ,abych byl na tento zpusob prijimani "paliva" pripraven:)
neznámy
neznámy | 26.6.2013 11:26
Môžeš byť konkrétny, ako to v praxi robíš?:) Postíš sa alebo nejako detoxikuješ?
Moje telo si (niekedy) robí so mnou čo chce, ale takmer vždy je to to, čo chcem ja:)-LOL-:)
neznámy
neznámy | 26.6.2013 11:28
Ešte ma v tejto súvislosti napadá: existuje na SK/CZ alebo niekde poblíž nejaký kláštor, ašram, kde by sa to dalo uskutočniť a ak áno, koľko sa platí, ak chce laik pobudnúť pár dní/týždňov v kláštore? Máš o tom nejaké info?
neznámy
neznámy | 26.6.2013 14:09
Ja nejsem vetsinou co se tyce techto veci "kolektivni" mam sveho "mistra" od narozeni.Nevim o necem takovem.

Jde vlastne ciste jen o telni mechaniku.Jako ovlivnis prsty aby se hybali,tak stejne musis ovlivnit bunku aby prijimala "ziviny" primo.

Nebudu to nazyvat nejakou "pranou nebo vranou".

Jak bunky reaguji a maji nejaky "progres" se da vycitit vnimanim energii.
Aniz bys uz byl beze stravy muzes napriklad v urcitem mezistadiu se jen prizivovat pri pohybu a odpocinku.

Zaklad je "vycistit bunky" to je prvni krok.Druhy krok je naucit je ovladat tak ,aby slo vsechno co telo potrebuje primo pres ne.

Je to ciste technicka materialisticka vec.

To ze tam je nejaka "vrana" a nejake jine tentononc je jenom asi takova ezotericka slehacka.:)
neznámy
neznámy | 26.6.2013 14:59
Ahoj,škoda,že tahle téma nepřišla dříve :-) (anebo,že by přišla včas :-)....ale pracuji na sobě a mám v umyslu do budoucna přejít na život bez jídla.Zkušenost mám zatím s pustem a ruznymi očistami ,i když jdu v tom sama.....myslím,že by trochu pomohlo i sdílení s ostatními.Takže budu ráda za každé info ....pokud to spustíte :-)....a držím palce všem :-)
neznámy
neznámy | 26.6.2013 19:45
Ahoj,
žiť len "z lásky" je mojim odvekým snom. No na to, aby človek prešiel na pránu, musí byť pripravený. Napr. ja ešte nie som. Neprekvapuje ma, že úspešnosť kandidátov na H. Monfortovych kurzoch, ktorým sa podarilo skutočne prejsť na pránickú výživu, je dosť nízka (menej ako polovica). Prečo to tak je: pretože sa snažia postaviť svoje telo pred hotovú vec (obmedzia prísun jedla a čakajú, ako telo zareaguje). Ak telo pochopí, čo od neho chcú, aktivuje sa u nich stav (v chi-kungu sa volá Otvorením), v ktorom strácajú kontakt s bacilmi, ťažkými kovmi, atď.
Indovia postupujú presne opačným spôsobom. Najprv tréningom aktivujú tento stav (alebo sa spúšťa samovoľne), a jedného dňa im prestane chutiť jesť, lebo majú čoraz väčšiu potrebu ľahkosti a prevzdušnenosti tela.
Ten prvý - európsky spôsob, mi pripadá pre telo násilným v prípade ľudí, ktorí majú stále aspoň pozostatok vzťahu k jedlu. Osobne sa v budúcnosti posnažím o tú druhú (pracnejšiu) cestu.
neznámy
neznámy | 27.6.2013 08:19
zit len z laasky,zit len z laasky-ROLL--ROLL-
neznámy
neznámy | 27.6.2013 09:22
raz áno...a myslím si,že som voľakedy dávno takto fungovala...
ale myslím si,že nie som pripravená.Na Henriho prenáške ma egoisticky potešilo to,ako hovoril o tom ,ako prána vyzerá ľudskými očami,tak ma potešilo,že ju vidím:D,pretože predsa len ešte žijem v svete programov a je lepšie jesť niečo,čo vidím.Prijala by som tú druhú možnosť,ako tu niekto uviedol,prísť k pránickej výžive spontánne.Tak ako dieťa,ktoré sa im narodilo a bolo to preňho prirodzené,určite má iné vedomie,ako bežný človek.Ja mávam ešte stále záchvaty pažravosti,aj keď tie záchvaty máva skôr moje telo,či mozog,keď si nevie s niečím poradiť,napríklad s nepriaznivým počasím teraz,v podstate viem,čo to spôsobuje,ale ešte to vedome neviem zastaviť a telo pracuje podľa starého programu.Takže teraz by som sa pránicky živiť nemohla.Tak ako mám reálnu skúsensoť s videním prány-a teda viem,že existuje a že je to možné /to je informácia dôležitá pre môj mozog/,tak mám teraz čerstvú skúsenosť s pozeraním sa do Slnka...aj z neho sa dá čerpať energia priamo,ale naše oči si musia znovu zvyknúť.tento svet je nastavený trochu opačne-slnečné okuliare,čo najväčšia ochrana proti spáleniu,vzďaľuejeme sa a ani o tom nevieme.
neznámy
neznámy | 27.6.2013 09:24
a či prána nie je láska?-MUSIC-
neznámy
neznámy | 27.6.2013 09:30
Prana je jen slovo jako laska prece.

Pokud je prana laska.
Pak napriklad veprovy rizek je mozna taky laska.-ROLL-
neznámy
neznámy | 27.6.2013 09:37
Prana te nasyti
Veprovy rizek te nasyti

Prana = veprovy rizek?
neznámy
neznámy | 27.6.2013 09:52
tak,tak /asi/-PUH-...ale pránu nemusíš zabiť,aby si sa zasýtil-COOL-
neznámy
neznámy | 27.6.2013 10:03
Rizek ale muze byt treba duvod existence toho zvirete.Jinak by treba neexistovalo.


Aaleee spis jde o cestu "rizku" do bunky v porovnani "prany" do bunky nasiiim telem-ROLL-
neznámy
neznámy | 27.6.2013 11:40
Ahoj, přejít na prámu je hezké. Má to ale spousty ale! Nejdříve je potřeba zvládnout duchovní očistu, přijmout sám sebe, milovat sám sebe a dosáhnout určitého duchovního pokroku. Jinak hrozí ublížení sama sobě. Je potřeba si uvědomit i to ,že at to vnímáme ,nebo ne jsme stále doplnovaní energijí, at člověk ,kámen či rostlina.Než přejdeš na prámu ,je také potřeba mít dokonale očištěné tělo od všech jedů, volnych radikálů atd. zATÍM TO MOC LIDÍ NEZVLÁDLO. mŮŽU SE TĚ ZEPTAT PROČ CHCEŠ PŘEJÍT NA PRÁMU?
neznámy
neznámy | 27.6.2013 12:15
Je to nezavyslost nejvyssiho stupne.Zacnes skutecne existovat.-FLOWER-

Nic positivniho pro Danone...napriklad.:)-ROLL-
neznámy
neznámy | 27.6.2013 13:20
Zajímavé téma, až bude čas, přispěju....ale zatím na tohle asi nejsem připraven.:)
neznámy
neznámy | 27.6.2013 19:48
Treba ale takova ta "cista" existence. Kdy se clovek skutecne propoji se neda s pozitkem s jidla srovnat:)
neznámy
neznámy | 27.6.2013 20:41
Jídlo ve svém živote vnímám jako závislost a hodně silnou,osobně mne omezuje.A pravidelný pust třeba...otevírá brány :-)
neznámy
neznámy | 10.7.2013 13:10
pan Dusek mel do Cech pozvaneho samana, ktery uz takto nekolik let zije, jedine co si neodpira je, ze si da obcas kavu, je to pry samanska bylinka, dokonce i jeho synove "ji" pranu, je rozvedeny, kdyz jsou synove s nim, stravuji se pranicky, kdyz jsou u mamy, stravuji se bezne, to mi prijde obzvlast zajimave, ze to jde i takto stridat
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...