Zdravie a výživa -
Posedenie
1 plat listkoveho cesta
30g rozpusteneho masla
60g syra feta
100 g vykostkovanych oliv
250g cherry paradajok
cerstvo zomlete cierne korenie
Ruru predohrej na 200. Rozlos plat cesta na plech a pokrajaj ho na stvorce velkosti 4x4cm. Pomaz rozpustenym maslom a na kazdy kocku poloc kusok fety, olivu, polku paradajky a okoren. Pec 20 minut.
Cibulovy dip a syrove susienky
1 lyzica olivoveho oleja
1 cibula nakrajana nahrubo
200g cerstveho syra zmiesaneho s 1-2 lyzicami bieleho jogurtu
250g polohrubej muky
sol
2 lyzicky sladkej mletej papriky
1 lyzicka chilli korenia
250g masla
200g struhaneho cedaru
1. Na oleji opec cibulu asi 5 min dozlatova. Cerstvy syr s jogurtom vymiesaj na husty krem a vmiesaj vychladnutu cibulu. Osol podla chuti.
2. Premiesaj muku, papriku, chilli, sol a maslo na mrvenicku. Prisyp struhany syr a este trochu premiesaj. na pomucenej doske zmes rychlo spickami prstov spoj na sudrzne cesto. Rozdel ho na 8 dielov a z nich vyvalkaj valceky s premerom asi 3cm. Kazdy zabal do folie a nechaj odpocivat v chladnicke asi 2 hodiny.
3. Ztuhnute cesto nakrajaj na platky hrube asi 5mm. Poukladaj na plech a pec pri 180 asi 15-20 minut dozlatova.
http://recepty.vareni.cz/peceni-snecci/fotografie/
Před podáváním lze ozdobit olivou :)