mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Zdravie a výživa - 

Otužovanie metódou WIM HOF

neznámy
neznámy » simetra | 20.3.2021 23:36
Dcéra sa nakazila v práci od šéfky. Asi dvadsať minút niečo riešili, bez rúšok. Normálne majú homeoffice, raz za čas zbehnú do kancelárie, keď niečo treba vybaviť osobne.
Boli tam v ten deň tri. Ona, šéfka a riaditeľka. Všetky tri v dobrej kondícii. Tento vírus je totiž infekčný ešte predtým, ako sa prejavia prvé príznaky.
Nebola som s dcérou počas choroby v osobnom kontakte, žije v zahraničí, ale viem, že priebeh choroby nebol práve ľahký. Zrejme dostala veľkú dávku, ale je mladá a zdravá, zvládla to.
Pani riaditeľka sa nakazila tiež. V deň, keď sa dcére uľavilo, umrela, bohužiaľ. Pozajtra bude mať pohreb. Žena vo veku 50+++.
Dávajte si na seba pozor...
simetra
simetra | 21.3.2021 06:38
Nielen infekčný ešte pred prvými príznakmi, je aj dlhšie infekčný. Udáva sa 20 dní. Lekári to neberú do úvahy, posielajú ľudí po skončení 14 dní, ak teda nemajú vážnejšie problémy po prekonaní, do práce.

Ja som teda bola na pozore dovtedy, kým sme to nemali doma u jedného z člena rodiny, ale pri starostlivosti o neho a pri pozorovaní jeho priebehu, som oveľa viac v pozore a obrovský rešpekt voči tej malej pliage.
marcie
marcie » simetra | 21.3.2021 08:59
to som rada, u nás tiež tak, mafap stále trochu pokašliava, trochu cíti hrdlo, inak dobre, teploty nemal vôbec, niektoré dni ho bolel chrbát a nohy ... ja mám negatívny výsledok PCR testu robeného na 9.deň odkedy on mal pozitívny antigénový test. Mala som zapálené viečko na oku, tak z toho usudzujem, že imunita dostala zabrať. Cvičenie tai chi však výrazne zvyšuje imunitu, cítim to na sebe. Priznám sa, že sme nerobili doma žiadne opatrenia, povedala som si, že ak to mám dostať, tak dostanem. Ale samozrejme budeme sa mať na pozore a tiež som mu vravela, že ak sa nebude cítiť dobre, nech nejde po tých 14 dňoch do práce.
neznámy
neznámy » simetra | 21.3.2021 14:01
Keď sa dcéra od šéfky dozvedela, že je pozitívna a zakrátko sama ochorela, dala si urobiť PCR test. Vyšiel jej negatívny!!! Až druhý test vyšiel pozitívny.
Výsledky testov treba brať s rezervou.
Ailin
Ailin | 22.3.2021 11:18
Kamarátka stratila čuch a chuť. V ich práci sa vyskytli kolegyne, ktoré boli pozitívne, takže si myslela podľa príznakov, že bude pozitívna. S kolegyňami síce nebola v styku bez rúšok, ale stretávali sa všade na chodbe, v hygienických zariadeniach v autobuse podnikovom, pracovali vedľa seba... Išla na PCR test, vzali ju až po 7 dňoch. test vyšiel negatívny. Takže vlastne oficiálne koronu nemala, ale povedzte mi: pri akej inej chorobe stratíte na dva týždne čuch aj chuť? Možno pri silnej nádche , ale tú nemala vôbec... Možno by sme sa už mali prestať zameriavať na testovanie, ale zamerať sa skôr na liečenie. Nijako inak to nevidím. Nie je pravda, že sa to nedá liečiť. Veľa lekárov je úspešných, samozrejme, vždy záleží od stavu imunity, a niekedy aj napriek veľkej snahe sa život zachrániť nepodarí, ale ak sa to nepodchytí včas tak veľa ľudí jednoducho nemá šancu to zvládnuť.
marcie
marcie | 23.3.2021 09:09
Potom by bolo možno dobré zaviesť povinnosť testovania aj pri ukončení karantény - ja od zajtra idem do práce, nemala som ani nemám žiadne príznaky, 14 dňovú karanténu dodržím. V práci sedím sama v kancelárii, v spoločných priestoroch nosím respirátor.
neznámy
neznámy » marcie | 23.3.2021 22:09
Podľa epidemiologičky Mudr.Bražinovej testy vôbec nemusia zachytiť nové mutácie, juhoamerickú, africkú etc.
Netestujem sa, ak nemusím. Nelabzujem, ak nemusím. Očkovať sa dám, keď na mňa príde rad.
Musíme vydržať. Hádam to raz skončí.

Tu je inkriminovaná relácia Silná zostava s D.Cibuľkovou, moderuje V.Cifrová-Ostrihoňová. Dr.Bražinová hovorí to podstatné od 8,50 min., 10m., 12,33 min. etc.

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/15242/264333#0
marcie
marcie | 24.3.2021 12:43
Jasné, ale podľa čoho by mal potom človek postupovať? Je zavedený oficiálny postup v prípade karantény po kontakte s pozitívnou osobou, počet dní, povinnosť PCR testu najskôr na 8.deň, toto som všetko dodržala, príznaky som nemala, lekárka ma preto po 14 dňoch vypísala.
simetra
simetra | 24.3.2021 18:06
Však s týmto vedomím, že sa to raz skončí (ako všetko), napríklad ja žijem neustále. Plus mi život cibril trpezlivosť a prinútil žiť s odopieraním. Pre niekoho je totálna tragédia, ak si nemôže dať kávu na Bulvári v Žiline, ako bol zvyknutý. Tento fakt ho totálne psychicky likviduje :D

Nabúranie komfortných zón mnohých, ktorí sa javili takmer ako Buddha II., preonačí na uzlík nervov.

Je to zvláštna doba, kedy sa vyplavuje na povrch kvantum ukrytých temných úskalí v duši človeka.

Ja chápem, že ak táto kríza položí človeka na lopatky, čo sa týka finančnej stránky, je to veľká tragédia.


Na vrchol dávam zdravotné hľadisko, pocovidové zdravotné problémy, úmrtia. S údivom sledujem vyjadrenia, že veď čo sa tu rieši, však smrť je súčasťou života. Dnes som stretla známeho, prekrúcal očami, že má pozitívnu manželku, jeho som stretla v obchode (!). A len tak mimochodom dodal, že mu na covid zomrel otec, bez kúska ľútosti, len ako štatistický fakt.


Možno tu máme veľkú šancu nájsť samých seba.
neznámy
neznámy » simetra | 25.3.2021 00:10
Presne. Je to presne tak, ako píšeš.

Zvláštna doba. Všetko je vyhrotené. Masky padajú.
A svet ide ďalej, tak ako doteraz. :)
neznámy
neznámy » marcie | 25.3.2021 00:23
Podľa čoho postupovať? Na to nie je odpoveď.
Na vládu sa spoľahnúť nedá, tak len na vlastný zdravý rozum a svedomie.
Pre mňa je nestráviteľné arogantné pokrytectvo a´la Cibulková: tvárim sa, že dodržiavam všetky opatrenia (testujem sa a blablabla) a pritom iba využívam všetky výhody a medzery.

Ja som dnes bola narýchlo zariadiť niečo, čo by kľudne počkalo. Ale dlhodobo som bola tak veľmi opatrná a disciplinovaná, že som potrebovala trochu vypustiť paru. A urobiť si malú radosť. Dúfam, že bez následkov.

Buďte zdraví a v pohode.:)
marcie
marcie | 25.3.2021 07:22
Ďakujeme, súhlasím s tým, snažiť sa nájsť nejaký zlatý stred - ten funguje vždy a snažiť sa vyhodnotiť všetko zdravým rozumom a podľa vlastného svedomia, každý rozmýšľame a vnímame inak :D
marcie
marcie » simetra | 25.3.2021 07:27
V tomto máš veľkú pravdu, že tí, ktorí sú zvyknutí žiť skromne a aj si niečo odoprieť tak teraz trpia obmedzeniami oveľa menej, pre nás sa v tomto ohľade takmer nič nezmenilo a pre veľa ľudí je to tragédia neísť na kávu, lebo nepoznajú väčšie tragédie, tak možno aj toto nám chce covid ukázať
Ailin
Ailin » marcie | 25.3.2021 07:42
Ja by som napríklad chcela, aby deti išli do školy. Nie tie na prvom stupni, ktoré ako tak chodia, ale hlavne stredoškoláci a druhostupniari. Vyučovanie takto na diaľku môže u niektorých byť síce efektívne, ale padá pri ňom akékoľvek nadväzovanie sociálnych kontaktov, Trvá to rok, čo sa zavreli školy a otvorili sa na mesiac od 1.9.2020 do 6.10. 2020. Neviem, či niektorý iný štát zaviedol tak prísny lockdown pre stredoškolákov. Kávu si urobím kľudne aj doma, alebo v práci.
marcie
marcie » Ailin | 26.3.2021 07:30
Mňa zaujíma ako zmení táto kríza spoločnosť a to aj v oblasti školstva
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...