mesiac
Nedeľa, 5.5.2024
Meniny má Lesana

Zdravie a výživa - 

Očista pečene

neznámy
neznámy | 10.3.2014 07:53
Ahoj,


roky trápenia s rôznymi problémami a ich"úspešné "reišenie u bežných lekárov ma zaviedli k alternatívnej lekárke - vyštudovanej MUDr. - jarný detox práve podstupuijem a cítim obrovské zmeny - preto sa podelím s informáciami-

zo stravy vylúčené
-všetko mileko a mliečne výrobky - ponechaný iba tvrdý syr, ň
- biela múka,
- cukor v akejkoľvek podobe vrátane medu,
-údené mäso.

Naopak zaradené
- všetky druhy bezlepkových obilnín a celozrnné pečivo a chlieb
-veľa zeleniny a ovocia.

Denný režim

- po prebudení 1 lyžica oleja na 10 minút do úst - omáľať v ústach - potom vyúpluť a dôkladne si umyť zuby a vyčistiť jazyk od nánosov
- následne vypiť 1 lyžicu panenského oleja s lyžicou citrónovej šťavy
- po 20 minútach pol litra čaju - (zloženie nechtík lekársky, orech královský, žihľava, listy brezy)
-po 20 min. sa najesť _ na raňajky používať kaše rôzneho druhu - ovsená, prosová, pohánková a tď.)
-večer medzi 18 - 20 hod znova pol litra čaju


Predbežné výsledky pri tomto type detoxu(trvá 6 týždňov)
- vyčistenie pleti od dlhodobých neustále sa tvoriach vyrážok, viac energie,minimalizácia problémov s alergickými prejavmi ako senná nádcha, zápal spojiviek, svrbenie uší a výtok z uší, bolesti hlavy, bolesti brucha, nafukovanie, pobolievanie hrdla, bolesti žalúdka, žlčníka a pankreasu. Úprava psychiky - uvoľnenie, pozitívny postoj k životu a problémom, skľudnenie.

Pre mňa prišla táto forma detoxu ako spása na poslednú chvíľu a preto ju pre všetkých, ktorí majú skutočný záujem o svoje zdravie odporúčam - zažiť treba na vlastnej koži.
neznámy
neznámy | 10.3.2014 08:23
Zaujímalo by ma jedno: Predbežné výsledky pri tomto type detoxu, to sú tvoje vlastné výsledky ? Alebo tomu zle rozumiem a sú to výsledky, ktoré by si chcel dosiahnuť, ktoré sa uvádzajú že by si dosiahnuť mohol (čiste teoreticky).. ?

Detox trvá 6 týždnov, ty ho dodržiavaš ako dlho teraz ?
neznámy
neznámy | 10.3.2014 09:41
sú to moje vlastné výsledky - po 1 týždni od začiatku. dám vedieť ako to bude neskôr...
neznámy
neznámy | 10.3.2014 09:49
To co jsi tu napsal mi souhlasi se zakladem bezneho spravneho stravovaciho rezimu.
Pri tomto rezimu se telo tetoxikuje vlastne prirozenne denne.

Detoxikace neni jen o tom,ze se jednou zacas rozhodnu detoxikovat.

Detoxikace je prirozena soucast naseho organismu.Vyzaduje jen spravny pevny stravovaci denni rezim.
neznámy
neznámy | 10.3.2014 10:07
suhlasim.
neznámy
neznámy | 10.3.2014 10:35
Neber to nijako v zlom, ale - tieto a príbuzné témy ma velmi zaujímajú a preto ma skutočne zaujíma ten výsledok
To všetko čo si opísal, že sú tvoje neduhy 23 ročného mládenca, je dosť závažná vec - alergie, senná nádcha, hrdlo, žalúdok pankreas..
Vyčistenie pleti sa môže prejaviť ihneď, ubudne bolesť hlavy, zvýši sa energia. Ale tie vnútorné orgány a alergie.. Priznám sa, že som velmi skeptická v tom hádzaní bremena na čajíky, lyžicu oleja, ranné kaše. Mimochodom tie sa robia ako, tie kaše? Zrejme vo vode, bez cukru, bez prísad, rozvarená obilnina.. Pýtam sa, kolko to človek vydrží jesť bez toho, aby sa mu to nehnusilo. Okamžite zacíti totiž odpor, ak vezmeme že nejde o prechod na zdravý štýl, ale len o detoxikáciu, teda skok z rezňa na kašu bez chuti - ani mlieko, ani hrozienka, ani cukor, ani med..

Viem zo skúsenosti, že akýkolvek takýto drastický zásah je blok v psychike, ak to nefunguje plynule a harmonicky, k žiadnemu detoxu nepríde, naopak, príde stres, ktorý následne vyvoláva prekyslenie organizmu a nič sa nerieši..

Choroby u tak mladého chlapca - žlčník a pankreas, pokial sa na ne liečiš, vieš konkrétne čo ťa kde bolí a že je to práve ono, inak by si to tu nepísal dúfam,
tak majú podľa mňa taký základ, že nestačí jeden týžden na detox tohto druhu pod núteným stresom prakticky, aby vymizli.

Ber to len ako môj názor laika..-FLOWER-
neznámy
neznámy | 10.3.2014 12:13
Zrejme sa ti zmenilo celkové ph v tele - vyzerá to, že si bol poriadne prekyslený. Tá pleť je toho dosť dobrým znakom.
Ja cukor nejem v žiadnej podobe v podstate už asi 10 rokov (no posledný rok nemôžem už cukor ani cítiť a žiadne "spoločenské" kompromisy nerobím), kávu nepijem absolútne po tom, ako som jednu šálku pila 3 dni, tak mi strašne sama prestala chutiť. Mlieko a mliečne výrobky mi nechutia už hádam 15 rokov. A teraz prichádzam na to, že sa cítim zle aj po chlebe - musím ho nahradiť chlebom z kukuričnej múky - tam tiež nie je lepok, t.j. nebude prekysľovať, a nie je taký drahý. Takže v podstate som došla k rovnakému záveru... Len slaninu si občas dám. Na to mám fakt slabosť... :) Namiesto cukru mám kvapalnú stéviu. Už som si na ňu zvykla a neškodí.
U mňa sa to prekyslenie zas prejavuje neprestajným kašľom, kvôli ktorému už nemôžem ani v noci spať, lebo ma dusí. Alergia síce nie, ale chronická astma. Doktori tiež zlyhali na plnej čiare - podľa ich výsledkov mi nič nie je. Čo sa týka liečenia dlhodobých chronických nemocí, majú s tým problém (vo všeobecnosti).

Uvidím, či sa niečo zmení vysadením toho chleba a skúsim si variť aj ten tvoj detoxikačný čaj. Ak to nepomôže, budem musieť spraviť plán B: drastický 2-týždňový výplach hrubého čreva urinou. Vtedy až taký čierny kameň z človeka vyjde a zdravie sa prudko zlepší - a hlavne účinok vydrží celé mesiace, keď sa človek nevráti do starých koľají...

A Zornička: Ono sa to navonok zdá, že je to prudký zásah do života, ale keď si človek vyskúša, ako mu je dobre, keď neje určité potraviny, potom ich po čase skúsi zjesť a cíti ich priamy účinok, už mu ani nejdu dolu krkom. Nejde o odriekanie. :)
neznámy
neznámy | 10.3.2014 13:21
Zaujímala by ma skladba tvojho jedálneho lístka.. Cukor neješ v žiadnej podobe, mlieko a mliečne výrobky ti nechutia, chleba tiež nie. Takže ješ len mäso, zelenina ?? Skús nám to priblížiť, ak to nie je problém.

A ako si prišla k tomu že kašel vznikol prekyslením ? Chronická astma je následok prekyslenia podla teba a detoxom sa vlastne dokáže odstrániť ?
neznámy
neznámy | 10.3.2014 13:42
Sami lekári hovorievajú, že astma je z polovice psychická a zvyšok porucha pľúc. Prekyslenie spúšťa množstvo nežiadúcich reakcií zmien v tele vrátane rozvoja grampozitívnych organizmov - plesne, kvasinky, baktérie, ktoré napádajú najskôr najviac zraniteľné orgány (najmenej odolné).
Samozrejme, mechanizmus je zložitejší, ale ak by som situáciu chcela zjednodušiť, tak sa dá popísať zhruba tak, ako som uviedla. Podľa niektorých lekárov je dlhodobé prekyslenie jednou z najväčších príčin chorôb.
neznámy
neznámy | 10.3.2014 14:41
Súhlasím, vplyv prekyslenia na organizmus mi je jasný. Myslela som to tak, že zjednodušený výrok "kašel vznikol prekyslením" sa mi zdal taký jednostranný. Samozrejme, že všetko všetkému pridáva, všetko so všetkým súvisí, životospráva, potraviny, voda, spánok, pocit šťastia :) to znamená vplyv hormónov a podobne.. Keby sme skúmali tie príčiny rôznych našich neduhov a ich priebeh, tak by sme prišli len k prekysleniu, odstránili by sme ho a všetky neduhy by zmizli. To sa však nedeje. Je viac ďalších faktorov, ktoré ovplyvňujú rovnováhu organizmu, vznik kašla môže mať tiež rôzne príčiny zrejme, tak sa to pýtam ako zaujímavosť, teóriu prekyslenia nespochybňujem.
neznámy
neznámy | 10.3.2014 14:44
Inak ja sama v posledné týždne cítim vplyv prekyslenia enormný. Normálne mi dvíha dekel občas, hlavne po káve a čokoláde.. len ked si dám trošku. Cítim, že sa mi zhoršilo hocičo iné - pohyblivosť, vlasy, spánok, páli ma žalúdok, často ma chytá štikútka. Začala som s tým už niečo robiť a bezpodmienečne to musím aspon čiastočne odstrániť ..-WALL-
neznámy
neznámy | 10.3.2014 15:24
No, žijem so sebou už nejaký ten rôčik a pozorujem, čo na mňa ako vplýva. Nepíšem, že chronická astma je následok prekyslenia vo všeobecnosti, len u mňa to tak nejak vychádza, lebo ostatné príčiny som mohla vylúčiť. Dá sa povedať, že okrem vplyvu stresu v podstate celkom zdravo žijem, no aj napriek tomu sa moje zdravie rok čo rok zhoršuje. Tá astma je taká zvláštna - musí byť v tom tele nejaký zápal, lebo vkuse vykašliavam nejaký bordel z pľúc, no rozbor je negatívny. Tá vec, čo spôsobuje ten zápal, musí z niečoho žiť - to je moja úvaha. Len neviem, že z čoho. Záchvaty chytám z ničoho-nič napr. po rýchlej chôdzi. Tak experimentujem s rôznymi vecami, skúšam, čo mi pomôže...

Ten jedálniček sa dá uspôsobiť, aby bolo jedlo dobré, a zároveň nespôsobovalo problémy. Napr. rada varím husté polievky zo strukovín (skoro každý týždeň), ale nezahusťujem múkou - nechám rozvariť zeleninu alebo zemiaky, alebo do šošovicovej dám paradajkové pyré (tak varia šošovicu Turci). Inak som mäsovo-zemiaková a listovo-zeleninová. Len mám oproti iným možno výhodu, že mi stačí jesť veľmi málo (aj toho mäsa), aby som celý deň vydržala makať. To len možno tak drasticky vyznieva, že nejesť sacharózu, pečivo a neviem čo všetko, ale človek má na výber z rôznych možností. :)
neznámy
neznámy | 10.3.2014 16:14
Jasné, chápem:)
Je len málo zásaditých potravín, ktoré upravia Ph tekutín v tele. Keby to bolo jednoduché a trvanlivé, tak by sme mali o kopec problémov menej.
A stačí si zobrať nejaký panadol, keď človeka bolí hlava a všetko je späť. Viem, že na odkyslenie sa k nám dováža prípravok podľa receptúry p. Tepperweina a volá sa Royal plus - základ je výťažok zo zeleného čaju, potom nejaké minerály a B-čka a okolo 500mg C;
Odkyslenie, detoxikácia by mali vždy začať poriadnym pitným režimom - 2,5-3l obyčajnej vody za deň, z toho najmenej polovicu do 12,00, až potom nasadiť niečo na neutralizáciu - napr. okolo 0,5l denne zeleného čaju pomiešaného 2:1 napr. s uhorkovou šťavou, pre obmenu s jablkovou, hruškovou, či mrkvovou .. a pečeň má rada kyslé - kto môže, tak aspoň 1,5dl vody z kyslej kapusty ... ideálne je hladovať, alebo jesť iba veľmi málo a určite nie ťažké jedlá.
neznámy
neznámy | 11.3.2014 18:23
Recept je jednoduchy:
Vlasy - docela ucinna je paruka.
Pohyblivost - dobry je novy elektricky vozik z Joystickem
Spanek- hypnogen
Paleni zaludku - jist jen houskove knedliky a ty zapijet Coca Colou
Stikutka - mit stale nasazenou kyslikovou masku
neznámy
neznámy | 11.3.2014 19:46
.....pečeň má rada kyslé - Celý život mi vládnou játra. Už jako malá jsem jedla citrony a chodila upíjet lák z okurek. :D
milan08
milan08 | 7.5.2014 11:09
KAZDE RANO PIJEM ZAMRAZENY CITRON NASTRUHANY VO VODE
neznámy
neznámy | 8.5.2014 17:36
Jejda, ked to čítam, mala by som s tými kúrami trochu začať, ale nejako sa mi nechce furt a potrebovala by som to jak soľ -WALL-
neznámy
neznámy | 8.5.2014 17:38
Osobne bych pecen pred grilovanim oplachl v pramenite vode.
Hned potom bych ji nechal pekne zatahnout nad vetsim plamenem.
Nejcisci pecen je ze zvirat zijicich v prirode.
neznámy
neznámy | 8.5.2014 17:40
myslí tvoju pečeň.. Tú pripravuješ a čistíš ako ??-LOL-
neznámy
neznámy » milan08 | 8.5.2014 17:41
Proc ten citron nenastrouhas na suchu?

Pri strouhani ve vode by ti mohly nastydnout ledviny.
Strouhej ho alespon v teple vode ve vane-NOSMILE-
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...