Zdravie a výživa -
Liečba stravou
http://www.nazor.info/prijimanim-stravy-dostava-nase-telo-nie-len-jej-hmotnu-zlozku-ale-tiez-pre-nas-neviditelnu-svetelnu-informaciu/
Napr. keď má človek problém so žlčníkom, môže mu pomôcť napr. konzumácia žltých, zelených potravín v tvare a farbe podobných tvaru a farbe žlčníka?
Úplná pitomost.
Svou roli zde také hraje prostředí, nebo pásmo, ve kterém potraviny vznikají. Každá oblast má své specifické vyzařování, které je pak přejímáno do všeho, co se pod jeho vlivem zformovalo. To platí i pro naše tělo. Proto je pro nás strava, která pochází z oblasti, ve které jsme se narodili, tou nejideálnější, protože s naším tělem nejvíce harmonizuje.
Úplná pitomost.
Je známá věc, že čím dále od místa svého zrození člověk žije, tím je nižší statistická pravděpodobnost, že se dožije vysokého věku. Částečně se pak dá tento fenomén oslabit konzumací potravin z rodné oblasti, či země.
Úplná pitomost.
Naopak je pestrost stravy pro metabolismus výhodná protože nepostrádá spoustu mikronutrientů které naše okolí nemá, jelikož oblast ve které žijeme je vždy nějak omezená na podloží a klima, v půdě chybí látky které najdeme ale jinde.
Z toho důvodu je evropský volný trh s potravinami přínosem. Už jen co se týká známého jódu který u nás chybí, ale to je jen viditelná část.
Nejlepší jídelníček měli lovci sběrači stále cestovali a proto měli nejpestřejší stravu z různých oblastí. My jsme odkázáni na formu zemědělec - monokultura. Jsme omezeni několika málo komoditami které v našem pásmu rostou a to je mizérie. Takový jídelníček rozhodně nepodporuje zdravý životní styl.
Už léta se nestravuji v lokalitě kde jsem se narodil a myslím že dopad na mé zdraví to má velice positivní. Ono klasická Česká kuchyně je také docela tragická.-ROLL-
Co jsem si ověřil, tak jak v Anglii, Holandsku, Norsku, Čechách, Slovensku je v supermarketech 98 procent stejných potravinových "sraček"
Když porovnám Českou a Slovenskou kuchyni, pak myslím že Slovenská je pro zdravý život lepší.-ROLL-
U nás skoro ne. I když třeba albert rád tvrdí na plakátech že jejich produkty jsou 94 procent nebo tak nějak od českých dodavatelů. Ale skutečnost je ta že jde z větší části o dovoz.Dodavatelé dodavatelů jsou cizina.
Ale to je celkem jedno protože v řetězcích jej stejně jenom "šrot"
Regionální trhy byly zrušeny zlikvidovány monopoly jako babiš.
V praze fungují farmářské trhy a dá se tam sehnat i docela čertsvá regionální zelenina.
Na moravě ale katastrofa.
V německu nebo rakousku je běžné že i na menších městech seženeš několikrát do týdne na trhu (většinou v centru v pěší zóně) od místních farmářů skoro vše co zrovna roste.
V každé vesnici jsou řeznící chovající skot prasata atd a prodávají maso ze dvora. Velmi kvalitní. Často ve vesnicích koupíš od místních i zeleninu ale je to na ústupu.
Když jedeš směr vídeň u cesty vidíš spoustu farmářů prodávat kromě vína běžně i zeleninu uzeniny vajíčka a co zrovna je i místní obilniny. Tam to jde. U nás ne.
My jsme spíše takové smetiště kde se vyváží ze západní evropy odpad.
Není zájem na tom aby u nás fungovaly místní trhy alespoň se zeleninou. Politika. Zaprodanost.