mesiac
Pondelok, 16.9.2019
Meniny má Ľudomila, Ľudmila

Zdravie a výživa - 

Inšpirácia pre vegetariánov

neznámy
neznámy | 8.5.2012 09:59
Našla som celkom zaujímavú stránku vegetariánskej kuchárky - pre všetkých, kto rád ovocie a zeleninku :) a dochádzajú mu nápady

http://veggiecookin.wordpress.com/category/zemiaky/
neznámy
neznámy | 8.5.2012 11:33
Vdaka, isto nieco vyskusam. -YUMMIE-
neznámy
neznámy | 8.5.2012 11:56
Ked uz je tu tato tema, pridam odkaz na mimibazar, super recepty a aj s obrazkami -LOL-
http://www.mimibazar.sk/recepty.php?id=35
neznámy
neznámy | 8.5.2012 15:05
Príma, len pridávaj :)
neznámy
neznámy | 8.5.2012 17:44
Díku,obohatím si jedálny lístok:)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 8.5.2012 20:12
-THUMBSUP- Děkuji za nové tipy, i vlnce .. já jsem asi před rokem "objevila" a oblíbila si chuť rukoly a obohacuji jí každý druhý salát. :D No, objevila jsem Ameriku -LOL-
neznámy
neznámy
neznámy | 8.5.2012 20:56
nejde to načítať,ani zmazať tak znovu
www.lubka.info
-PUH-
neznámy
neznámy | 8.5.2012 21:27
áno? -PUH-
tak nech sa páči pochúťku: nasekať rukolu na čo najjemnejšie, pomiešať s 1 veľkým bielym jogurtom, osoliť a nechať najmenej 4-5 hodiny pri normálnej izbovej teplote, potom dať do chladu na 12 hodín; potom sa to natenko rozotrie po tanieri a pokvapká olivovým olejom a k tomu si daj arabský chleba taký upečený doma :)
neznámy
neznámy | 8.5.2012 21:34
moja chýba ti tam doména - to je napr.: xxxx.sk alebo .com alebo nejaké iné ...:D
neznámy
neznámy | 8.5.2012 21:36
Děkuji .. je to skutečně gurmánská alchymie .. -BOW- Už se těším, mňam-YUMMIE-
neznámy
neznámy | 8.5.2012 22:49
To vyzera dobre -PUH- A recept na ten domaci arabsky chlieb pridas tiez? Dakujem :)
neznámy
neznámy | 9.5.2012 09:26
www.lubka.info
trvám si na svojom:):D-WALL-
len to musím cez myš otvoriť-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 9.5.2012 09:35
Jasné že dám, len terba vyskúšať, ktorý bude chutnejší :)
Najprv taký rýchly, čo sa pečie iba na panvici a aj tento je celkom dobrý:
25 dg hladkej múky, 1,1 dl studeného mlieka, 0,5 dl oleja (dobrý olivový, ale aj prepustené maslo nemá chybu ), soľ podľa chuti. Pripraviť tušie cesto, ktoré sa nesmie lepiť - na tom veľa záleží! potom nechať odpočinúť na pomúčenej utierke asi 10 min., rozkrojiť na 4 kusy a vyváľať z nich tenké placky, ktoré sa z oboch strán opekajú na suchej dobre rozohriatej panvici - pozor! - len krátko - začnú sa robiť bubliny a tie veľmi skoro horia :)

A kysnutý: tam musím upozorniť, že cesto musí kysnúť na utierke prikryté druhou utierkou, inak budú chleby ploské a trúba musí byť poriadne vyhriata, lebo inak sa vám nevytvorí kapsa (nenafúknu sa) ... mne sa to podarilo síce na prvýkrát, ale to preto, lebo som dbala na tieto upozornenia
0,5 kg hladkej múky, 3 PL kvalitného oleja, soľ, 2 dl vlažnej vody a 41 g droždia - cesto musí byť tuhé a nesmie sa lepiť, ak sa toto nedodrží, chleby budú ťažké; (vodu pridávať postupne, podľa múky); potom rozdeliť na 8 kúskov, vyváľať, nechať kysnúť medzi utierkami cca 20 min;
vyhriať plech - len dať do trúby aby sa dobre rozohrial, potom naň rýchlo poukladať placky a piecť pri 200-220 st. asi 5-6 min. - závisí od trúby - tieto chleby sú veľmi dobré! Tak dobrú chuť všetkým :)
neznámy
neznámy | 9.5.2012 09:42
No, máš pravdu, pravdičku ... :D - takáto doména? ... hmmm, asi som vyšla z cviku, lebo som v poslednom čase zahrabaná len v matike :)
a netreba na to klikať, normálne to ide len tak, že sa zapíše alebo z tvojho odkazu skopíruje do do panela adries :)
neznámy
neznámy | 9.5.2012 09:51
Tá kapsa sa ľahko roztrhne a dá sa dobre plniť. A ak to chcete mať napr. ako prílohu k nejakému suchšiemu jedlu, tak je celkom dobré, ak taký horúci rýchlo ponoríte a hneď vytiahnete napr. do zeleninového vývaru a kto má rád opraženú cibuľu, ten si to môže na takýto navlhčený chlebík poklásť :)
marmelád
marmelád | 9.5.2012 10:10
Paráda, myslím že to vidím na experiment i když receptů mám dost i bych přispěl, ale mám to všechno vytisklé na papíru -THUMBSUP-
neznámy
neznámy » marmelád | 9.5.2012 10:16
Myslím, že sa tu na mňa nikto nenahnevá, ak poviem za všetkých, že na tvoje recepty radi počkáme :)
marmelád
marmelád | 9.5.2012 10:19
Ono to nejsou "moje" recepty, ale takové to hledání z netu, když to naskenuju na kopírce tak to sem asi nepude vložit ?-FLOWER-
neznámy
neznámy » marmelád | 9.5.2012 10:26
Ale áno, kľudne môžeš - naskenuj, ulož napr. vo formáte jpg a vlož to sem ako obrázok :) my sa na to potom vrhneme :D
Stránka:
1 2 3
 

Počítam horoskop... Počítam horoskop...