mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Zdravie a výživa - 

Homeopatia

neznámy
neznámy | 29.3.2010 18:08
Zaujímalo by ma, aký názor máte na homeopatiu, a či ju už niekto z vás skúšal. Myslíte, že homeopatia skutočne funguje, alebo je to výmysel?
neznámy
neznámy | 29.3.2010 19:25
Vedci urobili nasledovny pokus: mali dve skupiny pacientov s relativne rovnakou diagnozou, prvej skupine podali "ostre" lieky, druhej skupine podali sice tabletky, no neobsahovali ucinne latky cize akesi falzifikaty. Vysledkom bolo ze percento uzdravenia bolo takmer totozne ako u jednej, tak i u druhej, skupiny. Podvedomie a viera v uzdravenie je dost silnou zalezitostou :)

Homeopatia, preparaty v lekarnach za nekrestanske peniaze s nou vela spolocne asi nemaju, no odvary, maceraty z original byliniek, klasicke veci ako rozne cesnak, med, kravske mlieko - nieco ako recepty starych materi urcite pomoct mozu. Na nete je mozne najst dost vela receptov pripadne informacii ohladne tejto veci.

Osobne mam skusenost len s cajom Rooibos, ucinky je mozne najst napriklad tu http://cs.wikipedia.org/wiki/Rooibos no pouzivam sypany.

Cesnak s medom alebo cibulovy caj je super pri nachladeni, ohriate kravske mlieko s lyzickou medu ma velky vplyv na pokojny a hlboky spanok... je toho dost co funguje, no bohuzial farmaceuticky biznis robi svoje -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 29.3.2010 22:25
S Equinom absolútne súhlasím. Viera je najsilnejšia. Ale homeopatia určite nie je placebo. Homeopatia sa mi vôbec nepozdávala, ale dostala som sa do situácie, že som sa ju rozhodla vyskúšať.
Dcéra mávala také mrňaté problémy, ako bolenie brucha a hlavy, málo jedla. Potom prišiel väčší problém a ja som to nechcela riešiť tým, čo mi navrhli lekári. Šli sme najprv len s ňou - urobili sme z nej pokusného králika - k homeopatovi, ktorý diagnostikuje tradičnou čínskou medicínou, nie otázkami, na ktoré mnoho krát nemáte šancu odpovedať, odblokováva kineziológiou a lieči homeopatiou, ktorú si sám mieša. Nemusíte jesť 13 druhov guličiek, od neho dostanete 13 v jednom. Urobené na mieru. Prvovyšetrenie s guličami a kvapkami na tri mesiace stojí 27 Eur, každá ďaľšia sada 20 Eur, čiže je to menej ako by som stratila, ak by som išla na OČR. Ale samozrejme to nie je to, o čo ide.
Náš pokusný králik prestal mať po mesiaci problémy, ktoré mal dosť dlhé obdobie, vymizli všetky malé problémy, pribral, skľudnil sa a hlavne nebol 2 roky (odvtedy) vôbec chorý. Za čo hlasne ďakujem tomuto pánovi a tak aby to aj hore počuli.
Pri prvom vyšetrení som mu povedala len nevyhnutné a on mi to potom všetko pekne sám dorozprával, aké príznaky má moje dieťa. A kde je pes zakopaný. Neskôr mi to potvrdil aj klasický lekár. A vyradil nás z evidencie.
No a teraz tam chodíme všetci štyria. Ale dvaja už len na kontroly.
Keď si dávam jeho homeo, ak som prechladnutá, prejde mi nádcha za dva dni, predtým mi to trvalo aj dva týždne.
:)
-BOW-
neznámy
neznámy | 30.3.2010 12:15
Napíšem teda aj moju skúsenosť s homeopatiou. V minulosti som mal istý zdravotný problém, ktorý som sa pomerne dlhú domu pokúšal vyriešiť cestou klasickej medicíny. Keď ma už prešla trpezlivosť, povedal som si, že vyskúšam klasickú homeopatiu.

Ide o druh homeopatie, ktorá nelieči konkrétne prejavy choroby (symptómy), ale ich príčinu. Lieči človeka, nielen jeho diagnózu. Bežné choroby teda neoddeľuje od psychiky človeka.

Liečba prebieha tak, že podaniu lieku predchádza dlhý rozhovor s lekárom. Aj keď som bol pripravený na to, že sa bude pýtať všeličo, celkom ma zaskočili osobné otázky ohľadom rodiny, či vzťahov. Keďže som sa chcel vyliečiť, na všetko som pravdivo odpovedal. Po rozhovore prišlo na jediné podanie lieku po ktorom nasledovalo niekoľko kontrolných stretnutí.

Keďže aj počas liečby som bol stále pomerne skeptický, prekvapilo ma, keď som si po čase uvedomil, že ochorenie zrazu zmizlo! Avšak doteraz si nie som istý či to bolo homeopatiou, alebo samovoľne...
neznámy
neznámy | 31.3.2010 21:50
aha, takže: silu viery, či myšlienky som si už tiež vyskúšala pomocou iného, než je homeopatia a funguje to zarážajúco dobre. alebo výsledky boli prekvapivo pozitívne.
myslím, že to, ako naša imunita reaguje, spôsobujú aj látky, s ktorými príde do styku, aj myšlienky.
kdesi som čítala o pokuse, kde boli dvom kontrolným skupinám odobraté vzorky krvi. potom si jedna skupina pozrela hodinový dokument so samými hrôzami, typu smrť, vojny, koncentráky a druhá niečo pekné, prípadne s humorom a následne im boli znova odobraté vzorky krvi, z ktorých výsledkov jasne vyplývalo, ako pozitívne a negatívne myšlienky ovplyvňujú našu imunitu.
zober si, že ak ti denne preletí hlavou niekoľko tisíc myšlienok a väčšina by boli samé negatívne, čo to asi s imunitou dorobí.
môžeme si vybrať, čo si budeme myslieť a tak isto čo budeme užívať v rámci liečenia.
homeopatiká samotné neliečia, pretože koncentrácia je veľmi nízka, omnoho nižšia, než by mohla ovplyvniť procesy v tele. a iba takáto maličká dávka stačí na to, aby informovala imunitný systém, ktorým smerom sa má vybrať. podrobnosti nepoznám. som absolútny laik a ešte aj unavený, takže ak som niečo nesprávne vysvetlila, čo sa týka homeopatík, tak ma prosím opravte. samú by ma to zaujímalo.-PUH--FLOWER-
neznámy
neznámy | 2.4.2010 12:14
Homeopatia na rozdiel od alopatie-klasickej západnej medicíny, lieči na základe podobnosti, preto slovo homeo, čo znamená podobné. Podaním vhodného lieku sa navodia podobné príznaky v organizme aké spôsobuje dané ochorenie, ktoré sme sa rozhodli liečiť. Tým sa stimulujú vlastné obranné sily organizmu proti ochoreniu. Tak prečo to nevyužiť :)
neznámy
neznámy | 5.4.2010 19:26
...homeopatiu používam ,mám už niekoľko rokov vlastnú homeopatku,ktorá mi pripraví konštitučný liek.Vyliečila som si tak astmu a alergiu.Stretla som už veľa ľudí,čo prestali užívať chemické preparáty a homeopatia im pomohla aj v prípadoch,kedy už dlhodobo navštevovali lekára.Výsledky homepatie sú vynikajúce.
neznámy
neznámy | 28.8.2010 13:24
mohla by si mi mohla dat kontakt na homeopata ktoreho spominas.
neviem, ako vazne zdravotne problemy dokaze riesit, ale ja som v takom stave, ze sa mi uz neda zit, lekari na mne skusaju lieky, teraz som po 3. oparacii, mam už 11 roznych diagnoz, sleduje ma asi 9 specialistov a moj stav sa stale zhorsuje a pribudaju nove ochorenia. neviem, kto by mi mohol pomoct, prosiiiiiiiiiiiiiiiiiim
neznámy
neznámy | 28.8.2010 20:47
s radosťou: 037/ 655 30 60, ale volaj po desiatej večer v pracovný deň, čakaciu dobu má tri mesiace, ale ak mu budeš volať v pondelok- utorok, ak mu niekto vypadne, tak ťa určite vezme skôr. a nemáš to až tak ďaleko. dúfam, že ti bude môcť pomôcť. mne už poriešil celú rodinu, len sa priprav na to, že to má dlhý priebeh. držím palce a ak ti budeš mať nejaké otázky, kľudne mi napíš.
neznámy
neznámy | 28.8.2010 21:46
suhlasim, ze homeopatia ma nieco doseba, je pravdou, ze mi nepomohla v case, ked som prechadzala zlozitym obdobim zivota, ale to bolo hlavne tym, ze vtedy boli kladene poziadavky zrejme na na mobilizaciu vlastnych schopnosti...clovece pomoz si, aj Pan Boh ti pomoze... az neskor sa objavil problem v tehotenstve, ked som dostala dost silnu sennu nadchu, no a kedze v tomto obdobi su len maloktore lieky koser, kupila som si"nahodou" v tescu lieky na ktorych bolo napisane, ze sa mozu uzivat aj tehotenstve...no a to ma zaujalo najviac. Ked som vsak prisla domov, zistili sme aj s manzelom, ze su to homeopatika, a ten ich nazlosteny hodil este nerozbalene do smetneho kosa, no ja som ich odtial tajne vyzbrala a zacala uzivat podla navodu, ked manzel zistil, ze mi pomahaju, tak ich zacal uzivat aj on, kedze je alergik a aj jemu tabletky pomohli ako doplnkova liecba... co z toho vyplyva? nespoliehajte sa prilis na svojho partnera, a vlastne privelmi na nikoho aj ked je to veeeelmi lakave:)
neznámy
neznámy | 29.8.2010 09:37
homeopat ku ktorému chodím nediagnostikuje otázkami, ale meria meridiány na reflexných bodoch na rukách a nohách ( to je laicky povedané ) a pretože choroby vznikajú nielen na fyzickej úrovni - spôsobí ich hlavne myslenie - kyneziologiou odblokováva najprv zablokované. ak ti majú homeopatiká pomôcť, musí byť dobre diagnostikovaná príčina ochorenia. no a potom na mieru vyrobí liek, ktorý potrebuješ. takisto odporučí potraviny, ktoré ti pomôžu. úplnou náhodou? to boli tie, čo vôbec nejedávame. ;)tiež viem, že keď je to niečo, čo len homeopatiká nemôžu zachrániť pošle ťa lekárovi. všemocné asi nebudú. ale sú dobrou cestou. ale ako so všetkým - treba vyskúšať.
neznámy
neznámy | 30.8.2010 11:21
Ahoj Rasťo.Ja mám s homeopatiou len tie naj.skúsenosti -mám vyskúšané na sebe a aj mojich babách.Ak k tomu pridáš aj post(hladovku) podľa mesačných fáz a tradičnu čínsku medicínu(ktorá ako vieme funguje výhradne na homeopatikách) tak sa možeš vyliečiť z veľmi veľa neduhov .A čo je úžasné na týchto metódacH?Že riešia príčinu a nie až dosledok niečoho.....
neznámy
neznámy | 31.8.2010 09:25
....klikni si "Slovenská homeopatická spoločnosť"sú tam kontakty na profesionálov.. ja konkrétne poznám žiakov dr.Petrociho...on na svojich stránkach uvádza kontakty na nich...teda na tých,ktorých zo svojej školy doporučuje...takže ponuka je širšia....v každej profesii nájdeš profíkov a kvázi homeopatov..aj s tým som sa už stretla,keď som sa o homeopatiu ,ako liečenie začala zaujímať...dnes ,keď som homeopatii už verná pretože nám v rodine naozaj pomohla a po prvých skúsenostiach s tými "tváriacimi sa ,že vedia" si vyberám troška inak ako kedysi...ale k tomu vždy prídeme ako omyl - pokus.....som totiž úplne nastavená na alternatívu a v tejto oblasti je profesionálov chvalabohu viac a viac a máme možnosti sa o nich dozvedať...napr. aj takto..takže skúšaj ..držím Ti palce-BYE-
neznámy
neznámy | 8.9.2010 08:08
ja mám veľmi dobré skúsenosti s homeopatiu. Liečime sa celá rodina ňou. keď boli deti menšie, tak som liečila homeopatiou aj angíny. v ekárni predávajú monokompozitné homeopatické lieky, ktoré dobre zaberajú. čo je výhodou tohto liečenia, je, že organizmus nezanášajú škodlivými látkami, posilňujú imunitu. liečenie ňou, ale trvá dlhšie. organizmus sa ňou vylieči, podľa toho aké mám skúsenosti ja. niekde dávno som raz čítala že vyššie potencie homeopatie 500 a viac menia bunku človeka. neviem toto posúdiť. raz som dostala od lekárky Horčík 1000Ch a mám poci, že mi to pomohlo. Bolo to už veľmi dávno. v každom prípade uprednostním pokiaľ nemám zlomenú nohu homeopata. :):)
neznámy
neznámy | 8.9.2010 23:04
no verim tomu ze so zlomenou nohou homeopata by si si velmi neporadila:):), a ty si co myslis o egregorovi Lubica?
neznámy
neznámy | 9.9.2010 12:54
No, nepatrí to k tejto téme, ale odpoviem tu, keď sa pýtaš. stretla som sa týmto výrazom v knižke, ktorá patrí k Lunárným kartám. Hľadala som tento výraz na Internete a poviem Ti úprimne, že neviem ako sa dá takáto povedzme entita vnímať alebo chápať. neviem, preto som sa pýtala, či niekto niečo bližšie o tom nečítal. viem v celku dobre vnímať elementály, ktoré si sami vytvárame, anjelské energie, nenávisť ako energiu poškodzujúcu, ktorú vytvára pre nás niekto iný, ale toto neviem. :)
neznámy
neznámy | 9.9.2010 21:47
ja som si to pozerala na internete, a chapem to v zmysle, ze je to nieco, co nevytvara clovek sam, ale nieco, co potrebuje energiu najmenej dvoch ludi a moze sa v zavislosti od intenzity tychto energii projektovat aj do hmotnej urovne, v podstate tiez som skor zazitkovy induvidualista az introvert, ale v podstate aj ziaci v triede, ci v kruzku mozu vytvorit egregor, tak asi zalezi na prepojeni, no asi to moze byt uzasna energia celkovo. No pamatam, raz som bola na samanistickom stretnuti a vyvolavali sme dazd a na druhy den zacalo prsat, aj to moze byt egregor. Asi klucove slova su kolektiv a sila prepojenia, ale celkove je to zaujimave...
neznámy
neznámy | 10.9.2010 10:25
Vážený rasto,
Je to otázka na dlhú odpoveď ,ale na začiatok krátka informácia:

Sv.Augustín: ´´ Zázraky sa nedejú v rozpore s prírodou, ale len v rozpore s tým, čo o nej vieme.´

Ako lieči homeopatia ?
Vo svojom Organone, základnom diele homeopatie, píše Hahnemann o „duchovných silách, skrývajúcich sa v liekoch“. Toto „duchovné“ nehmotné pôsobenie vysoko riedených, tzv. potenciovaných látok se vzťahuje výhradne k duchovnému nehmotnému organizačnému princípu v človeku, ktorý Hahnemann nazval „dynamis“. Poruchy duchovného dynamis spôsobujú disharmóniu - chorobu v mysli a tele človeka. Uvedením nehmotného organizačného princípu do stavu harmónie pomocou vysoko riedených látok je harmonizovaná i nižšia úroveň ľudského bytia, myseľ a telo. Dá sa teda povedať, že homeopatické lieky rozhodne nie sú lieky v bežnom materialistickom zmysle, i keď sú od nich v lekárni na nerozoznanie. Homeopatia je duchovná metóda liečby. Okolo termínu „duchovné“ však môže nastať nedorozumenie, pretože mnohí ľudia i mnohé filozofické či religiozne smery (včítane materialistického) si pod tým slovom môžu predstavovať dosť rozdielne veci.
Vychádzame z názoru, že homeopatia je vibračná či frekvenčná liečba. Súčasná veda i rôzne myšlienkové prúdy súčasnosti dochádzajú k jednotnému presvedčeniu, že svet, myseľ i telo sú tvorené vibráciami, frekvenciami. Vzťahy medzi jednotlivými javmi sú potom dané rezonanciou. Televízor rezonuje s vysielačom, ucho rezonuje s hlasivkami niekoho, kto rozpráva, myseľ rezonuje s textom, ktorý číta. Existuje i názorová rezonancia medzi ľuďmi, ktorí si myslia podobné veci. Veľmi vysoké, materiálnymi prostriedkami nezistiteľné vibrácie, sú nazývané v rôznych terminológiach „duchovné“ (napr. Hahnemann), či „jemnohmotné“ (buddhistický kanon), niekedy taktiež „astrálne“ apod.. Tieto veľmi vysoké vibrácie či frekvencie sú zdrojom nižších odvodených vibrácií mysle a hmoty. Ak nájdeme poruchu - chorobu na nízkej materiálnej úrovni, napr. na pečeni, je potrebné ju liečiť pomocou do nehmotna zriedenej substancie tam, kde je jej príčina – vo vysokofrekvenčnej jemnohmotnej úrovni, odkiaľ všetko vyžaruje smerom dole. Prevádzame to tak, že sa snažíme nájsť v prírode substanciu, ktorá je schopná rezonovať s týmto frekvenčným utvárajúcim zdrojom človeka. Táto substancia, homeopatický liek, je povýšená riedením vodou na jemnohmotnú úroveň, aby mohla na princípe rezonancie obnoviť pôvodnú, zdravú funkciu jemnohmotného organizačného princípu, dynamis, ktorý je v každom z nás. Organizačný princíp organizmu sa znova rozoznie vo svojej pôvodnej zdravej melódii a postupne obnovuje i pôvodne zdravé štruktúry v jeho tele i mysli. Každý máme však svoju osobnú vibračnú štruktúru, ktorá je individuálna, odlišná od iných, preto sa i na myšlienkovej a telesnej úrovni odlišujeme od iných. Takže homeopat stojí vždy pred úlohou: nájsť práve tú substanciu v prírode, ktorá je čo nejpodobnejšie naladená ako konkrétny pacient, pán Novák alebo pani Kováčová, pričom druh poruchy- choroby, nie je pre výber lieku až tak podstatný.

Viera Golská -Klasický homeopat

http://sk-sk.facebook.com/people/Klinika-Klasickej-Homeopatie-Bratislava/100001474596490
neznámy
neznámy | 11.8.2015 10:34
Asi budem otravná, ale mohli by ste dať kontakt na tohto homeopata, ktorý Vám pomohol? Reagoval "neznámy", tak neviem, komu poslať správu. Ten homeopat, čo " Nemusíte jesť 13 druhov guličiek, od neho dostanete 13 v jednom. Urobené na mieru." a pomohol chorému dievčatku. Vopred veľká vďaka.
neznámy
neznámy | 12.8.2015 14:30
Ja chodim aj s detmi asi 5 rokov priebezne ku klasickemu homeopatovi do BB. Je vystudovany Mudr. Spokojni sme.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...