mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Zdravie a výživa - 

Dresink

neznámy
neznámy | 5.3.2016 16:17
Jaké děláte dresinky do salátu k masíčku .
neznámy
neznámy | 5.3.2016 16:23
stačí zakapat dobrou sójovkou posolit trochu citrónu bylinek troška rostl.oleje.
někdy je dobré do toho zamíchat kousky nasekaného pomeranče nebo mandarinky. do salátu super.-YUMMIE-
neznámy
neznámy | 5.3.2016 16:47
Já právě sojovku moc nemusím, ale ty ostatní ingredience často, ráda používám;) ovoce do zel. salátu nekombinuji, ale spíše používám jen jejich šťávu (citrony, limetky):)
neznámy
neznámy | 5.3.2016 19:33
Jéj, prídem sem po dlhom čase a ty tu medzitým založíš takúto chutnú tému-YUMMIE--THUMBSUP-

Doma si zvyknem si variť melasu z granátových jabĺk - je kyslastá s jemným trpkým podtónom a hodí sa i k zelenine, i ku ovociu.

1KL melasy z granátového jablka, 1-2PL vody, 1PL domáceho jablčného octu, 4-5 PL olivového oleja, soľ, bylinky - oregáno, estragón, rozmarín - na zmes listových šalátov - výborné!
Doma sme vyskúšali dať melasu aj do makovej plnky do závinu a bolo to nečakane chutné.
Na pečené mäso občas dávam takýto: 1KL ostrej dijonskej horčice (tá kvalitná je dosť drahá), 4-5PL olivového oleja, 4-5PL jablčného (červeného vínneho) octu, soľ, korenie, jemne sekaný estragón a pažítka, či trochu cesnaku a dobre vyšľahať do krémovej konzistencie -YUMMIE-
neznámy
neznámy | 5.3.2016 20:44
jenom trošku toho ovoce pár malých kousíčků na ovonění.
do salátů je dobré solit černou solí je aromatická a hodí se i olej za studena lisovaný z dýňových semínek.
neznámy
neznámy | 6.3.2016 10:10
Jé děkuji-FLOWER- to slyším poprvé:), určitě to moc dobře chutná, jak dlouho se dá melasa z granátového jablíčka uchovat.
neznámy
neznámy | 6.3.2016 10:14
Jj pár kousíčků snesu;):) Zrovna včera jsem byla v restauraci a dala jsem si salátek z různých druhů listových salátů s kozím sýrem a s oříšky a byly tam i hrušky-SAD-, no nějak mi to s těmi hruškami nešlo dohromady a přitom jinak hrušky miluji:)
neznámy
neznámy | 6.3.2016 12:45
u toho ovoce v salátu jde jen o vůni je to v tomto případě pochutina né poživatina. do zeleninových salátů dávám někdy kousíček citrusových plodů. nebo pokapu šťávou z pomeranče. pár ořechů je taky dobré. majonézové dresinky nemám rád. třeba salát se smaženými kousky lososa a troška pomeranče je ok. může být i miska rýže.
v podstatě dělám většinu jídel salátovým způsobem.
polovina zhruba je obilnina většinou rýže nebo pohanka jáhly atd smíchám se zeleninou čast syrovou část dušenou omáčku dělám tuk koření sůl cibule pór zelenina zaliju zeleninovým vývarem s tapiokovým práškem smíchám a je to.
zázvor kari pasta..
neznámy
neznámy | 6.3.2016 12:54
Keď ju uvaríš dosť hustú, tak sa zakonzervuje sama a vydrží neobmedzene - i viac rokov. Pokusne som jednu fľašku aj sterilizovala a druhú mám nesterilizovanú v chladničke už druhý rok a obe sú bezchybné.

Chuťovo je taká výrazná, že naozaj stačí 1 KL na 2-3 dl zálievky a je to perfektné a navyše úplne bez chémie, lebo granátky sa chemicky takmer neošetrujú.
marcie
marcie | 6.3.2016 14:22
môže byť, varím trochu podobne tie obilniny a omáčky ... ešte mi prosím ťa povedz, či sa môže dávať do jedného jedla cibuľa aj cesnak, pani Pruchová v rámci makrobiotiky to nedoporučovala ...-PUH-
neznámy
neznámy » marcie | 6.3.2016 14:40
To záleží jak moc chceš posílit oheň.
Lepší je to nemíchat. Ale když děláš guláš..
Třeba když dělám čínskou pekingskou tak dávám cibuli i trochu česneku.
Když nedám česnek dám aspoň zázvor ať to štípe pálí a zahřívá.
Česnek a cibuli jogíni třeba nejí vůbec.
Kvůli afrodisiakální funkci.:)
neznámy
neznámy | 7.3.2016 16:50
Jo oříšky jsou taky fajn a ty hlavně přidávám do ovocných salátků, ty si dělám skoro pravidelně na snídani.
neznámy
neznámy | 7.3.2016 16:51
Jééé tak to je super, že vydrží tak dlouho-THUMBSUP-:)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...