mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Zdravie a výživa - 

Cyklický pôst - autofágia

neznámy
neznámy | 21.7.2017 09:37
Už dosť dlho fungujem na niečom, čo sa nazýva cyklický pôst, ale iba nedávno som sa dozvedela, že sa to takto nazýva a že to má významné zdravotné benefity.
Takže sem dávam niečo k tomu, na vysvetlenie o čo ide. Nech je to inšpiráciou pre každého komu záleží na svojom zdraví a telesnej kondícii.
A pokiaľ niekto tiež funguje na podobnom princípe stravovania, budem vďačná za spätnú väzbu. :-)
https://www.vitarian.sk/clanky/vyziva/2017/post-a-autofagia
neznámy
neznámy | 22.7.2017 08:33
nuž ja neviem vzhľadom k sebe musím pouvažovať,,keďže nie som až taká zdravá:)
neznámy
neznámy | 22.7.2017 23:06
Za seba môžem povedať že to na 100% funguje a to čo sa píše v článku je pravda.
Sama sa sebapožieram-LOL- už takmer štyri roky a ľudia sa nestačia čudovať:)...vraj mladnem;)
lak
lak | 22.7.2017 23:18
presne tak, funguje to - ludia, co nejedia casto, maju minimum vrasok :) ja mam sice pokozku ako detska prdelka, ale asi znizim frekvenciu jedenia, nech to tak aj ostane :D
neznámy
neznámy | 23.7.2017 01:18
Ja som k tomu došla tak, že som postupne nejako prešla do režimu jedenia iba doobeda, večerať sa mi už nežiadalo, nebola som hladná. Ale niečo malé som zvykla zjesť, ovocie, alebo oriešky. Potom som čosi čítala o zvyklostiach mníchov v budhistických kláštoroch, ktorí jedia len dva jedlá denne. Tak som si povedala, že ostanem pri tom.
Mám medzi obedom a nasledujúcimi raňajkami 18-19 hodín bez akéhokoľvek jedla a nie som pri tom hladná. :-)
Áno, poznať to na stave pokožky, svalstva, ale okrem záležitosti vizáže to má množstvo dalších výhod ako sa píše v článku. Nech teda funguje autokanibalizmus, je to fajn. :-D
neznámy
neznámy | 23.7.2017 17:42
Tak ja to mám naopak, ja zvyknem jesť až neskoro poobede,alebo až večer. A niekedy nejem celý deň nič.
Ja fungujem ako pračlovek, najprv celý deň lovil a potom hodoval:) a keď neulovil...hladoval-PUH-
neznámy
neznámy | 23.7.2017 18:14
Takže ješ iba jedenkrát denne? Ale pred spánkom asi nie, či? :)
Ja som pračlovek s chladničkou. :-D
Mám ešte otázku. Píšeš, že si sa tak začala stravovať pred štyrmi rokmi. Čo ťa viedlo k takému rozhodnutiu?
marcie
marcie | 24.7.2017 09:06
verím, že to funguje, lebo tráviace orgány si majú kedy oddýchnuť ;)
neznámy
neznámy » marcie | 24.7.2017 09:30
Áno, lebo stále jesť, tak ako je v tejto dobe hojnosti zvykom, to je ako nekonečná párty, bordel sa hromadí a nie je kedy upratať. :)
neznámy
neznámy | 24.7.2017 13:07
Ano, porciu jedla na tanier, len jeden krat denne... aj tu len s malym obsahom uhlohydratov, teda bez priloh...len bielkoviny, tuky a zelenina. Na mnozstve nezalezi...zjem kolko vladzem:)...kludne aj pred spanim...Inak sa cely den len tzv.podjedam, to znamena ze si dam napr.kavu so smotanou a kokosovym olejom, nejake ovocie, preferujem menej dozrete, alebo menej sladke, domaci kefir alebo plnotucne acidko, oriesky, mandle....tie si ale dopredu namacam do vody, ak mam chut na sladkost dam si kusok horkej cokolady ...po rokoch pozorujem ze niesom otrokom chuti a oci mi uz davno prestali jest-LOL-
Ak sa nieco oslavuje v praci, alebo inde a ak mam na nieco chut tak to ochutnam a uspokojim svoje chute kuskom, no vyhybam sa lepku...to je ucelove...muku sa snazim nejest vobec, aj ked priznam sa raz za cas dostanem chut na vonavu zemlu...lebo domacim robim normalne nakupy....dam si ju s vela maslom a zeleninou...potom mam nadlho pokoj. Vsetko je ale v hlave, podstatne je netrpiet hladom...to nieje spravne. Da sa to vypestovat, tento navyk stravovania sa, no len casom....zacat treba pozvolne a postupne vyradovat potraviny, ktore sposobuju v tele zapalove procesy...Myslim si, ze drasticke diety su len na skodu a to hlavne po psychickej stranke. Jo jo efekt ma ale tu vyhodu, ze sa aspon telo nahlym schudnutim zbavilo nejakych toxinov poukladanych v starom tuku a tak netreba zufat ak niekto schudne a naberie to naspat....urobil pre svoje zdravie aj tak kus prace a mozno si aj predlzil zivot.
Vyhodou tohoto vsetkeho je, ze ak planujem niekam ist , nevadi ak nemam co jest...nezaoberam sa tym...staci mi cista voda vo flasi, tu mam vzdy so sebou...:)
A co ma k tomu viedlo?...nebudem klamat...nebola som spokojna so svojou postavou od pasa dole...aj ked ja nebudem asi spokojna nikdy s mojim asc. v panne-LOL-
Vyhody ktore zatial pozorujem: zbavila som sa alergie na slnko...a to som uz treti rok len zo zahrady opalena ako od mora, netrpim sennou nadchou, pokozka na tvari sa mi vycistila, hlava ma boli velmi zriedka...a to som mavala migreny a poruchou zraku a reci, trpnutim jazyka a tvare...nebolia ma nohy...viac vladzem ako inokedy...unavu citim len malokedy....robim aj nocne a pripisujem to tomu ze nemam poriadok v spanku....teda rezim.
Citim sa super a spatna odozva tohoto vsetkeho od okolia mi naozaj potvrdzuje ze mladnem...takze na mne to funguje:)
neznámy
neznámy | 24.7.2017 14:07
Ďakujem. :-) Som na tom v stravovaní veľmi podobne, až na to, že v tej prestávke medzi obedom a raňajkami na druhý deň už nejem nič.
Takže máš samé dobré skúsenosti, to som rada. Tak asi aj ja mladnem, keď mi nedávno 25 ročný kolega povedal, že som ako dievčatko. :-D
Ale ja na takéto spätné väzby neverím, lichôtky nie sú veľmi objektívna záležitosť.
Hlavne, že sa cítime dobre a vidíme, že to funguje, to je podstatné. :)
neznámy
neznámy | 24.7.2017 16:07
Na to neexistuje podla mna navod, ako to robit a kedy presne jest a kedy nie...to si musi kazdy podla seba. No dolezita je prave ta striedmost v jedle.
Ja som velmi kriticka k sebe, viac ako k ostatnym, ale spatna vazba je pre mna dolezita.
Viem predsa rozpoznat, ci ide len o lichotky, alebo to ten dotycny mysli uprimne:)...Mne to hovoria nielen muzi ale vacsinou zeny...chcu vediet ako to robim a nenavistne pohlady su taktiez spatna vazba-LOL-
lak
lak | 24.7.2017 16:21
-LOL- posli fotku pred a po -LOL- -FLOWER-
neznámy
neznámy | 24.7.2017 16:27
Dobře se najez ať nejsi hladová. Přijde zima a tuky se budou hodit. Nejlepší je nabírat je přes léto. :)
neznámy
neznámy » lak | 25.7.2017 05:55
No ver tomu , že by si sa naozaj rehotala-LOL--FLOWER-
neznámy
neznámy | 25.7.2017 05:59
Ja mam tuk rada...tie dobré pojedat a na iných ich rukami vystiskat:)...ale na sebe ich nosit uz nemienim;)...netusim k comu by sa mi mohli takto hodit.
neznámy
neznámy | 25.7.2017 10:00
Jsou dobré pro hormonální rovnováhu, u žen produkují estrogen.
lak
lak | 25.7.2017 10:05
-LOL- ale bez srandy, tesim sa s tebou -FLOWER-
neznámy
neznámy | 26.7.2017 11:40
Ved ho pojedam dost:)...som hormonalne vyrovnana...inzulin mi nesarapati v tele, rsp. mi ostatne hormony nepotlaca, ja som spokojna:)...vyzeram skvele a sex mi chuti...co ine si zelat ;)
neznámy
neznámy » lak | 26.7.2017 11:41
-FLOWER-
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...