mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Zdravie a výživa - 

Cyklický pôst - autofágia

lak
lak | 26.7.2017 21:44
-LOL- ty nemas chybu -LOL- -THUMBSUP-
marcie
marcie | 27.7.2017 08:00
keď som tak 2 roky dosť obmedzila jedlo (fungovala som podobne), tak som schudla a pri mojich cca 45 kg som sa necítila dobre a pravdepodobne som si rozhádzala aj hormóny ... keď som teraz pribrala nejaké 2-3 kilá, tak sa cítim lepšie, vládzem pracovať aj cvičiť, ale na tráviace orgáne je to záťaž, tiež hľadám model, ktorý by môjmu telu najlepšie vyhovoval ... -PUH-
neznámy
neznámy » marcie | 27.7.2017 09:41
A ako si obmedzila vtedy to jedlo? Jedla si málo, alebo si jedla iba tak ako sa píše v článku, len niekoľko hodín denne a potom nič? No a ešte motivácia, prečo si to robila?
Ja som nikdy nemala problém s nadváhou, tiež ak som mala kedy problém s váhou, tak ten opačný, podobne ako ty. Do 18 rokov som nevedela pribrať vôbec až potom som sa cielene vyžrala :-D a tú váhu mám s malými odchýlkami až doteraz.
Ja sa do obeda v jedle neobmedzujem vôbec a po obede som tak nasýtená, že si telo už viac nepýta, necítim hlad. Možno si vtedy nešla podľa takýchto pocitov vlastného tela, ale viedlo ťa k tomu čosi iné? Lebo nemyslím, že ak rešpektuješ pocity vlastného tela, tak by si mala schudnúť a cítiť sa zle.
Ak sa ti chce, môžeš napísať viac, prečo si sa tak obmedzene stravovala, keď si schudla?
A nebol to nejaký nevhodný typ diety?
marcie
marcie | 27.7.2017 10:37
kvôli nejakým zdravotným problémom - kolísavý tlak, potenie, žilky na nohách a pod. - je možné, že to súviselo aj s menopauzou .... tak som sa snažila jesť zdravšie a menej ... napr, doobeda len 1 banán, na obed nejaká obilnina so zeleninou, dosť som obmedzila tuky aj mliečne výrobky, a na večeru som dosť často nejedla nič ... síce s trávením to bolo lepšie, ale padala som dolu nosom... teraz som pribrala asi 2-3 kilá (neviem, nemáme doma váhu), veci č. 34 už neoblečiem, ale cítim sa lepšie, mám viac energie ... len škoda, že sa mi tuk začal ukladať na bruchu a stehnách, tak sa "zhruškovatievam" :D-LOL-, inak som celý život mala váhu okolo 45 kg a mohla som zjesť aj koňa ... ale keď ješ tak, ako píšeš, tak to by som bola schopná aj ja držať, keď sa napráskam doobeda a na obed, tak už potom vôbec nie som hladná ... -PUH-
neznámy
neznámy » marcie | 27.7.2017 10:49
Áno, aj ja som na tom bola tak, že som jedla a nič. Moju mamu podozrievali, že sa o mňa asi nestará a ona sa pri tom trápila ako ma vykŕmiť. Jeden lekár sa jej opýtal, či ma kŕmi muškami. -ROLL-:D
Tak to skús ako tie myši v pokuse, čo jedli len osem hodín počas dňa a potom nič. :-D
Obmedzovať tuky je určite blbosť. Ja ráno, keď vstanem tak si dávam na lačný žalúdok avokádový, alebo hroznový olej. Len tak za lyžicu. Alebo kokosák. :-)
marcie
marcie | 27.7.2017 11:09
no práve to si myslím, že som robila zle, že som jedla málo tukov ... teraz si tiež dávam napr. do kávy lyžičku kokosového oleja alebo masla, jem tiež semienka, občas rybu, mäso často nejem, ale keď mám občas chuť na slaninu, tak si dám ... tiež si myslím, že priberať som začala preto, lebo telo sa bojí, že budem znovu hladovať, tak ukladá ... ;)
neznámy
neznámy » marcie | 27.7.2017 11:16
Ja mám na mlieko intoleranciu, takže si vyrábam z masla ghee. No a to je pre mňa pochúťka najsamlepšia. :-D
Hej, telo si v strese ukladá nadbytočné tuky, aby sa chránilo, to je známe. Mačka, alebo pes si v obave o budúci príjem potravy jedlo zahrabú do zeme, my ľudia si spravíme zásobu rovno na vlastnom tele. :)
marcie
marcie | 28.7.2017 07:35
tak som to včera skúsila a nad ránom okolo tretej som sa zobudila na hrozný hlad ... musela som sa ísť napapať, aby som znovu zaspala ... -PUH--LOL-
neznámy
neznámy » marcie | 28.7.2017 12:47
Tak toto není o stravování ale o celkovém životním naladění.
Například nalezení místa v životě.
Pokud je člověk spokojený s tím jak žije může mít i o 10-15 kilo více a bude se stále cítit dobře a to i bez pocitů zátěže trávících orgánů.
Jde o vyrovnaný poměr mezi pránou ódžas a tédžas. Tédžas dává životní drive což následně podporuje trávící oheň. Pak je možné přibírat na váze ale i harmonicky nejen ukládat tuk.
V principu je jedno co jíme a jaký stravovací model následujeme, pokud není v pořádku životní záměr nefunguje nic i kdybychom se stavěli na hlavu.
marcie
marcie | 28.7.2017 14:15
áno, je to tak ... nie som ešte celkom OK, ale zdá sa, že sa to vylepšuje a skrz tai chi sa nalaďujem znovu na seba ... nedávno som strávila 5 dní na workshope v Krakowe a prišla som odtiaľ povznesená na tele i duchu, takže by sa to malo postupne zlepšovať aj s tou stravou ... ale rozhodne sa cítim lepšie keď som pribrala, však ty ako váta vieš o čom hovorím -PUH-
nikav
nikav | 3.8.2017 17:59
"Jesť šesťkrát denne znamená rýchlejšie stárnuť." Bukovského postrehy dobre zapadajú do tejto témy.

http://www.tvnoviny.sk/my-zeny/1836321_zdravy-ako-bukovsky-jete-6x-za-den-urychlujete-tak-starnutie
neznámy
neznámy » nikav | 3.8.2017 18:32
úplně nejlepší je jíst 1x denně. + meditovat a cvičit jógu. a nepracovat.
neznámy
neznámy | 27.10.2017 18:05
-SAD-Ooooo tak toto je to co som v poslednej dobe hladala. Bola som moc chora a mozem cvicit postupne az za dva tyzne :) a za chvilku december a ved to poznate . . . Rozmysla som ci najdem nejaku dietu ale nemam v praci cas kazde 2 hodiny si nieco zajest.
Budem jest dvakrat denne. Dakujem.
-LOL-
neznámy
neznámy | 27.10.2017 21:40
Este mam otazku.
Pocita sa do toho nejedenia pitie alkoholu a kavy s mliekom ?
Ja bez kavy s mlieckom zaspinkam.
neznámy
neznámy | 27.10.2017 22:07
Neviem, či sa počíta, ale asi to nie je myslené tak , že by sme mali byť už len o vode. :-)
Ja si večer niekedy dám pohár rastlinného mlieka, alebo cvikľovú či mrkvovú šťavu, či trochu červeného vína a vlastne aj kávu po obede. Ale nejem nič, čo by musel žalúdok tráviť. Určite záleží aj na množstve.
neznámy
neznámy | 28.10.2017 00:31
Espresso bez mlieka a cukru nevnímam ako jedlo. Cappuccino - pijem ho len občas- je pre mňa ako medzi-jedlo, ktoré reálne zasýti.
Počas pôstu a detoxikačných kúr je žiadúce kávu úplne vylúčiť.

Čo sa alkoholu týka.... je to kalorický nápoj, to hovorí za všetko. Počas pôstov a kúr je alkohol, samozrejme, vylúčený. Za normálneho režimu je pohár bieleho vína najdiétnejšie;) riešenie.
neznámy
neznámy | 28.10.2017 09:36
Počas striktných pôstov, jedno-dvojdenných, tam sa neodporúča nič okrem vody, nesladeného čaju a riedkych zeleninových štiav.
Cyklický pôst, aj keď sa tak volá, neberiem úplne rovnako. Ide hlavne o to, aby žalúdok počas dňa nemusel pracovať vo fáze, ktorá trvá minimálne 15 hodín. Ide tam určite aj o energetický príjem, je rozdiel vypiť napríklad pol litra piva, či dva poháre vína, alebo piť víno čisto terapeuticky ako ja. :-D Ja totiž to víno pijem tak štvrť až pol deci a aj to len červené.
Ešte som tu chcela spomenúť jednu pani, ktorá nám chodí upratovať do firmy.
Má tuším 65 rokov, ale vypadá skôr ako cvičiteľka aerobiku, než pani v rokoch.
Raz sme sa bavili na túto tému a ona mi povedala, že takto sa stravuje už veľmi dávno, nevedela síce o čo ide, len sa tak prirodzene naučila fungovať pred rokmi, keď ešte pracovala v škôlke. Povedala mi, že posledné jedlo dňa mala olovrant s detičkami o tretej poobede a potom už do druhého dňa nič, okrem mlieka, ktoré pije aj medzi tým. Je to pre ňu len stravovací návyk. Ona nie je typ človeka, ktorý by sa zaoberal teoreticky stravou. Takže je pre mňa ďalším potvrdením, že to funguje. :-)
neznámy
neznámy | 28.10.2017 15:41
Bez kavy to nejde. Volakedy som pila : dve lyzicky Nesky, dva cukre a mlieko.
Teraz jedna lyzicka Nesky a mlieko. By ma bolela hlava. -COFFEE-
neznámy
neznámy | 28.10.2017 15:49
Pochvalim sa. Dnes som vydrzala do 13:00. 16 hodin nejedenia.
neznámy
neznámy | 28.10.2017 22:48
Naprosto souhlasím...
Podle posledních výzkumů ostatně se nejvyššího věku dožívají lidé s nadváhou...
A když sleduju vrstevníky, tak vidím, že tzv. zdravý životní styl, diety, běh, cvičení, nejrůznější formy půstu nemají pražádný vliv na jejich zdravotní stav, výkonnost, náladu a vzhled. Pokud je to v něčem jiném, než genetice či "božím záměru" , tak jedině snad v tom, co říkáš - lidé musí být spokojení se svým životem...:)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...