mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Zdravie a výživa - 

Blíží se jaro chystáte se na detox těla.

neznámy
neznámy | 15.2.2016 10:26
Děláte vždy na jaře detoxikaci a jakou formou.....spíše jen bylinky, potravin. doplňky, vitamíny, minerály nebo půsty, změny jídelníčku atd.
neznámy
neznámy | 15.2.2016 10:53
Áno :) veľmi sa teším na jar, detox hlavne pomocou prechádzok a slnečných lúčov.
Hneď len čo vyjdú prvé mladé výhonky žihľavy, tak si robievam na jar trojtýždňový detox pitím žihľavového odvaru. Hlavne si dávam pozor, kde žihľavu zbieram, lebo na tmavých miestach absorbuje viac škodlivých látok ak nejaké sú v pôde. Zbieram len na slnečných miestach. Potom si na jar pridávam do smoothies akékoľvek mladé bylinky, čo nájdem. Určite zaradím aj pôst.
Nejaké prostriedky na detox z lekárne už veľmi nepoužívam. Myslím, že prvoradá je energia, ktorá sa ma dotkne priamo. Či už hmotne cez bylinky, alebo inak. Cez prostredie, naladenie sa, živly a tak.
Takže u mňa to predovšetkým funguje tak, že chodím na jar von na prechádzky koľko sa dá a ciciam z prírody.
Včera som bola tiež, jar je už cítiť všade, hoci bolo škaredo, polohmla, mrholenie, všade prítomná tečúca voda, v potokoch, v pramienkoch, v mlákach... kŕdle vrán. Aj napriek tomu je už v prírode citelná jar vo vzduchu, v nálade. Aj príroda má detox. :)
neznámy
neznámy | 15.2.2016 11:18
Už se hodně těším na jaro a ano procházky jsou nejlepší:), práce na zahrádce- kytičky, nějaké ty sazeničky atd.. Kopřivu piju taky asi tak 14 dní, chtěla bych hlavně udělat změnu v jídelníčku.
neznámy
neznámy | 15.2.2016 11:34
Zabudla som spomenúť jednú skvelú bylinku na očistu, ktorú na prechádzkach nie je problém nájsť. Je to obyčajná púpava, ktorá je fakt všade a jej žlté hlavičky menia na jar celé lúky. Je na detox naozaj výborná, čistí pečeň, žlčník, celú tráviacu sústavu, je to taký malý poklad, ktorý je všade. Stačí si na prechádzke odtrhnúť list, alebo stonku, je to dosť nepríjemne horké, ale to nevadí. Alebo listy používať aj do šalátov, vypadajú trochu ako rukola aj sú podobne horkasté.
neznámy
neznámy | 15.2.2016 11:49
Myslím, že púpava u nás neroste, nebo jsem jí přehlídla. Ale taky je skvělá pampeliška léčí játru, žlučník a trávení a taky je výborná do salátku jako rukola:)
neznámy
neznámy | 15.2.2016 11:53
Nadi, mám takový dojem, že púpava = pampeliška :D;)
neznámy
neznámy | 15.2.2016 11:57
Právě na to koukám a myslím, že púpava bezlodyžná (lidově pupava bílá, krasovlas) po Česky není pampeliška, ale možná po Slovensky to tak je:D-LOL-
neznámy
neznámy | 15.2.2016 12:00
Jooo máš pravdu, dala jsem si to do překladače:D:D:D-ROFL-
neznámy
neznámy | 15.2.2016 12:02
No co si pamatuju z mého osmiletého pobytu v Blavě, tak ano. A dneska ti to můžu ověřit přímo od "rodilého mluvčího"....:D-LOL-;)
neznámy
neznámy | 15.2.2016 12:05
Jo, pampeliška. :)
neznámy
neznámy | 15.2.2016 12:05
Pupava bezlodyžná;):):D

ZÁKLADNÍ ÚDAJE:

Popis rostliny: Vytrvalá, přízemní rostlina s růžicí tmavě zelených lesklých listů. Listy jsou členěné (peřenolaločné až peřenosečné) a na okrajích pichlavé. Uprostřed růžice se vytváří jeden velký (3–5 cm) úbor droboučkých trubkovitých květů bělavé barvy. Zajímavou částí květu je věneček okrajových suchých bělavých lístků, které jsou hygroskopické (reagují na vzdušnou vlhkost), a otvírají a zavírají tak celý květ podle počasí. Jsou to vlastně lístky zákrovu (část rostliny tvořící spodní část úboru).

Stanoviště: Roste hlavně na suchých slunných místech, suchých stráních, loukách a lesních okrajích. Vyžaduje půdy spíš hluboké, kamenité.

Výskyt: Vyskytuje se poměrně hojně, a to od nížin až po horské oblasti. V některých místech Čech však chybí.

Období květu: Pupava kvete v červnu až v září. gal

Použití: Květní lůžko rozkvetlé velké pupavy je jedlé. Jen je třeba dostatečně okrájet zákrovní listeny a odstranit květy. Chutná podobně jako kedlubna.

Léčivé účinky: Pupava obsahuje celou řadu účinných látek (polysacharid inulin, pryskyřice, silice, třísloviny aj.), díky kterým se odedávna uplatňovala v lidovém léčitelství. Sbírá se kořen. Užívá se hlavně při močových obtížích, zlepšuje činnost ledvin a má dezinfekční účinky. Je možné ji využít vnitřně i zevně (pomáhá při plísňových onemocněních a ekzémech).

Ohrožení: Rostlina není ohrožená.
neznámy
neznámy | 15.2.2016 12:26
;)
neznámy
neznámy | 15.2.2016 13:12
čistím střeva křemelínou nic lepšího neznám.
neznámy
neznámy | 15.2.2016 13:16
...šmarjá, co to je?-ROLL-...to zní jak plastelína, ale předpokládám, že tohle hodně "škrábe":D
neznámy
neznámy | 15.2.2016 13:30
je to velejemňoučký prášek pravěké rozsivky, mořské řasy.
má velmi specifický účinek podobný jílu, někdy se taky užívá sopečný popel, bentonit, zeolit, schindeleho minerály..prostě sníš rozemletý šutr. to neškrábe. ale oškrábe to střevní stěnu od plaků a případných hmyzů.
škrábou naopak pohankové slupky.
neznámy
neznámy | 15.2.2016 13:34
ty brďo, to neznám, ale vyzkouším!:)...potřebuji podrobný návod, please ;)
dík
neznámy
neznámy | 15.2.2016 14:56
nabereš lžičku až lžíci sníš a zapiješ vodó.
na slovensku u košic těží zeolith, je to podobné, ale maj to myslím oplocené aby tam nemohli takoví ti..
jenomže ono to není tak snadné tu horninu musíš nejdříve aktivovat to jest zahřát asi na 450st po dobu půl až jedné hodiny. pak to teprvá funguje. jde o to že se tím zbaví veškeré vody která je uložená v mikrokanálcích-jedná se o skořápky korýšů takže jsou to vlastně zvápenatělé trubičky. u křemelíny je to přes 80procent křemík.
tím získá elektropozitivitu což usnadňuje nasávání elektroneg.patogenů z GIT. Například také těžkých kovů. Existuje schopnost přes osmotický tlak tyto elementy nasávat do GIT lumen do těch trubiček a pak to odchází stolicí.
další účinek je destrukce trávicího traktu parazitů kteří tento ostrý prášek snědí poškodí jim to trávení a zemřou. Paraziti jsou obyčejně přichycení ke střevní stěně jsou průhlední takže okem je mnohé nevidíš a visej tam ty potvory v cancourech. Je dobré to čas od času oškrábat. Neznám jinou možnost tato funguje skoro stopro. ty hrany skořápek jsou ostré ale střevní stěnu neohrožují.
Používali to už staří římané, galén, paracelsus, dr.justus v německu to oživil a nedávno se s tím zase začlo - zelený francouzský jíl atd.
Na slovensku je jedno z nejlepších nalezišť zeolitu, křemelína se těží z mořského dna nalezišť je málo-těch kde je jedlá. Nejlepší je dovézt si z německa tam ji prodávají v DM pod názvem Kieselerde. Stojí pár eur lepší je v prášku než v kapslích.
Kapslová se dá sehnat i v našem DM. Přijde mi zbytečně drahá.
http://www.drhoffmann.cz/kremelina-doza-420g-id321.html
neznámy
neznámy | 15.2.2016 15:35
Niečo podobné používam ja, ale nie len na jar a nie len vnútorne.
Je to zelený francúzsky íl, o čosi drahšie ako Křemelína, ale tú som nepoznala. :)
http://www.bioshop.sk/opar/francuzsky-il-jemny-nobilis-tilia/
Putes
Putes | 15.2.2016 16:08
Koukám, že to máme stejně postavené. Vzhledem k tomu, že vlastně nebyla vůbec žádná zima, tak si denně dávám půlhodinku ostré chůze a pak se jdu vyhřívat na zahrádku na sluníčko. Jen co vyrostou kopřivy, už z nich vařím čaj. Celoročně beru schindeleho minerály. na jaře navíc koupím čaj ostropestřec a vyčistím játra. Teď se chystám pročistit krev letkvarem z citrónů a česneku. Každé ráno štamprlík a jsem celý rok zdravá jako rybička. Všem vřele doporučuji. Uvažuji, že bych mohla zařadit i ten půst 1x za týden a jen pít. Dřív jsem to tak dělávala.-FLOWER-
neznámy
neznámy | 15.2.2016 16:32
ano mívají ho i v lekárnách už dneska. ten zelený se ale tak lepí mezi zuby..
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...