mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Zdravie a výživa - 

Aku vodu pijete?

neznámy
neznámy | 1.1.2011 17:58
Ahojte.Je vela nazorov na to aka voda je zdrava.Voda z vodovodu,filtrovana voda,reverzna osmoza.Aky je vas nazor to alebo aku vodu pijete vy?
neznámy
neznámy | 1.1.2011 18:05
Reverzná osmóza určite nie.
To sa z normálnej vody stane prázdna, destilovaná voda, do ktorej sa potom pridávajú umelo minerály.
Je to veľmi neprirodzené a ešte aj nenormálne drahé.
My máme doma celkom jednoduchý filter českej výroby, ktorý odstraňuje chlór a ťažké kovy. :)
neznámy
neznámy | 1.1.2011 19:44
Ahoj, ja väčšinou minerálky, ale idem na šungitovu vodu...syn ma do nej ženie už dávno, tak ideme do Nového roku s novou vodou....už máme doma šungitovu pyramídku a najnovšie aj šungitovu nálepku na mobil....-YES-

tu je link na info:
http://kamienky.blog.cz/1006/sungit
neznámy
neznámy | 1.1.2011 21:39
precitala som si to,znie to super,aj by som to vyskusala,len este mam otazku,ze ako sa ta sungitova voda pripravuje?a ako casto sa moze pit?
neznámy
neznámy | 1.1.2011 21:48
Ahoj Zuzka.Tiez mam taky nazor na reverznu osmozu aj napriek tomu ze tam potom este dodatocne pridavaju mineraly aby to nebola destilovana voda a uvazoval som o kupe filtracnej kanvice.
neznámy
neznámy | 1.1.2011 21:53
Ahoj.Nemozem si teraz pozriet ten link ale pocul som nieco o sungitovej vode a urcite si o tom neskor precitam.
neznámy
neznámy | 2.1.2011 14:17
voda sa pripravuje najjednoduchšie zo šungitovej pyramídy 40x40 alebo 50x50mm ( bez prímesi pyritu !!!) , ktorú ponoríme na dno 3L sklenenej nádoby, na svetlé miesto po dobu 48-72 hodín...nie dlhšie!!!..po tejto dobe sa energetická hodnota vody znižuje...pije sa 100-150ml vody 3x denne, nezávisle na jedle....vonkajšie použitie vhodné na opláchnutie problematickej pleti alebo na vlasy, prípadne výplachy hrdla či zubov.
O tomto neraste vyšla aj kniha a ne internete je mnoho informácií, stačí si vygoogliť šungit. Našla som aj obrázkový postup výroby vody zo šungitovej drte.
http://bylinka.cz/shop/index.php?target=news&mode=details&news_id=10 />

Osobne odporúčam prečítať si viac stránok...pa:)
neznámy
neznámy | 2.1.2011 14:25
šungit je 2 miliardy rokov stará hornina, osobne verím viac prírode ako súčasným firmám ponúkajúcim filtrovanú vodu.....ale určite si vygoogliš viac informácií, stačí zadať šungit...;)
neznámy
neznámy | 3.1.2011 16:15
Ja som verná vode z vodovodu, niekedy minerálka jemne sytena alebo vobec, a bylinkove caje.. Ale chcela by som sa opytat, ci ma niekto skusenosti s iónovou vodou. Vraj je vyborna na odkyslenie organizmu, ale na internete som nasla len diskusie o nej, neviem kde tu vodu dostat, ma niekto viac info? dakujem-FLOWER-
neznámy
neznámy | 3.1.2011 18:33
Ahoj.Tiez som doteraz pil vodu z vodovodu,neperlive alebo jemne perlive a caje ale chcem skusit filtrovanu vodu,nieje to take drahe a trosku to vodu vycisti od chloru,tazkych kovov a inych necistot.
neznámy
neznámy | 4.1.2011 11:22
ja uz nejaky ten mesiac pouzivam filtracnu kanvicu Brita.
mame to na intraku kde pitie balenej vody slo hrozne do penez :). preto sme odhlasovali filter. vchuti je naozaj rozdiel ale ci je to lepsie pre zdravie tak to nedokazem posudit.
neznámy
neznámy | 4.1.2011 17:03
Ahoj Marek.To neviem ani ja ale myslim ze je to taka zlata stredna cesta.Uplne destilovana voda je na vyrobenie velmi draha a ci je zdrava(na dlhobobejsie pitie),tak o tom mam pochybnosti a chlorovana voda z vodovodu tiez asi nieje najlepsia.A balene vody ako povedal idu do penazi.
neznámy
neznámy | 4.1.2011 17:21
Balená voda je v plastových fľašiach. Keď je v nich dlhšie, alebo na ten plast pôsobí svetlo a teplo, asi sa do tej vody vylúči kadečo nepekné.
A potvrdzujem, to čo napísal Marek č.1. Filtrovaná voda je naozaj o poznanie chutnejšia, aj priezračnejšia. Len pozor na kapacitu filtra. Aby nakoniec sám nebol zdrojom svinstva ak sa používa dlhšie ako má určené. :)
neznámy
neznámy | 4.1.2011 18:26
od chloru sa voda vycisti aj tak,ze sa necha postat a chlor z nej sam vyprcha...
neznámy
neznámy | 4.1.2011 20:04
Aj to je pravda, hoci i pri tomto sa môjho ucha dotkla nejaká informácie, že vlastne ani celkom nie.
My sme si filter kúpili aj preto, že voda k nám tečie asi 11 km po kadejakých starých potrubiach, je v nej hrdza, aj keď na prvý pohľad nie, a ktovie čo všetko ešte.
Zaujímavá informácia je aj to, že vodárenská spoločnosť zaručuje kvalitu pitnej vody len na výstupe. Po akých potrubiach to tečie, už nemá pod kontrolou.
Ale keby som si mala vybrať medzi vodou z kohútika a balenou vodou, tak určite dám prednosť tej prvej a nie iba kvôli cene.
Mne ten plast nejako vadí. Čo už.
A keď už minerálku, ak sa dá tak balenú v skle. :)
neznámy
neznámy | 5.1.2011 15:20
Ahoj Zuzka.Suhlasim s tebou,vodarenska spolocnost ruci len za svoje potrubie a ostatne ich netrapi.A aj ja som ohladne chloru ze voda musi postat aspon 3 dni pokial z nej chlor ako tak vyprcha.Ja si obcas kupim aj balenu mineralku ale je to len obcas.
Putes
Putes | 18.4.2012 14:18
Já piju jen diamantovou vodu. Kdysi dávno mi dcera přivezla z Brna vzorek a ten si denně množím a s úspěchem používám. Jsem velmi spokojená a mám to zadarmo.-THUMBSUP--FLOWER-
neznámy
neznámy | 18.4.2012 14:45
Ahoj. Dovolim si taky pridat svuj nazor a zkusenost. Zminujes se o destilovane vode, ale ja vim, ze v nektere prirodni medicine (ted nevim kde presne) se naopak tato voda pije. Prave proto ze je to naprosto cista tekutina, ma daleko vetsi schopnost na sebe vazat a odvadet z tela jedy. Takze se pouziva pri detoxikacnich kurach. Samozrejme jako staly zdroj tekutin asi ne. Jinak napriklad v nejstarsi vede o zdravi a duchu AYURVEDA (prez 5000 let), je treba to, co malokdo vi a to je to, ze telo a jeho travici ustroji je ohen "AGNI", ktery je zakladni podminkou pro spravne a dokonale traveni potravy a tudiz i pro spravnou funkci psychickeho a fyzickeho zdravi. Proto by se tedy mela pit voda tepla (hlavne po jidle), protoze tuto cinnost podporuje. Jenze clovek je nauceny do sebe nalit tekutiny studene, cimz tento prirozeny chod (ohen) uhasi a naboura....

Ale ja treba taky piju vodu pouze filtrovanou a dost casto si take delam kristalovou vodu, nekdy take i z jinych mineralu. A je to opravdu poznat :-)

Co vim o vode z kohoutku tak je to, ze se sice zjistilo, ze na mnoha mistech je tato voda zdravejsi nez voda balena v obchodech, ale nicmene pokud se na to divam i po duchovni strance, tak je jasne, ze tato voda je mrtva. A to z mnoha duvodu. Jeji transport je neprirozeny, prochazi mnoha chemickymi upravami, jsou do ni pridavana antibiotika, vede zeleznym potrubim atd. atd. Dalsi vec je ta, ze tato voda nema sanci se sama ocistit prirozenym postupem a to je filtrace skrze zemi, protoze se tam nikdy nedostane. Koluje porad dokola jen systemem trubek a pristroju a cisticek. Takze kdyz se nad tim zamyslite, tak to co z vas vijde ven, se do vas po uprave zase vraci a tak to jde stale dokola. Dobre je na tom ten, kdo ma vlastni studnu a zdravou vodu. Tak toliko ode mne :)
neznámy
neznámy | 18.4.2012 15:32
Já piju zásadně z vodovodu.Máme velmi dobrou vodu (podzemní přírodní zásobárna), kterou ve vodárně minimálně upravují.Ten rozdíl je zásadní, protže druhá půlka města má vodu z přehrady a chutná vůbec není.Voda z pet lahví je diskutabilní, záleží totiž na délce skladování a jeho podmínkách.Nedávno se ke mně dostala informace o revitalizované vodě podle patentu rakušana Grandera.
http://www.vodaeco.cz/
Pokud má s tím někdo osobní zkušenost, uvítal bych nějaké informace.
neznámy
neznámy » Putes | 18.4.2012 16:03
Tak tú som pila tiež dlhší čas,ale pri sťahovaní som nejak o ňu prišla a teraz nemám zdroj. Móžem Ťa poprosiť o vzorku,ktorú by si doniesla na Pastviny?To by bolo supér!-BIGEYE-
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...