mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Voľný pokec - 

Jeho veličenstvo Pluto...

simetra
simetra | 3.10.2019 17:46
Po niekoľkomesačnom cúvaní sa pohne opäť dopredu jeho veličenstvo Pluto. Píšem o ňom s veľkým rešpektom, je to môj vládca ascendentu a všetky zmeny jeho pohybu, aj väzby s inými planétami, cítim vždy veľmi silno. A nielen ja, ale všetky plutonické typy (teda ľudia so silným vplyvom Škorpióna v osobnom horoskope). Jeho vplyv vyvoláva vždy intenzívne emócie, najviac tie, ktorým sa za každú cenu snažíme vyhnúť. Vyháňa nás z našich bezpečných úkrytov, prináša nám situácie, v ktorých musíme čeliť našim najväčším strašiakom, pretože jeho úlohou je, urobiť nás životaschopnými. Nič iné ho nezaujíma – len to, aby sme sa neustále premieňali, vyvíjali, rástli do svojej sily.

Pluto nie je žiadny milý a mojkavý ujo, zo všetkých planét najviac pripomína hebrejské príslovie „Boh nie je milý strýko, Boh je zemetrasenie“, ktorú tak často vo svojich knihách používa učiteľ konštalácií Jan Bílý (mimochodom, Venuša, Saturn a Lilith v Škorpiónovi v natívnom horoskope). Včerajší silný vietor, ktorý rozfúkal na mojom dvore všetko, čo nebolo pevne uložené, pripomenul silu Pluta – lámal stromy, sfúkol z nich listy, ktoré majú spadnúť na zem a poslúžiť ako hnojivo pre semienka nových rastlín, vyvolával hlboko uložené strachy o prežitie. Aj takto Pluto ohlasuje svoj príchod…

Pred piatimi mesiacmi, pri jeho obrate do retrogradity, som ho opísala v príspevku, ktorý opäť pripomínam
https://www.facebook.com/113396449006352/photos/a.409286552750672/881028935576429/?type=3&theater

Ak ste videli film „Nestanem sa tvojou ženou“, hneď na začiatku tejto milej komédie postava Matky Zeme predvádza cyklus zrodenia, zrenia, starnutia a smrti, vznik a zánik, cykly, ktoré sú nevyhnutné pre vývoj a rast. Toto je Pluto – neosobná energia, ktorá ničí a búra minulosť, aby sa mohla zrodiť nová budúcnosť, berie všetko, čoho sa držíme a núti nás k vývoju. Učí nás pružnosti, vybičuje naše inštinkty za hranicu znesiteľnosti, zmetie z cesty to, čo nám nedovoľuje rásť.

Okamih, v ktorom sa bábätko musí vzdať pohodlia a bezpečia maternice a pretlačiť sa pôrodnými cestami, aby mohlo žiť – to je naša prvá plutonická skúsenosť. Keď dieťaťu rastú prvé zúbky, ktoré zabezpečia, že už nebude absolútne závislé na materskom mlieku a môže samé „ochutnávať svet“ - to je Pluto. Puberta, v ktorej dieťa stráca svoju bezmocnosť, vymaňuje sa zo závislosti na rodičoch a autoritách a objavuje vlastnú silu,učí sa ju používať, to je Pluto. Jeho úlohou je, zabezpečovať vývoj, bez ohľadu na to, čo si želá naše obmedzené, maličké ľudské Ja. Väčšina plutonických etáp v našom živote je sprevádzaná horúčkami, bolesťou, úplným rozbitím všetkého, čo sme dovtedy považovali za svoj život, ale všetky majú jedno spoločné – sú nevyhnutné pre ďalší vývoj.

Pred jedenástimi rokmi, po dobrovoľnom odchode môjho otca z tohto sveta, som sa presťahovala do domu, v ktorom on prežil svoje detstvo. Je to starý kamenný dom, ktorý si vyžadoval prestavbu a veľa úprav. A hoci môj otec ešte za života urobil na dome kus práce, teraz sme ho potrebovali prispôsobiť našim potrebám. Niektoré steny potrebovali prebúrať, niektoré bolo potrebné postaviť, odstrániť starú omietku, urobiť nový strop… Keďže sme v ňom so synom zároveň bývali, sprievodné javy rekonštrukcie sa stali súčasťou každodenného života. Všadeprítomný prach, hluk, práca po návrate zo zamestnania do neskorej noci, to všetko sa stalo každodennou súčasťou nášho života. Ale vedela som, že je to nevyhnutné, ak máme v dome, ktorý tak milujem, pekne žiť.

Keď do nášho života vstúpi Pluto, zažívame rekonštrukciu za plnej prevádzky. Nemôžeme si povedať „teraz sa zo svojho života odsťahujem a vrátim sa, keď bude prerobený“ :) Najmä, keď cítime vnútornú nespokojnosť a túžbu po zmene, vysielame signály, že je čas, aby Pluto poslalo svojich „majstrov“ do príbytku nášho života. Veľmi často ich však nevítame s otvorenou náručou, skôr sa snažíme ich zastaviť. Je to podobné, ako keď túžime po rekonštrukcii domu a zrazu sa pred našimi dverami objaví partia silných chlapov s nástrojmi. Tak sme tu, mladá pani, ideme na to…

Chopia sa kladív, vŕtačiek, zbíjačiek a začnú robiť svoju prácu. A my, zmätení a možno aj naštvaní, sa obzeráme a máme chuť kričať „Nieee, toto ja nechcem. Však tie steny nie sú až také zlé. Vlastne možno nepotrebujem ďalšiu miestnosť, a tú opadávajúcu omietku tiež prežijem, cez tie okná vlastne až tak nefúka, však ich v zime utesníme starým tričkom… Preboha, len už prestaňte, poďte, uvarím vám kávičku, pokecáme a pôjdete domov, ja ostanem v tom, v čom som žila doteraz...“

Ale tieto hry Pluto nehrá, prichádza do našich životov, aby sme sa vyvíjali. Pretože, čo sa v prírode nevyvíja, umiera… Sprievodným javom, ktorý ohlasuje každú zmenu pohybu Pluta, je vyplavovanie strachov o prežitie, pocit neistoty, bezmocnosti… Nervový systém napnutý na prasknutie, všetky inštinkty v plnej pohotovosti... Akoby sa malo stať niečo, čo nám nenávratne zmení život a my s tým nebudeme môcť nič urobiť, len sa nečinne pozerať. Ale to sa nemusí stať (hoci môže), často takto ľudia len cítia plutonickú energiu. Cítia, že zmeny sú nevyhnutné, nemusí to však nutne znamenať, že príde niekto s búracím kladivom a rozbije nám celý život.

Pretože v oblastiach, ktoré si vyžadujú zmeny v záujme nášho vývoja, to cítime sami – aj by sme tú zmenu urobili, ale bojíme sa, nevieme, či to naozaj chceme… Ale zároveň je nám v našich životoch naozaj tesno. Keď je vám kabát tesný a pri každom pohybe sa už cítite veľmi nepohodlne, ale hovoríte si „Veď je ešte stále pekný, tak dlho mi dobre slúžil, bol taký drahý, ešte v ňom vydržím, radšej schudnem...“ a zrazu príde vaša najlepšia priateľka, kabát hodí do kontajnera a odtiahne vás do obchodu, aby ste si kúpili nový, ktorý vám naozaj padne – prišlo do vášho života Pluto.

Zmeny, ktoré urobíme dobrovoľne, Pluto podporí, tie, ktorých sa bojíme, urobí za nás. Ak potrebujete zbúrať stenu v dome a robíte to pomaly, tehličku po tehličke, Pluto príde na pomoc a budete na to dvaja. Vo vašom živote bude menej neporiadku, ako keď stojíte pred stenou, hovoríte si, že by bolo fajn, keby tam nestála, ale akosi sa neviete rozkývať, aby ste ju rozobrali, príde Pluto s búracím kladivom a vy budete odpratávať hromadu tehál z podlahy, navyše s rúškou na tvári, pretože v toľkom prachu sa nebudete vedieť ani nadýchnuť. Ak je zásah potrebný, nevyhneme sa mu, je na nás, či pozveme Pluto na pomoc, alebo príde samo od seba s búracím kladivom…

Ktoré vaše životné oblasti potrebujú zmenu? Kde cítite, že potrebujete vyrásť, ale akosi sa k tomu neviete odhodlať? Obvykle je to oblasť, ktorou nám v horoskope aktuálne tranzituje Pluto na 21. stupni (pre istotu 18. - 23. stupeň). Aktuálne, naviac, stojí vo veľmi dynamickej väzbe voči Venuši vo Váhach. Minulý týždeň takto podpichovalo Merkúr a vyťahovalo na povrch všetky naše utkvelé myšlienkové presvedčenia. Tentokrát sa nám Pluto pripomenie cez naše túžby, najmä tie, ktoré sa týkajú vzťahov, ale aj túžby po krásnom, pohodlnom a príjemnom živote.

Pluto zo všetkých planét najlepšie chápe, že túžba je pre náš vývoj čosi, ako mrkva pre somára. Pôjdeme za ňou kamkoľvek a urobíme čokoľvek, aby sme ju uspokojili. A myslíme si, že nám v skutočnosti ide o dosiahnutie toho, po čom túžime – v skutočnosti je túžba hnacím motorom k rastu (výraz hnací motor je asi krajší, než mrkva pre somára, ale ten druhý je výstižnejší). V snahe dosiahnuť to, po čom túžime, sa dobrovoľne meníme, prekračujeme hranice svojho pohodlia, dokážeme sa vzdať svojich istôt, vystavujeme sa neistote a objavujeme nové krajiny, zároveň však v tomto procese neuveriteľne rastieme.

Preto sa veľmi často stáva, že keď sa nám podarí dosiahnuť to, po čom sme túžili, zrazu nás to neuspokojuje, pozeráme sa na objekt našej túžby a premýšľame, či sme to naozaj chceli a prečo sme sa za tým tak hnali… Často dokonca, keď kvôli objektu túžby opustíme celý svoj predchádzajúci život, neskôr ľutujeme – je to signál, že sme mechanizmus túžby vôbec nepochopili. Túžba nás má totiž prinútiť k lepšiemu pochopeniu seba samých, našich potrieb, učí nás hľadať nové cesty, nové riešenia, vnútorne sa premieňať. Tým, že nás odvedie od starých istôt, prinúti nás objavovať nové krajiny a oblasti života, aj nášho vnútra.

Túžba nás premieňa – a ak to pochopíme a pozrieme sa na všetky objekty našich túžob týmto pohľadom, pochopíme, k akej vnútornej zmene nás majú priviesť. Keď začneme tieto zmeny robiť vedome, ochotne sa otvoríme vnútornej premene, necháme dobrovoľne odísť všetky aspekty nás, ktoré nás držia v klietke a rozvinieme nové schopnosti, zručnosti, objavíme v sebe celkom nový svet. A vyrastieme :) S pochopením mechanizmu túžby už nebudeme bezhlavo nasledovať objekty, na ktoré sa zameriavame, ale budeme vedome a s bdelosťou kráčať po ceste vnútornej premeny s pochopením, že túžba je len nástroj, ktorý naša duša používa, aby nás prinútila rásť.

Preto teraz Pluto prichádza na pomoc Venuši, aby cez pochopenie našich túžob prinieslo potrebnú transformáciu a uvidieť skutočné ciele a zámery duše, ktoré sa za túžbami ukrývajú. Pochopená túžba je motor, ktorý nám dáva energiu na cestu, nepochopená ostáva tou mrkvičkou...V preklade, ak pochopíme mechanizmus túžby – prestaneme byť somárikmi, ktorí sa ženú za mrkvou, uvidíme cestu a mrkvičku pochrúmeme, aby sme na cestu vyrazili posilnení a s jasným zrakom :)

To je zároveň ďalšia odpoveď na otázku: „Kedy sa to už skončí?“. Prechádzame transformáciou, silnou premenou vedomia ľudstva, ktorá sa neudeje lusknutím prsta, ale deje sa postupne cez každého z nás. A veľké posuny, veľká premena, nebýva pohodlná, a obvykle ani jednoduchá.

Je to podobné, ako s malými deťmi, aj tie majú obdobia zrýchleného vývoja, ktoré bývajú vždy o niečo náročnejšie... Mamičky to poznajú – držíte dieťa najprv za dve ruky, potom za jednu ruku, kým ono získava istotu a hovoríte si: „Bože, kedy sa to už naučí, však prídem o kríže“ :) A aj keď sa dieťa pustí vašich rúk, kráča neisto, pri každom druhom kroku spadne, nohavice sú večne špinavé a roztrhané, kolienka rozbité, zadoček boľavý… Keď sa učí rozprávať, trpezlivo ho navigujete, ako vyslovovať kratučké slová, neskôr náročnejšie, spájať slovíčka do viet. A keď príde obdobie zrýchleného vývoja, často si hovoríte „Kedy už na chvíľu zmĺkne?“ A čo taká puberta? Koľkokrát ste si povedali „už nech to skončí“?

Ale všetky tieto obdobia zrýchleného vývoja, ktoré sú sprevádzané pocitmi tlaku, zmätku, často aj bezmocnosti, majú svoj dôležitý význam. A vždy nás vedú k novým obzorom, novým cestám, v intenzívnych obdobiach sa náš vývoj najrýchlejšie posúva dopredu. Všetci, ktorí žijeme v týchto časoch, sme si zvolili, narodiť sa do obdobia zrýchleného vývoja ľudstva, súhlasili sme, že sa to udeje cez nás, cez našu vlastnú premenu a rast. Občas sa nad tým smejem a hovorím ľuďom, že naše duše si to zvolili na nejakej poriadnej žúrke a možno neboli celkom triezve :)

V každom prípade, vedeli sme, do čoho ideme, aj keď niektoré aspekty nás to nie sú schopné pochopiť. A práve tie aspekty sa teraz rúcajú… Pred týždňom sa takto zrútili hneď dve časti mňa. Najprv sa vyplavila časť mojej osobnosti, ktorá sa cítila ukrivdená a zneužívaná, potom tá, ktorá mala strach, že nebude milovaná, ak nevyhovie požiadavkám ostatných. Pri práci s vnútorným dieťaťom som vždy tieto svoje časti čičíkala, ukľudňovala, bola im oporou, teraz som sa však rozhodla, že ich len objímem a nechám ich, nech si zažijú plnú silu týchto emócií krivdy, strachu, nedostatočnosti… Nechala som ich, nech sa zrútia – a ony sa naozaj zrútili a ja som si, keď som upratovala tú hromadu trosiek, ktorá po nich ostala, uvedomila, že sa cítim oveľa slobodnejšia, než keď som ich upokojovala. A bola som vďačná sama sebe za to, že si dokážem vytvoriť bezpečný priestor, v ktorom sa môžem zrútiť a postaviť nanovo, hoci to stavanie zas chvíľu potrvá :)

Obrat Pluta často sprevádzajú práve pocity zrútenia, panických atakov, paralyzujúceho strachu. Plutonické typy to už poznajú – vedia, že správna otázka znie „Ktorá časť môjho starého Ja sa teraz musí zrútiť, aby uvoľnila priestor tomu, kým sa mám stať?“ Obvykle sa snažíme, aby sme sa za každú cenu udržali „pokope“, veď si takto aj udeľujeme „múdre“ rady typu „Nerúcaj sa, daj sa dokopy!“ A čo ak je to inak? Čo ak si potrebujeme vytvoriť priestor a jediný spôsob, ako to urobiť, je podrobiť niektoré časti nás kontrolovanej demolácii?

Pluto sa prebúdza, aby pomohlo vytvoriť priestor pre nový život a ja nám všetkým želám, aby sme ho prijali ako láskavého pomocníka, aby sme pochopili, k akej premene nás vedú naše túžby, aby sme sa ponorili do hĺbky seba samých a objavili poklady, v tejto hĺbke ukryté. Luna putuje krajinou Škorpióna, ktorej Pluto vládne a je ďalším pomocníkom v tomto silnom procese… Planéty nás v tomto procese sprevádzajú po celý čas, podávajú nám pomocnú ruku… A Matka Zem ponúka svoje dary – v týchto dňoch sa ponúka praslička roľná, ktorá nám pomôže, urobiť potrebné zmeny v záujme ďalšieho vývoja a túžobník brestový, ktorý nás s láskou prevedie premenou a pomôže nám pochopiť mechanizmu našich túžob.

S láskou Svetlana – Čarovné dary Zeme


(zdroj FB)
neznámy
neznámy » simetra | 3.10.2019 18:03
zde je pozoruhodný web věnovaný mj. Plutonovi.

http://plutoquest.blogspot.com/2013/

Mnozí spojují Plutona s tranasformací. To není přesné. Transformaci začíná Uran, pokračuje v ní Neptun a Pluton symbolizuje její další fázi. Není dnes jisté se kterou planetou můžeme spojit další fázi transformace.

Pluton podle mého názoru píše náš EPITAF
tzn. co po naší smrti si s námi budou lidé spojovat.

Argument z poslední doby: odchod Karla Gotta je spojen s opozicí Plutona vůči jeho Slunci.
neznámy
neznámy | 3.10.2019 18:48
postupné odkrývanie kariet... :)

ale zmysluplné mi príde, že by transformáciu začínal už Jupiter (ako prvá neosobná planéta), i keď spolu so Saturnom boli známi astrológom pokiaľ pamäť siaha....
neznámy
neznámy » simetra | 3.10.2019 19:48
pekne si to napísala, aj ked ja vnímam Pluta trochu inak, ale možno aj preto že môj Uran je na Slnku aj ked Saturn s Lilith stoja po boku v Škorpionovi, takže ta pečať plutona je aj vo mne.
Pre mňa je to skôr tiché vedenie skoro by som povedala ako niečo chronické to čo popísuješ mne príde ako Uranovske. No môžem sa mýliť, len píšem svoje vnímanie.
simetra
simetra | 3.10.2019 20:05
Ospravedlňujem sa, nezdôraznila som to dostatočne, to som nepísala ja, len som to skopírovala z FB, ako uvádzam v príspevku dole.

Páči sa mi, ako autorka opísala Pluto, mám Pluto na ascendente a jej opis je zaujímavý. Zaujímavé bolo hlavne to, že v noci som sa zobudila a hovorila som si, že sa posledné dni nejako mením a to všetko je doprevádzané presne tým, čo autorka článku opisuje. Slová, ktoré som si v noci "v duchu" hovorila som presne našla v tomto jej článku, ktorý som následne v noci "náhodou" otvorila.
lak
lak » simetra | 4.10.2019 01:13
veru, citim to
neznámy
neznámy » simetra | 4.10.2019 07:45
prepáč, no pridala som ti pekný článok.
neznámy
neznámy | 4.10.2019 13:32
dobrá , jak si pak takové transformační funkce Jupitera a Saturna představujete?
neznámy
neznámy | 4.10.2019 13:46
Jupiter sa predsa tranzitne objavuje pri zážitkoch transformačných, rozšíreného vedomia, takže Jupiter klasický nafukovač, okrem teda rovín bežných, keď sa pri nom rozširuje rodina, brucho, pracovné pôsobenie a pod.... na vyššej rovine sprevádza aj stavy rozšíreného vedomia, ktoré pôsobia transformačne, Saturn zase opačne obmedzením

Vy však hovoríte o procese, poskladať z toho akési schody od Jupitera po Pluto neviem, ale ja teda neviem aká je postupnosť v tom slede Urán Neptún Pluto

v praxi, resp, v živote sú situácie s transformačným "účinkom" tiež nie radené urán, neptún, pluto, respektíve že by mali priebeh, ktorého etapy by sa dali opísať ako uránska, neptúnska, plutónska, či? tieto veci zvyknú kauzalitu ignorovať
neznámy
neznámy | 4.10.2019 16:43
v prvé řadě jde o proces a v tom se nejspíš shodneme. Wiki říká:

Transformace (z lat. trans-formatio, pře-tvoření) se používá ve více významech. Obvykle je mylně používána jako podstatná změna i přes to, že pravý význam je postupná přeměna, přetváření.
neznámy
neznámy | 4.10.2019 17:29
no každopádne je dobre si zadefinovať, čo je pod transformáciou myslené :)
či pretvorenie alebo pretváranie :)
v prvom prípade ide o náhlu udalosť, v druhom o proces

proces transformácie teda astrologicky opisuje poradie Urán (ten ešte ako tak chápem, že prináša impulz, potrebu zmeny) Neptún snáď ako inšpirácia, Pluto chápem ako hĺbku, ponorenie sa do procesu pretvárania? tak nejak ste to teda myslel
Magnician
Magnician | 4.10.2019 18:19
mne to sadlo ,hlavne s tou nemocou a poviem pravdu : vďaka,že ma Pluto takto donútilo
neznámy
neznámy | 4.10.2019 20:35
nemám predstavu, ako je v praxi použiteľné tento transformačný proces U-N-P pri výklade osobného horoskopu, nevenujem sa astrológii, zaujíma ma to skôr z celostného, filozofického pohľadu, ako funguje svet. z tohto pohľadu aj čas objavenia planét a udalostí vo svete skôr zrejme dávajú zmysel tejto myšlienke o jednotlivých stupňoch transformačného procesu. V tom prípade teoreticky by Jupiter a Saturn boli prvými stupňami, ktoré fungovali pred objavovaním sa transsaturnov a to ako Jupiter-rozpínanie, z a ktorým nasleduje Saturn-obmedzenie a bodka neskôr sa objavuje na scéne Urán čo s tou roztiahnutou a potom ustálenou stiahnutou formou riadne zatrasie...
neznámy
neznámy | 4.10.2019 21:13
Saturn není omezení, je to spíš ohraničení, zabezpečení.
Uran tento systém domněle uzavřený otevírá, ukazuje nové nové možnosti, nové směry
Neptun tento otevřený systém uvádí do širších souvislostí, do větších/vyšších celků
což může mít za následek touhu po splynutí s větším/vyšším celkem, nebo naopak strach z toho, že se v tom větším/vyšším celku ztratíme
to řeší Pluton buď překonáním tohoto strachu, nebo regresí
Pluton je pro mne stav dočasné nejistoty zda voda v níž plavou kusy ledu roztaje, nebo naopak zamrzne zcela

z alchymického hlediska (astrologie má být podle Rudhyara algebrou života a alchymií osobnosti)

Uran rozrušuje materii
Neptun rozpouští
Pluton koaguluje

pokud se díváte na věc z celostního filosofického pohledu pak snad nepohrdnete několika poznámkami

ZÁKLADNÍ PRINCIPY HOLISMU V ŠESTI TEZÍCH prof. JANA BĚLEHRÁDKA (1896-1980)

1/ Veškeré jsoucno je strukturováno, každá část je zároveň celkem.

2/ Celek je víc než prostý součet svých částí.

3/ Při úplné analýze celku na části musíme ještě předpokládat existenci něčeho, co je mimo tyto části.

4/ Části v pravém (= strukturovaném) celku se liší svými funkcemi vzhledem k celku i k sobě navzájem.

5/ Nové hodnoty se tvoří tam, kde se části spojují v pravý celek. Nová hodnota závisí na vnitřní povaze celku, vzniká a vyvíjí se účelně podle „plánu“.

6/ Celky mají určitý stupeň „vnitřní svobody“, který vzrůstá s postavením („výškou“) celku – od celků anorganických přes organické k duchovým.

nebo

Michael R. Meyer DEVATERO HOLISMU

1/ Holismus považuje všechny organické věci za celky, ne za slepence částí.

2/ Celky a jejich části se společně a vzájemně ovlivňují a mění.

3/ Každý celek má vlastní vnitřní řád nebo vzorec, zároveň je však i součástí širšího vzorce.

4/ Části jsou formovány a uspořádávány celkem. Celek je naopak závislý na spolupráci částí, které ho tvoří.

5/ Všechny celky jsou uspořádané a strukturované systémy, jimž je vlastní význam a záměr.

6/ Evoluce je neustálý růst složitosti částí a dává vzniknout rozsáhlé řadě celků od nejjednodušších k nejsložitějším.

7/ Holismus charakterizuje rozsáhlý proces evoluce jako stále narůstající. Proces je souvislý. Starší typy celků nejsou vyřazeny, ale stávají se počátečními body novějších pokročilejších vzorců.

8/ Opozice jsou smiřovány, vyrovnávány a harmonizovány celkem.

9/ Celek je větší než součet jeho částí. Celek je tvořivý; kdykoli se části spojí, aby utvořily celek, vždycky povstává něco, co je větší než části.

(Michael R. Meyer: A Handbook for Humanistic Astrologer 1974,
podle Jan Ch. Smuts Holism and Evolution, 1927)
milan08
milan08 » simetra | 5.10.2019 07:09
ano jeho velicenstvo!
simetra
simetra | 5.10.2019 07:16
Nedalo by sa teda Pluto nazvať nejakým vrcholom transformačného procesu? Ak sa nedá teraz určiť, ktorá planéta je ako pokračovanie transformácie po tom, čo Pluto "vykonalo" svoje dielo.

Je logické totiž, že určitý (deterministický) postup musí byť, čiže proces, ktorý je pred dielom Pluta je nevyhnutný.

Čiže podľa Vás tranzit Pluta zanechá na človeku najviditeľnejšie, najhlbšie zmeny, ktoré neprehliadne už ani okolie? Najmohutnejšiu pečať, ktorá ostane po nás aj po smrti?

Ako príklad, ak mne teraz tranzituje Pluto 4. domom, aké dôsledky by to mohlo zanechať....?
neznámy
neznámy » simetra | 5.10.2019 07:29
čtvrtý dům představuje naše kořeny. Ty mohou být "mělké" nebo "hluboké" Zakořenění v místě zrození, bydliště, v rodině, městě,sociální skupině, zemi, státu, civilizaci, planetě Země, sluneční soustavě, galaxii . Váš přínos lidstvu můžeme spatřovat momentálně v tom, že vytvoříte nový způsob, jak se na toto zakořenění dívat, jak ho prožívat. Samozřejmě s přihlédnutím k postavení Plutona v nativitě. Všiml jsem si, že máte Plutona poblíž ascendentu. Jde o to, zda je fyzicky nad obzorem nebo pod obzorem, o tom jeho ekliptikální délka nic neříká
neznámy
neznámy | 6.10.2019 22:40
:) tak to by v súlade s Meyrovym devätorom logicky mohla nasledovať transformačná štvorica (možno bude v budúcnosti aj v podobe telies postupne objavená)

dvojica Jupiter, Saturn tvoria uzavretú transformačnú fázu, rozšírovanie, ohraničenie

Urán teda započína novú fázu, tým že toto ohraničenie rozbije, to Neptúnske "zvládnutie" teda spočíva v porozumení, v pochopení zmyslu prebiehajúcej transformácie (schopnosti vedome proces rozpúšťania "riadiť" či korigovať") Pluto teda novú formu ustaluje

po dvojici a trojici sa vyslovene ponúka ďaľší stupeň; štvorfázový transformačný celok
neznámy
neznámy » simetra | 7.10.2019 01:56
Může mít transformace nějaký vrchol, když jejím vrcholem je samotné překonání vrcholu?
Jde jen o dosažení dalšího stupně. Za ním je další stupeň a za ním zase další.
A tak dokola dokud nedojde k úplnému rozpuštění osbitosti ve smyslu konce cyklu kterým zodiak končí neptunem. Transformační proces snad vyšší dimenzí - uranem.
Je vrcholem procesu udržet se na rozhraní mezi projeveným a neprojeveným světem čímž se lze vyhnout (možná při dostatku zkušeností) znovuzrození, anebo je vrcholem inkorporace bytosti v celistvost celku, která je podle zákonů holismu ve své podstatě vždy nedostižná, neb vždy překonávající subjekt?
Zjevně existuje sféra prvopočátku tvorby tedy vědomí kde se materiál vkládá do matrice aby z něj vznikl nový tvar forma organismus a život. Tak potom bude vrchol vývoje překonání individuačního procesu který vždy znova roztáčí nový cyklus. Nový článek řetězu který vnímají bytosti výše uvedené sféry jako řetěz otroctví.
No a takové světy se nacházejí nejspíše za hranicemi systému sluneční soustavy.
Domnívám se že planety jako pluto anebo neptun působí v tomto ohledu spíše jako transformační agens které lze srovnat s působením lučavky královské(neptun) anebo katovy sekery etc ale vždy působící smrt individuálního jáství.
Na hranicích tohoto slunečního(karmického) systému je brána kterou si procházející nesmí nic vzít.
Jiný koncept hovoří o tom že lze transformovat a přenést tělo. Obojí je ale nicméně asi velký oříšek.
neznámy
neznámy | 7.10.2019 02:29
Dobrý den
A nemohla by transformace tak jako vše ostatní být jednoduše cyklická a navazovat opět na začátek?
Tedy to nezpracované co se z procesu oddělilo. Jako když člověka po smrti zváží a podle "hmotnosti" určí kudy kam? Jednoduché dělení zrna od plev, každá část anebo i celá(podle dosaženého anebo nedosaženého stupně celistvosti) pokračuje pak svými vlastními cykly na své nové oběžné dráze.

V principu bychom mohli proces popsat i konceptem BPM Stanislava Grofa (Bazálních prenatálních matric) který sleduje posloupnost takto: neptun - saturn - pluto - uran.
Tento proces je podrobně popsán v grofovské literatuře takže jej nechci dále rozebírat.
Ale napadá mně tento snad i logický příměr.
Pokud bychom transformaci pojali jako přirozený proces každého cyklu, pak by mohl počátek korespondovat s nultým stupněm berana. Sabián:

Žena se vynořuje z oceánu. Tuleň ji objímá.
Vynoření nových tvarů a individuálního vědomí: avšak kolektivní minulost má dosud svoji moc. Regrese je ještě možná.

Druhý stupeň by měl odpovídat nultému stupni raka:
Námořníci na širém moři se vzdávají a stahují vlajku.
Krize autority, která má sklon podmaňovat si jedincovo já a vnucovat mu podle vlastních představ o účelnosti svoji oblast zkušeností.

Třetí stupeň nultému stupni vah:
Ve vitríně muzea je nádherný motýl s tělem protknutým špendlíkem.
Bytosti transformované dočasnou obětí se odkrývá dokonalá archetypální forma. Zasvěcení.

A poslední čtvrtý stupeň nultému stupni kozoroha, neb se jedná o významné body hlavních os.
Udatný válečník požaduje na shromážděném kmeni vůdcovskou moc.
Zvláštní schopnost načerpat z každé příležitosti rozšíření své společenské činnosti. Silná vůle.

Myslím si že si ani tato symbolika neprotiřečí. Transformace se asi neodehrává tam někde za branami všeho osobního dění, ale prochází celým cyklem. Musí se tedy týkat nejen transsaturnů. Jde spíše o pozvolný cyklický proces setby růstu zrání a oddělení plodu..
Je nakonec možné i to že samotná existence celé té koncepce o transformaci je důkazem nepřítomnosti transformovaného? Podal již někdo důkaz z "druhé strany?".
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...