mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Voľný pokec - 

Co jste sbírali v dětství?

neznámy
neznámy | 4.9.2017 22:51
Vzpomínky jsou zajímavá věc. Zrovna jsem si vzpomněla, jak jsem v dětství mívala v šuplíku v nočním stolku muší hřbitov.

Vysvětlení -SHAME- : matka mi chytala mouchy a trhala jim křídla, říkala jim "pejsek" No a vždy, když nějaká z nich umřela, vzala jsem jednu kostičku ze stavebnice a dala ji do šuplíku, aby měla svůj náhrobek.
Dodatek: Hřbitov mi byl v průběhu letních prázdnin zlikvidován! -CONFUSED-

Podělíte se o své vzpomínky?
neznámy
neznámy | 4.9.2017 23:19
Modriny a znamky-ROFL- inak som zbierala kazdu chvilu nieco ine tazko nieco udrzalo moju pozornost dlhsie ako par dni:D
Ona
Ona | 4.9.2017 23:49
Keď som bola malá, všetky dievčatá zbierali servítky, a tak som ich zbierala aj ja, ale nie nejako fanaticky - nemala som veľkú zbierku.
Čo ma naozaj bavilo zbierať, boli výstrižky s fotografiami krasokorčuliarov - tie som si nalepovala do veľkého zošita - veľmi sa mi páčilo krasokorčuľovanie - ale ani z toho som nemala veľkú zbierku.
Inak nič. :)
neznámy
neznámy | 4.9.2017 23:58
iba známky,,nič výnimočné
neznámy
neznámy | 5.9.2017 07:13
Obyčejné kameny - v mém světě byly neobyčejné. Moji kamarádi. Povídali jsme si. Bylo mi s nimi dobře. Myslím, že mě chránily. Zvláštní, nikdy mě nenapadlo s nimi někoho praštit. Možná chyba mládí.
;)
nikav
nikav » Ona | 5.9.2017 14:19
Tiež servítky, mala som aj pár amerických, kamarátka mala tetu v Amerike. Aj ruské od Oľgy z Charkova, čo sme si v rámci družby dopisovali. Okrem toho fotografie hercov, boli veľké ako pohľadnica, čiernobiele a predávali ich v papiernictve. Tých som mala málo, boli to slovenskí a českí herci a zdali sa mi byť starí. :)
neznámy
neznámy | 5.9.2017 15:32
Nedivím se, že máš stellium pod Štírem v osmém: pociťovala jsi soucit ke hmyzu s utrženými křídly; udělala jsi jim obřad, mouchy měly vlastní rakvičky...
Je krásné, že Tě maminka, byť oklikou pro svou choromyslnost, navedla k soucitnému jednání.

Nesbírala jsem nic.
Teď si odtáhnu domu kdejaký bordel. Šišky, kamení, dřevo, ulity, trilobity...
Rozuměj; pořádek je pro blbce :o)
vevuska
vevuska | 5.9.2017 16:13
Keď som bola malá, tak som zbierala céčka a iné tvary a spájala som si ich do reťaze. Ale zbierala som aj mušle, keď sme boli pri mori. Aj články rôznych udalostí som strihala a lepila do zosita, hlavne obrázky umelecké a s rôznymi dekoráciami. Počase ma to prestalo baviť. Aj keď som to ešte popri ZŠ-ke stíhala. :) Keď som bola piatačka, prišla k nám do triedy nová žiačka už som sa venovala jej. Až doteraz sme spolu ako kamošky. :) No v predošlej robote ma zlákali servítky, tak tie som zbierala a dopĺňala maminu krabicu. Lebo moja mama zbierala servítky. :) Ale išlo to už do peňazí, tak som s tým prestala. :)
neznámy
neznámy | 5.9.2017 19:43
srvítky a známky...lebo zbierali aj ostatní -LOL-
vevuska
vevuska » vevuska | 5.9.2017 20:13
Aj známky som zbierala :)
neznámy
neznámy | 5.9.2017 21:48
-LOL-
Známky, pohledy,... Ano, to později, na základce. Ale ne kvůli tomu, co dělali ostatní, ale pro možnost "vlastnit" unikát. :D

Od chvíle, co jsem uměla číst, jsem vyhledávala, vystřihovala a lepila do sešitů články o zaniklých civilizacích. Dokonce si pamatuji, že jsem to nazvala "Teorie sedmi světů"
Nakonec jsem vše věnovala jednomu polužákovi. Včetně poznámek psaných mým tajným písmem. Ten lump ho rozluštil! -BLUSH-
V podstatě to dělám pořád - něco sbírám, a pak to prostě rozdám a jde se na další závislost... -YES-
neznámy
neznámy | 5.9.2017 21:51
:D Ale ne, nemyslím si, že škoda kamene, který padne vedle. I když někdy... -LOL-

U kamenů mě to nenapadlo, s těmi jsem si hrála "na pravěk." V podstatě jsem sbírala lesní plody, ořechy, chytala zásoby na zimu a nechtěla do "civilizace."
Mluvím spíš s krystaly. Ale duši, zlomek duše, má všechno. I technika. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 5.9.2017 21:52
Astrologicky knizky..a saly.:)
Ona
Ona | 5.9.2017 22:08
Mne boli vždy muchy odporné - keďže som vyrastala na dedine, videla som ako sa muchy prechádzali po hnojisku a po všelijakých výkaloch zvierat, a potom vleteli do kuchyne a chceli pristáť na potravinách !!!! BRRRRRRrrrrrr - hnus!
-WINKIE--PUKEY--ROLL-
Nikdy by som muchu nechytila do ruky a keď, tak okamžite umyť ruky!
Ale nepáčilo sa mi ani keď niekto muchám, alebo aj inému hmyzu trhal krídla - to pokladám za týranie zvierat - muchy treba iba zabiť alebo nechať zjesť lastovičke. :D
neznámy
neznámy | 5.9.2017 22:13
Zajímavý pohled. Nedokážu posoudit "proč." Prostě jen vzpomínka. Vím, že mi jich bylo líto, že už nemůžou létat. Možná i ztotožnění? (Také jsem chtěla létat, věřila jsem ještě, že je to možné.) Ale něco zůstalo: dnes, pokud to jde, odklízím alespoň ze silnic těla živočichů, větve. Mrzí mě neúcta, kterou okolnímu světu projevujeme.

Mama prostě asi jen nechtěla, abych byla sama. Kompenzace za její pozornost?
Maminka... V jedné básni před lety jsem děkovala. Včera jsem napsala jinou. Asi vyrovnávání se s obrazem matky-démona. Mama je dítě. Čím je starší, tím víc v ní vidím Berana. Jehně, když se rozběhne. (Astrologicky nesouvisí.) Jakoby chybělo pochopení, že zvířata, rostliny, vše kolem ní je živé.
Jiná matka (Štírka s Lunou ve Střelci a asc ve Štíru) mi jednou vyprávěla, jak je ve škole učili, že týrat zvíře je přirozené, že nemá duši, že ho nic nebolí. Nejvíc citu jsem zatím viděla v očích potkana. A ledacjaké zvíře mnohdy projevuje víc soucitu, než to, co si říká člověk. Píšu to s určitým smutkem, ale i vědomím, že začít je třeba u sebe...

Pěkná sbírka. Vyrábíš z nich pak něco?

Mám tu kůru z jednoho stromu. Zůstala mi v ruce, když jsem jej hladila. Když ji vezmu do ruky, mám pocit (připomínku) na spojení s danou chvílí, místem, člověkem. Notalgie a tragédie ne-prožitého. -HEART-

-FLOWER-
neznámy
neznámy | 5.9.2017 23:40
Mama to mala asi ťažké a dcéram bohužiaľ niekedy neostáva nič iné ako mať pochopenie. :)-CONFUSED-

Aj ja som v detstve nárazovo, bez veľkej vášne pre vec, zbierala všakovaké hlúposti.:D
Ale vryla sa mi do pamäti bizarná korešpondenčná celorepubliková hra, ešte z čias spoločného štátu. Na pyramídovom princípe sa posielali pohľadnice rôznym neznámym ľuďom, a samozrejme, aj dostávali, z rôznych kútov vlasti;), s bizarnými textami ako napríklad: Srdečný pozdrav Ti posiela neznáma účastníčka z Vrchlabí. Vždy ma veľmi pobaví, keď stretnem niekoho, kto je z Vrchlabí...:D
neznámy
neznámy | 6.9.2017 00:08
Chachá, my jsme měli ve škole adresy žáků ze SSSR, oni měli naše.
Po letech jsme ve skladišti zapomínek našla spoustu pohlednic s oslovením: daragaja vánočka...:D
milan08
milan08 | 6.9.2017 07:11
nic nato som nemalcas.
milan08
milan08 | 6.9.2017 07:11
nic nato som nemalcas.
nikav
nikav » nikav | 6.9.2017 13:02
Aha, aj citáty som zbierala. Boli to myšlienky, ktoré ma nadchýnali. Po rokoch som musela niektoré z nich vyškrtnúť červeným fixom, ako napríklad tento:

"Umenie spolužitia spočíva predovšetkým v schopnosti vystihnúť ako postupovať, aby druhý konal podľa nášho želania a mal pritom pocit, že všetko robí z vlastného presvedčenia." -WINKIE--WALL-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...