mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Voľný pokec - 

Čakry a peniaze

marcie
marcie | 7.4.2015 11:56
to je zaujímavé, lebo ja som istú dobu s obľubou nosila červenú farbu a dobre som sa v nej cítila, pred časom sa to zmenilo a prešla som na ružovú ... tak som pozrela farby čakier a korešponduje to s tým, čo som riešila a momentálne riešim ...
neznámy
neznámy | 7.4.2015 12:21
tak vsetko sa da spojit so vsetkym, aj ked vacsinou su to len analogie a nie rovnitka. Ak ma pamat neklame, tak s tymi zivlami spaja cakry aj indicka filozofia... a co som pozeral rozne zdroje, tak az na par vynimiek sa vsetky zdroje zhoduju, tak ako som popisal... co je v ezoterike skor vzacnost...
tiez si treba uvedomit, ze ci to, ze cakru citis, znamena aj to, ze ci pracuje v poriadku... ja mam (alebo som mal) najslabsiu muladharu...aj v kolecku mam najslabsi zemsky zivel...a ked som robil rozne cvicenia, tak tu som citil snad najviac... a urcite som ju mal najslabsiu, hlavne ked som bol mladsi, lebo vtedy som duplom zemsky zivel mal zakrpateny-PUH-
tiez sa treba zamysliet, ze co horoskop vlastne predstavuje. Je to tvoje zivlova charakteristika na cely zivot??? alebo len startovaci balicek, pripadne potencial, ktory by si mal rozvijat ale okolnosti ti to nemusia v plnej miere dovolit... ja si myslim, ze horoskop znaci skor to druhe (potencial, zivotnu ulohu, poslanie, semienko).... a ako zivot plynie, tak podla mna sa aj zivlova charakteristika moze menit (ale nie az radikalne, teda ak aj, tak na to treba nadludske usilie)... zivlova charakteristika sa moze zafarbovat tranzitmi a direkciami... napriklad ked som mal direkcnu lunu v kozorozcovi a saturn na stelium vo vahach, tak som sa citil na moj vkus az zemsky clovek... tiez si myslim, ze tak ako mozes cakry rozvijat, tak mozes aj svoje zivly analogicky rozvijat....ale aj potlacovat... mam napriklad kamosa, ktory ma ascedent a uran v strelcovi, lunu, slnko, merkur a venusu v baranovi...a vobec z neho ohen necitit... u neho sa vplyvom okolnosti ten ohen dostal do uzadia, aj ked v skutocnosti je to jeho podstata...dostal taky potencial do vienka...len ho dostatocne nerozvinul...potlacil ho... preto pozeranie rozlozenia zivlov v kolecku beriem orietacne, velakrat to sedi, ale niekedy nie... a tiez tie zivly mozu byt posilnene planetami... saturn(zem), jupiter (vzduch), luna (voda), mars (ohen)....ostatne planety nemaju taku vyraznu zivlovu charakteristiku, respektive su mix dvoch zivlov... preto ak sa jedna z tych styroch planet nachadza na hlavnej ose, ci v silnom aspekte k svetlam, tak to moze posilovat dany zivel, ku ktoremu ma blizko... aktualne zivlove rozlozenie podla mna presnejsie clovek odhadne pomocou takzvaneho zivloveho zrkadla - cierneho a bieleho, ktora sa casto pouziva v mystike a magii, vo faze, ked chce adept spoznat svoje aktualne zivlove rozlozenie... robi sa to tak, ze mas jeden papier pre cierne (negativne vlastnosti) a jeden papier pre biele (pozitivne vlastnosti)... a kazdy papier rozdelis na 4 stlpce (4 zivly) a tri useky podla intenzity tych vlastnosti... a zapisujes si vlastnosti a priradujes ich k zivlom a k intenzite... clovek vsak musi byt k sebe velmi uprimny... a tak ziskas tabulku, ze aky zivel mas najsilnejsi a najslabsi... vacsinou to aj koresponduje z horoskopom, ale nemusi vzdy, hlavne ak clovek "nezije svoj horoskop", ak okolnosti potlacuju jeho vlastnu podstatu a potencial... alebo ak je uz je vyspelejsi a dosiel k tomu pomyselnemu stredu, priblizil sa k celistvosti, ako by jung povedal-PUH-
neznámy
neznámy | 7.4.2015 12:27
a to kde si citala, ze nadoblicky patria k muladhare? ved k nej patria pohlavne zlazy... ja som zatial vsade cital, ze nadoblicky patria bud k 2. alebo 3.cakre (ak k nej nie je priradeny pankreas)... a aj logicky mi to viac sedi... 2. cakra je analogicka vode a emociam, pocitom, zvykom a manipura k ohnu... a nadoblicky su charakteristicke najma stresovymi hormonmi (funkcia boj/utek) - ohen a tiez vodnym rezimom tela (balanc sodik(draslik) - voda... pohlavne hormony tvoria len v minimalnej miere...
neznámy
neznámy | 7.4.2015 12:34
Rozumiem, aj sa s väčšinou stotožňujem, je to veľmi variabilné. :)
Ja to pridelenie živlov k čakrám beriem ako správne, to som ani neodmietla.
Ako si cítil muladháru najviac pri cvičeniach?
neznámy
neznámy » vevuska | 7.4.2015 13:08
A ak je niekto zameraný na duchovnú oblasť, tak sa veľmi netrápi nad financiami a majetkami.

Však dobre, ale z niečoho musí žiť, nie?
neznámy
neznámy | 7.4.2015 13:09
To je v tej knihe čo som tu uviedla.
neznámy
neznámy | 7.4.2015 13:14
Tiež každá čakra má svoju farbu a ak je jej činnosť nedostatočná, tak tá osoba začne vyhľadávať tú farbu.

Ani nie, ja najradšej nosím modrú, kt. súvisí so 6. čakrou a tú mám podla testu v poriadku- ani zníž. činnost ani zvýšená ale teraz ked viem že 1. čakru aktivizuje červená tak sa snažím nosit viac tú.
vevuska
vevuska | 7.4.2015 13:24
Veď áno, každý z niečoho musí žiť. Ale čo sa týka tej finančnej a majetkovej časti, tak mám na mysli to, že čakry to neovplyvňujú. A skôr mám na mysli to, že každý človek má toľko peňazí na prežitie, koľko potrebuje. Ani málo ani veľa. No, ak je šikovný v oblasti financií - bankár, tak má možnosť mať viac peňazí. :) Ale ako píšem, to už čakry neovplyvňujú. To ovplyvňuje hlavne rozumová časť počas štúdia na škole. :)
vevuska
vevuska | 7.4.2015 13:35
Každá čakra má svoju úlohu a pokiaľ je oslabená prvá koreňová čakra, tak sú oslabené aj ostatné čakry. Je tam náväznosť. Jedna bez druhej nefunguje. A áno, každá čakra má svoju farbu a pokiaľ je jedna oslabená, vtedy siahame po farbe tej danej čakry. Prvá čakra je farba červená, druhá je oranžová, tretia žltá, štvrtá - oblasť srdca je zelená farba, piata - modrá farba je časť hrdla, krku a podobne. A pokiaľ si človek oblečie trebárs niečo v červenej farbe, tak si lieči tú danú čakru. :)
neznámy
neznámy » vevuska | 7.4.2015 13:54
U mna je rozumova čast v poriadku aj bola, len ma život a okolnosti (alebo osud- mam to v natívnom horoskope) trochu zničili, takže možno na to idem oklukou-možno ked si posilnim 1. čakru, tak znova budem mat trochu pocit istoty že nejako ďalej prežijem- ja som zatial nezarábala pre informáciu- som v poslednom ročníku na VŠ.
Vlastne možno sa bojím skor o prežitie celkovo, nielen o peniaze- a to môže suvisiet s 1. čakrou
Citujem z tej knihy:

Nedostatočná funkcia 1. čakry :

Pri zablokovanej alebo uzatvorenej zaklad. čakre je tvoja telesna konštitucia velmi slabá a máš málo telesnej i duševnej sily k prekonaniu čohokolvek. Mnoho vecí v živote ti delá starosti, pocit neistoty znáš velmi dobre. Možno máš tiež pocit neistej pôdy pod nohami alebo sa cítiš nie zcela prítomný. Nepripadá ti jednoduché vyrovnať sa s požiadavkami života, často ti chýba sila presadit sa a stabilita . preto ti život na Zemi pripadá často ako bremeno a nie ako radost. Stále túžiš po živote kt by bol jednoduchší, príjemnejší a menej náročný.
Ak si jednostranne rozvíjal sv. vyššie čakry, može ti nedostatočná funkcia tvojej zákl. čakry sposob. pocity, že sem nepatríš. Pretože môžeš prijimat elementarnu život. silu len v obmedzenej miere- dochádza- v spojení s blokadou v 2. a 3. čakre- v niektor. prípadoch k chorob. chudnutiu- útekov. reakcií.
Budeš však tak dlho konfrontovaný s problemami pozemskeho života, pokial sa nenaučíš považovat ich zamílniky sv. celkov. vývoja.(moja poznamka- ja som to tak vždy brala, ale už mi dochádza trpezlivosť)

Takže tento opis na mna pasuje dost.

Podla testu mi vyšli taketo vysledky v auguste 2014:
1. čakra Root: under-active (-75%)
2. čakra Sacral: under-active (-38%)
3.čakra Navel: under-active (-38%)
4. čakra Heart: under-active (-44%)
5.čakra Throat: open (0%)
6.čakra Third Eye: open (0%)
7.čakra Crown: under-active (-6%)


under-active= zniž. činnost o tolko a tolko percent
open= otvorená


A študujem financie :D.
neznámy
neznámy » vevuska | 7.4.2015 14:26
Tie farby by mali napomáhať čakrám a u štvrtej čakre /srdcovej/ je to presnejšie tak, že zelená lieči vtedy keď ide o fyzickú poruchu srdca, alebo nedobrý tlak a ružová lieči vtedy, keď osoba má problémy napr. v láske.
Ja som to tiež skúšala, červená je dobrá aj na aktivovanie, keď robím domáce práce, ktorých môže byť dosť veľa - tak sa v červenej to dá ľahšie zvládnuť.
marcie
marcie | 7.4.2015 14:34
ja nosím farby vyslovene podľa pocitu :) s tou ružovou je to zaujímavé ... keď si to teraz dám do súvislostí, tak to časovo zhruba sedí s obdobím, keď som začala skúšať meditovať a zo začiatku ma pri meditácii vždy rozbolelo okolo srdca, taká intenzívna bolesť, že prvýkrát som myslela, že dostávam infarkt ... to sa opakovalo pravidelne, aj keď možno už nie s takou intenzitou ... no a pred pár dňami som si uvedomila, že tá bolesť zmizla úplne, takže mohla k tomu podľa mňa prispieť okrem iného aj tá ružová farba :)
vevuska
vevuska | 7.4.2015 16:07
Myslím si, že o financie nebudeš mať núdzu, keď sa po škole zamestnáš. Teda ak budeš hľadať prácu v tom odbore, ktorý študuješ :)
A ako píšeš... stačí si posilniť 1.čakru. A môžeš to farebne spojiť aj s druhou a treťou čakrou. Farebne teda spojiť červenú, oranžovú a prípadne žltú. Tieto farby sú aj optimistické a jarné. Sú to zároveň čakry v oblasti brucha a teda aj prísunu kvalitných ( prírodných) potravín, ktoré tiež vplývajú na zlepšenie funkcie týchto čakier. :)
vevuska
vevuska | 7.4.2015 16:19
Áno, zelená farba lieči. Tak isto je aj ružová farba na liečenie zlomeného srdca, alebo citových záležitostí. Ružová alebo u niektorých aj marhuľová farba je farba pri liečení srdcových - citových záležitostí, keď ich človek nevie rýchlo spracovať. Marhuľová farba je vibračne vyššia ako ružová. A červená farba všeobecne zaktivizuje celý proces v tele, preto sa ti môže zdať, že keď máš na sebe červenú farbu, tak ti to ide akoby všetko od ruky. :D Preto napríklad v interiéri - v byte nemá prevládať červená farba, lebo by si tam ani nezaspala. :D Mala by si potrebu stále dačo robiť. :)
neznámy
neznámy » vevuska | 8.4.2015 15:48
Preto mam v praci cast steny cervenou -PUH-:)
neznámy
neznámy | 8.4.2015 15:51
nedostatek peněz nesouvisí pouze s čakrami,ale také s našima přesvědčeníma,také s tím jak vnímame energie peněz,v neposlední řadě také s plánem naší duše, karmou atd.
neznámy
neznámy | 9.4.2015 08:11
ako teplo a urcite vibracie na tych miestach, kde sa cakra nachadzala-PUH-
neznámy
neznámy | 9.4.2015 08:25
Aha. Tak to je niečo iné. Niekedy sa môže problém v oblasti čakry prejavovať aj ako bolesť.
neznámy
neznámy » vevuska | 9.4.2015 14:45
ak mam teda traviace problemy, tak inklinujem prirodzene k marhulovej a zltej farbe, je tak? a to si mi velmi sedi tiez, co si povedala, ze ak mam problem so spracovanim emocii, tak mi robi dobre marhulova farba..
vevuska
vevuska | 9.4.2015 22:24
áno :) Napríklad sa na toto pozri. Tu je pekne zakreslená farebná škála čakier.

https://elizabehtin.wordpress.com/category/cakry-cloveka/
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...